Brest – Saint-Étienne 4:1 (kon.) | Marseille – Nice 0:0 (odl.)
konec
Stade Brestois 29
4:1 (4:1)
AS Saint-Étienne
Sobota 21.11.2020, 17:00 • Venue Stade Francis-Le Blé • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:52:18)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:9. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:10.
     
    Je konec! Ve druhém poločase se už nic zajímavého nestalo, domácí tak ovládli tento duel poměrem 4:1! Jak již bylo řečeno, celé utkání rozhodla první půle. Právě v té totiž Brest zvítězil 4:1. Saint-Étienne se sice v druhém poločase snažil, ale směrem dopředu nepředvedl téměř nic. Gautier Larsonneur nemusel řešit složitou situaci.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    90+1
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Paul Lasne, přichází Hianga'a Mbock.

    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Romain Faivre, přichází Hugo Magnetti.
     
    90
    Hosté zahrávali ještě jednu standardku a jeden z nich se dostával k hlavičce. Skvěle si však poradil jeho soupeř, a tak hosté kopou jen rohový kop.
     
    89
    Navíc kombinují na útočné polovině a už budou chtít tento duel jen dohrát. Nakonec jsme ještě viděli nějakou prostrkávačku, ale tu nikdo z Brestu netrefil.
     
    88
    Jérémy Le Douaron je střídajícím hráčem, ale ještě motá svým soupeřům hlavy. Ti se však jen tak nenechají. Přesto jsou domácí fotbalisté u míče...
     
    87
    Hosté to pro změnu zkusili centrem, který jen prolétl vápnem. Jérémy Le Douaron se hnal dopředu po levé straně. Sice nebyl úspěšný, ale čas ušetřil.
     
    86
    Hostující fotbalisté se sice naopak snaží, ale je jim to k ničemu. Většinu akcí totiž překombinují a Gautier Larsonneur dnes nemusel řešit nic těžkého.
     
    85
    Zápas se nám pomalu ale jistě blíží ke svému závěru. Druhá půle má hodně daleko do podívané té první. Domácí už totiž nikam dopředu nespěchají.
     
    83
    Saint-Étienne se hnal po delší době k nějakému zakončení, ale jeho akce znovu skončila už před šestnáctkou. Obrana domácích dnes působí velmi dobře.
     
    82
    Zaydou Youssouf byl nyní pomalejší a nejspíše si připsal rovnou dva fauly. Každopádně je pískáno, a tak se k míči zadarmo dostávají zase domácí hráči.
     
    81
    Jean-Kévin Duverne je také dnes střelcem, nyní si však musel plnit obranné povinnosti. Jeden ze soupeřů mu přejel po noze kopačku, ale faul se nepíská.
     
    80
    Hosé to zkusili dalším centrem před bránu, ale ten znovu nepřinesl žádný úspěch. Gautier Larsonneur má míč ve své moci a pošle ho daleko od své svatyně.
     
    79
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Steve Mounié, přichází Gaëtan Charbonnier.
     
    78
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Maxence Rivera.
     
    78
    Steve Mounié si v těžké pozici zpracoval balón, který rovnou poslal na pravou stranu. Brest se však k ničemu nedostal, a tak dopředu mohou hosté.
     
    77
    Lilian Brassier měl co dělat, aby ustál atak soupeře. Nakonec zvolil efektní i efektivní patičku, čímž posunul balón do bezpečných prostor od své brány.
     
    76
    Ale Saint-Étienne ukazuj celkem sympatickou snahu. Nyní to zkusil přízemním centrem před bránu, ale nikdo z hostů nedokázal balón trefit.
     
    75
    Tady už se zápas opravdu spíše jen dohrává. Hostům se směrem dopředu vůbec nedaří, nevypadá to, že by měli dát ještě nějakou branku, ale co kdyby...
     
    73
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Ryad Boudebouz, přichází Adil Aouchiche.
     
    73
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Irvin Cardona, přichází Jérémy Le Douaron.

    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Franck Honorat, přichází Christian Battocchio.
     
    72
    Franck Honorat upaloval dopředu, ale zradilo ho zpracování. Přesto jsme viděli ještě kombinaci a střelu, se kterou si Jessy Moulin v pohodě poradil.
     
    71
    Od hostů je to spíše už taková marná snaha o vstřelení branky. Vidíme totiž hlavně centry do šestnáctky, se kterými nemají domácí hráči ani nejmenší potíže.
     
