Huesca – Eibar 1:1 (kon.) | Barcelona – Real Betis 5:2 (kon.) | Sevilla – Osasuna 1:0 (kon.)
Atlético – Cádiz 4:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
4:0 (2:0)
Cádiz CF
Sobota 07.11.2020, 21:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z dnešního zápasu je to všechno. Děkujeme vám za pozornost a u fotbalu zase někdy na viděnou. (23:07:15)
     
    Po reprezentační přestávce se Atlético Madrid utká doma ve šlágru 10. kola s Barcelonou. Cádiz bude hostit již zmíněný Real Sociedad, takže opět žádná snadná práce.
     
    Atlético Madrid se bodově dotáhlo na Real Sociedad a díky lepšímu skóre (17:2) se posunulo na vedoucí pozici tabulky La Ligy, kde má navíc stále duel k dobru. Cádiz, jenž dosud vyhrál všechna čtyři letošní venkovní utkání, odjíždí tentokrát domů bez bodu a je šestý.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:9.
     
    Fotbalisté Atlética Madrid ukončili pětizápasovou šňůru Cádizu, během níž nepoznal nováček přemožitele, a zvítězili v duelu 9. kola vysoko 4:0. Za čtvrtou ligovou výhrou v řadě nasměroval favorita už v 8. minutě João Félix, jenž po chybě brankáře Ledesmy a centru Llorenteho hlavičkoval do odkryté části branky. O čtvrt hodiny později vyhrál Marcos Llorente na pravé straně šestnáctky souboj s Álexem Fernándezem a napálil míč k bližší tyči. Atlético, které bylo po celý průběh utkání jasně lepším celkem, nepolevilo ani po změně stran. Dominanci klubu z hlavního města přetavil ve třetí branku Luis Suárez. Jeho přízemní trefu k pravé tyči muselo potvrdit video, to ale uruguayského útočníka po Felixově přihrávce v ofsajdovém postavení neshledalo. Na konečných 4:0 pak navyšoval v poslední minutě řádné hrací doby svou druhou brankou v zápasu João Félix, který těžil z Correovy nesobecké přihrávky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střelu, kterou v závěru zápasu vyprodukoval Ángel Correa, srazil Fali za postranní čáru. Už se zřejmě nic nestane.
     
    90+2
    Duel nezadržitelně spěje ke svému konci. Atlético hraje s balonem na kopačkách na vlastní polovině, Cádiz už se ani neobtěžuje s výraznějším napadáním.
     
    90+1
    Zápas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté přidávají v závěru střetnutí čtvrtý zásah! Ángel Correa si na hranici šestnáctky zpracoval míč na prsou a místo střely zvolil nesobecky oblouček na levou stranu, kde číhal úplně volný JOÃO FÉLIX. Ten pálil před vyběhnuvším Ledesmou k levé tyči a zaznamenává svou druhou dnešní branku.
     
    88
    Cádiz se i nadále snaží alespoň o čestný zásah. Ačkoliv ale hosté kombinují na útočné polovině, Atlético je do výhodných střeleckých pozic nepouští.
     
    87
    Salvi odcentroval z pravého okraje hřiště na bližší tyč, kde číhal Álvaro Negredo. Hostující útočník ale hlavičkoval vysoko nad Oblakovu klec.
     
    85
    Geoffrey Kondogbia sundal skluzem zezadu rozběhnutého protihráče a vyfasoval zaslouženou žlutou kartu.
     
    84
    Ángel Correa se opřel zpoza vápna do balonu. Jeho přízemní dělovku vyrazil tygřím skokem Jeremías Ledesma. Následnou dorážku Joãa Félixe z levé strany zablokoval Pedro Alcalá.
     
    83
    Pedro Alcalá daroval špatnou rozehrávkou balon domácím. Ti zakládají další postupnou kombinaci.
     
    82
    A byla z něj zajímavá možnost! Po přihrávce z pravé strany pálil z hranice šestnáctky Álvaro Negredo. Jeho ránu, která mířila k levé tyči, ale bravurně vyrazil Jan Oblak!
     
    81
    Tentokrát hlavičkoval po Lemarově centru José Giménez, nešlo ale o zakončení, s nímž by si obrana Cádizu neporadila. Hosté mohou vyrazit do rychlého protiútoku.
     
    80
    Lemarův centr doletěl k Savičovi, jehož hlavičku zblokoval jeden z hráčů Cádizu. Následná přihrávka na Felixe byla odvrácena na další roh.
     
    79
    Pokus o individuální průnik Thomase Lemara utnul odkopem na roh Juan Cala. Atlético si dnes tuto herní disciplínu vyzkouší vůbec poprvé.

    Filip Lefenda

    Branky: 8. Félix (M. Llorente), 22. M. Llorente, 53. L. Suárez (Félix), 90. Félix (Á. Correa)

    Karty:   85. Kondogbia (ATM) – 57. Jönsson (CAD)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:9.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Hermoso – M. Llorente (56. Á. Correa), H. Herrera (62. Torreira), Koke (C) (71. Kondogbia), Saúl – L. Suárez (72. Lemar), Félix.
    Náhradníci: Grbić – Camello, Á. Correa, Kondogbia, Lemar, Lodi, Felipe, M. Sánchez, R. Sánchez, Šaponjić, Torreira, Valera.

    Cádiz CF: Ledesma – Akapo (46. Alcalá), Cala, Fali, Espino (46. Izquierdo) – Salvi (C), Augusto Fernández (61. Pombo), Jönsson (72. Garrido), Álex Fernández – Lozano, Negredo.
    Náhradníci: Gil – Adekanye, Alcalá, Alejo, Bodiger, Garrido, Á. Giménez, Izquierdo, Malbašić, Mauro, Perea, Pombo.

    Rozhodčí: A. Vega – D. Jiménez, J. Mateo
    thejrc.org