Eibar – Getafe 0:0 (kon.) | Cádiz – Real Sociedad 0:1 (kon.) | Granada – Valladolid 1:3 (kon.)
Alavés – Valencia 2:2 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
2:2 (2:0)
Valencia CF
Neděle 22.11.2020, 21:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (23:09:11)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 0:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 21:16.
     
    Je za námi velmi dramatické utkání v rámci španělské LaLigy! Nakonec se body v duelu mezi Alavésem a Valencií dělí, přestože to tak po první půli nevypadalo, jelikož domácí vedli o dvě branky. Valencia ale předvedla skvělou stíhací jízdu a povedlo se jí srovnat. Nejprve nebyla domácím uznána branka a hostům trvala odpověď jen dvě minuty. Manu Vallejo využil přihrávky Gameira před prázdnou bránu a dal svému týmu naději. O čtyři minuty později přišlo srovnání. Hugo Guillamón si nejvýše naskočil na centr ze standardky a svou hlavičkou nedal gólmanovi šanci. Manu Vallejo poté mohl dokonce rozhodnout, ale tentokrát se branky nedočkal.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Ale hosté ještě měli zajímavou možnost! Manu Vallejo zkusil jemně přehodit gólmana, ale ten jeho pokus škrtl a obránce dokonal odkopem jeho práci. Nyní chyběly jenom centimetry.
     
    90+5
    Domácí celek měl k dispozici standardní situaci, ale nijak moc nezahrozil. Začíná to vypadat, že týmy se dnes budou dělit. Kdo to po první půli čekal?
     
    90+4
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází José Gayá, přichází Toni Lato.
     
    90+3
    José Gayá musel spěchat za soupeřem, když evidentně ucítil bolest v zadním stehenním svalu a bude muset střídat, to je pro Valencii ztráta kapitána!
     
    90+2
    Manu Vallejo si nabíhal za svého soupeře, ale pomohl si při tom faulem. Toho si rozhodčí všiml, avšak domácí fotbalisté se na balónu dlouho neudrželi.
     
    90+1
    Zatím nám běží první z nastavených minut, na vstřelení branky je ještě času mraky... Je pravdou, že dnes se hodně zdržovalo, když rozhodoval VAR.
     
    90
    Nastavovat se bude osm minut!
     
    89
    Fernando Pacheco nyní musel zasahovat! José Gayá vyslal hodně jedovatou střelu z levé strany, ale domácí gólman jeho pokus vyrazil na roh.
     
    88
    Alavés se hnal do zajímavé šance, ale střelu z nějakých dvanácti metrů zastavil obránce Valencie. To byla ještě zajímavá možnost hráčů v bílomodrém.
     
    87
    Druhý poločas se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci. Nyní už je stav vyrovnaný. Podaří se jednomu z týmů vstřelit ještě vedoucí branku?
     
    86
    Nyní se hra přece jen vyrovnala a hosté už nejsou v takovém laufu. Každopádně ve druhé půli předvedli skvělý výkon a nejspíše získají alespoň bod.
     
    85
    Hostující gólman při předešlém zákroku utržil nějaký nepříjemný zákrok do zátylku, ale ošetřování nakonec nepotřebuje, a tak je schopen pokračovat.
     
    84
    Také Alavés se po velmi dlouhé době dostal dopředu. Luis Rioja vyslal velmi zajímavý centr do vápna, ale Jaume Doménech ho dokázal vyboxovat.
     
    82
    Hosté se ženou dopředu a rozhodně dnes mají šanci otočit stav duelu! Deportivo nyní úplně vypadlo z role a Valencia si na hřišti dělá to, co chce.

    Denisa Józsová

    Branky: 3. Navarro (Lucas Pérez), 16. Lucas Pérez (pen.) – 73. M. Vallejo (Gameiro), 77. Guillamón (Soler)

    Karty:   37. Lejeune (DAL) – 53. Guillamón (VAL)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 0:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 21:16.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Laguardia, Lejeune, R. Duarte – Navarro, Jota (56. García), Battaglia, Pina, Rioja – Joselu (71. Guidetti), Lucas Pérez (72. Sainz).
    Náhradníci: Sivera – Tachi, Guidetti, García, Ely, Martín, T. Tavares, Sainz, López, Deyverson, Marín.

    Valencia CF: Doménech – Wass, Paulista, Guillamón, Gayá (C) (90+4. Lato) – Musah, Račić, Soler, Čeryšev (58. M. Vallejo) – Lee Kang-in (58. Guedes), Gameiro.
    Náhradníci: Rivero – Lato, Mangala, Guedes, Sobrino, A. Blanco, Jason, M. Vallejo, T. Correia, Koindredi, Esquerdo.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco
    thejrc.org