Valencia – Sevilla 0:1 (kon.) | Elche – Osasuna 2:2 (kon.) | Huesca – Levante 1:1 (kon.)
Real Sociedad – Atlético 0:2 (kon.) | Valladolid – Barcelona 0:3 (kon.) | Villarreal – Ath. Bilbao 1:1 (kon.)
konec
Real Valladolid
0:3 (0:2)
FC Barcelona
Úterý 22.12.2020, 22:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (23:54:06)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:10.
     
    Barcelona bez problémů poráží Real Valladolid 3:0, paradoxem ale je, že je to teprve druhé venkovní vítězství v sezoně. To se zrodilo hned v prvním poločase, kde se nejprve trefil Clément Lenglet a pak definitivně uklidnil své spoluhráče přesným zásahem Martin Braithwaite. Od té doby už se hrálo na obou stranách v klidu, ve druhé půli se pak ještě dočkal gólu také Lionel Messi. Katalánci tak berou tři body a posouvají se na páté místo, zatímco Valladolid se stále drží v sestupovém pásmu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Miralem Pjanić při napadání sráží míč jen mimo hrací plochu, takže domácí budou vhazovat, což je asi poslední věc, co stihnou.
     
    90+3
    Lionel Messi ještě může vypálit z přímého kopu, ale je to opravdu z velké dálky. Nakonec to tak rozehrává Miralem Pjanić, který přihrává na nejbližšího spoluhráče.
     
    90+2
    Lionel Messi se po nastřelení brankové konstrukce jenom usmívá, nic jiného mu už ani nezbývá.
     
    90+1
    Martin Braithwaite mohl již poněkolikáté přidat svůj druhý zásah, z nemalého úhlu ale tentokrát napálil jen boční síť.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    89
    Kike Pérez se chtěl odrazit od Miralema Pjaniće, což by mu za normálních okolností prošlo, ale soupeře trefil do obličeje, což byl samozřejmě nedovolený zákrok.
     
    88
    Roque Mesa se po odrazu od Sergia Busquetse ocitl v dobré střelecké pozici, kterou samozřejmě zkusil využít, ale mířil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    87
    Samuel Umtiti i nadále drží trend tvrdé hry, tentokrát docela zariskoval v pokutovém území, ale prošlo mu to, takže Valladolid bude rozehrávat jen rohový kop.
     
    86
    Zápas už se vyloženě dohrává. Ani jeden tým nedává do útoku potřebné úsilí ke skórování, víceméně se tak čeká na závěrečný hvizd.
     
    84
    Rubén Alcaraz i pod tlakem vymyslel přesně přenesení hry, po kterém se Samuel Umtiti dopustil nedovoleného zákroku, což je zatím jedna z mála věcí, kterou po svém příchodu na trávník stihl.
     
    83
    Nacho Martínez nyní operuje na levé straně, z druhé vlny mu naběhl Toni Villa, který následně odcentroval, ale jeho pas se mu absolutně nepovedl, takže v pohodě zasáhl Clément Lenglet.
     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedri, přichází Philippe Coutinho.
     
    81
    Domácím se přece jen povedla nějaké kombinace, ve finální fázi však pochybil Sergi Guardiola, který už mohl poslat Shona Zalmana Weissmana do samostatného úniku, ale jeho pas byl zblokován.
     
    80
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky. Tu začíná s míčem Valladolid, který vymyslel jen další nepřesný nákop směrem dopředu.

    Lukáš Mihal

    Branky: 21. Lenglet (Messi), 35. Braithwaite (Dest), 65. Messi (Pedri)

    Karty:   77. Fernández (RVL) – 62. Alba (BAR), 68. F. de Jong (BAR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:10.
    Real Valladolid: Masip – Hervías, Fernández, J. Sánchez (79. Guardiola), Nacho Martínez – Jota (57. Orellana), Míchel (C) (57. Mesa), Alcaraz, Plano (57. K. Pérez) – Weissman, Maranhão (46. T. Villa).
    Náhradníci: Roberto – Raúl García, Mesa, Guardiola, Aljámik, Bruno González, L. Pérez, Rubio, Fede, Orellana, T. Villa, K. Pérez.

    FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza, R. Araújo (71. Umtiti), Lenglet – F. de Jong (71. S. Busquets) – Dest, Pjanić, Pedri (81. Coutinho), Alba (71. Firpo) – Messi (C), Braithwaite.
    Náhradníci: Peña, Neto – Firpo, S. Busquets, Aleñá, Puig, Coutinho, Griezmann, Umtiti, Trincão.

    Rozhodčí: Melero – Martínez, Alcoba
    bahis siteleri