Levante – Elche 1:1 (kon.) | Villarreal – Real Madrid 1:1 (kon.) | Sevilla – Celta Vigo 4:2 (kon.)
Atlético – Barcelona 1:0 (kon.)
konec
Villarreal CF
1:1 (0:1)
Real Madrid
Sobota 21.11.2020, 16:15 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 6:0. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 16:13. (18:09:08)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a duel Villarrealu s Realem Madrid končí remízou 1:1.

    Zápas začal pořádně zostra. Již ve středu minutě vedl útok Real po pravém kraji Modrić. Už se zdálo, že se bude pískat ofsajd, ale akce obhájců titulu pokračovala parádním centrem Carvajala, který našel Mariana Díaze. Sedmadvacetiletý útočník se prosadil k hlavičce a bleskově překonat domácí obranu. Od té doby byli u míče převážně domácí, ale výraznější šance jsme se již do poločasu nedočkali.

    Ani po změně stran se tempo utkání nijak nezvýšilo. Po ojedinělé přihrávce do vápna zasáhl Courtoise útočícího Chukwuezeho a podrazil ho. Nařízenou penaltu poté snadno proměnil Gerard Moreno a určil tak konečné skóre.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Unikajícího Kuba poslal k zemi Toni Kroos a také ona vidí žlutou kartu.
     
    90+3
    Yeremi Pino byl až příliš agresivní při napadání Kroose, že si v samotném závěru vysloužil od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    90+2
    Poslední minuty zatím patří Realu. Modrić byl však při rozehrávce pod velkým tlakem a musel hrát až malou domů k Courtoisovi.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Takefusa Kubo.
     
    90
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Mario Gaspar, přichází Rubén Peña.
     
    89
    Tentokrát musel hasit na poslední chvíli nebezpečný únik Morena kapitán Realu Varane. Domácí ještě chystají za postranní lajnou střídání.
     
    88
    Perfektně se vrátil do obrany Ferland Mendy, který čistě sebral balon unikajícímu Gómezovi. Real může lehce uklidnit hru ve středu pole.
     
    87
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Mariano Díaz, přichází Marco Asensio.
     
    86
    Yeremi Pino dokázal kličkou k ose trávníku překonat hned dva soupeře, ale poté přišla jen nepřesná přihrávka na Morena.
     
    85
    Obrana Realu začíná být těsně před koncem zápasu v problémech. Další centr do vápna musel odehrát jen na rohový kop Carvajal.
     
    84
    Až příliš dlouho otálel se střelou Gerard Moreno. Na hranici vápna měl spoustu času, ale než vypálil směrem na Courtoise, tak mu pod nohy přijel Varane.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastaveních zbývá do konce druhého poločasu. Villarreal hraje aktuálně s Realem nerozhodně 1:1.
     
    82
    Střídající Vinícius Júnior dokázal zpracovat dlouhý pas Isca, poté ale sám přetáhl centr daleko za nabíhajícího Vázqueze.
     
    81
    Real se tlačí do útoku, co to jen jde. Kroosovi ale utekl balon od kopačky a poté musel taktickým faulem zastavit kontr Nacho Fernández.
     
    80
    Po rozehrávce rohového kopu schytal ránu balonem od Modriće Pau Torres a hlavní rozhodčí raději přerušil hru. Kombinace bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    78
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Balon si na bod pro penaltu postavil GERARD MORENO. Osmadvacetiletý útočník domácího celku poté levačkou zamířil k levé tyči, na stejnou stranu se vydal i Courtosi, ale zasáhnout už nedokázal.
     
    77
    Pokutový kop pro Villarreal! Po průnikové přihrávce fauloval Courtois Chukwuezeho.
     
    76
    Madridští ještě pokračovali v tlaku rozehrávkou od rohového praporku, ale obrana Villarrealu bezpečně odpravila míč z nebezpečného území.
     
    75
    O nečekanou ránu ze stoje se postaral Lucas Vázquez, ale jeho pokus z hranice vápna jen prosvištěl kolem tyče.
     
    74
    Fotbalisté Realu Madrid se snažili vykombinovat pravou stranu. Iscova spolupráce s Modrićem ale ovoce nepřinesla.
     
    72
    Domácí se dožadovali odpískání penalty. Carvajal měl ale při skluzu ve vápně ruce za zády a zasáhl balon pouze hrudníkem.
     