    70
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních dvacet minut! O třech bodech už je nějakou tu dobu rozhodnuto, do tabulky je budou brát domácí.
     
    69
    Gautier Larsonneur si skočil pro vysoký centr protihráčů. Rozehrál jen nakrátko a hostující fotbalisté se budou muset pro balón těžce prokousávat.
     
    68
    Saint-Étienne by si jednu branku nejspíše přece jen zasloužil. V posledních minutách svírá svého soupeře, ale ten se zatím brání bez nejmenších potíží.
     
    67
    Toto už vypadalo přece jen zajímavěji! Ryad Boudebouz se dostal k hlavičce na nějakých deseti metrech, ale mířil těsně vedle!
     
    66
    Zaydou Youssouf posílal centr do vápna, ale ten nebyl zrovna ideální. Jeho spoluhráč se sice k hlavičce dostal. Byl však v těžké pozici a trefil jen soupeře.
     
    65
    A následně jsme neviděli úplně špatnou akci! Franck Honorat dostal parádní patičku a mířil rovnou na bránu. Jessy Moulin si však bližší tyčku pohlídal.
     
    64
    Denis Bouanga fauloval svého soupeře, i když se mu rozhodnutí sudího zrovna nelíbí. Nic s tím ale nezmůže a domácí mají možnost volného kopu.
     
    63
    Zaydou Youssouf je asi jediným z hráčů hostí, který si zaslouží alespoň malou pochvalu. Nyní se pokoušel něco udělat s výsledkem, ale mířil nad břevno.
     
    62
    Na domácí straně se nejspíše také bude brzy střídat, a to nejspíše dvojnásobně. Nejprve ale ještě Brest bude zahrávat autové vhazování na obranné půlce.
     
    61
    Saint-Étienne se v druhém poločase ještě nedostalo do žádné zajímavé šance. Nyní jsme viděli v záběru trenéra hostů, který rozhodně s výsledkem není spokojen.
     
    60
    Již je za námi hodina hry, což jsou celé dvě třetiny zápasu. Zaydou Youssouf zkoušel vyslat centr do vápna, ale ten šel přesně do rukavic gólmana.
     
    59
    Fotbalisté v červených dresech se hnali dopředu a obrana jejich soupeře byla hodně otevřená. Nakonec ale vše zhatilo špatní zpracování nabíhajícího hráče.
     
    57
    Domácí hráči zatím hrají ve velké pohodě a chtěli by přidat i "bůra". Romain Faivre si bez potíží doběhl na hranici šestnáctky, ale svůj pokus poslal vedle.
     
    56
    Steve Mounié to měl hodně těžké proti třem soupeřů, přesto to nakonec vypadalo, že si balón zpracuje. Hostující obrana ho ale o něj nakonec obrala.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Miguel Trauco (AS Saint-Étienne).
     
    55
    Už je za námi deset minut v druhém poločase a vypadá to, že drama dnes neuvidíme. Je sice hodně brzy, ale troufnu si říct, že Brest dnes zapíše tři body.
     
    54
    Steve Mounié schytal hodně nepříjemný zásah nohou, když jeho soupeř po hlavičkovém souboji odpadl. Domácí útočník a střelec gólu je schopen pokračovat.
     
    53
    To nebyl špatný náznak na hostující straně! Viděli jsme pěkný přízemní pas do vápna, kde ho jeden z hráčů v pádu zasáhl. Nakonec ale minul pravou tyč.
     
    52
    I když Zaydou Youssouf se nyní dostal ke střele z hranice šestnáctky. Ta mu však ani trochu nesedla, a tak Gautier Larsonneur ani nemusel zasahovat.
     
    51
    Brest si rozhodně nebude přidělávat starosti, hosté jsou ti, kteří musí vrhnout své síly do útoku. Zatím se jim ale nedaří překonat kompaktní obranu.
     
    50
    Avšak z toho Stade nijak nezahrozil. Hosté se mohou dostat konečně přes polovinu hřiště, ale tam byl jeden z hostů čistě odzbrojen... Domácí se hnali do šance, ale zajímavá hlavička byla sražena na gólmana.
     
    49
    Ronaël Pierre-Gabriel předvedl pěknou akci středem hřiště a posunul míč doprava. Odtud jsme viděli přízemní centr, který skončil jen na rohovém kopu.
     
