Philadelphia – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Montreal – Toronto 2:4 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:4 (kon.)
Florida – Tampa 0:5 (kon.) | Minnesota – Colorado 2:3 (kon.) | Washington – Carolina 3:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Středa 29.07.2020, 02:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky toho nejlepšího hokeje! Z úterka na středu se po dlouhé koronavirové přestávce konečně vracejí do akce hokejisté z NHL. Netradičnímu letnímu formátu play off bude předcházet série přípravných zápasů. Ve středu v noci se utkají týmy Montrealu Canadiens a Toronta Maple Leafs.
     
    Utkání se odehraje ve Scotiabank Areně v Torontu, která bude útočištěm pro všechny celky z Východní konference. Týmy ze západu zase absolvují přípravné duely a play off v Edmontonu. Vše se samozřejmě odehraje za velmi přísných hygienických pravidel a bez přítomnosti diváků. Televizní stanice si pro diváky připravily zpestření v podobě světelné show na LED obrazovkách a také se budou pouštět zvuky fanoušků.
     


    Toronto Maple Leafs:
    Hokejisté Toronta obsadili po předčasně utnuté základní části v tabulce Východní konference osmé místo. Po přípravě je tedy čeká kvalifikační kolo proti Columbusu. Leafs měli po 70 zápasech bilanci 36 výher, 9 proher po prodl./sn. a 25 porážek. Tým, který má především velmi nabitou ofenzivu, podával v dlouhodobé části nevyrovnané výkony, což odnesl odvoláním věhlasný kouč Mike Babcock. Toho nahradil Sheldon Keefe, který měl velmi dobrý nástup do funkce, ovšem ani on výsledkovou konzistenci svých svěřenců nedokázal udržet. Problémem mužstva je především hra dozadu a dlouho se také hledal druhý brankář. Pokud totiž nenastoupil Frederik Andersen, byl to pro Toronto velký problém. Z Los Angeles se nakonec podařilo získat Jacka Campbella, jenž se v kanadském městě uvedl solidně.

    Javorové listy disponují velmi nabušeným útokem. Vždyť v jejich ofenzivních řadách nalezneme hvězdy jako Auston Matthews, John Tavares či Mitchell Marner. Ty navíc zdatně podporují útočně ladění obránci Morgan Rielly a Tyson Barrie. Brankářskou jedničkou je zmíněný Dán Frederik Andersen.

    Nejproduktivnější hráči v základní části:
    Auston Matthews – 87b (47+33)
    Mitchell Marner – 67b (16+51)
    John Tavares – 60b (26+34)

    Brankáři:
    Frederik Andersen – 52 zápasů, průměr 2,85, úspěšnost 90,9 %
    Jack Campbell – 6 zápasů, průměr 2,63, úspěšnost 91,5 %
     


    Montreal Canadiens:
    Také hokejisté Montrealu budou bojovat v kvalifikačním kole. V něm je čeká Pittsburgh. Do rozšířeného play off se Habs vešli těsně, v tabulce Východní konference skončili na dvanáctém místě, tedy posledním postupovém. Canadiens získali 50 % možných bodů za bilanci 31 výher, 9 proher po prodl./sn. a 31 porážek. Za normálních okolností by Canadiens přihlíželi bojům o Stanley Cup v televizi a v tuto dobu by pracovali na podobě kádru pro nový ročník, ale nyní stále mají šanci bojovat o mety nejvyšší.

    Montrealu chybí vyloženě ofenzivní hvězda. Největším tahounem byl slovenský útočník Tomáš Tatar, který se blýskl slušnou produktivitou. Dalších pět hráčů pak překročilo metu 40 kanadských bodů. Mezi ně patřil i tvořivý zadák Jeff Petry. V obraně je navíc i dělostřelec Shea Weber. Jasnou gólmanskou jedničkou je Carey Price, který své náhradníky mezi tyče téměř nepouští.

    Nejproduktivnější hráči v základní části:
    Tomáš Tatar – 61b (22+39)
    Phillip Danault – 47b (13+34)
    Max Domi – 44b (17+27)

    Brankáři:
    Carey Price – 58 zápasů, průměr 2,79, úspěšnost 90,9 %
    Charlie Lindgren – 6 zápasů, průměr 3,33, úspěšnost 88,8 %
    Cayden Primeau – 2 zápasy, průměr 2,52, úspěšnost 93,1 %
    Vše probíhá za velmi přísných hygienických podmínek. I rozcvička mimo led musí probíhat v roušce. Takto se připravoval na trénink jeden z gólmanů Montrealu Michael McNiven.
     
