Philadelphia – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Montreal – Toronto 2:4 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:4 (kon.)
Florida – Tampa 0:5 (kon.) | Minnesota – Colorado 2:3 (kon.) | Washington – Carolina 3:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Středa 29.07.2020, 02:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny. Carey Price odjel na střídačku a Habs to zkoušejí v šesti hráčích!
     
    56:30
    Další přesilovka pro Montreal! Rozhodčí viděli hákování Travise Dermotta.
     
    55:09
    Andersen pokryl střely Suzukiho a Tatara z bezprostřední blízkosti! Gólman Leafs teď podržel svůj tým.
     
    54:06
    Za nedovolené bránění odchází na trestnou lavici Cody Ceci. Habs budou mít k dispozici přesilovku, ale to pro ně dnes zatím moc velká výhoda není. Už při početních výhodách dvakrát inkasovali.
    49:39 Morgan RIELLY - 2:4
     
    49:39
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Leafs dnes podruhé skórují ve vlastním oslabení! Skvělou práci odvedl Zach Hyman, který v útočném pásmu udržel puk a počkal si na najetí MORGANA RIELLYHO. Ten z levého kruhu napoprvé nepřekonal Price, ale vyražený kotouč dojel a z úhlu ho dokázal dorazit do odkryté svatyně Habs. Asistence: Zach Hyman.
     
    48:46
    Za krosček je vyloučen Justin Holl. Přesilovka pro Canadiens.
    48:07 Paul BYRON - 2:3
     
    48:07
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jako bych hráče Montrealu svým předchozím tvrzením vyhecoval! Nejprve se otevřel na levé straně prostor před Benem Chiarotem, jehož střelu vykopl Andersen betonem. Následně se kotouč opět dostal k Chiarotovi, jenž vyslal na branku další projektil, ten gólman Toronta vyrazil k PAULOVI BYRONOVI, který si kotouč přikopl bruslí na hokejku a dorazil ho do odkryté klece – 2:3. Asistence: Ben Chiarot a Jesperi Kotkaniemi.
    39:35 Alexander KERFOOT - 1:3
     
    39:35
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs si berou zpět dvoubrankový náskok! Robertson nahrál na modrou čáru Morganovi Riellymu, který vystřelil a letící kotouč ještě šikovně tečoval ALEXANDER KERFOOT, jenž v předbrankovém prostoru přetlačil bránícího Meteho – 1:3. Asistence: Morgan Rielly a Nicholas Robertson.
    36:56 Tomáš TATAR - 1:2
     
    36:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens skórovali až v momentě, kdy vyloučený Michejev naskočil z trestné lavice na led! Pas Nicka Suzukiho prošel až k TOMÁŠOVI TATAROVI, který z levé strany střílel do odkryté branky – 1:2. Asistence: Nick Suzuki a Brendan Gallagher.
     
    34:50
    Nick Suzuki posílal kotouč před branku, kam si sjížděl jeden z jeho spoluhráčů. Toho musel zahákovat Ilja Michejev a po reklamní přestávce si tak Habs zahrají přesilovku.
    29:36 Nylander předložil puk Matthewsovi před odkrytou branku, ten netrefil.
     
    29:36
    Po Nylanderově nabídce netrefil bekhendem téměř odkrytou branku Montrealu Auston Matthews! Toronto má spoustu šancí, jeho vedení mohlo být daleko vyšší.
    26:46 Alexander KERFOOT - 0:2
     
    26:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté skórují ve vlastním oslabení! Kasperi Kapanen přebruslil obránce Webera a už byl sám před Pricem, kterého nepřekonal. Situaci však dobruslil ALEXANDER KERFOOT, který svou dorážku nasměroval nad levé rameno brankáře Habs. Price se kotouče dotkl, ale zabránit gólu už nedokázal – 0:2. Asistence: Kasperi Kapanen.
     
    26:23
    Rychlonohý Byron si najížděl za obranu Toronta a po zákroku Codyho Ceciho skončil místo puku v brance on. Po reklamní přestávce tak přijde na řadu přesilovka Habs, Ceci je potrestán za hákování.
     
    23:34
    Další šanci měl Mitchell Marner, který z levého kruhu mířil pod vyrážečku Price. Ten byl připraven a puk ukryl ve své výstroji.
     
