Plzeň – Zlín 7:5 (kon.) | Třinec – Litvínov 4:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 4:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 5:2 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 1:5 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 5:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
HC Olomouc
Pátek 04.12.2020, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas Komety Brno s Olomoucí zakončili hráči gólově bohatou třetí třetinou. Za kohouty nejprve ve 42. minutě snížil Rostislav Olesz, což hosty do dalšího průběhu třetiny značně nabudilo. Stačila však jedna nepovedená přihrávka při přechodu do středního pásma a vše bylo jinak. Právě tento pas totiž vystihl Martin Zaťovič, jenž poslal do brejku Petera Muellera. Ten se do úniku dostal také ve vlastním oslabení. V tom ale skóroval jiný Peter. Brejkové situace při vyloučení Zbořila totiž pro navýšení brněnského vedení využil Peter Schneider. Gól při hře 5 na 5 a branka v oslabení však byly Peteru Schneiderovi málo a v 52. minutě se prosadil i v přesilové hře, když přesně trefil pravý horní roh Konrádovy branky, čímž upravil skóre na konečných 5:1.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna Vám přeji příjemný zbytek pátečního večera. (20:11:30)
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Obrana hostů nyní nedovolila Kometě vystřelit a vyslala své spoluhráče z útoku na druhou stranu. Olomouc posílá na Vejmelku jednoduché střely, s nimiž nemá domácí gólman problém.
     
    58:13
    Káňa a Rutar se také zapsali na seznam těch, kteří otestovali pozornost brněnského brankáře. Olomoucký útočník vystřelil z vrcholu pravého kruhu, obránce Rutar to zkusil z druhé strany od mantinelu.
     
    57:23
    Také Vejmelka musel vytáhnout své betony. Nejprve proti Dujsíkově střele od modré, následně čelil ještě dorážce z předbrankového prostoru.
     
    56:28
    Napodobit Schneidera se svou dotěrnou střelou z hranice brankoviště snažil Mueller. Tomu ve vstřelení třetí branky zabránil Konrádův pravý beton.
     
    56:11
    Pyrochtovo zakončení z levého kruhu by se dalo pojmenovat spíše jako nahození z nouze. Při přechodu útočné modré čáry byl totiž těsně bráněn a přes obránce nemohl plnohodnotně vystřelit.
     
    55:09
    Hraje se v útočném pásmu Olomouce, nic zásadního se však u Vejmelkovy branky neděje.
     
    54:03
    Na druhé straně zablokoval Kolouchovu střelu Horký a puk končí v rohu kluziště. Převzali si jej domácí, ale nemohou se dostat z pásma.
     
    53:17
    Brněnští se stále motají před olomouckou bránou. Holíkova rána z hranice brankoviště pouze proletěla nad horní tyčí.
    51:07 Peter SCHNEIDER - 5:1
     
    51:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hattrick PETERA SCHNEIDERA po další ukázkové akci. Kotouč si musel po přihrávce Petera Muellera do předbrankového prostoru nejprve zpracovat, následně však s ledovým klidem zakončil přesně do pravého horního rohu. Asistence: Peter Mueller, Petr Holík.
     
    50:48
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Dujsík – 2 min., hákování).
     
    49:50
    Zbořil je na ledě, což dalo domácím další možnost dostat se před olomouckou branku. Tam za jízdy zakončoval Plášek nad levý beton hostujícího brankaře, který tentokrát úspěšně zakročil.
     
    49:29
    Domácí v plném počtu.
    48:29 Peter SCHNEIDER - 4:1
     
    48:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa nakonec přece jen skóruje z úniku v oslabení. Karel Plášek nabídl tuto možnost PETERU SCHNEIDEROVI, který nebyl před Konrádem nikým bráněn a bekhendem zakončil nad pravý beton. Asistence: Karel Plášek.
     
    47:59
    Mueller zachytil Káňovu přihrávku do mezikruží a vydal se směrem dopředu. Proti němu stál jen Ondrušek, kterého brněnský útočník před brankou neobešel. Hostující obránce pak předal puk zpátky Káňovi, který bude moci v útoku dokončit to, co před pár sekundami začal.
     
    47:39
    První olomoucká střela po vyloučení Zbořila končí v ochranné síti.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 4. Schneider (Klepiš, Gulaši), 7. Mueller (P. Holík), 47. Mueller (Zaťovič), 49. Schneider (Plášek ml.), 52. Schneider (Mueller, P. Holík) – 42. Olesz (Valský)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – J. Zbořil, Pyrochta, Freibergs, O. Němec, Gulaši, F. Král – Zaťovič, P. Holík, Mueller – L. Horký, Klepiš, Schneider – T. Svoboda, Süss, Vincour – Plášek ml., Malý, Kunc – Matěj Svoboda.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar – Burian, J. Knotek, Bambula – J. Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Valský – Gřeš, Kusko, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Lhotský, Svoboda
    thejrc.org