    71
    Vysoký centr neudržel Courtois v rukavicích a bylo ve vápně Realu pořádně horko. Morenova rána ale přes zhuštěný prostor do sítě neprošla.
     
    70
    Na trávníku se začíná pořádně jiskřit. Tentokrát po tvrdém souboji skončili na trávníku Nacho s Gómezem. A právě stoper Realu je potrestán žlutou kartou.
     
    68
    Až příliš tvrdě zajel Modrić do Iborry a hlavní rozhodčí musí pískat. Domácí se navíc dožadovali udělení karty, ale to se nakonec nekoná.
     
    67
    Také Vinícius Júnior se chtěl po příchodu na trávník ukázat. Prudkou přihrávku od Kroose ale nedokázal lépe zpracovat do pohybu.
     
    66
    Už už to vypadalo, že Courtois bude mít opět práci, ale střídající Chukwueze si nepohlídal své postavení v moment přihrátky.
     
    65
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Martin Ödegaard, přichází Isco.
     
    64
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Vinícius Júnior.
     
    64
    Až od Courtoise putoval balon do středu pole do souboje Iborry s Ödegaardem. Real ale dokázal udržet míč a může pokračovat v kombinaci.
     
    63
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Alfonso Pedraza, přichází Pervis Estupiñán.
     
    62
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Yeremi Pino.
     
    62
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Samuel Chukwueze.
     
    61
    Prudký Vázquezův centr skončil na hranici vápna u Hazarda. Než si ale Belgičan dokázal míč zpracovat, tak u něj byl Albiol.
     
    60
    I po hodině hry vede Real na půdě Villarrealu o jednu branku. O tu se již v samém úvodu zápasu zasloužil po centru Carvajala Mariano Díaz.
     
    59
    Obrovskou chybu v rozehrávce udělal Nacho Fernández. Jeho tečovaný odkop skončil u Gómeze, ten rychle našel Morena, ale domácí elitní útočník pálil z úhlu mimo tři tyče.
     
    58
    Útočný výpad Villarrealu vedl podél levé postranní lajny Pedraza. Z vysoké rychlosti zkoušel najít Morena, ale centr byl až příliš dlouhý.
     
    57
    Martin Ödegaard měl přes sebou trochu místa a rychle se snažil vystřelit. Zpoza pokutového území ale napálil jen před sebou stojícího Albiola.
     
    56
    Také Ferland Mendy se zapojil do obranné činnosti a hosté lehce vyvezli balon daleko od svého pokutového území. Navíc byl faulován Hazard.
     
    55
    Po přenesení hry na Pedrazu přišel okamžitě centr do šestnáctky, kde ale ještě před Courtoisem zastavil nebezpečí Nacho.
     
    54
    Carvajalův prudký centr sebral do rukavic připravený Asenjo. Po rychlém výhozu ale dokázal vybojovat míč pro hosty Nacho.
     
    53
    Real se zatím ve druhém poločase nemůže prosadit ani k jediné útočné akci, která by byla zakončena střelou. Nyní si ale několikrát vyměnil míč Kroos s Modrićem.
     
    51
    Útočícího Hazarda nikdo z hostujících hráčů nedoplnil v náběhu do vápna. Belgický útočník byl sám proti velké přesile a domácí branku neohrozil.
     
    50
    Hosté zaváhali v rozehrávce a tak tak že nebyli potrestáni. Bacca však nedokázal na hranici šestnáctky předat balon zcela volnému Morenovi.
     
    49
    Také po změně stran se domácí snaží co nejvíce držet míč pod kontrolou. Iborrovu přihrávku středem zachytil před nabíhajícím Baccou Varane.
     
