Bordeaux – Nice 0:0 (kon.) | Angers – Brest 3:2 (kon.) | Dijon – Montpellier 2:2 (kon.)
Monaco – Štrasburk 3:2 (kon.) | Nîmes – Lens 1:1 (kon.) | Lorient – Lyon 1:1 (kon.)
Remeš – PSG 0:2 (kon.)
konec
Dijon FCO
2:2 (1:0)
Montpellier HSC
Neděle 27.09.2020, 15:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že outsider potrápil favorita, ale střetnutí k vítězství nedotáhl, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (16:57:54)
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, které skončilo nerozhodným stavem. Pokud bychom ale hodnotili výkon, museli bychom přiznat, že Dijon byl dnes lepším celkem. Domácí celek dvakrát vedl, avšak v nastaveném čase přišlo zbytečné přistrčení, který znamenalo nejprve pokutový kop a následně i konečné vyrovnání.

    Do druhého poločasu lépe vstoupil hostující celek, kterému se povedlo vyrovnat. V tu chvíli Dijon tahal za kratší konec provazu, ale branko po rohovém kopu jej znovu vzbudila. Závěrečný tlak Montpellieru byl trochu bezzubý, ale přišla šance z pokutového kopu.

    Pokud se podíváme na tabulku zjistíme, že Montpellier se vyhoupl na druhou příčku a ztrácí dva body na Rennes. Dijon zůstává poslední, když má na kontě pouze dnešní bod.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí tým se snaží vrátit do vedení a byl dlouho na útočné polovině, ovšem v ofsajdu se nacházel Roger Assalé. Sledujeme poslední vteřiny zápasu, který asi skončí nerozhodným stavem.
     
    90+1
    K postranní čáře míří čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
    90. Téji SAVANIER - 2:2
     
    90
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! K pokutovému kopu se postavil TÉJI SAVANIE, který zamířil do levé šibenice. Brankář Alfred Gomis si sice vybral dobrou stranu, ale na zakončení nemohl dosáhnout. Fotbal se hraje na góly a ne na výkon, jinak by Dijon musel zvítězit.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jonathan Panzo (Dijon FCO).
     
    89
    Montpellier bude zahrávat pokutový kop! Jonathan Panzo vrazil do soupeře a dává mu šanci na vyrovnání! Celou situaci ještě zkoumá VAR!
     
    88
    Hostujícímu mužstvu se čas rychle krátí, ale ještě trocha ho zbývá! Tlak Montpellieru dále roste a branka je na spadnutí!
     
    87
    Za obranu domácího celku zamířil Andy Delort, avšak pas na něj byl nepřesný. Hostující útočník pro balon doběhl a ochotně ho podal brankáři, ten rozhodně spěchat nebude.
     
    86
    U brankové čáry moc místa nebylo, přesto se Mounir Chouiar protáhl a zamířil do pokutového území. Následně se ale nepochopil se spoluhráčem, jenž situaci přeběhl a balon zamířil do území nikoho.
     
    85
    Z levé strany tentokrát odcentroval Téji Savanier, jehož centr zamířil jen do brankářových rukavic. Následně přišel faul, a tak Alfred Gomis bude v klidu rozehrávat.
     
    83
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Pape Diop, přichází Wesley Lautoa.
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Eric Junior Dina Ebimbe, přichází Frédéric Sammaritano.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Mihailo Ristić, přichází Ambroise Oyongo.
     
    81
    Za malou chvíli přijde do hry Ambroise Oyongo, který je urostlým hráčem. Hostující celek bude asi více nakopávat balony. Zatím se mu v šestnáctce soupeře moc nedaří.
     
    80
    Fouad Chafik zastavil soupeře, ale následně si dal přihrávku do strany a míč zamířil do autu. Montpellier rychle rozehrál, jenomže následně nepřesně zakončil Florent Mollet.
     
    79
    Montpellier sice drží balon, ovšem daleko od soupeřovi branky. Zatím sledujeme kombinaci kolem středového kruhu, Dijon se s míčem skvěle přesouvá.
     
    77
    Prvním potrestaným hráčem hostujícího celku je střídající Stephy Alvaro Mavididi (Montpellier), který kolenem trefil soupeře a musel vidět žlutou kartu.
     
    77
    Domácí mužstvo si vzadu už žádné vrásky dělat nebude. Prostě prásk, ať míč letí co nejdále!

    Michal Luxa

    Branky: 8. Dina Ebimbe (Celina), 60. Écuélé Manga (Dina Ebimbe) – 50. Delort (Laborde), 90. Savanier (pen.)

    Karty:   10. Chafik (DIJ), 19. Celina (DIJ), 28. Dina Ebimbe (DIJ), 89. Panzo (DIJ) – 77. Mavididi (MON)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 1:6. Rohy: 6:13. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:11.
    Dijon FCO: A. Gomis – Chafik, Écuélé Manga (C), Panzo, Chala (61. Muzinga) – Pape Diop (83. Lautoa), Ndong – M. Baldé (73. Marié), Celina (61. Chouiar), Dina Ebimbe (83. Sammaritano) – Assalé.
    Náhradníci: Racioppi – Muzinga, Lautoa, Marié, Younoussa, Sammaritano, Chouiar, Philippe, Scheidler.

    Montpellier HSC: Omlin – Congré, Hilton, Mendes – Ristić (83. Oyongo), Sambia (65. Mavididi), Savanier, Le Tallec, Ferri (65. Mollet) – Delort, Laborde.
    Náhradníci: Bertaud – Oyongo, Cozza, Chotard, Dolly, Mollet, Mavididi, Yun, Škuletić.

    Rozhodčí: Petit – Lang, Finjean
    thejrc.org