Nitra – Nové Zámky 5:3 (kon.) | Trenčín – HC Slovan 4:1 (kon.) | Zvolen – Michalovce 4:1 (kon.)
Košice – Poprad 5:6 (po pr.) | Detva – Miskolc 6:0 (kon.)
po prodl.
HC Košice
5:6 (2:2, 1:0, 2:3 - 0:1)
HK Poprad
sk Pátek 04.12.2020, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prvý decembrový pracovný týždeň uzatvárajú už tradične zápasy našej najvyššej hokejovej súťaže. V rámci 19. kola bude Steel aréna hostiť veľké východniarske derby medzi HC Košice a HK Poprad.

    HC Košice strieda lepšie obdobia s tými horšími, no momentálne sa vezie na vlne troch víťazstiev v rade. Oceliarom to pomohlo aj v tabuľkovom postavení, keď sa vyšvihli o dve priečky vyššie a momentálne im patrí šieste miesto, a to so ziskom 26 bodov zo 16 odohraných zápasov. Košičania disponujú priebežným skóre v pomere 51:38. Ich najlepším strelcom je s desiatimi gólmi Pavel Klhůfek, ktorý je spolu s Michalom Chovanom aj na delenom prvom mieste z pohľadu najproduktívnejšieho hráča tímu — obaja majú zhodne po 15 kanadských bodov.

    Posledné tri odohrané zápasy Košíc:
    HK Poprad — HC Košice 2:6
    HK Dukla Ingema Michalovce — HC Košice 0:1 sn
    HC Košice — HC 05 Banská Bystrica 7:3

    HK Poprad momentálne vedie celú súťaž so ziskom 34 bodov. Menami nabitý káder zo severu Slovenska si tak drží pred druhou Nitrou dvojbodový náskok. Faktom je, že kamzíkom nevyšiel práve posledný odohraný zápas na domácom ľade, v ktorom košickým oceliarom podľahli 2:6. To sa podpísalo aj na skóre Popradu, ktoré sa upravilo na pomer 58 strelených k 35 inkasovaným gólom. Mimochodom, najlepší strelec a najproduktívnejší hráč Popradčanov vedie zároveň oba rebríčky aj v celoslovenskom ukazovateli — Marcel Haščák má na svojom konte už 16 gólov a 25 kanadských bodov. Poprad má aj najlepšieho hráča v ukazovateli +/-, kde kraľuje Dávid Skokan. Rovnako tak disponuje aj najlepším gólmanom súťaže — Tomášom Vošvrdom s najnižším počtom inkasovaných gólov na zápas, najvyššou úspešnosťou zásahov a najvyšším počtom víťazných zápasov.

    Posledné tri odohrané zápasy Popradu:
    HK Poprad — HC Košice 2:6
    HC 07 Detva — HK Poprad 3:4
    DVTK Jegesmedvék — HK Poprad 2:3 pp
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák (A), Deyl (A), Novota, Cibák — Réway, Mráz, Chovan (C) — Frič, Pospíšil, Klhůfek — Belluš, Vrábeľ, Jokeľ — Demek, Havrila, Krasničan

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) — Drgoň, Ulrych, Dalhuisen, Brejčák, Hudec, Repe, Česánek — Haščák, Skokan, Svitana — Handlovský, Preisinger, Vandas — Livingston, Zagrapan, Tavi — Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko

    Rozhodca: Výleta, Stano — Ordzovenský, Gegáň (všetci SVK).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:25
    K puku sa ako prví dostali kamzíci, ale Ulrych musel zacúvať len pred Vošvrdu. Odtiaľ to skúšal krížnou prihrávkou na ľavú stranu, ale domácich zastavilo postavenie mimo hry.
     
    00:25
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Baránek – 2 min., hrubosť).
     
    00:25
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Dávid Skokan – 2 min., hrubosť).
     
    01:23
    Slovák trochu netradične pri zadnom mantineli, odkiaľ sa to snažil prehodiť na svojich spoluhráčov pred Vošvrdu. Neúspešne, dopredu pôjde Poprad.
     
    01:54
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Michael Vandas – 2 min., podrazenie).
     
    02:03
    Hostia sa okamžite oslobodzujú, puk pretína všetky čiary a mieri k Sedláčkovi.
     