    48
    Alfonso Pedraza se snažil proskočit kolem Carvajala a postranní lajnou, ale k centru do vápna se již neprosadil.
     
    47
    Druhou polovinu dnešního duelu rozehráli ze středového kruhu fotbalisté z Madridu. Ale Hazard o balon přišel a do kombinace se dostávají také domácí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:20.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas je u konce. Spokojeněji odcházejí do šaten fotbalisté Realu, kteří vedou nad Villarrealem 1:0.

    Zápas začal pořádně zostra. Již ve středu minutě vedl útok Real po pravém kraji Modrić. Už se zdálo, že se bude pískat ofsajd, ale akce obhájců titulu pokračovala parádním centrem Carvajala, který našel Mariana Díaze. Sedmadvacetiletý útočník se prosadil k hlavičce a bleskově překonat domácí obranu. Od té doby byli u míče převážně domácí, ale výraznější šance jsme se již do poločasu nedočkali.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Zničehonic přišla kolmá nahrávka na Hazarda. Belgický útočník si ale nepohlídal své postavení za posledním obráncem a musel míč odevzdat.
     
    44
    Minutu před pauzou byl v náběhu Alfonso Pedraza. Zkoušel na levé straně vybojovat proti Carvajalovi alespoň roh, ale míč se odrazil na koncovou čáru právě od Pedrazy.
     
    43
    Kombinace domácího výběru pokračovala u Pareja. Zkušený záložník Villarrealu ale neměl komu balon předat a tak musel zvolit ústup.
     
    42
    Courtois dostal malou domů od Mendyho a musel hodně přidat s rozehrávkou, aby ho nedostihl napadajícího Gerard Moreno.
     
    41
    Nadějná akce Realu končí jen ránou Ödegaarda do stojícího Albiola. Rychlý kontr Villarrealu musel zastavit taktickým faulem ve středu pole Varane.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Opět byl u balonu Modrić, ale tentokrát ho zastavil jen za cenu rohového kopu Pedraza.
     
    39
    S Modrićem mířil do útoku i Vázquez, ale právě chorvatskému záložníkovi odpálil míč od kopaček za postranní lajnu Trigueros.
     
    38
    Zápas pokračuje v poklidném tempu. Villarreal je i nadále aktivnější směrem do ofenzivy, ale Courtoise zatím nemusel řešit složitější úlohu ve svém vápně.
     
    36
    Ze standardní situace ale domácí nebezpečí nevytěžili. Naopak do protiútoku se hnal Hazard s Díazem, ale ani hosté se neprosadili.
     
    35
    Toni Kroos přišlápl na třiceti metrech od vlastní branky nárt Iborry a vše se tak na moment přesune před Courtoise.
     
    34
    Spoustu volného prostoru měl rozběhnutý Gaspar. Proti domácímu kapitánovi vystoupil z obranné linie Mendy, který dokázal útok Villarrealu zbrzdit.
     
    33
    Dani Carvajal si skvěle nabíhal z pravé strany do vápna, poté si ale míč sám ukopl a dojíždějící Torres už nemusel ani zasahovat.
     
    32
    Také Real se po delší odmlce usadil na útočné polovině. Hazard si ještě netroufl na průnik do vápna a tak raději posunul míč k Carvajalovi.
     
    31
    Až příliš rychlý byl Kroosův pas na Vázqueze. Rychlonohý útočník Realu spěchal za míčem co to jen šlo, ale nakonec budou vhazovat domácí.
     
    30
    I po půlhodině hry vede Real nad Villarrealem zásluhou gólu Mariana Díaze ze samotného úvodu zápasu. Od té doby je ale o poznání častěji u balonu domácí tým.
     
    28
    Po několika nepřesnostech ve středu pole balon vyplaval k Torresovi. Domácí obránce poté měl klid na rozehrávku k nohám Gómeze.
     
    27
    Mariano Díaz si chtěl parádní kličkou pohrát s Albiolem, ale velezkušený stoper Villarrealu se nenechal lehce obejít.
     
    26
    Villarreal ještě pokračoval rozehrávkou od rohového praporku, ale obrana Realu si s pokusem po trávníku lehce poradila.
     
    25
    S Iborrou si nyní vyměnil míč Trigueros, poté přispěchal do kombinace i Pedraza, ale jeho centr na Triguerose nebyl z nejpřesnějších.
     
