Plzeň – Zlín 7:5 (kon.) | Třinec – Litvínov 4:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 4:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 5:2 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 1:5 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 5:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Pátek 04.12.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:52 Tomáš MARCINKO - 4:2
     
    59:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hrehorčák byl úplně volný na útočné modré, puk v obranné třetině získal TOMÁŠ MARCINKO a zkoušel svému spoluhráči nahrát. Puk ale nabral pro domácí tak šikovnou faleš, že zaplul do prázdné branky. Stav utkání 4:2.
     
    59:30
    Ščotka z pravé strany centroval na osu kluziště, kde byl úplně volný Zdráhal, ale litvínovský forvard puk netrefil dobře.
     
    58:22
    Hosté hrají bez brankáře!
     
    58:10
    Jarůšek dostal od Hanzla puk do situace sám před Kořenářem, kde byl odzbrojen. Litvínovští protestují, Jarůšek najel k rozhodčímu, hra ale pokračuje.
    55:53 Pawel ZYGMUNT - 3:2
     
    55:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hosté se dostali ke snižující brance! Akci dva na jednoho vyřešil Helt přihrávkou na PAWLA ZYGMUNTA, který byl na ose kluziště nedůsledně tísněn Michalem Kovařčíkem. Asistence: Filip Helt. Stav utkání 3:2.
     
    55:01
    Kudlovu bombu od modré tečoval šikovně před Kořenářem Hanzl, ale puk zamířil na zadní hrazení.
     
    53:47
    Ščotka teď byl odzbrojen při pokusu projít samostatně do útočného pásma a domácí ujeli v situaci dva na jednoho. Hrehorčák vzal zakončení na sebe a trefil špičku Honzíkova betonu.
     
    52:04
    Společně teď byli vyloučeni Matěj Stránský (TRI) a litvínovský recidivista dnešního utkání Aaron Irving (LIT) po drobné potyčce v útočném pásmu Třince. Domácí útočník situaci cítil pravděpodobně jako křivdu, protože se ohradil vůči rozhodčímu a dostal navíc "panenku".
     
    44:12
    Aaron Irving (LIT) je dnes podruhé na trestné lavici a to za hrubost na Jaškovi za litvínovskou brankou. Čtvrtá přesilovka Třince.
     
    43:17
    Šance Hanzla! Lukeš chtěl z obranného pásma dostat rychle puk před třineckými útočníky, vypadalo to na icing. Pospíšil byl ale v bruslařském souboji nejrychlejší, puk získal a nabil na pravý kruh Hanzlovi. Jeho střelu ještě lehce směrem k odkryté části třinecké branky lízl Jaroměřský. Kotouč nakonec skončil za brankou.
    41:37 Jan JAROMĚŘSKÝ - 3:1
     
    41:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři standardní situaci v podobě vhazování v útočném pásmu využívají ve svůj prospěch. Po vyhraném buly se schovanou střelou prosadil obránce JAN JAROMĚŘSKÝ. Honzík jeho pokus od modré nemohl vidět. Asistence: Lukáš Jašek. Stav utkání 3:1.
     
    40:22
    Neuvěřitelné! Růžičkovi dnes není přáno. Další velká šance tohoto kanonýra. Třinecký forvard jel sám na Honzíka, zkusil kličku do bekhendu, ale Honzík se s ním přesunul a šanci vyrazil.
     
    32:40
    Čtvrtá třinecká formace si teď svou aktivitou vynutila další faul. Za krosček na Hrehorčákovi je vykázán Aaron Irving (LIT).
    30:01 Tomáš MARCINKO - 2:1
     
    30:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se prosazují. Lukáš Jašek se zhostil role dispečera na levém kruhu a hledal ideálně postaveného kolegu. Nakonec poslal puk do brankoviště, kde je pozice TOMÁŠE MARCINKA. Slovenský forvard měl správně hůl na ledě a za Honzíkem puk nasměřoval do branky. Asistence: Lukáš Jašek, Filip Zadina. Stav utkání 2:1.
     
    29:01
    Martin Hanzl zahákoval Růžičku a dostal za to dvě minuty.
     
    29:09
    Litvínovská protihra dlouho netrvala. První třinecká formace se dostala do útoku a Martin Růžička si teď pojezdit dokola jak na kolotoči. Sám se probojoval do čtvrté obrovské šance, když z osy kluziště trefil tyč Honzíkovy branky! Byl přitom faulován, druhá přesilovka domácích.
     
