Fulham – Everton 2:3 (kon.) | Sheffield Utd. – West Ham 0:1 (kon.) | Leeds – Arsenal 0:0 (kon.)
Liverpool – Leicester 3:0 (kon.)
konec
Fulham FC
2:3 (1:3)
Everton FC
Neděle 22.11.2020, 13:00 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Evertonu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:2. Druhý poločas nám nepřinesl nikterak atraktivní podívanou, avšak přesto měl optickou převahu domácí celek, kterému se ovšem nedařilo překonat dobře fungující obranu soupeře. Ta ovšem přeci jenom polevila, soupeři totiž nabídla pokutový kop, který ovšem Cavaleiro nedokázal využít. Fulham však vzápětí přeci jenom snížil, ale vyrovnávací branku už nevstřelil. Tři body tak putují na konto Evertonu, který ve druhém dějství nepředvedl takřka nic, avšak přesto vítězí. (14:53:21)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:0. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:10.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Opravdu se nám blíží konec zápasu, Everton zřejmě ukořistí všechny tři body. Nyní se cenné vteřinky povedlo nasbírat střídajícímu středopolaři Daviesovi.
     
    90+3
    Loftus-Cheek se nedostal ani k velkému vápnu, kde narazil na dobře postaveného protihráče. Fulham si tedy vyzkouší autové vhazování z pravé strany.
     
    90+1
    Mina si uvnitř vlastního pokutového území počíhal na padající předmět, který poté odehrál mimo šestnáctku. Fulham se v závěru pokouší dostal k náporu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je dost možná rozhodnuto. Ještě musíme počítat s následným nastaveným časem.
     
    87
    Lookman si na pravém křídle hledal prostor k centru, který nakonec nenašel. Naopak směrem dozadu dokázal zapracovat Doucouré, který vybojoval míč a poté i faul.
     
    86
    Z velké vzdálenosti se o zakončení pokoušel Cavaleiro, který ovšem slabě mířil pouze doprostřed branky, což bylo hodně snadné sousto pro brankáře Pickforda.
     
    85
    Po delší době budeme sledovat rozehrávku rohového kopu, vybojoval si ho Everton.
     
    84
    Rozehrávky se nakonec chopil sám brankář Pickford, který na jistotu rozehrál dalekonosným odkopem. Ten plachtil na Calverta-Lewina, který se prosadil.
     
    83
    Následně si napadající Loftus-Cheek pomohl faulem, po kterém v bolestech skončil na zemi středopolař Davies. Everton nebude s rozehrávkou nikam spěchat.
     
    82
    Cavaleiro se manévrem na pravou nohu dostal do lepší pozice pro případné zakončení, místo něj však přenášel hru na Ainu, který nepovedeně hledal Mitroviće.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka. Fulham stále strádá jednu branku, navíc se mu krátí čas. Everton předvádí velice dobrý výkon v obraně.
     
    80
    Kenae si tak s rozehrávkou volného kopu dal poměrně dost načas. Nakonec jsme sledovali padající bochánek na pravou stranu, kde se prosadil Robinson.
     
    79
    Po celkem dlouhé prodlevě přišel nedovolený zákrok, o který se postaral domácí Zambo. Ten v souboji fauloval Calverta-Lewina, který to udělal hodně zkušeně.
     
    78
    Do kombinace svého celku se zapojil také Robinson, který si počkal na podporu od Reeda. Fulham se zatím marně pokouší najít mezeru v obraně soupeře.
     
    77
    Obrannou povinnost si uvnitř pokutového území splnil domácí zadák Adarabioyo, který raději odpálil míč do zámezí. Vhazovat tak bude hostující obránce Godfrey.

    David Suchý

    Branky: 15. Decordova-Reid (Cairney), 70. Loftus-Cheek (Lookman) – 1. Calvert-Lewin, 29. Calvert-Lewin (Digne), 35. A. Doucouré (Digne)

    Karty:   29. Decordova-Reid (FHM), 56. A. Robinson (FHM)

    Neproměněná penalta: 68. Cavaleiro (FHM), mimo


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:0. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:10.
    Fulham FC: Aréola – Aina, J. Andersen, Adarabioyo, A. Robinson – Lemina (69. Anguissa), Reed – Cavaleiro, Cairney (C) (58. A. Mitrović), Lookman – Decordova-Reid (58. Loftus-Cheek).
    Náhradníci: Rodák – Bryan, Loftus-Cheek, Anguissa, Ream, A. Mitrović, Odoi.

    Everton FC: Pickford – Godfrey, Y. Mina, M. Keane, Digne (C) – A. Doucouré, Allan, Iwobi – James Rodríguez (74. Davies), Calvert-Lewin, Richarlison (76. G. Sigurdsson).
    Náhradníci: Olsen – Bernard, Davies, Holgate, A. Gomes, G. Sigurdsson, Tosun.

    Rozhodčí: Madley – Smart, Eaton
    thejrc.org