Nitra – Slovan Bratislava 0:5 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 2:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Pohronie 2:2 (kon.)
Michalovce – Trnava 0:2 (kon.) | Senica – Žilina 0:4 (kon.)
konec
FC Nitra
0:5 (0:4)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 08.08.2020, 18:00Niké liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:9.
    Střely mimo: 3:4.
    Rohy: 4:1.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 15:11. (19:54:33)
     
    Slovan ve druhém poločase kontroloval dění na trávníku a své vítězství hned na úvod druhého dějství přikrášlil pátým gólem. Celkově si Bratislavané lehce poradili se svým soupeřem, kterému až na ojedinělé okamžiky nedovolili vůbec nic a i když po pátém gólu začali hrát mnohem více na krásu, tak měli ještě dostatek příležitostí k tomu, aby vstřelili i více gólů. Vysoké vítězství hostů je ale i tak zasloužené a zápas tak skončil víceméně očekávaným výsledkem.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavuje se pouze jediná minutka.
     
    90
    Holman přišel o míč a Nitra se dostala do přečíslení. To ale pokazil nepřesnou přihrávkou na spoluhráče na pravé křídlo Šefčík a vracející se Abena míč odkopl na polovinu soupeře.
     
    89
    Ratao se snažil přejít přes dvojici nitranských hráčů. Faško mu ale míč sebral. Právě Faška poté Ratao fauloval.
     
    88
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Marian Chobot, přichází Patrik Danek.
     
    87
    V souboji o odražený míč zasáhl Chobota zezadu Ratao. Domácího hráče následně chytily křeče, od kterých mu pomáhá brankář Šípoš.
     
    86
    Slovan je zpět na polovině Nitry. Moha prokličkoval k šestnáctce po levé straně, jeho prudký přízemní centr ale proletěl celým domácím pokutovým územím, aniž ho někdo zasáhl.
     
    85
    Hosté rychle otočili hru na opačnou stranu a Moha se pokusil zaskočit technickou střelou zpoza šestnáctky Nitry domácího brankáře. Střelu se mu ale nepodařilo velmi umístit a Šípoš tak jeho pokus bez větších problémů chytil.
     
    84
    Medveděv se velmi pomalu odebral za autovou čáru a uvidíme, zda se ještě vrátí do hry. Na hrací ploše mezitím útočili Nitrané, konkrétně Šefčík. Jeho střílený centr z levé strany ale v pohodě chytá Šulla.
     
    83
    Po krátké přestávce se Slovan vrátil na útočnou polovinu. Po jednom ze soubojů u rohového praporku zůstal na zemi ležet Medveděv, který musí být ošetřen.
     
    82
    Po velmi, velmi dlouhé době kombinují na polovině soupeře i Nitrané. Hosté je nechávají kombinavat, ale do bezprostřední blízkosti vápna je nepouštějí.
     
    81
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Joeri de Kamps, přichází Alen Ožbolt.
     
    81
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Armen Hovhannisyan, přichází Jakub Tancík.
     
    79
    Nonovu střelu zpoza šestnáctky tečoval hlavou Záhumenský k pravé tyčce vlastní branky a brankář Šípoš musel míč výborným zákrokem vyrazit.
     
    77
    Obraz hry se vůbec nemění. Nitra je zaběhnutá hluboko v obraně a nechává hráče Slovanu kombinovat na její polovině. Slovan se už dopředu tolik nežene a hraje spíše na krásu.
     
    75
    Probíhá pauza k občerstvení hráčů.
     
    74
    Moha individuálně prokličkoval z levého křídla do šestnáctky a odtud střílel. Jeho pokus ale zablokoval jeden z obránců Nitry. Domácím se potom pokus o vysunutí Hovhannisyana nevydařil a míč skončil u obrany hostů.

    Jiří Polášek

    Branky: 12. Medved, 37. Rabiu, 41. Rabiu, 45. Strelec, 49. Medved

    Karty:   1. Šefčík (NIT), 59. Vrábel (NIT), 63. Hovhannisyan (NIT) – 70. de Kamps (SBA)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:11.
    FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin (C), Magda, Záhumenský – Mustafič, Vrábel (64. Fabiš) – Šefčík, Faško, Chobot (88. Danek) – Hovhannisyan (81. Tancík).
    Náhradníci: Búš – Fabiš, Franko, Danek, Tancík.

    ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Medveděv, Abena, Božikov (C) (65. Bajrić), De Marco – de Kamps (81. Ožbolt), Rabiu (73. Nono) – Čavrić (73. Ratão), Strelec (66. Holman), Moha – Medved.
    Náhradníci: Ružinský – Ožbolt, Ratão, Nono, Holman, Lovat, Bajrić.
    ocianews.com