Sheffield Utd. – Leeds 0:1 (kon.) | Tottenham – Newcastle 1:1 (kon.) | Manchester City – Leicester 2:5 (kon.)
West Ham – Wolverhampton 4:0 (kon.)
konec
West Ham United
4:0 (1:0)
Wolverhampton Wanderers
Neděle 27.09.2020, 20:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:01:06)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:11.
     
    Zápas 3. kola anglické Premier League mezi West Hamem a Wolverhamptonem měl až nečekaně jasný průběh. Domácí Kladiváři předvedli parádní výkon, mírného favorita střetnutí porazili vysoko 4:0. Skóre otevřel ve 14. minutě Jarrod Bowen, stejný fotbalista v 57. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek. V 66. minutě skóroval hlavou Tomáš Souček, avšak gól byl po pár minutách připsán jako vlastní Raúlu Jiménezovi, který střelu českého středopolaře tečoval. Konečnou podobu dal výsledku ve třetí nastavené minutě Sebastian Haller, ten hlavičkoval po přesném centru k levé tyči. Kladiváři poprvé v lize zvítězili, Vlci podruhé prohráli.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+3. Sébastien HALLER - 4:0
     
    90+3
    West Ham právě vstřelil branku!
    A ten přichází! Rice přihrál osamocenému Masuakovi, který se podíval a potom odcentroval na hlavu nikým neatakovaného SEBASTIANA HALLERA, který povedenou rozvlnil síť.
     
    90+2
    Vlci hrají bez chuti, prakticky jenom čekají na závěrečný hvizd sudího Atkinsona. Naopak Kladiváři poslední okamžiky hrají ve velkém nasazení, ještě usilují o čtvrtý zásah.
     
    90+1
    Čerstvý Haller nabíhal za nákopem Součka směřujícím za obranu. Francouz ovšem nedokázal smazat ztrátu na Bolyho, který si vypomohl s Patríciem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    West Ham hraje závěr střetnutí velmi zkušeně. Tomáš Souček potvrdil dominanci ve vzdušený soubojích, když přetlačil Coadyho a posunul míč Riceovi. Angličan u lajny nastřelil stínícího Vinagreho a získal aut.
     
    88
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Michail Antonio, přichází Sébastien Haller.
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Jarrod Bowen, přichází Mark Noble.
     
    87
    Pedro Neto ukázal pěknou individuální akci, kterou zakončil střelou z hranice šestnáctky. Balón poslal vysoko nad horní tyč.
     
    86
    Do hry nohama zapojila Moyesova družina také gólmana Fabianského. Ten dlouho neváhal, dlouhým odkopem poslal míč na útočnou polovinu.
     
    85
    S ledovým klidem zahrál pod tlakem Arthur Masuaku. Po lajně viděl volný prostor po lajně, těsně kolem nohy Jiméneze dokázal nahrát volnému spoluhráči.
     
    84
    Hoever si dvakrát vyměnil míč s Nevese, načež poslal přízemní centr do pokutového území. Slabou nahrávku Balbuena s přehledem odklidil mimo nebezpečí.
     
    83
    A to platí i po chytrém nákopu portugalského středopolaře, jenž hledal Ferreiru. V tomto momentu zachyboval druhý jmenovaný, byl mu odmáván ofsajd.
     
    82
    Hosté kombinují, avšak Kladiváři skvěle brání. Rúben Neves tradičně plní roli klíčového rozehrávače Vlků, ani on ale nedokázal najít recept na defenzivu soupeře.
     
    81
    Silva o sobě dává hodně vědět. Forward ideálně naběhl na centr Nevese od pravé lajny, z voleje pálil o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi je rozhodnuto, Kladiváři předvádějí výborný týmový výkon, skóre odpovídá rozložení sil na trávníku.

    Milan Huppert

    Branky: 17. Bowen (Fornals), 57. Bowen, 66. Jiménez (vla.), 90+3. Haller (Masuaku)

    Karty:   51. Coady (WOS)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:11.
    West Ham United: Fabiański – Fredericks (49. Johnson), Balbuena, Ogbonna, Cresswell, Masuaku – Bowen (88. Noble), T. Souček, Rice (C), Fornals – Antonio (88. Haller).
    Náhradníci: Randolph – Anderson, Haller, Johnson, Lanzini, Noble, Jarmolenko.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – N. Semedo (73. Hoever), Moutinho (73. Ferreira), Neves, Vinagre – Traoré (62. F. Silva), Jiménez, Neto.
    Náhradníci: Ruddy – Kilman, Dendoncker, Hoever, F. Silva, Ferreira, Shabani.

    Rozhodčí: Atkinson – Nunn, Cook
    thejrc.org