    V této sezóně se ve vzájemných zápasech dařilo více Montrealu. Ten totiž vyhrál ve všech třech případech. Nejprve 6:5 po nájezdech na ledě soupeře a poté také oba duely před svým publikem. Tam Habs zvítězili 5:2 a 2:1 v prodloužení. Můžeme tedy říci, že i tyto výsledky nasměrovaly celek Montrealu do play off.
    Hokejisté Montrealu jsou v dnešním zápase v roli domácího týmu. Paradoxně se tak usídlili v kabině, kterou normálně používají místní Maple Leafs.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Ouellet, Mete, C. Fleury – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Drouin – Lehkonen, Kotkaniemi, Byron (A) – Weise, Domi, Weal – Belzile.

    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Holl, Muzzin, Ceci, Rielly (A), Barrie, Dermott, Marinčin – Hyman, Matthews (A), W. Nylander – Marner, Tavares (C), I. Michejev – Kapanen, Kerfoot, Robertson – Spezza, Engvall, Clifford – F. Gauthier.

    Rozhodčí: McCauley, Hebert, L'Ecuyer – Amell, Berg, Pancich.
     
    Aktéři zápasu už naskakují na ledovou plochu Scotiabank Areny. Za malou chvíli nás čekají národní hymny.
     
    Hráči společně drželi minutu ticha za před několika dny zesnulého Eddieho Shacka. Útočník, který nastupoval velkou část kariéry za Toronto, je také čtyřnásobným vítězem Stanley Cupu.
     
    Dozněla kanadská hymna a samotné utkání tak může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tohle bylo rychlé! Leafs se dostali do přečíslení 2 na 1. John Tavares perfektní žabkou z pravého křídla oslovil z druhé strany najíždějícího ILJU MICHEJEVA, který z první trefoval odkrytou polovinu Priceovy svatyně. Asistence: John Tavares a Morgan Rielly.
    00:33 Ilja MICHEJEV - 0:1
     
    01:55
    Torontu bylo odpískáno postavení mimo hru.
     
    02:12
    Od levého mantinelu nahodil puk na branku Toronta Max Domi. Andersen si pro něj sáhl lapačkou.
     
    03:20
    Málem jsme viděli druhý gól Leafs! Michejev v útočném pásmu posunul puk na pravou stranu, odkud Marner okamžitě hledal na zadní tyčku sjíždějícího Johna Tavarese. Ten v obrovské šanci tečoval kotouč nad břevno!
     
    04:28
    Prudká střela Jesperiho Kotkaniemiho z pravé strany prosvištěla nad brankou Toronta.
     
    05:09
    Jordan Weal sekl přes ruku Jakea Muzzina a Maple Leafs si tak vyzkoušejí přesilovku.
     
    05:37
    Tavares čekal na přihrávku mezi kruhy. To ale přečetl Weber, který ho odzbrojil a vyhodil.
     
    06:05
    Po střele Mitchella Marnera z levé strany zůstal Carey Price sedět ve svém brankovišti. Žádný z hráčů Toronta však nedokázal zamést puk za jeho záda.
     
    06:19
    V oslabení si to namířil dopředu Joel Armia. Byl ale tísněn a nedokázal nebezpečněji vystřelit.
     
    07:00
    Nicholas Robertson, což je nové jméno v sestavě Toronta, vystřelil od levého mantinelu. Nalezl připraveného Price.
     
    07:10
    Montreal je v plném počtu.
     
    07:31
    Tavares připravil nahrávkou od zadního mantinelu šanci pro Mitchella Marnera. Ten si vylepšil pozici přehozením kotouče na forhend, ale Price se natáhl a vychytal útočníka soupeře!
     
    09:19
    Máme tu první reklamní přestávku v tomto zápase.
     
    Střely na branku – 2:5
     
    09:39
    Po zpětné přihrávce Matthewse se dostal ke střele Jake Muzzin. Price má puk ve výstroji.
     
    10:34
    Za podražení Meteho je vyloučen Nicholas Robertson. Přesilovka pro Habs.
     
    10:50
    Maple Leafs na úvod oslabení vyhodili.
     
    11:25
    Hráči Montrealu se zatím v přesilovce nedokázali dostat s pukem do útočného pásma.
     
    12:02
    Dobrou práci odvedl Kapanen, který puk v oslabení podržel, poté ho nahrál dozadu bekům, kteří si ho vyměnili a teprve pak vyhodili.
     