    25:24
    Do třetice ne! Jaroměřský poslal puk do středního pásma, kde jej sebral Růžička. Jel prakticky sám na Honzíka, byť ze strany. Růžička zvolil střelu mezi betony, ale litvínovský brankář uspěl.
     
    24:56
    Dvě velké šance třineckého Růžičky. Nejprve dostal nabito na osu kluziště, ale jeho střela z první šla po ledě a Honzík ji vyrazil širokou brankářskou holí. Následně třineckému kanonýrovi nabíjel zpoza branky Zadina, ale Růžička netrefil puk ideálně a ten přeplachtil Honzíkovu branku.
     
    24:07
    Hanzl podržel puk pro Cibulskise, ten s ním skončil v rohu, ale udržel pásmo. Následně objel Hanzl třineckou branku a nebezpečnou střelou po otočce těsně minul třineckou branku.
     
    23:50
    Velká šance domácích! Gernát měl na modré čáře spoustu času a prostoru, popojel si k Honzíkovi, vylákal jej před brankoviště a následně naservíroval puk před odkrytou klec Romanovi. Ten lehce puk tečoval, ale nasměřoval ho mimo litvínovskou branku. Slovenský forvard, který zatím čeká na premiérový zásah se neprosadil ani při dorážce odraženého puku od zadního mantinelu.
     
    22:22
    Dost prostoru na levém kruhu dostal Ondřej Kovařčík. Jeho střela ale byla o pár decimetrů nepřesná.
     
    19:09
    Litvínovským se málem poštěstilo. Hodně prostoru na pravém kruhu v útočném pásmu dostal Látal, ale jeho rána jen pleskla o zadní hrazení.
    18:03 Tomáš KUNDRÁTEK - 1:1
     
    18:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zvýšená aktivita domácích v posledních minutách nese ovoce. Zadina zavezl po výměně puku s Marcinkem kotouč za Honzíkovu branku a následně z této pozice přihrál na slot. Tam najížděl obránce TOMÁŠ KUNDRÁTEK. Rána mu úplně nesedla, ale to bylo pro domácí dobře. Tuto trajektorii zřejmě brankář Honzík nemohl čekat. Asistence: Filip Zadina, Tomáš Marcinko. Stav utkání 1:1.
     
    13:40
    Ščotka nabil na modré na pozici falešného beka Zdráhalovi, jehož střela z první zazvonila na pravé tyči Kořenářovy branky.
     
    12:26
    Hrehorčák fauloval v útočném pásmu za brankou Honzíka Irvinga a inkasuje dvě minuty za napadení.
    09:45 Patrik ZDRÁHAL - 0:1
     
    09:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Jarůšek z obranného pásma poslal puk na PATRIKA ZDRÁHALA, kterého bránil Doudera. Třinecký obránce sice lehce zbrzdil puk, ale nedostatečně. Litvínovský forvard jej za ním převzal a unikal sám na Kořenáře. Přesnou střelou do horních pater branky otevřel skóre. Asistence: Richard Jarůšek, Oskars Cibulskis. Stav utkání 1:0.
     
    04:07
    Hrňa dával z pravé strany na před brankou stojícího Stránského. Jeho lehká teč šla maximálně decimetr od pravé Honzíkovy tyče.
     
    03:03
    Následně brankář Honzík (LIT) nabral puk na lopatu a vyhodil mimo hřiště. První přesilovka Třince.
     
    03:00
    Rychlá akce čtvrté třinecké formace, Dravecký posunul puk na Romana, který z osy kluziště trefil pouze brankáře Honzíka na terč.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 19. Kundrátek (Zadina, Marcinko), 31. Marcinko (Jašek, Zadina), 42. Jaroměřský (Jašek), 60. Marcinko – 10. P. Zdráhal (Jarůšek, Cibulskis), 56. Zygmunt (Helt)


    HC Oceláři Třinec: Kořenář (L. Daneček) – M. Doudera, Gernát, Galvinš, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Kurovský.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Godla) – Irving, Ščotka, Štich (A), Cibulskis, Kudla, Demel, L. Doudera – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Válek, Myšák – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Axman
    bahis siteleri