    02:26
    Prvá väčšia šanca ide na konto Mráza, ktorý sa individuálne dostal pred Vošvrdu, z bezprostrednej blízkosti ho ale prekonať nedokázal.
     
    03:14
    Košice dali gól!
    Košičania sa dostávajú do vedenia. Výborne to urobil Klhůfek, ktorý našiel v ideálnej pozícii MARTINA POSPÍŠILA. Ten spomedzi kruhov prepálil Vošvrdu. Asistencie: Pavel Klhůfek, Martin Réway.
     
    03:49
    Deyl ešte chcel hrať, ale zastavil ho hvizd postranného arbitra. Zakázané uvoľnenie Popradčanov, hrá sa bude opäť sťahovať pred ich svätyňu.
     
    04:34
    Zagrapan to nemyslel zle, keď z pozície centra vyštartoval do otvoreného priestoru. Napokon sa však zrazil s jedným z košických obrancov a skončil v Sedláčkovej sieti.
     
    04:52
    Košice dali gól!
    Oceliari využívajú svoju druhú veľkú šancu. Prvú strelu ešte Vošvrda pokryl, ale puk vyrážal len k voľnému MICHALOVI CHOVANOVI. Košický kapitán už nemal problém skórovať do odkrytej bránky. Asistencie: David Růžička, Martin Réway.
     
    05:08
    Poprad dal gól!
    Tak to bola expresná odpoveď v podaní popradských kamzíkov. Tí sa presunuli pred Sedláčka a okamžite ho prekonali, čo sa podarilo MIROSLAVOVI PREISINGEROVI. Asistencia: Michael Vandas, Lukáš Handlovský.
     
    05:54
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Baránek – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    06:21
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., podrazenie).
     
    06:50
    Haščák v úvode dvojnásobnej presilovky s dvomi ranami. Prvá letela do Sedláčkovej hrude, druhá skončila len na mantineli. Poprad si vytvára obrovský tlak.
     
    07:36
    Poprad dal gól!
    Ukážková práca Popradčanov, ktorí si rozhodili košickú defenzívu, z čoho ťažil MARCEL HAŠČÁK. Ten prepálil všetkých — vrátane Sedláčka. Asistencie: Adam Drgoň, Patrik Svitana.
     
    08:20
    Hostia sa mohli v závere skrátenej presilovej hry dostať aj do vedenia, ale Zagrapan vo vzduchu netrafil puk letiaci k opačnej žrdi.
     
    09:53
    Baránek zacúval za Sedláčkovu bránku, Košice potrebovali striedať.
     
    10:51
    Dobrá práca Hudeca, ktorý z rohu klziska vytiahol puk pre spoluhráčov. Tí sa následne dostali na opačný koniec klziska, ale presnejšie nezakončovali.
     
    11:26
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    12:20
    Zagrapanova neúspešná prihrávka, s pukom dopredu sa následne ponáhľal Belluš. Ešte však musel hrať korčuľou, čo ho mierne pribrzdilo.
     
    13:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    14:03
    Košičania v úvode oslabenia výborne. Kusisko práce odviedol Jokeľ, ktorý dostal puk pred Vošvrdu, kde ešte našiel Baránka. Ten vypálil do popradského gólmana.
     
    14:40
    Opäť sa hrá pri Vošvrdovi, pri puku sú hostia.
     
    15:16
    Druhá obrovská šanca počas košického oslabenia, tentokrát sa dostal Klhůfek do samostatného úniku. Ani toto ale na Tomáša Vošvrdu neplatilo.
     
    16:16
    So šancami sa teraz roztrhlo vrece. Jednu mal na svojej čepeli aj Matej Paločko, ktorý prekonal Sedláčka, ale Košiciam pomohla konštrukcia ich bránky.
     
    17:17
    Bjalončík pred Sedláčkom neuspel, košický brankár hru prerušil. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Popradčanov.
     
    17:52
    Svitana spred Vošvrdu až na útočnú modrú čiaru, tam sa ale kamzíci nerozostavili ideálne. Výsledkom je postavenie mimo hry.
     
    18:05
    No a veľmi podobný moment nastal aj na opačnej strane klziska. Hra sa prelieva zo strany na stranu, no z väčšej časti sa zdržiava v centrálnej časti ľadovej plochy.
     