    24
    I další výpad domácího celku vedl Mario Gaspar. Po rozehrávce z místa přestupku po faulu Ödegaarda však nasměroval míč jen daleko za koncovou čáru.
     
    23
    Už už to vypadalo pro Real bledě po ztrátě ve středu pole. Parejovu křížnou přihrávku ale dokázal skvěle pohlídat před Morenem dnešní kapitán Varane.
     
    22
    Také hosté se dostali ke slovu. Mendy spěchal za dlouhým pasem Kroose, nakonec ještě míč zachytil na hrací ploše, ale byl ve špatném úhlu a raději přihrával k obráncům.
     
    21
    Pohledná kombinace domácího týmu skončila nebezpečnou hlavičkou Carlose Baccy. Nepříjemný centr pro hostující obranu vyslal Mario Gaspar.
     
    20
    I po dvaceti minutách prvního poločasu vede Real Madrid na trávníku Villarrealu zásluhou brzkého zásahu Mariana Díaze.
     
    19
    Real to opět zkoušel podél pravé postranní lajny. Souhra Carvajala s Modrićem ale ztroskotala na napadajícím Pedrazovi.
     
    18
    Ani jeden z týmů se pořádně nemůže dostat do tlaku. Domácí chtějí co nejdříve odpovědět na gól Díaze, ale nemohou se dostat k brance Realu.
     
    16
    Hazard měl při zpracování na zádech nalepeného Torrese, míč si dokázal pohlídat a poté byl faulován.
     
    15
    Až od Albiola musela vzniknout rozehrávka domácího týmu. Na pravé straně sice startoval do sprintu kapitán Gaspar, ale míč k němu nedoputoval přes Mendyho.
     
    14
    Po divokém úvodu zápasu se tempo výrazně uklidňuje. Villarreal sice drží balon více u kopaček, ale až k Courtoisovi se ne a ne dostat.
     
    13
    Iborra si několikrát posunul míč s Parejem, následně měla přijít nahrávka směrem na Gómeze, ale to už se stačila obrana Realu zformovat.
     
    11
    Po delší době byl u balonu i Dani Carvajal. Do cesty se mu ale postavil Pedraza a hosté tak budou pouze vhazovat zpoza postranní lajny.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla o poznání lépe obhájcům titulu. Nyní kouzlil s balonem u kopačky Kroos, ale před vápnem si neporadil s bránícím Albiolem.
     
    9
    Po Parejovi mířil z levé strany do vápna i Trigueros. Obrana Real se štěstím nebezpečí odvrátila a dokonce mohla přes Ödegaarda zaútočit.
     
    8
    Ferland Mendy měl trochu více prostoru na levé straně a tak okamžitě zkusil odcentrovat do šestnáctky. V ní se ale nejvýše vyhoupl Sergio Asenjo.
     
    7
    Domácí celek pokračuje v aktivní hře směrem do útoku. Tentokrát ale zabojoval v defenzivě Hazard, který následně mohl vyvést balon do bezpečí.
     
    6
    Villarreal spěchal do útku podél pravé postranní lajny. Parejo se snažil odcentrovat, ale míč zastavil ještě před vápnem Mendy.
     
    5
    Domácí se snaží okamžitě odpovědět na inkasovanou branku. Ale rozehrávka musela začít až u Asenja, který balon lehce posouvá k obráncům.
     
    3
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real se velmi brzy ujímá vedení! Na pravé straně zapracoval skvěle Luka Modrić, poté od Carvajala přilétl centr do pokutového území, kde se k hlavičce prosadil přes obránce MARIANO DÍAZ.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupil rozehrávkou ze středového kruhu Real Madrid. Hostující fotbalisté si vyměňují balon na vlastní polovině a čekají na možnost k útoku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Albiol, P. Torres, Pedraza – Parejo, Iborra, Trigueros – G. Moreno, Bacca, Moisés Gómez.
    Náhradníci: Rulli – Peña, Coquelin, Pino, J. Costa, Ra. Funes Mori, Niño, Baena, Kubo, Estupiñán, Foyth, Chukwueze.

