Barys – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Riga – Čerepovec 3:4 (po pr.)
konec
Barys Nur-Sultan
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Pátek 04.12.2020, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nur-Sultanu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:1. Barys Nur-Sultan se totiž v poslední periodě snažil neudělat žádnou fatální chybu, což se dařilo plnit. Kazašský celek byl v tomto duelu směrem dopředu maximálně zodpovědný, navíc mu k vítězství stačily i pouhé dvě branky. Lokomotiv se v závěru zápasu rozhodl pro hru bez brankáře, která se mu ovšem nevyplatila. Poslední přesný zásah totiž obstaral Linus Videll, kterému se povedlo trefit prázdnou branku. (16:42:25)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 27:30.
    Zblokované střely – 9:10.
    Vyloučení – 3:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 0/3.
    Vhazování – 25:29
     
    Konec zápasu.
    59:12 Linus VIDELL - 3:1
     
    59:12
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí své vítězství pečetí střelou do prázdné branky! Lokomotiv se sotva dostal do útočného pásma, kde to odrazem o mantinel dokázal dobře udělat Lilja, který tak vysunul LINUSE VIDELLA, jenž bezpečně zamířil do prázdné branky.
    Asistence: Jakob Lilja, Jegor Šalapov.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:40
    Hosté hrají bez brankáře!
     
    58:14
    Michajlis se řítil na jediného obránce, přičemž to zkoušel střelou mezi nohy. Marčenko tento pokus zablokoval a okamžitě odehrál kotouč do protiútoku.
     
    57:44
    Před malým momentem však musel Ortio zasahovat, se střelou doprostřed branky si dokázal poradit. Do konce zápasu moc času nezbývá, ve vzduchu visí hra bez brankáře.
     
    57:25
    Barys Nur-Sultan hraje v posledních minutách zkušeně. Domácí komando znovu pouze nahodilo za branku soupeře, kde nasbíralo cenné vteřinky.
     
    56:08
    Daleko od třetí branky svého celku nebyl Starčenko, který si od pravého kruhu sjel až do mezikruží, odkud zápěstím minul vzdálenější šibenici.
     
    55:35
    Poté se do protiútoku pokoušel vyrazit dvojice Petuchov – Varone. Druhý jmenovaný se snažil vrátit kotouč, jenomže našel pouze protihráče.
     
    55:12
    Poměrně důrazně šel do souboje domácí Metalnikov, jehož počínání bylo na hraně pravidel. Sudí přesto nechali pokračovat ve hře, domácí jsou pod tlakem.
     
    54:25
    Michajlis neměl podporu spoluhráčů, jenomže přesto se mu povedlo vybojovat kotouč proti hladové přesile protihráčů. Lokomotiv však následně otočil hru.
     
    53:10
    Domácím se nakonec povedlo ubránit oslabení, na jejich kontě tak stále je jednobrankové vedení. Jaroslavl přesto okupuje útočné pásmo soupeře.
     
    52:33
    Od modré čáry mohl zakončovat také Barancev, který pohotovým střeleckým pokusem nechal vyniknout brankáře Ortia, jenž k zákroku použil vlastní lapačku.
     
    52:08
    Otočením kolem své osy to zkoušel Tkačjov, kterého při snaze o zakončení zastavil domácí brankář Ortio. Barys Nur-Sultan je pod tlakem, stále ale odolává.
     
    51:22
    Také hosté se dostali k poměrně dlouhé kombinaci, která nejprve přinesla zablokovanou střelu od Landera. Poté od modré čáry mířil do lapačky Čerepanov.
     
    50:59
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Roman Starčenko – 2 min., držení).

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 9. Sagadejev (R. Starčenko), 38. Frattin (Michajlis, Orechov), 60. Videll (Lilja, Šalapov) – 28. Ivanov (Lander, Barancev)


    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Metalnikov, Šalapov, Heatherington, Samat Danijar, Makljukov (A), Orechov, Gajtamirov – Šestakov, Varone, Frattin – Lilja, Valk (A), Videll – Michajlis, Sagadejev (C), R. Starčenko – Petuchov, Gurkov, Asetov – Musorov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – M. Osipov, Rafikov, A. Marčenko (A), Misjul, Barancev, Ljubuškin, Čerepanov – Kraskovskij, Tkačjov (C), Korškov – J. Averin, Lander (A), Kajumov – Kovalenko, Alexejev, Kudrjavcev – Beljajev, Ivanov, Iljenko – Berjozkin.

    Rozhodčí: Fatejev, Plaksunov – Ivanov, Novikov
    thejrc.org