    48
    Rozhodně to bude mít Saint-Étienne hodně těžké. Jejich soupeř je v obrovském laufu, navíc vede o tři branky. To rozhodně není zanedbatelné.
     
    47
    Tak už nám začali druhý poločas. Asi nikdo by nechtěl být o půli v kabině hostujícího celku... Ten předvedl rovnou tři střídání, dokáže ještě duel zdramatizovat?
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Alpha Sissoko, přichází Mathieu Debuchy.

    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Charles Nathan Abi, přichází Arnaud Nordin.

    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Lucas Douath, přichází Miguel Trauco.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Tak to bylo něco! V prvním poločase jsme sledovali parádní podívanou, která přinesla rovnou pět branek. Domácí se dostali do vedení poměrně záhy, když se parádní střelou prezentoval Franck Honorat. Na další branku se čekalo něco málo přes patnáct minut, ale zase se prosadili domácí. Jean-Kévin Duverne si počkal na míč z rohového kopu a zavěsil neomylně. Hostům se následně podařilo snížit, když se trefil Mahdi Camara, avšak o dvě minuty později to bylo zase o dva góly. Irvin Cardona využil skvělého centru do vápna a umístil míč přesně k tyči. Brest se navíc poté trefil ještě jednou, když se Steve Mounié trefil hlavou.

    Další poločas začne přibližně v 17:01.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Saint-Étienne se sice snaží, ale nějaký tlak tedy rozhodně nemá. Sice ještě vybojovalo rohový kop, ale s tím si nejlépe poradil Gautier Larsonneur, jenž chytá.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    44
    Dokonce dva rohové kopy jsme viděli v podání Brestu. Ani jeden z nich ovšem nebezpečí nepřinesl, a tak se ještě hosté mohou o něco pokusit.
     
    43
    A to také nevypadalo na domácí straně úplně zle! Irvin Cardona hledal na levé straně vápna svého spoluhráče, ale těsně před ním byl míč odvrácen na roh.
     
    42
    Střely na bránu: 4 – 1!
     
    41
    Hosté se dostali dopředu, ale finální fáze zatím není vůbec dobrá. Přesto vybojovali roh, se kterým si hráč na přední tyči v pohodě poradil a míč odhlavičkoval.
     
    40
    První poločas se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Chybí nám nějakých pět minut. Dočkáme se ještě šestého zářezu? I pět branek je skvělých!
    38. Steve MOUNIÉ - 4:1
     
    38
    Brest právě vstřelil branku!
    No, co k tomu říct! Domácí celek naprosto demoluje svého soupeře v prvním poločase! První centr sice ještě nevyšel. Míč se však dostal na nohu domácího fotbalisty, který našel ve vápně volného STEVA MOUNIÉHO, jehož hlavička byla dostatečně prudká i přesná.
     
    37
    Denis Bouanga dokázal obrat svého soupeře na polovině hřiště a chtěl rozjet akci po levé straně. Tam se jeho spoluhráč skácel na zem, ale faul se nepíská.
     
    36
    Každopádně nestranný a domácí fotbalový fanoušek musí být s tímto duelem opravdu spokojený. Už jsme viděli čtyři góly a zápas není zdaleka u konce.
     
    35
    Hostující fotbalisté se pokoušeli odpovědět hodně podobnou akcí, ale domácí obrana si s celou situací poradila. Saint-Étienne to bude muset zkusit jinak.
    33. Irvin CARDONA - 3:1
     
    33
    Brest právě vstřelil branku!
    Jenže hostům příznivý stav moc dlouho nevydržel, už je to zase o dva góly! Domácí celek předvedl krásnou a rychlou akci ihned po výkopu. Franck Honorat našel skvělým pasem v šestnáctce IRVINA CARODNU, který jen nastavil kopačku a poslal míč ke vzdálenější tyči. Jessy Moulin byl bez šance.
     
    32
    Ve hře je ale ještě VAR!
    31. Mahdi CAMARA - 2:1
     
    31
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, dnes se opravdu nejspíše dočkáme přestřelky! Po třiceti minutách je totiž stav 2:1... Hosté měli k dispozici standardku, ve které Harold Moukoudi prodloužil balón a Gautier Larsonneur jen proplachtil. Na zadní tyč celou situaci zavíral MAHDI CAMARA, jenž dostal v pádu a v těžké pozici míč do sítě!
     
