Freiburg – Hertha 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Stuttgart 1:0 (kon.)
konec
SC Freiburg
4:1 (1:0)
Hertha BSC
Neděle 20.12.2020, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pohledem na statistiky se s vámi dnes loučím. Bylo mi ctí dnešním utkáním provázet a budu se naposledy v tomto roce těšit u fotbalu v úterý, kdy je na programu druhé kolo německého poháru. Mějte hezký zbytek víkendu a napočtenou! (17:38:32)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:16.
     
    Zápas výborně zvládl i mladý rozhodčí Reichel, který ve svém druhém řízeném bundesligovém špílu předvedl nadprůměrný výkon, dokonce ani nemusel sáhnout ke žluté kartě za celých 94 minut hry.

    Hertha zaslouží pochvalu za druhý poločas, respektive pasáž hry do branky Freiburgu na 2:1. 15 minut top výkonu na výhru zkrátka dnes nestačilo. Freiburg naopak ukázal skvělou psychickou odolnost, když se nesesypal a dokázal i tak zápas dovést do vítězného konce.

    V napěchovaném středu tabulky domácí poskočili na 10. místo tabulky se ztrátou jednoho bodu na sedmý Stuttgart. Krize Herthy naopak pokračuje, po této prohře se propadla na 14. místo a od sestupových, respektive barážových vod ji dělí pouhé tři body. Příští kolo, které se odehraje až v novém roce, bude klíčové pro oba celky. Hertha bude hrát doma s malátným Schalke, Freiburg naopak zajíždí do Hoffenheimu.
     
    Po nepříliš zábavném prvním poločase nám nabídl druhý výbornou podívanou, která měla velice přísné parametry. Hertha se herně zvedla a její výtečný vstup do druhého poločasu vyvrcholil brankou v 52. minutě, když parádní centr od střídajícího Dilrosuna zametl do branky Dodi Lukebakio. Hertha byla i nadále při chuti, Freiburg vůbec nechytal její tempo, ale přečkal dvě velké šance. Nejprve Dilrosun v 56. minutě nastřelil tyčku, o minutu později Piatek v tutové šanci selhal.

    Jako klíčovým bodem celého zápasu se tak ukázal být nešťastný obranný zákrok Torunarighy, po němž se ke střele dostal Ermedin Demirović a Freiburg šel z první návštěvy vápna ve druhé půli do vedení. Tohle Berlín naprosto zlomilo, o sedm minut později setnul vaz hlavičkou po rohovém kopu Manuel Gulde a bylo hotovo. Hertha se sice ještě snažila o comeback, ale poslední slovo měli domácí, kteří ve čtvrté minutě nastavení vstřelil branku z penalty Nils Petersen.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Freiburg právě vstřelil branku!
    NILS PETERSEN se postavil k zakončení a střelou na opačnou stranu, než Schwolow skákal, ustanovuje konečný stav tohoto zápasu. Hertha si tak vypila pomyslný kalich hořkosti až do úplného dna – 4:1!
     
    90+3
    Jsme na začátku poslední minuty nastavení a Höler byl v souboji se Zeefuikem lehce zezadu potažen, jeho pád nakonec přesvědčil sudího Reichela, aby pískl pro Freiburg desítku!
     
    90+2
    Gulde došlápl Lukebakia v nepříliš řešícím souboji zhruba 30 metrů od branky, pískán je faul. Vypadá to, že rozhodčí Reichel to dnes zvládne bez žluté karty.
     
    90+1
    Na začátku tříminutového nastavení došlo ještě k jednomu střídání na straně Freiburgu, Santamaría dnes odvedl dobrou černou práci, kterou však nekorunoval gólem, ač měl k němu blízko.
     
    90+1
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Amir Abraši.
     
    90
    Müller slůvkem „raus“ posílá spoluhráče vysoko, až na útočnou polovinu. Právě tam si ve vzdušném souboji došel Höler pro faul a s rozehrávkou Schmid příliš nespěchá.
     
    89
    Vypadá to, že všechna snaha Herthy přijde v závěrečném náporu vniveč. Domácí mají závěr pod kontrolou a snaží se jej v pohodě dohrát.
     
    88
    Müller přenesl výkopem hru až na půlku Herthy, Santamaría přetaženým centrem na zadní tyči hledal Hölera, proti míči ale dobře vystoupil Schwolow a sbírá jej ze vzduchu.
     
    86
    Zeefuik po přihrávce od Dilrosuna do otevřeného prostoru hned vracel míč před kasu, Lienhart ale dobře svoji roli splnil a odkopává až na půlku. Hertha se očividně pustila do závěrečného tlaku.
     
    86
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Daishawn Redan.
     
    85
    Dalekonosná střela Daridy úspěch nepřinesla, naopak letěla poměrně dost mimo od freiburské branky. Teď už to vypadá, že domácí si pro tříbodový zisk dojdou.
     
    84
    Příliš se jim to ale nepovedlo. Höler hlavičkoval ve druhé vlně v záklonu a Schwolow se pouze díval, jak mu míč letí zhruba tři metry od tyčky.
     
    84
    Nicolas Höfler byl seslán skluzem od Zeefuika k zemi, domácí dostanou po dlouhé době přímák k rozehrávce.
     
    82
    Matteo Guendouzi se pokusil dojít si pro faul na hranici vápna, rozhodčí ale jeho pád vyhodnotil jako nadbytečný a nechává pokračovat zápas nadále. I on si zaslouží pochvalu za dnešní řízení, ve svém druhém utkání v Bundeslize vůbec předvádí výborný výkon.

    Tomáš Kalas

    Branky: 7. Grifo (Schmid), 59. Demirović, 66. Gulde (Grifo), 90+4. Petersen (pen.) – 52. Lukebakio (Dilrosun)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:16.
    SC Freiburg: F. Müller – Lienhart, K. Schlotterbeck, Gulde – Schmid, Santamaría (90+1. Abraši), Höfler, Günter (C) – Sallai (60. Džong), Demirović (60. Höler), Grifo (80. Petersen).
    Náhradníci: Uphoff – Heintz, Abraši, Til, Kwon Čang-hoon, Džong, Tempelmann, Höler, Petersen.

    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (75. Zeefuik), Boyata (C) (75. Ngankam), Torunarigha, Mittelstädt – Darida, Stark, Guendouzi – Lukebakio, K. Piątek (86. Redan), Cunha (46. Dilrosun).
    Náhradníci: Jarstein – Alderete, Plattenhardt, Zeefuik, Leckie, Dilrosun, Tousart, Ngankam, Redan.

    Rozhodčí: Reichel – Stein, Blos
    bahis siteleri