K. Vary – Plzeň 1:0 (kon.) | Sparta – Olomouc 7:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Pardubice – Třinec 7:6 (po pr.) | Kometa Brno – Zlín 5:3 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:3 (0:1 po s.n.)
Mountfield HK – Litvínov 4:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
7:1 (3:0, 3:0, 1:1)
HC Olomouc
Neděle 22.11.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To bylo již ode mě vše, já se s Vámi loučím a u dalšího online textového přenosu Sparta – Plzeň se v úterý budu těšit. Na počtenou! (18:12:50)
     
    Máme dobojováno! Olomoučtí ve třetí třetině ještě zkorigovali skóre, když se prosadil útočník Jan Káňa. Sparťanskou výhru však zpečetil svou druhou trefou v tomto utkání Jan Buchtele. Sparťané si připisují další tři body, Kohouti budou domů cestovat s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Kudrna kličkoval středem kluziště, ale přes tři bránící protihráče se nedostal. Hosté následně vyhazují kotouč do obranného pásma Sparty, kde také utkání končí.
     
    59:05
    Další velká šance domácích! Pech servíroval kotouč na brankoviště Tomáškovi, ten však neposedný kotouč nezpracoval!
    58:35 Jan BUCHTELE - 7:1
     
    58:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny se prosazují posedmé! JAN BUCHTELE udělal kličku na levou stranu a přesnou střelou překonal Konráda. Asistence: Jan Piskáček.
     
    57:39
    Obránce Košťálek se dostal do menších potíží a kotouč nakonec skončil až na zakázaném uvolnění. Řepíkova formace musí zůstat na ledové ploše.
     
    57:15
    David Vitouch se neprobil přes olomouckou obranu a Olomoučtí se vydali útočit. Celou hostující akci zakončoval Mácha, ale Machovský byl připravený.
     
    56:12
    Jan Buchtele dostal dobrou přihrávku na pravý kruh a sparťanský útočník střílel švihem. Konrád byl znovu na svém místě a podržel puk na své hrudi.
     
    55:24
    Sparťané byli usazeni v útočném pásmu a Konrád musel zasahovat. Horák vyslal dvě střely z kruhu, ale v každém případě byl úspěšnější olomoucký gólman.
     
    54:21
    Sparťané budou mít šanci své vedení znovu navýšit. Na trestnou lavici usedá za držení útočník Petr Kolouch (OLO). Olomoučtí hrají v oslabení.
    53:21 Jan KÁŇA - 6:1
     
    53:21
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí se přeci jenom prosazují! Machovský neudržel Káňovu střelu a hostující útočník dorazil kotouč za záda sparťanského brankáře. Bez asistence.
     
    52:50
    Andrej Kudrna čekal na přihrávku od Němečka v mezikruží, ale olomoučtí obránci se včas vrátili. Hanáci se ujímají kotouče a míří vstříc dalšímu útoku.
     
    52:04
    Jan Piskáček se vrací zpět na ledovou plochu a sparťané si mohou odškrtnout další zvládnuté oslabení. Puk má nyní na holi obránce Němeček.
     
    51:13
    Sparťané toto oslabení zatím brání na jedničku. Matúš Sukeĺ i za pomoci svého spoluhráče dostal kotouč znovu až do středního pásma.
     
    50:51
    Olomoučtí hokejisté se probojovali do útočného pásma, ale rozhodčí posléze píská hru vysokou holí. Hra je vykázána až do střední zóny.
     
    50:15
    Sparťané se vymanili z olomouckého sevření a v útočném pásmu měl dobrou šanci Řepík. Sparťanský kapitán nezakončil přesně.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 7. Řepík (Horák, Mikliš), 12. Košťálek (Forman), 12. Rousek (TS), 22. Kudrna, 30. Buchtele (Mikliš, Kudrna), 31. M. Jandus (Němeček), 59. Buchtele (Piskáček) – 54. J. Káňa


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Rousek, Horák, Řepík (C) – Sobotka, Pech (A), Tomášek – Buchtele, Sukeľ, Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.
    HC Olomouc: Lukáš (31. Konrád) – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar, Valenta – Burian, J. Knotek (A), V. Tomeček – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Bambula, Kolouch, Mácha.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Ondráček, Šimánek
    ocianews.com