    30
    Žlutou kartu dostává Lilian Brassier (Stade Brestois 29).
     
    29
    Rozcvičování náhradníků na straně hostů je nyní v plném proudu... Dočkáme se ještě nějakého střídání do poločasu? Možná by jim to prospělo.
     
    28
    Saint-Étienne sice mnohem více drží balón na svých kopačkách, ale zatím není ani trochu nebezpečné. Naopak domácí celek využil obě šance, které měl.
     
    27
    Ryad Boudebouz se postavil k rozehrávce rohového kopu. Jeho centr mířil na přední tyč, kde bylo hned několik hráčů. Gautier Larsonneur si s tím ale poradil.
     
    26
    Yvan Neyou se dostal jako první k odraženému balónu, čímž ještě udržel svůj tým na dostřel šestnáctky. S následným centrem si však domácí poradili.
     
    25
    Pro domácí je toto opravdu start z říše snů, jelikož už po dvaceti třech minutách má na svém kontě pohodlný náskok, který ho může dovést k vítězství.
    23. Jean-Kévin DUVERNE - 2:0
     
    23
    Brest právě vstřelil branku!
    A domácí celek vede už o dvě branky! Zatím je směrem dopředu mimořádně efektivní. Po rohové kopu smíč propadl na JEAN-KÉVINA DUVERNEHO, jehož hlavička skončila nechytatelně v síti.
     
    22
    Irvin Cardona dostal pěknou přihrávku na pravou stranu, kde se obrana hostí otevřela. Domácího hráče zradilo ale zpracování a hosté míč odkopli na roh.
     
    21
    Domácí hráč byl sražen zezadu, což neuniklo pozornosti hlavního sudího. Brest tak bude nadále u míče, avšak zatím si přihrává jen na obranné polovině.
     
    20
    Domácí obránce měl nyní obrovské problémy s napadáním jednoho soupeře, ale nakonec to zvládl. Irvin Cardona poté zaútočil, ale míč mu utekl do autu.
     
    19
    Držení míče: 36% – 64%!
     
    18
    Romain Faivre si chtěl pustit balón za sebe, ale ten měl hodně razantní odskok, a tak se odrazil za postranní lajnu. Saint-Étienne proto bude vhazovat.
     
    17
    Jenže zisk míče jim zatím nečiní nijak velké problémy, většinou se jim to povede už na půlce. Yvan Neyou ale nyní fauloval, a tak míč soupeřům daroval.
     
    16
    Fotbalisté v bílozelených dresech se snaží, ale nyní mají velké potíže ve finální fázi... Před vápnem většinou míč ztratí a musí o něj jen tvrdě bojovat.
     
    15
    Avšak hostům se v posledních minutách úplně nedaří. Přesto se nyní Denis Bouanga hnal do šance, ale jeho přízemní přihrávka před bránu nebyla zrovna ideální.
     
    14
    Zaydou Youssouf trefil svého spoluhráče nepříjemně do kotníku, ale pomohl mu k tomu jeden ze soupeřů. Saint-Étienne má proto volný kop na polovině hřiště.
     
    13
    Ježe nějaké zahrození z hostující strany nakonec nepřišlo. Domácí se bez nejmenších potíží ubránili, a tak se znovu mohou vrhnout do ofenzivní akce.
     
    12
    Hra se nyní odehrává především na polovině hřiště. Brest znovu předvedl faul, a tak mají hosté možnost další standardní situace. Dočkají se srovnání?
     
    11
    Hosté vybojovali standardní situaci na útoční polovině, ale z té tedy nezahrozili. Pro míč to měl nejblíže Gautier Larsonneur, jenž míč lapil do rukavic.
     
    10
    Jinak už je za námi deset minut hry. Nadále sledujeme pěkný fotbal, který je plný útočných akcí. Už jsme se dočkali jednoho gólu, který vstřelil domácí útočník.
     
    9
    Tak to je opravdu raketový start do tohoto zápasu, to asi nikdo moc nečekal. Rozhodně je však o co hrát, mohli bychom se dočkat brankových hodů.
    7. Franck HONORAT - 1:0
     
    7
    Brest právě vstřelil branku!
    Tak nakonec tu máme velmi brzkou branku! A to navíc v jakém stylu! Romain Faivre potáhl míč a posunul ho dále. Nakonec se ke střele dostal FRANCK HONORAT, jehož fantastická rána z dvaceti metrů zaplula do vzdálenější šibenice!
     