    18:47
    Klhůfek to urobil dobre, vystrelil z kruhu a pred Vošvrdu si ešte sám dokorčuľoval, čím ho prinútil hru prerušiť. Vhadzovať sa bude po ľavici popradského brankára.
     
    19:20
    Už je tu posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:12
    Popradčania buly vyhrali, ale v úvode hrali len veľmi nepresne. Po ich zakázanom uvoľnení sa hra sťahuje pred Tomáša Vošvrdu.
     
    21:16
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Patrik Svitana – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    21:55
    Popradčania hrajú v úvode svojho oslabenia aktívne. Nepríjemne pôsobil Preisinger, ktorý pred Sedláčkom napádal rozohrávku súpera.
     
    22:20
    Hra sa opäť dostáva preč od Vošvrdu.
     
    22:46
    Pospíšil to skúšal bekhendom, ani toto ale výraznejšie ohrozenie neznamenalo. Do tretice letí puk až za bránku Jakuba Sedláčka.
     
    23:16
    Svitana bol už na ľade. Navyše korčuľoval sám proti Jakubovi Sedláčkovi, no v samostatnom úniku ho neprekonal. Výborný zákrok betónom v podaní košického brankára.
     
    24:09
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Michael Vandas – 2 min., držanie).
     
    24:54
    Popradčania hrali veľmi jednoducho, ale veľmi efektívne. Košice sa prakticky ešte ani len nedostali do útočného pásma, táto presilovka im absolútne nevychádza.
     
    25:30
    Aj Hudec to poslal cez všetky čiary. Stále čakáme na košický presilovkový tlak.
     
    26:09
    Vandas je už na ľade. Ani táto presilovka gól nepriniesla.
     
    26:47
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    27:26
    Preisinger našiel Vandasa, ktorý to skúšal spomedzi kruhov. Priestor pred Sedláčkom bol však prehustený, puk sa ani len nedostal k bránke.
     
    27:49
    Pospíšil zložil na ľad Zagrapana. Už tam prichádzajú obaja postranní arbitri, bez trestov sa to neskončí.
     
    27:49
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Pospíšil – 2 min., hrubosť + 10 min., nešportové správanie sa).
     
    27:49
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Marek Zagrapan – 2 min., krosček).
     
    28:13
    Repe riešil výpad Havrilu, po ktorom bol nútený puk odpáliť dopredu. Urobil to ale až príliš razantne, výsledkom čoho je popradské zakázané uvoľnenie.
     
    28:38
    Tavi sa zamotal v rohu klziska, Popradu to nevyšlo ani v tomto prípade.
     
    29:32
    Chovan vymyslel útočný výpad, na ktorý mu korčuľovala trojica spoluhráčov. Nahodenie košického kapitána ale nebolo presvedčivé, preto to bolo bez šance.
     
    30:20
    Medzičasom sa pokračuje v hre piatich proti piatim.
     
    30:50
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    31:16
    Michal Chovan odchádza z ľadu, zrejme aj s krvavou ranou. Pri najbližšom prerušení pôjdu Popradčania do štvorice.
     
    31:25
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Jurij Repe – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    31:45
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Dávid Skokan – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    32:20
    Pavlin nabil Chovanovi, ktorý to napálil do hosťujúcich obrancov. Tí sa na dvakrát oslobodili a puk poslali cez všetky čiary.
     
    32:32
    Košice dali gól!
    Ale už to kamzíci nezvládli. Naozaj parádnu akciu teraz predviedli košičania, ktorí si rozobrali obranné rady súpera a BRUNO MRÁZ zakončoval do odkrytej časti bránky. Asistencie: Michal Chovan, Martin Réway.
     
    33:28
    Pokračuje presilovka domácich o jedného muža, ale hrá sa len pred bránkou Jakuba Sedláčka.
     
    34:45
    Réway individuálne a následne aj na Mráza. Košice sa však nedokázali v pásme rýchlo rozostaviť, a tak prišli o možnosť hrať pred bránkou Tomáša Vošvrdu.
     
    35:40
    Dobre to myslel aj Dalhuisen, ktorý na opačnej strane volil nahodenie od modrej čiary. Pred bránkou však chýbali jeho spoluhráči, ktorí by to prípadne tečovali do siete.
     
