Jaroslavl – Jokerit 2:3 (kon.) | Nižněkamsk – Ufa 1:4 (kon.) | Viťaz – Riga 6:1 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Dinamo Riga
Sobota 03.10.2020, 16:00 • Ledovyj dvorec Viťaz • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Vitásek (RIG): 0+0, 0 střel, dvě trestné minuty, čas na ledě 21:37. (18:25:31)
     
    Dnešní mač byl vyrovnaný jen v první třetině, kdy se oba týmy rozešly smírně a na gól Kasparse Daugavinše z času 6:19 odpověděl za 62 sekund Lauris Darzinš. To ale byla jediná radost hostí. Ve druhé části totiž byli domácí jasně lepší, což se projevilo i gólově. Ve 31. minutě vstřelil nakonec rozhodující branku Justin Danforth, když sudí usoudili, že střílenou přihrávku od Daugavinše nekopl do branky úmyslně. Za dalších pět minut vedli domácí již o dvě branky, když se krásnou střelou do šibenice prosadil Linus Hultström. Třetí část už patřila jednoznačně domácím, kteří do padesáté minuty soupeře skoro nepustili k brance. V závěru třetiny pak dali tři branky během čtyř minut a tří sekund, když se postupně trefil Pavel Varfolemejev doraženou střelou, poté využil Tedenbyho přihrávku mezi kruhy Kaspars Daugavinš a při rychlém protiútoku zužitkoval Arťom Ivanjuženkov bekhendovou nahrávku od Laričeva před branku – 6:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Ondřej Vitásek dostává dvě minuty za vražení na hrazení, naopak domácí Fjodor Malychin putuje na trestnou kvůli hákování.
     
    59:07
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Obrovská destrukce Dinama v závěru třetiny pokračuje. Celá akce zprvu nevypadala úplně nebezpečně, tím spíše, když Laričev měl před sebou spoluhráče a zatáhl puk až moc na pravý kruh. Jenže odtud přihrál krásně bekhendem před branku na ARŤOMA IVANJUŽENKOVA, na jehož bránění hosté zcela zapomněli. Domácímu křídlu jen stačilo nastavit puk a je z toho třetí gól během čtyř minut v síti Rigy. Asistence: Ivan Laričev, Vitalij Popov.
     
    58:49
    Ale ten byl vlastně hodně rychle zastaven. V probíhající poslední minutě má kotouč za brankou Arťom Borodkin a rozjíždí další útok.
     
    58:05
    Saša Dergačov jen o kousek nedosáhl na přihrávku před branku, kde dobře číhal. Hosté vyráží do rychlého protiútoku.
     
    57:56
    O osudu zápasu je samozřejmě rozhodnuto, za okamžik budou ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
    56:14 Kaspars DAUGAVINŠ - 5:1
     
    56:14
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Rozklad Dinama pokračuje. Galimov si vyjel za branku, aby ztlumil nahozený puk a poslal ho po prknech na pravou stranu pro spoluhráče. Jenže hosté ho ztratili a Tedenby jej rychle posunul mezi kruhy na KASPARSE DAUGAVINŠE, který dnes dává ke dvěma asistencím i druhou branku. Asistence: Mattias Tedenby.
    55:04 Pavel VARFOLOMEJEV - 4:1
     
    55:04
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využitá a Viťaz pečetí dva body z dnešního mače. Pylenkov dostal puk na modrou a z osy hřiště vypálili pořádnou pumelici. Tu sice Galimov přes tečujícího Daugavinše výborně pokryl levým betonem, ale nemohl dělat nic víc než vyrazit puk před sebe. Nepokrytý PAVEL VARFOLEMEJEV se k němu dostal jako první, rychle vystřelil a byť si gólman Dinama opět sáhl na puk, ten nakonec doklouzal těsně za čáru. Asistence: Kaspars Daugavinš, Daniil Pylenkov.
     
    54:37
    Tedenbymu se nepodařilo vyvézt puk ze středního pásma do útočné třetiny a domácí začínají opět od své klece.
     
    54:18
    Daugavinšovi na vrcholu pravého kruhu utekl puk od hole. Nemohl tak vystřelit a hráči v bílém se opět osvobozují.
     
    53:55
    Viťaz již kombinuje před Galimovem.
     
    53:41
    Hosté hned po buly vyhazují kotouč až k Ježovovi, což samozřejmě domácím úplně nevadí.
     
    53:29
    Jeden takový rychlý mohl být k vidění i nyní, když Zachar Bardakov získal na své modré puk a šel dopředu. Za záchrannou brzdu zatáhl Ernests Osenieks, jenž podrazil soupeře a jde na dvě minuty ven. Což je samozřejmě značná komplikace pro hosty z hlediska vytěžení nějakého bodu v dnešním mači.
     
    53:20
    Dinamo se poslední dobou dostává více do hry, Viťaz se zaměřuje už jen na poctivou defenzívu a protiútoky.
     
    52:38
    Ani hosté vzápětí nezakončili rychlý protiútok v podání dva na dva.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Daugavinš (Danforth, Tedenby), 31. Danforth (Daugavinš, Tedenby), 37. Hultström (Malychin, Varfolomejev), 56. Varfolomejev (Daugavinš, Pylenkov), 57. Daugavinš (Tedenby), 60. Ivanjuženkov (Laričev, V. Popov) – 8. Darzinš (Indrašis)


    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Pylenkov, Vorobej, Katičev (A), Hultström, Golovkov (C), Borodkin, Pautov – Daugavinš (A), Danforth, Tedenby – Grebenščikov, Varfolomejev, Malychin – Děrgačov, Bardakov, Mojsejev – V. Popov, Smolin, Laričev – Ivanjuženkov.
    Dinamo Riga: Proskurjakov (41. S. Galimov) – Jaks, Vitásek, Maione, Ošenieks, Tumanovs, Sund, Mamčics – Darzinš (C), Z. Mitchell (A), Indrašis (A) – Gračjov, P. Černov, Stoljarov – Dzierkals, Millers, Prohorenkovs – Gegeris, Komarek, Bucenieks – Krastenbergs.

    Rozhodčí: Alexej Vasiljev, Viktor Spirin – Alexander Zacharenkov, Alexander Nikolajev
    thejrc.org