    12:30
    Až v závěru přesilovky přišla příležitost Canadiens. Střelu Jeffa Petryho tečoval bránící Dermott a Andersen na poslední chvíli dokázal vytrčit proti puku pravý beton! To byla skvělá reakce gólmana Toronta.
     
    12:35
    Leafs jsou v plném počtu.
     
    13:19
    Hyman našel Austona Matthewse, který se na pravém kruhu zbavil protihráče a jeho střelu na vzdálenější tyčku vytěsnil Price mimo svou branku zřejmě loktem!
     
    14:21
    Jason Spezza rozjel svou přihrávkou Kylea Clifforda, který jel z levé strany proti Priceovi. Ten zůstal ledově klidný a zakročil betony.
     
    15:07
    Práce pro Frederika Andersena. Ten si poradil s pokusy Brendana Gallaghera i Victora Meteho.
     
    15:16
    Po další střele Gallaghera přerušil domácí brankář hru. Následuje reklamní přestávka.
     
    Habs už obrátili statistiku střel na branku ve svůj prospěch. V tomto ohledu vedou 9:8.
     
    15:47
    Rychlonohý Kasperi Kapanen dojel v útočném pásmu nahozený puk a nezištně připravil tutovku pro Nicholase Robertsona. Ten se zbavil obránce přehozením kotouče na bekhend, ale už nedokázal hrací předmět zasunout mezi tyče!
    15:47 Kapanen připravil šanci pro Robertsona, který ji neproměnil.
     
    16:51
    Maple Leafs měli šance na tři, možná i čtyři góly. Využít ale dokázali jedinou příležitost, která přišla hned v úvodní minutě.
     
    17:58
    Dale Weise přebruslil na levém křídle obránce Holla. Jeho bekhendový pokus ale Andersenovu svatyni netrefil.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    19:14
    William Nylander se v útočném pásmu do ničeho velkého neprokličkoval. U puku jsou Habs.
     
    19:54
    Jason Spezza se z levé strany natlačil až před Price, kterého nepřekonal, ale byl faulován. Jeff Petry půjde na trestnou lavici za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině prohrává Montreal s Torontem 0:1. Papírově hostující Toronto mělo do zápasu bleskový nástup, když už po 33 sekundách hry našel Tavares v situaci 2 na 1 Ilju Michejeva a ten odkrytou částí branky nepohrdl. Leafs pak měli i další šance, ale ty buď likvidoval brankář Price a nebo střelce zradila přesnost zakončení. Habs k největší příležitosti nechtěně pomohl obránce soupeře Dermott, který tečoval střelu Petryho do protipohybu vlastního gólmana, Andersen však stačil vyrazit puk pravým betonem.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:04.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku – 9:9
    Zblokované střely – 3:4
    Vyhraná vhazování – 7:7
    Trestné minuty – 4:2
    Hity – 6:4
    Hokejisté Montrealu, kteří pro dnešní zápas nezvykle sídlí v kabině Toronta, byli před zápasem lehce zmateni a zamířili na opačnou stranu, než kde se nachází vchod na ledovou plochu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Hosté před sebou mají téměř kompletní přesilovku za vyloučení Petryho, ke kterému došlo na konci první části.
     
    20:54
    Ta se zatím nedaří. Habs nyní vyhodili.
     
    21:48
    Nyní puk poslal do bezpečí sám gólman Montrealu, Carey Price.
     
    21:56
    Habs jsou v plném počtu.
     
    22:16
    Canadiens měli dobrou šanci na vyrovnání! Přihrávku na pravé křídlo dostal Alex Belzile, který hledal mezi kruhy Jordana Weala. Ten svému spoluhráči ještě kotouč vracel, ale Belzile ho zblízka nezvedl nad beton a levou ruku Andersena. Následně navíc do útočníka Montrealu narazil Muzzin a poslal ho hlavou na hrazení.
     
    22:27
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Brendan Gallagher – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:39
    Habs nedokázali vyhodit a hráči Toronta následně obranu soupeře doslova rozebrali! Kombinaci po ose Matthews – Marner – Tavares zakončoval posledně jmenovaný do téměř odkryté branky, ovšem Price se proti němu bleskově přemístil a kapitán Leafs asi i s přispěním lehké teče brankáře Montrealu branku netrefil!
     
    23:34
    Další šanci měl Mitchell Marner, který z levého kruhu mířil pod vyrážečku Price. Ten byl připraven a puk ukryl ve své výstroji.
     
    24:28
    Montreal je v plném počtu. Přesilovka Javorových listů ale nebyla vůbec špatná.
     
