Bordeaux – Nice 0:0 (kon.) | Angers – Brest 3:2 (kon.) | Dijon – Montpellier 2:2 (kon.)
Monaco – Štrasburk 3:2 (kon.) | Nîmes – Lens 1:1 (kon.) | Lorient – Lyon 1:1 (kon.)
Remeš – PSG 0:2 (kon.)
konec
Stade de Reims
0:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Neděle 27.09.2020, 21:00 • Stade Auguste-Delaune, Remeš • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:00:01)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 3 – 7
    Střely mimo: 4 – 12
    Držení míče. 35 % – 65 %
    Rohové kopy: 3 – 7
    Ofsajdy: 1 – 1
    Fauly: 11 – 10
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Pařížané se třetí výhrou v řadě posunují na sedmé místo. Remeš zůstává po statečném výkonu na sestupové devatenácté příčce.
     
    Byl to opravdu koukatelný zápas, a to nejen zásluhou známých superhvězd v dresu PSG. Remeš se svého bohatého soupeře nezalekla a od začátku podnikala odvážné útoky. To se ji částečně stalo osudným, protiže Pařížané to při akcích do nezformované obrany měli o něco jednoduší. Svěřenci trenéra Tuchela si vytvořili docela dost šancí, nicméně využít dokázali jen dvě z nich. V obou případech se o to postaral dvojnásobný asistent Mbappé a hlavně úspěšný střelec Icardi. Trefu si zasloužil i Neymar, jenže dnes měl nepřesně seřízená mířidla.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Neymar si narazil s Mbappém, ale vystřelit ze sedmnácti metrů si netroufl. Raději nabil Sarabiovi, jenž levačkou bez přípravy hodně přestřelil.
     
    90+4
    Beriša ale nechtěně potvrdil, že mu dnes exekuce standardních situací nejdou. Nákop letěl za nabíhající hráče a skončil v moci Navase.
     
    90+3
    Boulaye Dia narazil do postavené překážky jménem Marquinhos. Hostující kapitán podle sudího fauloval a dokonce se to neobešlo bez žluté karty.
     
    90+3
    Neymar si tuto příležitost nenechal nikým vzít, jenže z osmnácti metrů o malinký kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    90+2
    Čas na třetí gól tady ještě je. Ve druhé z pěti nastavených minut Chavalerin fauloval Neymara a je z toho přímý kop z osmnácti metrů.
     
    90+1
    Mbappé dělal problémy Foketovi, na kterém se po vstupu do šestnáctky snažil vyrobit pokutový kop, ale rozhodčí ukázal jen na odkop od Rajkovićovy brány.
     
    90
    Neymar nahrál třemi hráči tísněnému Verrattimu. Ten si přesto poradil přihrávkou na Sarabiu, který tentokrát branku trefil, ale Rajković ji snadným zákrokem ochránil.
     
    89
    Florenzi si připravil centr z pravého okraje velkého vápna. Míč se zastavil před Sarabiou a ten ho zblízka napálil nad břevno!
     
    88
    Hornby dával hodně naivní přihrávku z levé strany. Skotský fotbalista musel vědět o tom, že kolem velkého vápna nemá k dispozici byť jediného spoluhráče.
     
    87
    Berišovi standardní situace ale moc nejdou. Najevo mu to jasně dává i kapitán Abdulhamíd, kterého centr kosovského záložníka hodně přeletěl.
     
    86
    Boulaye Dia byl podražen, když šel z pravé strany směrem k ose hřiště. Remeš nepolevuje ve snaze zaznamenat alespoň kontaktní gól.
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Presnel Kimpembe, přichází Abdou Diallo.
     
    84
    Chavalerin posunul míč o několik metrů doprava na Berišu, který zkusil štěstí zpoza pokutového území, ale Navasovu branku o nějaký ten metr netrefil.

    Michal Břuchanský

    Branky: 9. Icardi (Mbappé), 63. Icardi (Mbappé)

    Karty:   35. Cassama (REI), 73. Foket (REI) – 51. Draxler (PSG), 90+3. Marquinhos (PSG)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:12. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.
    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Maresic, Abdulhamíd (C), Konan – Cassama (81. Hornby), Chavalerin – Touré (65. Kutesa), Valon Beriša, Mbuku (65. Zeneli) – Donis (58. Dia).
    Náhradníci: Diouf – Cafaro, De Smet, Dia, Dingomé, Hornby, Kutesa, Sierhuis, Zeneli.

    Paris Saint-Germain: Navas – Florenzi, Marquinhos (C), Kimpembe (85. A. Diallo), Bakker – Di María (78. Ruiz-Atil), Draxler (68. A. Herrera), Paredes (68. Verratti) – Neymar, Icardi (78. Sarabia), Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico, Letellier – A. Diallo, Dagba, Verratti, A. Herrera, Fadiga, Ruiz-Atil, Sarabia.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Annonier
    thejrc.org