Mladá Boleslav – Pardubice 4:1 (kon.) | Olomouc – Karviná 3:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Teplice 2:0 (kon.)
Opava – Slavia 0:6 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
0:6 (0:1)
SK Slavia Praha
Sobota 21.11.2020, 18:30 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
    88. Petar MUSA - 0:6
     
    88
    Slavia právě vstřelila branku!
    Do střelecké listiny se nakonec zapisuje i střídající PETAR MUSA. Tomáš Holeš poslal z pravé strany přízemní skákavý centr na zadní tyč a chorvatský útočník sklepl míč bez přípravy přesně mezi Fendrichovy nohy.
    80. Abdallah SIMA - 0:5
     
    80
    Slavia právě vstřelila branku!
    ABDALLAH SIMA korunuje dobrý výkon pátým gólem! Devatenáctiletý Senegalec prošel jako nůž máslem přes Harazima s Hrabinou a poté si přízemní střelou o vzdálenější pravou tyčku poradil i s Fendrichem. Asistenci si svým odkopem připisuje Ondřej Kolář.
    71. Jan BOŘIL - 0:4
     
    71
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zápas se mění v exhibici. Abdallah Sima vyhrál rychlostní souboj s Janem Žídkem, obešel si Viléma Fendricha a pálil do levé tyče. Od té se míč odrazil ke zcela volnému JANU BOŘILOVI, který poslal míč nekompromisně do sítě.
    58. Jan KUCHTA - 0:3
     
    58
    Slavia právě vstřelila branku!
    Vilém Fendrich založil špatným odkopem útočnou akci Slavie. Z pravé strany přihrával na střed vápna Abdallah Sima, odkud zakončoval Nicolae Stanciu. Jeho slabší přízemní pokus poté dopravil do sítě JAN KUCHTA. Domácí reklamovali jeho ofsajd, o ten ale podle rozhodčích nešlo.
    53. Jan KUCHTA - 0:2
     
    53
    Slavia právě vstřelila branku!
    Teď už ale může JAN KUCHTA slavit! Lukáš Masopust dostal na pravé straně šestnáctky hezkou průnikovou přihrávku, potáhl míč k brance a poté našel krátkou zpětnou přihrávkou právě Kuchtu, který zakončoval z hranice malého vápna po zemi na zadní tyč.
    34. Ondřej KÚDELA - 0:1
     
    34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Centr z levé strany prodloužil David Zima hlavou na ONDŘEJE KÚDELU, který jej protlačil až za záda brankáře Viléma Fendricha! Branku ale Pražané příliš neslaví, po střetu s opavským gólmanem totiž zůstal Kúdela ležet na zemi a na trávník musí zdravotníci!

    Filip Lefenda

    Branky: 34. Kúdela (Zima), 53. Kuchta (Masopust), 58. Kuchta (Stanciu), 71. Bořil, 80. Sima (O. Kolář), 88. Musa (Holeš)

    Karty:   50. Tiéhi (OPA), 90. Hrabina (OPA) – 89. Sima (SLA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:13.
    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Didiba, Večerka (70. Šcudla) – Mondek (70. Harazim), Tiéhi, Texl (57. Juřena), Jan Řezníček, Žídek (C) – Dordić (80. Rataj), Lukáš Holík.
    Náhradníci: Lasák – Dedič, Šcudla, Juřena, Rataj, Zavadil, Harazim.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Masopust (66. Bořil), Kúdela (C), Zima, Oscar (75. Lingr) – Ševčík (66. Holeš), Traoré – Sima, Stanciu, Olayinka (80. Jurásek) – Kuchta (75. Musa).
    Náhradníci: Kovář – Holeš, Bořil, Malinský, Lingr, Jurásek, Musa.

    Rozhodčí: Ginzel – Bureš, Dohnálek
    ocianews.com