Bayern – W. Brémy 1:1 (kon.) | Bielefeld – Leverkusen 1:2 (kon.) | Hoffenheim – Stuttgart 3:3 (kon.)
Mönchengladbach – Augsburg 1:1 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Frankfurt – RB Lipsko 1:1 (kon.)
Hertha – Dortmund 2:5 (kon.)
konec
Hertha BSC
2:5 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 21.11.2020, 20:30 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    80
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Ze strany Dortmundu nemohla přijít lepší odpověď na snížení Herthy! Už po čtyřiačtyřiceti sekundách vedou hosté znovu o tři branky – 5:2. A může za to opět ERLING HÄLAND, který se dnes prosazuje už počtvrté, který si vyměnil míč s Bellinghamem a pak zakončil okolo Schwolowa. Asistence: Jude Bellingham.
     
    79
    Hertha právě vstřelila branku!
    K penaltě se postavil MATHEUS CUNHA a v rozběhu se téměř zastavil. Počkal si na pohyb brankáře a pak míč poslal na druhou stranu.
     
    70
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté už vedou 4:1 a zdá se, že o dnešním vítězi je rozhodnuto. Hertha tentokrát nepředvedla dostatečný důraz ve vápně. Z pravé strany nastřelil míč před branku Meunier, míč na první pokus ve skluzu zablokoval Pekarík, ale nedokázal ho dokopnout do bezpečí, Toho využil RAPHAËL GUERREIRO, který taktéž ve skluzu dorazil míč do sítě. Bez asistence.
     
    62
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Kde by byl Dortmund bez ERLINGA HÄLANDA? To nezjistíme, ale jisté je, že dnes za své vedení 3:1 vděčí hlavně jemu. Norský útočník využil nejisté rozehrávky Herthy, získal míč, předvedl své smrtící zrychlení, obešel i brankáře Schwolowa a umístil míč do brány. Hattrick během 15 minut. Bez asistence.
     
    49
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia během čtyř minut ve druhém poločasu otáčí skóre a už vede 2:1! Také druhým gólem se o to zasloužil norský bůh Erling Häland, který měl ve druhém poločase jen dva doteky, ale oba byly gólovými střelami. Tentokrát si Häland naběhl na hranici ofsajdu na přihrávku Brandta a znovu nedal Schwolowovi šanci. Asistence: Julian Brandt.
     
    47
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je tady bleskové vyrovnání Dortmundu hned na začátku druhé půle! Hosté konečně zrychlili svou kombinaci na jeden dotek a Can našel před brankou pasem z pravé strany ERLINGA HÄLANDA, který se už nemohl mýlit. Asistence: Emre Can ´.
     
    33
    Hertha právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe přichází branka Herthy Berlín! Po ubráněné standardní situaci se domácí dostali rychle dopředu, vyhráli jeden klíčový souboj ve středu pole a pak už se k míči dostal MATHEUS CUNHA, který se z velké dálky opřel do míče a ten zapadl přesně k tyči. Asistence: Dodi Lukebakio.

    Petr Sumbal

    Branky: 33. Cunha (Lukebakio), 79. Cunha (pen.) – 47. Häland (Can), 49. Häland (Brandt), 62. Häland, 70. Guerreiro, 80. Häland (Bellingham)

    Karty:   61. Cunha (HER) – 10. Guerreiro (DOR)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:17.
    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (85. Mittelstädt), Boyata (C), Alderete, Plattenhardt (85. Zeefuik) – Darida (76. Löwen), Stark, Guendouzi – Cunha – Lukebakio (76. Leckie), K. Piątek (76. Ngankam).
    Náhradníci: Jarstein – Leckie, Dilrosun, Mittelstädt, Löwen, Ngankam, Tousart, Dárdai, Zeefuik.

    Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro (85. N. Schulz) – Can (76. Ł. Piszczek), Witsel, Dahoud (62. Bellingham) – Brandt, Häland (85. Moukoko), Reus (C) (76. Reyna).
    Náhradníci: Hitz – Sancho, T. Hazard, N. Schulz, Moukoko, Bellingham, Ł. Piszczek, Passlack, Reyna.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Häcker
    thejrc.org