Česko – Maďarsko 5:0 (kon.)
konec
Česko
5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
Maďarsko
Sobota 19.12.2020, 13:15 • Kalich Arena, Litoměřice • Reprezentace žen
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Česka, které svého soupeře porazilo výsledkem 5:0. Češky měly i v tomto duelu mnohem více ze hry, ve třetí třetině navíc přidaly další tři branky. Maďarsko toho ani v dnešním duelu zrovna moc nepředvedlo, ani ve druhém vystoupení nenašlo recept na českou brankářku. Češky tak během dvou dnů zvládly hned dva zápasy, oba vítězně, což se před nadcházejícími zápasy určitě hodí. (15:05:50)
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    58:13
    Hymlárové se povedlo zavézt kotouč do útočného pásma, následná předávka ovšem směřovala pouze na hokejku protihráčky, která zažehnala nebezpečí.
    57:49 VANIŠOVÁ - 5:0
     
    57:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak také v tomto duelu je tu pátá branka Česka! Křížová měla u pravého kruhu znovu hodně prostoru, což využila k bekhendové nahrávce pod sebe, kde se nacházela TEREZA VANIŠOVÁ, jenž nadvakrát vyzrála na hostující brankářku Tóthovou.
    Asistence: Denisa Křížová, Kateřina Mrázová.
     
    57:06
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává. Nyní jsme sledovali tlačenici u pravého hrazení, po krátké souhře navíc tvrdě pálila od modré čáry obránkyně Erbenová.
     
    56:12
    Napadající Lédlové se povedlo vydolovat kotouč a její celek tak mohl zůstat v útočném pásmu. Až poté se směrem dozadu povedlo zapracovat Partosové.
     
    55:25
    V krátkém časovém sledu byla hra znovu přerušena, tentokráte z důvodu ofsajdu českého výběru. Znovu se tedy bude vhazovat před modrou čárou.
    54:09 ŠKRDLOVÁ - 4:0
     
    54:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Špatné střídání Maďarska znamená čtvrtou branku! Po pravém křídle si to totiž namířila Lédlová, která dokázala objet ležící protihráčku a poté natlačit puk před brankářku Tóthovou. Tam se důrazem prezentovala ADÉLA ŠKRDLOVÁ, které se povedlo procedit puk do branky.
    Asistence: Aneta Lédlová.
     
    53:19
    Nahrávka o pravý mantinel měla směřovat do jízdy na Pintérovou, která ovšem na tuto nabídku nedosáhla. Posléze Česko zahrálo za cenu dalšího icingu.
     
    52:30
    Naopak se do nadějného protiútoku dostávala Vanišová, která to nakonec vzala na sebe, jenomže s technickým zakončením si Tóthová dokázala poradit.
     
    51:49
    O vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto. Je to totiž o tři branky a Maďarsku se stále směrem dopředu moc nedaří, což se potvrdilo také v tomto případě.
    50:35 MRÁZOVÁ - 3:0
     
    50:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Necelých deset minut před koncem zápasu tu máme další zásah! U levého kruhu měla trestuhodně příliš prostoru na zakončení KATEŘINA MRÁZOVÁ, která svůj pokus poslala přesně k levé tyči hostující branky. Tóthová byla naprosto bez šance, jednalo se totiž o bleskové zakončení.
    Asistence: Tereza Vanišová, Denisa Křížová.
     
    50:11
    V předbrankovém prostoru se pomalu a jistě dostávala k teči Seregélyová, která byla včas zastavena. Při následném protiútoku zkoušela zakončit Mills.
     
    49:20
    Švejdová musela znovu zasahovat, i tentokráte si dokázala poradit s prudkým projektilem. Maďarsko se v této pasáži dostává k sympatickému náporu.
     
    48:11
    Sympatické zakončení vyprodukovala Kreiszová, která ovšem svůj pokus poslala přímo doprostřed branky. Snadná práce pro Švejdovou, jenž přerušila hru.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 32. Přibylová (Bukolská), 35. Mills (Horálková, Hymlárová), 51. Mrázová (Vanišová, Křížová), 55. Škrdlová (Lédlová), 58. Vanišová (Křížová, Mrázová)


    Česko: Švejdová (Peslarová) – Tejralová, Horálková (A), Čajanová, Pejšová, Erbenová, Škrdlová – Hymlárová, Mills (C), Přibylová, Křížová, Mrázová (A), Vanišová, Lédlová, Serdar, Neubauerová, Bukolská
    Maďarsko: Tóthová (Némethová) – Odnogaová, Kneeová (A), Némethová, Kissoová-Simonová (C), Szamosfalviová, Mayerová, Partosová – Kissová, L. Pintérova, Gowieová, Jókaiová-Szilágyiová, Kreiszová (A), Gasparicsová, H. Pintérova, Horváthová, Szicková, Seregélyová, Rónaiová, Pázmandiová

    Rozhodčí: Novotná – Svobodová, Smetková
    thejrc.org