    25:38
    Aktivní John Tavares to zkusil bekhendovou střelou, kterou velmi dobře chytající Price vyráží.
     
    26:23
    Rychlonohý Byron si najížděl za obranu Toronta a po zákroku Codyho Ceciho skončil místo puku v brance on. Po reklamní přestávce tak přijde na řadu přesilovka Habs, Ceci je potrestán za hákování.
     
    26:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté skórují ve vlastním oslabení! Kasperi Kapanen přebruslil obránce Webera a už byl sám před Pricem, kterého nepřekonal. Situaci však dobruslil ALEXANDER KERFOOT, který svou dorážku nasměroval nad levé rameno brankáře Habs. Price se kotouče dotkl, ale zabránit gólu už nedokázal – 0:2. Asistence: Kasperi Kapanen.
    26:46 Alexander KERFOOT - 0:2
     
    28:24
    Toronto je v plném počtu. Tohle oslabení tak zvládli jeho hráči skvěle, i se vstřeleným gólem.
     
    29:36
    Po Nylanderově nabídce netrefil bekhendem téměř odkrytou branku Montrealu Auston Matthews! Toronto má spoustu šancí, jeho vedení mohlo být daleko vyšší.
    29:36 Nylander předložil puk Matthewsovi před odkrytou branku, ten netrefil.
     
    30:06
    Po zákroku Price, který přerušil hru, následuje reklamní přestávka.
     
    30:46
    Jedovka Brendana Gallaghera z pravého kruhu skončila na vyrážečce Frederika Andersena.
     
    31:28
    Michejev hledal zpoza branky Tavarese. Ten těsně nedosáhl na puk.
     
    32:21
    Holl našel na modré kolegu z obrany Muzzina, který z první pálil vedle branky Montrealu.
     
    32:58
    Kotouč zapadl na střídačku Toronta. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    33:19
    Weal zleva minul branku Leafs. Podobně dopadl i z druhé strany Jeff Petry.
     
    33:46
    Do pokusu Joela Armii vložil hokejku bránící hráč a kotouč skončil až v ochranné síti za Andersonovou brankou.
     
    34:50
    Nick Suzuki posílal kotouč před branku, kam si sjížděl jeden z jeho spoluhráčů. Toho musel zahákovat Ilja Michejev a po reklamní přestávce si tak Habs zahrají přesilovku.
     
    Střely na branku – 15:16
     
    35:08
    Torontu se podařilo vyhodit.
     
    36:06
    Hráči Toronta v oslabení rychle přistupují k soupeři. To teď poznal i Shea Weber, který napřahoval ke své obávané střele, ale už byl u něho Mitchell Marner, jenž mu do rány vložil hůl.
     
    36:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens skórovali až v momentě, kdy vyloučený Michejev naskočil z trestné lavice na led! Pas Nicka Suzukiho prošel až k TOMÁŠOVI TATAROVI, který z levé strany střílel do odkryté branky – 1:2. Asistence: Nick Suzuki a Brendan Gallagher.
    36:56 Tomáš TATAR - 1:2
     
    38:11
    Xavier Ouellet vypálil od modré čáry. Puk skončil v lapačce Andersena.
     
    38:37
    Frédérik Gauthier zavezl puk do útočného pásma z levého křídla a snažil se najít spoluhráče před brankou. Obrana Habs přihrávku zablokovala.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs si berou zpět dvoubrankový náskok! Robertson nahrál na modrou čáru Morganovi Riellymu, který vystřelil a letící kotouč ještě šikovně tečoval ALEXANDER KERFOOT, jenž v předbrankovém prostoru přetlačil bránícího Meteho – 1:3. Asistence: Morgan Rielly a Nicholas Robertson.
    39:35 Alexander KERFOOT - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli hned tři góly! O jeden víc vstřelilo Toronto, které tak vede nad Montrealem 3:1. Ve 27. minutě udeřili Leafs dokonce ve vlastním oslabení, když Kapanenovu práci dokončil z dorážky Alexander Kerfoot. Další šance bílomodří neproměnili a ve 37. minutě tak přišel trest z hole Tomáše Tatara, který těsně po uplynutí přesilovky využil nahrávku od Suzukiho. 25 sekund před sirénou si ovšem Toronto vzalo zpět dvougólový náskok. Opět se o to zasloužil Alexander Kerfoot, který pohotově tečoval střelu Riellyho.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku – 18:17 (9:9, 9:8)
    Zblokované střely – 5:10
    Vyhraná vhazování – 13:20
    Trestné minuty – 6:6
    Hity – 14:8
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    I do třetí třetiny nastupují brankáři Carey Price a Frederik Andersen. Trenéři se tedy rozhodli dát svým jedničkám maximální porci času na ledě.
     