    35:59
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Matúš Havrila – 2 min., hrubosť).
     
    36:16
    Krásna akcia Popradčanov, po ktorej hľadal puk Svitanu. Sedláček sa ešte po jeho strele obzeral, ale na svoje konto si pripísal dôležitý zákrok.
     
    36:57
    Košičania sa následne oslobodili a puk podržali na opačnej strane.
     
    37:27
    Dalhuisenova bomba od modrej nepresná, puk sa odrazil od plexiskla späť do hry.
     
    38:06
    Havrila sa už zapojil do defenzívnej činnosti oceliarov, pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovnal. Zdá sa, že Poprad už z mierneho tlaku nič nevyťaží.
     
    39:20
    Plynie posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:03
    Začala sa posledná časť riadnej hracej doby. Budeme zvedaví, ako v jej úvode zareagujú Popradčania, ktorí musia druhýkrát v zápase dorovnávať.
     
    40:15
    Košice dali gól!
    Ale toto je pre Poprad štart doslova katastrofálny. BRUNO MRÁZ sa dostal s Martinom Réwayom do prečíslenia, ktoré ukončil parádnym gólovým švihom. Asistencie: Martin Réway, Michal Chovan.
     
    40:54
    Poprad dal gól!
    Alebo sa nám opakuje scenár z prvej tretiny? Kamzíci prichádzajú s okamžitou odpoveďou, LUKÁŠ HANDLOVSKÝ využíva prihrávku spoza Sedláčka a upravuje na 4:3. Asistencie: Michael Vandas, Mike Dalhuisen.
     
    41:57
    Livingston v útočnej tretine nepresne, pri puku sú domáci.
     
    42:40
    Demek skončil pri zadnom mantineli, odkiaľ chcel ešte puk presunúť do nebezpečnejšej zóny. Proti ale bola pozorná defenzíva popradského celku.
     
    43:28
    Dalhuisen hral na istotu a čakal na dostriedanie svojich spoluhráčov.
     
    44:17
    Košice dali gól!
    Chybička na strane Popradu, ktorá sa napokon ukazuje ako poriadne drahá. OLIVER JOKEĽ prebral puk v strednom pásme a po individuálnom prieniku prepálil Tomáša Vošvrdu.
     
    44:35
    Chovan mohol zavŕšiť druhý poltucet gólov v popradskej sieti za posledné štyri dni. Zoči-voči Vošvrdovi však neuspel. Fantastický zákrok popradského brankára.
     
    45:30
    Repe na dvakrát na spoluhráčov, ktorí sa dostali k zadnému mantinelu. To ale nie je priestor, v ktorom Poprad potrebuje kombinovať, kamzíci sa musia dostať pred Sedláčka.
     
    46:00
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    46:54
    Skvelá prihrávka Haščáka našla Skokana, ktorý to skúšal švihom spoza obrancu. Sedláček bol síce v pohybe, ale puk si výborne pritlačil lapačkou o hruď.
     
    47:33
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Bruno Mráz – 2 min., držanie).
     
    47:59
    Košice sa oslobodzujú. Popradčania sa predtým usadili v pásme, ale po sérii prihrávok nevystrelil Skokan ani Haščák.
     
    48:33
    Poprad dal gól!
    A máme tu ďalší gól. MARCEL HAŠČÁK stál osamotený vo svojej typickej pozícii, Košice to mierne podcenili. V každom prípade, nechytateľná rana tohto ostrostrelca. Asistencie: Patrik Svitana, Dávid Skokan.
     
    49:10
    Růžička nahodil zo stredného pásma na Vošvrdu, domáci ešte puk dokorčuľovali. V pásme už toho ale veľa nevymysleli.
     
    50:06
    Medzičasom už začala plynúť posledná desaťminútovka riadnej hracej doby. O víťazovi nie je stále rozhodnuté, ja len pripomeniem, že počas záverečnej časti sme sledovali už štyri presné zásahy.
     
    51:28
    Vandas sa otáčal pri mantineli, odkiaľ chcel vysunúť spoluhráčov. Popradčania ale ešte neboli sformovaní, preto si to museli poslať v hĺbke vlastnej defenzívy.
     