    22:39
    Habs nedokázali vyhodit a hráči Toronta následně obranu soupeře doslova rozebrali! Kombinaci po ose Matthews – Marner – Tavares zakončoval posledně jmenovaný do téměř odkryté branky, ovšem Price se proti němu bleskově přemístil a kapitán Leafs asi i s přispěním lehké teče brankáře Montrealu branku netrefil!
     
    22:27
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Brendan Gallagher – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:16
    Canadiens měli dobrou šanci na vyrovnání! Přihrávku na pravé křídlo dostal Alex Belzile, který hledal mezi kruhy Jordana Weala. Ten svému spoluhráči ještě kotouč vracel, ale Belzile ho zblízka nezvedl nad beton a levou ruku Andersena. Následně navíc do útočníka Montrealu narazil Muzzin a poslal ho hlavou na hrazení.
     
    19:54
    Jason Spezza se z levé strany natlačil až před Price, kterého nepřekonal, ale byl faulován. Jeff Petry půjde na trestnou lavici za hákování.
    15:47 Kapanen připravil šanci pro Robertsona, který ji neproměnil.
     
    15:47
    Rychlonohý Kasperi Kapanen dojel v útočném pásmu nahozený puk a nezištně připravil tutovku pro Nicholase Robertsona. Ten se zbavil obránce přehozením kotouče na bekhend, ale už nedokázal hrací předmět zasunout mezi tyče!
     
    13:19
    Hyman našel Austona Matthewse, který se na pravém kruhu zbavil protihráče a jeho střelu na vzdálenější tyčku vytěsnil Price mimo svou branku zřejmě loktem!
     
    12:30
    Až v závěru přesilovky přišla příležitost Canadiens. Střelu Jeffa Petryho tečoval bránící Dermott a Andersen na poslední chvíli dokázal vytrčit proti puku pravý beton! To byla skvělá reakce gólmana Toronta.
     
    10:34
    Za podražení Meteho je vyloučen Nicholas Robertson. Přesilovka pro Habs.
     
    07:31
    Tavares připravil nahrávkou od zadního mantinelu šanci pro Mitchella Marnera. Ten si vylepšil pozici přehozením kotouče na forhend, ale Price se natáhl a vychytal útočníka soupeře!
     
    06:05
    Po střele Mitchella Marnera z levé strany zůstal Carey Price sedět ve svém brankovišti. Žádný z hráčů Toronta však nedokázal zamést puk za jeho záda.
     
    05:09
    Jordan Weal sekl přes ruku Jakea Muzzina a Maple Leafs si tak vyzkoušejí přesilovku.
     
    03:20
    Málem jsme viděli druhý gól Leafs! Michejev v útočném pásmu posunul puk na pravou stranu, odkud Marner okamžitě hledal na zadní tyčku sjíždějícího Johna Tavarese. Ten v obrovské šanci tečoval kotouč nad břevno!
    00:33 Ilja MICHEJEV - 0:1
     
    00:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tohle bylo rychlé! Leafs se dostali do přečíslení 2 na 1. John Tavares perfektní žabkou z pravého křídla oslovil z druhé strany najíždějícího ILJU MICHEJEVA, který z první trefoval odkrytou polovinu Priceovy svatyně. Asistence: John Tavares a Morgan Rielly.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 37. Tatar (Suzuki, Gallagher), 49. Byron (Chiarot, Kotkaniemi) – 1. I. Michejev (Tavares, Rielly), 27. Kerfoot (Kapanen), 40. Kerfoot (Rielly, Robertson), 50. Rielly (Hyman)


    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Ouellet, Mete, C. Fleury – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Drouin – Lehkonen, Kotkaniemi, Byron (A) – Weise, Domi, Weal – Belzile.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Holl, Muzzin, Ceci, Rielly (A), Barrie, Dermott, Marinčin – Hyman, Matthews (A), W. Nylander – Marner, Tavares (C), I. Michejev – Kapanen, Kerfoot, Robertson – Spezza, Engvall, Clifford – F. Gauthier.

    Rozhodčí: McCauley, Hebert, L'Ecuyer – Amell, Berg, Pancich
    thejrc.org