Augsburg – Hertha 0:3 (kon.) | Mohuč – Schalke 2:2 (kon.) | RB Lipsko – Freiburg 3:0 (kon.)
Stuttgart – Frankfurt 2:2 (kon.) | Union Berlín – Bielefeld 5:0 (kon.) | Dortmund – Bayern 2:3 (kon.)
konec
1. FC Union Berlín
5:0 (3:0)
DSC Arminia Bielefeld
Sobota 07.11.2020, 15:30 • An der Alten Försterei, Berlín • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to dnes vše. Velmi rád jsem vás dnešním skvělým zápasem provázel a někdy příště se budu u německého fotbalu opět těšit napočtenou. Carpe diem! (17:34:32)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:9.
     
    Union tak vylétl na čtvrté místo tabulky, odkud však bude zajisté sesazen, neboť dva soupeře pod ním (Leverkusen a Gladbach) čeká zítra vzájemný zápas. Arminia se naopak nezvedla a na 15. místě tabulky zůstala jenom díky bodovým ztrátám Kolína nad Rýnem, Mohuče a Schalke. Poslední dva jmenované týmy totiž v souběžném zápase remizovaly 2:2.

    Na bezmála 400kilometrovou cestu domů Union svému sokovi přidal ještě pět gólů k tomu a nálada při návratu tak nebude veselá. Zvláště v tom kontextu, že Arminii nyní čeká těžký dvojzápas Leverkusen (doma) – Lipsko (venku). Berlínští naopak pojedou potvrdit formu do Kolína nad Rýnem a za dva týdny vyzvou Frankfurt.
     
    Hotovo, vymalováno! Union pokračuje v parádním vstupu do nového bundesligového ročníku a v dnešním zápase to jenom potvrdil. Arminii doma vypráskal poměrem 5:0, když po skvělé první půli už jenom kontroloval vývoj špílu. Hosté sice o poločase provedli hned tři změny a pomýšleli na drama, jenže definitivní setnutí přišlo ve 52. minutě, když penaltu suverénně proměnil lišák Max Kruse. Bielefeld čtvrtým gólem v jejich síti prakticky rezignoval a snažil se zápas dohrát co nejdůstojněji. Vytoužená korekce skóre nepřišla, naopak v 89. minutě bodl pátý nůž do srdce střídající Cedric Teuchert. Domácí dnes zkrátka ani nedovolili svému soupeři, aby mohl zápas jakkoliv zdramatizovat.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Přímý postup od vlastní branky dopředu vyústil v pátý gól Unionu a Arminia v hlavním městě vyfásla nepopulárního bůra! Všechno začalo už u rozehrávky před šestnáctkou Berlína, následovala přihrávka na Gogiu, který parádním lobem za obranu našel CEDRICA TEUCHERTA. Střídající hráč si naběhl mezi dva stopery a útok zakončil spolehlivým prostřelením Ortegy – 5:0! Asistence: Akaki Gogia.
     
    89
    Pro Yaba se na levém křídle rýsoval brejk, jenže všechno skončilo na mizerné přihrávce, která neprošla přes obránce před ním.
     
    88
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Klos, přichází Sven Schipplock.
     
    87
    Obranná čtveřice domácích má skutečně hodně doteků s míčem v posledních minutách. Zápas se jenom vyloženě dohrává, otázkou je, zda se bude vůbec něco nastavovat.
     
    86
    Zpátky ke gólmanovi, domácí skutečně chtěji dohrát zápas na jistotu a dopřát brankáři Luthemu čisté konto v dnešním utkání. To by bylo zajisté dokonalé završení úspěšného večera.
     
    85
    Cedric Teuchert nastřelil záda blokujícího obránce, od nichž se odrazil míč za brankovou čáru, ale mimo tři tyče. Následuje rohový kop.
     
    84
    Pomaličku se blížíme do závěru zápasu, který mají domácí za stavu 4:0 zcela pod kontrolou a prakticky za celý zápas se nedostali pod tlak Arminie. Ale i takové zápasy bývají...
     
    83
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Tim Maciejewski.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Cedric Teuchert.

    Ze hry jdou dva nejlepší hráči Unionu v dnešním utkání a právem je vyprovází potlesk domácí lavičky a pár diváků na tribuně.
     
    82
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Sergio Córdova.
     
    81
    Kruse pláchl po pravé straně a přehrával míč na zadní tyč pro Gogiu, který ze vzduchu ani nesklepl a hned vracel zpět do předbrankového prostoru. Řešení hodně exhibiční, nebezpečí pro Ortegu ale nevzniklo žádné.
     
    80
    Doan to vzal natvrdo, jeho pokus ale srazila zeď a Luthe má již míč pevně v rukách. Ani tímto způsobem se tak hosté k čestnému zásahu nedostali.
     
    79
    Trimmel ostře zašlápl nohu pronikajícímu Klosemu a je to přímák pro Arminii přímo proti brance, navíc zhruba z 25 metrů, tedy velice výhodná poloha!
     
    78
    Nedoraz v obraně znamenal souboj v pokutovém území Arminie, po kterém se ocitl na zemi Andrich. Logicky si tak žádali hráči Berlína penaltu, hra nicméně pokračuje dále a rozhodčí nemá ani pokyn jít k videu.
     
    77
    Kruse hraje dnes ve velké pohodě a pro tým je to skutečně velká posila, zejména v té fázi tvoření hry. Další přihrávka za obranu na Gogiu však byla ofsajdová.

    Tomáš Kalas

    Branky: 3. Endo (Becker), 13. Andrich (M. Kruse), 45+2. Becker (M. Kruse), 52. M. Kruse (pen.), 89. Teuchert (Gogia)

    Karty:   59. van der Hoorn (BIE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:9.
    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (C), Friedrich, Knoche, Lenz – Gentner (73. Griesbeck), Andrich – Becker (83. Maciejewski), M. Kruse (83. Teuchert), Endo (20. Gogia) – Pohjanpalo (73. Awoniyi).
    Náhradníci: Karius – Ryerson, Hübner, Gießelmann, Gogia, Griesbeck, Awoniyi, Teuchert, Maciejewski.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, van der Hoorn, Laursen – Maier (46. Seufert), Prietl – Doan (82. Córdova), Hartel (46. Yabo), Soukou (46. Kunze) – Klos (C) (88. Schipplock).
    Náhradníci: Linnér – J. Nilsson, de Medina, Lucoqui, Yabo, Kunze, Seufert, Córdova, Schipplock.

    Rozhodčí: Jöllenbeck – Gittelmann, Foltyn
    thejrc.org