    52:17
    Sedláček bol aktívny za bránkou a rozohral na spoluhráčov. Niektorí z nich ale boli na ľade pridlho, preto sa vrátili k mantinelu a odišli striedať.
     
    52:46
    Píska sa postavenie mimo hry v neprospech Popradu.
     
    53:03
    Hra sa teraz pomerne často prerušuje, čo nepridáva na hernej pohode ani jednému z tímov. Popradčania sa potrebujú dostať do tlaku, naopak, Košičania sa netešia z častého vhadzovania pred Sedláčkom.
     
    54:04
    Dalhuisenov pokus od modrej nebol výrazný, no mohol byť o to nebezpečnejší. Sedláček mal zakrytý výhľad, ale pomohla mu defenzíva, ktorá puk zastavila.
     
    54:38
    Hra je prerušená, nasledovať bude buly pred košickou bránkou.
     
    55:18
    Viacero nepresností na oboch stranách. Pred Vošvrdom najskôr neuspel Belluš, následne nezaložil útočnú akciu ani Svitana. Mráz bude začínať spoza Sedláčka.
     
    56:12
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Pospíšil – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    56:32
    Dalhuisen to skúšal od modrej, Sedláček jeho ranu vytesnil aspoň na ochrannú sieť. Tlak Popradu sa stupňuje, hostia majú ideálny priestor na vyrovnanie.
     
    56:42
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Michael Vandas – 2 min., sekanie).
     
    57:25
    Košičania sa v týchto sekundách dopredu neponáhľajú. Naopak, do stredného pásma to stiahol Réway a následne aj Klhůfek. Oceliari potrebujú hrať pozorne predovšetkým v obranných radoch.
     
    58:04
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    58:30
    Už sa začala skrátená košická presilovka. Popradčania zatiaľ Vošvrdu na striedačku poslať nemôžu.
     
    59:01
    Vandas je na ľade. Posledná minúta, Vošvrda je stále v bráne.
     
    59:07
    Už nie. Power-play Popradu.
     
    59:42
    Poprad dal gól!
    V absolútnom závere to urobil dobre Skokan, ktorý ešte neskóroval, ale PATRIK SVITANA už áno. Toto kamzíkom vyšlo.
     
    59:42
    Oddychový čas domácich.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Po krátkej pauze bude nasledovať predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:14
    Ja len pripomeniem, že päťminútové predĺženie prinesie divácky atraktívny formát troch proti trom. Uvidíme, ktorému celku bude viac priestoru na veľkom košickom ľade vyhovovať vo väčšej miere.
     
    60:30
    Réway individuálne, Vošvrdovi to poslal priamo do lapačky. Popradský gólman hru neprerušoval, okamžite rozohrával na spoluhráčov.
     
    61:02
    Poprad dal gól!
    Druhý bod napokon smeruje na konto Popradčanov, o čom rozhodol LUKÁŠ HANDLOVSKÝ. Asistencia: Miroslav Preisinger.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa súboj 19. kola Tipos extraligy, v ktorom si sily merali HC Košice a HK Poprad. Viac sa darilo hosťom, ktorí si do tabuľky pripísali dva body.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok piatkového večera. (20:36:01)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 4. Pospíšil (Klhůfek, Réway), 5. Chovan (Růžička, Réway), 33. Mráz (Chovan, Réway), 41. Mráz (Réway, Chovan), 45. Jokeľ – 6. Preisinger (Vandas, Handlovský), 8. Haščák (Drgoň, Svitana), 41. Handlovský (Vandas, Dalhuisen), 49. Haščák (Svitana, Skokan), 60. Svitana, 62. Handlovský (Preisinger)


    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák (A), Deyl (A), Novota, Cibák — Réway, Mráz, Chovan (C) — Frič, Pospíšil, Klhůfek — Belluš, Vrábeľ, Jokeľ — Demek, Havrila, Krasničan
    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) — Drgoň, Ulrych, Dalhuisen, Brejčák, Hudec, Repe, Česánek — Haščák, Skokan, Svitana — Handlovský, Preisinger, Vandas — Livingston, Zagrapan, Tavi — Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko

    Rozhodčí: Výleta, Stano — Ordzovenský, Gegáň (všetci SVK)
    thejrc.org