Turín – Atalanta BC 2:4 (kon.) | Cagliari – Lazio 0:2 (kon.) | Sampdoria – Benevento 2:3 (kon.)
Inter – Fiorentina 4:3 (kon.)
konec
UC Sampdoria
2:3 (2:1)
Benevento Calcio
Sobota 26.09.2020, 18:00 • Stadio Comunale Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, hezký zbytek dne. (20:08:56)
     
    Benevento čeká ve středu dohrávka prvního kola doma s Interem, Sampdoria má po dvou zápasech skóre 2:6, dvakrát padla a je bez bodu na poslední pozici. Za týden hraje na hřišti Fiorentiny.
     
    Překvapení na světě! Po návratu do Serie A poráží Benevento ve svém prvním zápase Sampdorii Janov poměrem 3:2. Přitom za osmnáct minut prohrávalo 0:2 a nevypadalo to s ním vůbec dobře. Nutno podotknout, že první gól padl jednak po chybě rozehrávajícího brankáře Montipa, ale hlavně z ofsajdu, ve kterém se nacházel zakončující Quagliarella. Hosté ještě do poločasu při nejmenším vyrovnali hru. Chytili se zaslouženou trefou Caldiroliho a nebyli bez šance na body.

    Po velice dobrém nástupu Beneventa do druhého poločasu působila Sampdoria lepším dojmem. Postupem času začali hosté čím dál víc riskovat. Sampdoria se často vztekala na hlavního rozhodčího.


    Domácí ještě přežili první loženku ve vápně z otočky přes Colleyho do boční sítě, ale v 72. minutě přišlo vyrovnání, když si na roh Caprariho naskočil Caldirola a svým druhým zásahem večera dokonale využil zaváhání dvou bránících fotbalistů. Sampdoria se poté hnala dopředu a věděla, že bod bude prostě málo. V 84. minutě trefila tyč hlavou Gabbidaniho. Hned vzápětí už překonala Montipa, jenže gól Jakuba Jankta do prázdné branky nebyl uznaný pro ofsajd, ve kterém se nacházel Janktův spoluhráč na pravé straně.

    Dvě minuty před koncem normální hrací doby přišel šok pro Sampdorii. Při centru zleva si střídající Sau pokryl míč a připravil míč pod sebe pro ránu z jedničky a kopačky Gaetana Letizii, jenž prostřelil Audera po zemi k bližší tyči mezi dvěma obránci. Sudí Dionisi ještě nastavil pět minut, ale domácí už nesrovnali.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 0:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:12.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Omar Colley (Sampdoria) zakončuje hlavou po centru zleva vedle pravé tyče a hosté vyhrají!
     
    90+4
    Hosté se ubránili na přední tyči.
     
    90+4
    Jeden ze dvou hráčů ve zdi poslal míč na roh. Letizia se ještě svíjel na trávníku, ale zvedl se.
     
    90+3
    Za ruku nařizuje sudí standardní situaci zleva z velice dobré pozice pro domácí celek.
     
    90+2
    Lorenzo Montipò (Benevento) tak skutečně učinil a rodinní příslušníci domácích fotbalistů pískali. Morten Thorsby vyhrál hlavu, ale míč se od něj odrazil do autu.
     
    90+2
    Morten Thorsby (Sampdoria) si navedl míč na levačku na pravé straně, ale jeho centr na zadní tyč skončil za brankou. Hosté budou zřejmě tahat čas.
     
    90+1
    Domácí drží míč na své útočné polovině.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Gastón Ramírez (Sampdoria) hodil míčem o zem poté, co mu byl písknutý faul na pravé straně a dostává kartu.
    88. Gaetano LETIZIA - 2:3
     
    88
    Benevento právě vstřelilo branku!
    Lorenzo Montipò založil útok rozehrávkou na levou stranu. Při centru do pravé poloviny vápna nabíhal Sau, ale dostal míč za sebe. Nicméně otočil se a sklepl pod sebe pro GAETANA LETIZIU a ten ranou bez přípravy po mezi mezi dvěma domácími obránci zakončil k přední tyči. Neskutečná radost a obrat Beneventa!
     
    87
    Centr zprava odkopává Sampdoria u bližší tyče.
     
    85
    Sampdoria buší do soupeře! Domácí nezachytili rozběh na pravé straně a následovala přihrávka při přečíslení na zadní tyč před pro prázdnou branku pro Jakuba Jankta! Nicméně sudí hned gól odvolal pro ofsajd v pravé části hrací plochy (nikoliv Janktův).
     
    84
    Manolo Gabbiadini (Sampdoria) si naběhl za dva obránce při centru z levé strany a pokus hlavou se zastavil na pravé tyči brankáře. Ten jenom zůstal stát!

    Vít Muzikář

    Branky: 8. Quagliarella (Bonazzoli), 18. Colley (Candreva) – 33. Caldirola, 72. Caldirola (Caprari), 88. Letizia (Sau)

    Karty:   32. Audero (SMD), 48. Tonelli (SMD), 90. G. Ramírez (SMD) – 56. Bryan Dabo (BNT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 0:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:12.
    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Tonelli, Colley, Augello – Candreva (59. Depaoli), Ekdal, Verre (59. Thorsby), Jankto – Bonazzoli (63. G. Ramírez), Quagliarella (C) (83. Gabbiadini).
    Náhradníci: Ravaglia – Damsgaard, Askildsen, Vieira, Thorsby, Jošida, Depaoli, A. Ferrari, Gabbiadini, Léris, G. Ramírez, Regini.

    Benevento Calcio: Montipò – Letizia, Caldirola (C), Glik, Schiattarella – Foulon (81. Tuia), Bryan Dabo (59. Improta), Ionita – R. Insigne (81. P. Hetemaj), Moncini (75. Lapadula), Caprari (75. Sau).
    Náhradníci: Manfredini, Lucatelli – Vokić, Ch. Maggio, Sau, Del Pinto, Lapadula, Tuia, Improta, P. Hetemaj, Di Serio, Pastina.

    Rozhodčí: Dionisi – Ranghetti, Berti
    thejrc.org