Arsenal – Chelsea 2:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:1 (1:1)
Chelsea FC
Sobota 01.08.2020, 18:30 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany to bude vše. Děkujeme za pozornost a zase někdy na počtěnou! (20:42:12)
    Rozhodující moment utkání
     
    Arsenal se po nevýrazné sezóně přecijen raduje, je vítězem anglického FA Cupu! Mužem utkání je jasně Pierre-Emerick Aubameyang, který se postaral o obě branky a dovedl svůj celek k zisku prestižního poháru. Chelsea se dostala sice do vedení již v šesté minutě, ale byl to jediný úspěch týmu Franka Lamparda.

    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 2:14.
     
    90+13
    Konec zápasu.
     
    90+12
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Kieran Tierney, přichází Sead Kolašinac.
     
    90+12
    Nyní byl Pedro na nosítkách odvezen mimo hřiště a Martínez bude odkopávat od své branky. Ze hry zbývala tak minuta a půl, kolik sudí nastaví?
     
    90+10
    Je docela k podivu, že není Pedro ošetřován za čárou a stále se nehraje... Nastavený čas byl překročen již o více jak tři minuty.
     
    90+9
    Probíhá devátá minuta nastavení, stále se nehraje a stále je ošetřován Pedro. Kolašinac nadále stojí před lajnou a Frank Lampard je smířen s prohrou v tomto duelu.
     
    90+8
    Zatímco je Pedro ošetřován, na hřiště se ještě chystá Sead Kolašinac. Je ovšem ve hvězdách, zda to bude Mikelu Artetovi ještě umožněno.
     
    90+7
    Celá situace jej skolila, neboť se španělský hráč drží za rameno. Pár chvilek předtím byl totiž před vápnem povalen a nejspíše se měl pískat přímý kop z výborné pozice.
     
    90+6
    Je to boj na ostří nože. Pedro v posledních chvilkách utkání vzal všechno na sebe a po levé straně si to naštrádoval z posledních sil před branku, ale před vyběhnutým brankářem nezakončil.
     
    90+5
    Gunners si závěr utkání hlídají opravdu parádně. Po nevýrazném výkonu v letošním ročníku Premier League se fanoušci nejspíše dočkají alespoň jedné větší radosti.
     
    90+4
    Blues jen marně hledají cestičky do vápna Gunners. Reece James odcentroval z pravé strany do vápna, ale nikoho na první tyčce nenašel. Arsenal zkoušel protiakci, ale nevyšla ani ta.
     
    90+3
    Tak hra pokračovala hned vzápětí a právě Martínez nakopl míč směrem dopředu. K němu se ale nikdo nedostal a ten propadl až ke Caballerovi.
     
    90+2
    Přišel rohový kop z levé strany, který Emiliano Martínez zachytil ve vzduchu a následně s míčem spadl na záda. Pořádně si zakřičel a už se nezvedl. Uvidíme, zda bude moci ve hře pokračovat.
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí nastaví druhý poločas o dlouhých sedm minut! Chelsea jde do útoku z obrany a má celkem ještě dosti času na srovnání duelu.
     
    90
    Blues dobývají branku Arsenalu neúspěšně. Nevidíme totiž žádnou aktivní kombinaci směrem dopředu a Gunners poslední minuty utkání zatím skvěle zvládají.
     
    88
    Snaha Chelsea na útočné polovině byla ukončena poté, co Ross Barkley nejspíše nešťastně přišlápl nohu protihráči. Je tedy dalším hráčem Blues, který vidí žlutou kartu.
     
    87
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází David Luiz, přichází Sokratis Papastathopoulos.

    David Panuška

    Branky: 28. Aubameyang (pen.), 67. Aubameyang – 6. Pulisic

    Karty:   73. D. Ceballos (ARS), 75. Mikel Arteta (ARS) – 14. Kovačić (CHE), 26. Azpilicueta (CHE), 45+4. Mount (CHE), 75. Rüdiger (CHE), 88. Barkley (CHE)   73. Kovačić (CHE)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 2:14.
    Arsenal FC: E. Martínez – Holding, David Luiz (87. Papastathopoulos), Tierney (90+12. Kolašinac), Bellerín – Xhaka, D. Ceballos, Maitland-Niles – Pépé, A. Lacazette (81. Nketiah), Aubameyang.
    Náhradníci: Macey – Papastathopoulos, Kolašinac, Torreira, Smith, Willock, Nelson, Saka, Nketiah.

    Chelsea FC: Caballero – Rüdiger (78. Hudson-Odoi), K. Zouma, Azpilicueta (35. Christensen) – R. James, Jorginho, Kovačić, M. Alonso – Mount (78. Barkley), Giroud (78. T. Abraham), Pulisic (49. Pedro).
    Náhradníci: Arrizabalaga – Christensen, Tomori, Emerson, Kanté, Barkley, Hudson-Odoi, Pedro, T. Abraham.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    thejrc.org