Turín – Bologna 1:1 (kon.) | Benevento – Janov 2:0 (kon.) | Cagliari – Udinese 1:1 (kon.)
Inter – Spezia 2:1 (kon.) | Sassuolo – AC Milán 1:2 (kon.) | Atalanta BC – AS Řím 4:1 (kon.)
Lazio – Neapol 2:0 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
1:1 (1:0)
Udinese Calcio
Neděle 20.12.2020, 15:00 • Sardegna Arena, Cagliari • Italská Serie A • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (16:56:24)
     
    Do dnešního dne tabulkoví sousedé se po závěrečném hvizdu rozcházejí smírně. Přestože v úvodní půli měli významnější tlak hosté, do brány se vměstnala pouze střela Babise Lykogiannise z přímého kopu. Po přestávce ovšem Udinese začalo tlačit na pilu ještě výrazněji a v 57. minutě aktivitu hostů přetavil ve vyrovnávací gól Kevin Lasagna. Ten se stal důležitým žolíkem trenéra Gottiho, neboť branku vsítil už po necelých 180 vteřinách strávených na hrací ploše. I přes četné šance na obou stranách další zásahy nepřišly, a tak Udinese zůstává na 11. pozici. Cagliari si naopak o jednu příčku pohoršilo, jelikož v souběžně hraném zápase Benevento zvládlo porazit FC Janov. Konečný stav zápolení mezi Cagliari a Udinese udává hodnotu 1:1.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Další souboj v pokutovém území, po kterém musel přijmout nepříjemnou facku Giovanni Simeone. O faulu se nicméně hovořit nedá.
     
    90+3
    Rukou si v pokutovém území až příliš okatě pomáhal Ilja Nestorovski. To znamená uklidnění pro Cagliari.
     
    90+3
    Srážka mezi Pereirou a Becaem a faul na druhého jmenovaného. Je tu tak ještě jedna šance pro hosty.
     
    90+2
    Přešlapovačky Rodriga de Paula k ničemu nevedly. Udinese se pouze přesunulo z výhodných pozic zpátky do neutrální zóny, kde s míčem operuje Rodrigo Becao.
     
    90+1
    Rozhodčí usoudil, že hráči si na hřišti užijí ještě čtyři minuty navíc.
     
    90
    Zasloužený odpočinek si užijí také hostující Stryger Larsen s Bonifazim. Novými tvářemi v sestavě budou ter Avest, respektive De Maio.
     
    89
    Odražený míč na hranici vápna našel Babis Lykogiannis a ráznou ranou chtěl najít prostor v horních patrech branky. Místo toho pouze trefil jednu z prázdných laviček.
     
    88
    Ještě jedna injekce z hráčské lavičky. Se zápasem se loučí Pedro a Rog, šanci přijímají Pereiro a Oliva.
     
    87
    Walace v rámci postupné kombinace předal míč na Rolanda Mandragoru, jenž si okamžitě všiml volného prostoru, který se mu naskytl. Rána z velké dálky byla žádoucím řešením, ovšem střídající záložník neseřídil mířidla.
     
    86
    Standardní situaci z pravé strany rozehrál sám postižený de Paul. Jeho centr se kroutil v ideální rychlosti, ovšem Alessio Cragno nebyl nikým ohrožován a míč shrábl ze vzduchu jako zralé jablko.
     
    85
    Hned dvojí prohřešek předvedli domácí. Luca Ceppitelli zašlápl nohu de Paula, který se dlouho sbíral z trávníku. O chvíli později fauloval také Rog.
     
    83
    Spolupráce Simeoneho a Marina nepřinesla radost na straně Cagliari. Akci utopil v závěru právě Răzvan Marin, ovšem neměl to rozhodně snadné. Na středu šestnáctky pracoval v nepříjemném obklíčení.
     
    82
    Teď je to znovu Cagliari, které převzalo otěže zápasu. Zdá se, že domácím zkrátka nejvíce vyhovuje úvodních a závěrečných deset minut duelu. Andrea Carboni vhodil dlouhý aut, ovšem míč si do náruče po chvíli bere znovu. Giovanni Simeone byl nadvakrát skvěle ustrážen.
     
    80
    Dnes mají střídání kýžený efekt. Giovanni Simeone okamžitě ve vápně ohrožoval brankáře Udinese, když se dostal k hlavičce z penaltového puntíku. Jeho pokus ovšem skončil jen vedle.
     
    78
    Střídání připravili také domácí, kteří se rozhodli podpořit skomírající ofenzivu. Riccardo Sottil je stažen na úkor Simeoneho.

    Patrik Czepiec

    Branky: 27. Lykogiannis – 57. Lasagna (Pussetto)

    Karty:   45. Pavoletti (CAG), 69. Nández (CAG) – 75. Pereyra (UDI)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
    Cagliari Calcio: Cragno – Zappa, Godín, Carboni, Lykogiannis – Marin, Rog (88. Ch. Oliva) – Nández, João Pedro (88. Pereiro), Sottil (78. Simeone) – Pavoletti (64. Ceppitelli).
    Náhradníci: Vicario – Simeone, Ch. Oliva, Tramoni, Pisacane, Pajač, Caligara, Cerri, Pereiro, Ceppitelli, Pinna.

    Udinese Calcio: Musso – Samir, Bonifazi (90. De Maio), Becao – Zeegelaar, Pereyra (78. Mandragora), Walace, de Paul, Stryger Larsen (90. ter Avest) – Deulofeu (54. Lasagna), Pussetto (78. Nestorovski).
    Náhradníci: Scuffet, Carnelos – Palumbo, ter Avest, Arslan, Rigo, Coulibaly, Lasagna, Mićin, Nestorovski, De Maio, Mandragora.

    Rozhodčí: Piccinini – Lombardo, Perrotti
    thejrc.org