    41:47
    Ve třetí třetině se zatím neudálo nic zajímavého. Uvidíme, zda třeba přijde nějaká větší aktivita ze strany Montrealu, který potřebuje dotahovat.
     
    41:59
    Dobrý obranný zákrok si připsal zadák Habs Ouellet, který srazil střelu soupeře mimo hrací plochu.
     
    42:05
    Po buly vypálil od modré Tyson Barrie. Zadák Maple Leafs netrefil branku.
     
    43:00
    Dale Weise si nepřišel na Frederika Andersena. Dánský brankář Leafs přerušil hru.
     
    43:38
    Obránce Morgan Rielly se ocitl na pozici falešného levého křídla a křížným pasem hledal Spezzu. Ten napoprvé kotouč netrefil dobře a tak ho mohl vracet do ohně až v momentě, kdy byl v záporném úhlu. To si pohlídal Price, který touš přikryl.
     
    44:38
    Tentokrát ukázal své ofenzivní choutky jiný bek Javorových listů, Tyson Barrie. Ten se ocitl až v rohu kluziště, odkud nastřelil puk na branku a Price si připsal další zákrok.
     
    45:47
    Dobré střídání třetí formace Toronta. Střela Travise Dermotta byla sražena za branku a poté ještě pálil z pravého kruhu Kasperi Kapanen. To si zase pohlídal Price. Pak následovala přihrávka rukou, která už tlak Leafs přerušila.
     
    47:00
    Habs hrají, co se počtu střel týče, s Torontem vyrovnanou partii. Na šance ale Leafs vedou poměrně jasně.
     
    48:07
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jako bych hráče Montrealu svým předchozím tvrzením vyhecoval! Nejprve se otevřel na levé straně prostor před Benem Chiarotem, jehož střelu vykopl Andersen betonem. Následně se kotouč opět dostal k Chiarotovi, jenž vyslal na branku další projektil, ten gólman Toronta vyrazil k PAULOVI BYRONOVI, který si kotouč přikopl bruslí na hokejku a dorazil ho do odkryté klece – 2:3. Asistence: Ben Chiarot a Jesperi Kotkaniemi.
    48:07 Paul BYRON - 2:3
     
    48:46
    Za krosček je vyloučen Justin Holl. Přesilovka pro Canadiens.
     
    49:15
    Ceci vyhazuje až za branku Montrealu.
     
    49:39
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Leafs dnes podruhé skórují ve vlastním oslabení! Skvělou práci odvedl Zach Hyman, který v útočném pásmu udržel puk a počkal si na najetí MORGANA RIELLYHO. Ten z levého kruhu napoprvé nepřekonal Price, ale vyražený kotouč dojel a z úhlu ho dokázal dorazit do odkryté svatyně Habs. Asistence: Zach Hyman.
    49:39 Morgan RIELLY - 2:4
     
    50:49
    Ben Chiarot tvrdě vypálil z osy kluziště. Andersen byl připraven. Leafs jsou již kompletní.
     
    52:30
    Hokejisté Toronta opět vedou o dva góly, navíc se s pukem drží v útočné třetině.
     
    52:53
    Puk byl sražen do prostoru střídaček. Čas na reklamní přestávku.
     
    53:03
    Zakázané uvolnění Toronta.
     
    53:47
    Andersen si pohlídal nahození od mantinelu. Puk vyrazil do bezpečí z pohledu Toronta.
     
    54:06
    Za nedovolené bránění odchází na trestnou lavici Cody Ceci. Habs budou mít k dispozici přesilovku, ale to pro ně dnes zatím moc velká výhoda není. Už při početních výhodách dvakrát inkasovali.
     
    54:34
    Z levé strany vypálil Tomáš Tatar. Andersen byl pozorný a puk vyrazil.
     
    54:49
    A jeho spoluhráči následně vyhodili.
     
    55:09
    Andersen pokryl střely Suzukiho a Tatara z bezprostřední blízkosti! Gólman Leafs teď podržel svůj tým.
     
    55:59
    Nyní už Habs přišli o pásmo. Snaha o návrat skončila postavením mimo hru.
     
    56:07
    Toronto je v plném počtu. Do konce utkání scházejí necelé čtyři minuty.
     