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Nacho Fernández, Varane (C), F. Mendy – Modrić, Kroos, Ödegaard – L. Vázquez, M. Díaz, E. Hazard.
    Náhradníci: Lunin, Altube – Isco, Vinícius Júnior, Asensio, Marcelo, Rodrygo, Chust, Aranda Subiela.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    16.07. 2020 Real Madrid – Villarreal 2:1
    01.09. 2019 Villarreal – Real Madrid 2:2
    05.05. 2019 Real Madrid – Villarreal 3:2
    03.01. 2019 Villarreal – Real Madrid 2:2
    19.05. 2018 Villarreal – Real Madrid 2:2
     
    Real Madrid CF

    Real Madrid se po dvou letech vrátil na španělský trůn! V loňské sezoně dokázal především díky fantastickému závěru po restartu soutěže odskočit druhé Barceloně na konečných pět bodů. To v Lize mistrů výběr Zinédina Zidana určitě pomýšlel na vyšší příčky, než dvě osmifinálové prohry s Manchesterem City.

    Do obhajoby titulu v La Lize vstoupil Real skvěle. Po osmi odehraných zápasech se sice nachází na čtvrté pozici, ale s pouhou čtyřbodovou ztrátou a zápasem k dobru na vedoucí Real Sociedad. Před reprezentační přestávkou však dostal výběr trenéra Zidana za vyučenou, když si z Valencie odvedl porážku 1:4. Madridští šli dokonce do vedení zásluhou Benzemy, ale poté přišel hattrick Solera po třech penaltách a navíc si Varane vstřelil vlastní gól.

    Proti Villarrealu se bude muset Real obejít bez svého kapitána Sergia Ramose. Ústřední tvář současného týmu si v reprezentačním utkání proti Německu poranila stehenní sval a není tak dnes v nominaci na zápas. Zranění by však nemělo být vážnějšího rázu.
     
    Villarreal CF

    Fotbalisté Villarrealu zakončili loňský ročník La Ligy na páté příčce, když za nedostižnou čtveřicí Realem, Barcelonou, Atléticem a Sevillou zaostal o pořádný kus. Na šampiona z Madridu propastných sedmadvacet bodů! Přesto si Villarreal zajistil postup přímo do základní skupiny Evropské ligy, kde po třech zápasech nakročeno do vyřazovací fáze. V konkurenci Tel Avivu, Sivassporu a Karabachu ještě španělský celek neztratil ani bod.

    V La Lize je v aktuální tabulce před Villarrealem pouze Real Sociedad. V devíti odehraných zápasech odešel Villarreal poražen pouze jedinkrát, když nestačil v úvodu sezony na Barcelonu 0:4.

    Na rozdíl od Realu se Villarreal před reprezentační přestávkou blýskl vítězstvím 3:1 nad Getafe. Na gól Alcácera ještě zareagoval Arambarri, ale poté přišly rozdílové zásahy Triguerose a Morena.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Po reprezentační pauze pokračuje nejvyšší španělská soutěž La Liga desátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Villarrealu, který na domácí půdě přivítá Real Madrid.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Vít Schück

    Branky: 78. G. Moreno (pen.) – 3. M. Díaz (Carvajal)

    Karty:   90+3. Pino (VLR) – 70. Nacho Fernández (REA), 90+3. Kroos (REA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 6:0. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 16:13.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C) (90. Peña), Albiol, P. Torres, Pedraza (63. Estupiñán) – Parejo, Iborra, Trigueros (62. Pino) – G. Moreno, Bacca (62. Chukwueze), Moisés Gómez (90. Kubo).
    Náhradníci: Rulli – Peña, Coquelin, Pino, J. Costa, Ra. Funes Mori, Niño, Baena, Kubo, Estupiñán, Foyth, Chukwueze.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho Fernández, Varane (C), F. Mendy – Modrić, Kroos, Ödegaard (65. Isco) – L. Vázquez, M. Díaz (87. Asensio), E. Hazard (64. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Lunin, Altube – Isco, Vinícius Júnior, Asensio, Marcelo, Rodrygo, Chust, Aranda Subiela.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez
    ocianews.com