    6
    Balón se zatím hodně střídá. Chvilku ho drží domácí celek, chvilku ten hostující. Hra se nám přece jen po úvodu trochu uklidnila. Ale na závěry je brzy.
     
    5
    Je za námi úvodních pět minutek. Mohli bychom sledovat celkem atraktivní utkání s mnoha útoky na obou stranách. Tak snad se brzy dočkáme i gólu.
     
    4
    Hostující fotbalisté působí ze začátku utkání hodně aktivně a domácí nemají klid ani na rozehrávku. Hráči v zelenobílém by se chtěli dostat do vedení brzy.
     
    3
    Mahdi Camara se hnal do zakončení, ale vše se nakonec ukázalo jako předčasné. Hostům byl odpískaný ofsajd, a atak Gautier Larsonneur bude odkopávat.
     
    2
    Yvan Neyou zkoušel poslat dlouhý pas po levé straně a jeho týmu to přineslo užitek. Saint-Étienne totiž bude vhazovat na útočné polovině.
     
    1
    A dnešní utkání nám právě začalo! Mělo by nás čekat poměrně vyrovnané utkání, tak uvidíme. Domácí hrají v červených dresech, hosté v bílozelné.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Pierre-Gabriel, Brassier, Duverne, Perraud – Honorat, Belkebla, Lasne, Faivre – Mounié, Cardona.
    Náhradníci: Cibois – Ludovic Baal, Battocchio, Tavares, Mbock, Faussurier, Le Douaron, Charbonnier, Magnetti.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Sissoko, Moukoudi, Kolodziejczak, M. Camara – Youssouf, Douath, Neyou, Boudebouz – Abi, Bouanga.
    Náhradníci: Bajič – Aouchiche, Sow, Trauco, Nordin, Debuchy, Moueffek, Krasso, Rivera.

    Rozhodčí: Léonard – Hebrard, Lang.
     
    AS Saint-Étienne

    Saint-Étienne je na tom o trochu hůře než jeho dnešní soupeř. Po deseti odehraných kolech má na svém kontě deset bodů, které stačí až na patnáctou pozici. Ani u něj není skóre příznivé, jelikož celkově je -5. Hostující fotbalisté brali z posledních tří duelů jen jedno vítězství. Nejprve totiž nestačili na Montpellier 0:1, načež padli i na hřišti Lyonu 1:2. V zatím posledním utkání Saint-Étienne porazil Grenoble 3:2.
     
    Stade Brestois 29

    Brest ještě ani jednou nemusel vynechat ligový zápas, a tak jich má na svém kontě deset odehraných. V těch se mu povedlo získat dvanáct bodů, které stačí na třináctou pozici. Celkové skóre navíc také není ideální, jelikož je -7. Stade bral z posledních tří duelů dvě vítězství. Nejprve sice nestačil na Rennes 1:2, avšak následně přehrál Lille 3:2. V posledním duelu porazil také Guingamp 1:0.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci Ligue 1! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Brestem a Saint-Étienne. Výkop je naplánován na 17:00 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Denisa Józsová

    Branky: 7. Honorat (Cardona), 23. Duverne (Faivre), 33. Cardona (Honorat), 38. Mounié (Perraud) – 31. M. Camara (Moukoudi)

    Karty:   30. Brassier (BST) – 55. Trauco (SET)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:9. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:10.
    Stade Brestois 29: Larsonneur – Pierre-Gabriel, Brassier, Duverne, Perraud – Honorat (73. Battocchio), Belkebla, Lasne (90+1. Mbock), Faivre (90+1. Magnetti) – Mounié (79. Charbonnier), Cardona (73. Le Douaron).
    Náhradníci: Cibois – Ludovic Baal, Battocchio, Tavares, Mbock, Faussurier, Le Douaron, Charbonnier, Magnetti.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Sissoko (46. Debuchy), Moukoudi, Kolodziejczak, M. Camara – Youssouf, Douath (46. Trauco), Neyou, Boudebouz (73. Aouchiche) – Abi (46. Nordin), Bouanga (78. Rivera).
    Náhradníci: Bajič – Aouchiche, Sow, Trauco, Nordin, Debuchy, Moueffek, Krasso, Rivera.

    Rozhodčí: Léonard – Hebrard, Lang
    thejrc.org