    56:27
    Od modré čáry střílel Chiarot. Branku netrefil.
     
    56:30
    Další přesilovka pro Montreal! Rozhodčí viděli hákování Travise Dermotta.
     
    56:41
    Kerfoot vyhrál buly a jeho spoluhráči mohli vyhodit.
     
    57:04
    Torontu se opět podařilo vyhodit.
     
    57:34
    Ceci odzbrojil Weala a poté odpálil kotouč do bezpečí.
     
    57:56
    Montreal bude muset zlepšit přesilovky. V téhle se Habs zatím nedokázali usadit v útočném pásmu.
     
    58:31
    A přesilová hra Montrealu právě skončila.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny. Carey Price odjel na střídačku a Habs to zkoušejí v šesti hráčích!
     
    59:13
    Oddechový čas, který si vyžádal trenér Montrealu Claude Julien.
     
    59:25
    Shea Weber neudržel puk na modré čáře. Pískán ofsajd Montrealu.
     
    59:51
    Drouin nahodil puk na Andersena, který ho zachytil a pokusil se trefit prázdnou branku soupeře! Nastřelil ale jen projíždějícího hráče Habs...
     
    60:00
    Kasperi Kapanen mohl skórovat do prázdné branky. Stahovačkou se zbavil posledního obránce, ale pak už zazněla závěrečná siréna.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání dvou kanadských rivalů skončilo vítězstvím Toronta 4:2. Montreal byl střelecky aktivnější, ale efektivnější v zakončení byli Maple Leafs, kteří dokázali své akce přetavovat v gólové příležitosti.

    Papírově hostující Toronto mělo do zápasu bleskový nástup, když už po 33 sekundách hry našel Tavares v situaci 2 na 1 Ilju Michejeva a ten odkrytou částí branky nepohrdl. Leafs pak měli i další šance, ale ty buď likvidoval brankář Price a nebo střelce zradila přesnost zakončení. Habs k největší příležitosti v úvodní části nechtěně pomohl obránce soupeře Dermott, který tečoval střelu Petryho do protipohybu vlastního gólmana, Andersen však stačil vyrazit puk pravým betonem.

    Ve druhé třetině padly hned tři góly. O jeden víc vstřelilo Toronto, které si tak odnášelo do kabin dvoubrankový náskok. Ve 27. minutě udeřili Leafs dokonce ve vlastním oslabení, když Kapanenovu práci dokončil z dorážky Alexander Kerfoot. Další šance bílomodří neproměnili a ve 37. minutě tak přišel trest z hole Tomáše Tatara, který těsně po uplynutí přesilovky využil nahrávku od Suzukiho. 25 sekund před sirénou si ovšem Toronto vzalo zpět dvougólový náskok. Opět se o to zasloužil Alexander Kerfoot, který pohotově tečoval střelu Riellyho.

    Ve 49. minutě snížil Paul Byron, který dorazil do brankové síťky puk po střele spoluhráče Chiarota a vypadalo to, že by utkání mohlo dostat pořádnou zápletku. Tu ale o chvíli později Leafs utnuli druhým zásahem ve vlastním oslabení, o který se postaral Morgan Rielly. V závěru už Canadiens nepomohla k další trefě ani minutová hra bez brankáře.
     
    Statistiky po zápasu:
    Střely na branku – 30:23 (9:9, 9:8, 12:6)
    Zblokované střely – 6:11
    Vyhraná vhazování – 20:29
    Trestné minuty – 6:12
    Hity – 16:10
     
    Československá stopa

    Tomáš Tatar (MTL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:00
     
    To už je z mé strany vše. Přeji nerušený zbytek noci! (04:49:49)

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 37. Tatar (Suzuki, Gallagher), 49. Byron (Chiarot, Kotkaniemi) – 1. I. Michejev (Tavares, Rielly), 27. Kerfoot (Kapanen), 40. Kerfoot (Rielly, Robertson), 50. Rielly (Hyman)


    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Ouellet, Mete, C. Fleury – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Drouin – Lehkonen, Kotkaniemi, Byron (A) – Weise, Domi, Weal – Belzile.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Holl, Muzzin, Ceci, Rielly (A), Barrie, Dermott, Marinčin – Hyman, Matthews (A), W. Nylander – Marner, Tavares (C), I. Michejev – Kapanen, Kerfoot, Robertson – Spezza, Engvall, Clifford – F. Gauthier.

    Rozhodčí: McCauley, Hebert, L'Ecuyer – Amell, Berg, Pancich
    thejrc.org