Augsburg – RB Lipsko 0:3 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Osnabrück 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Fürth 2:2 (6:7 po pen.)
Ulm – Schalke 1:3 (kon.) | Braunschweig – Dortmund 0:2 (kon.) | Union Berlín – Paderborn 2:3 (kon.)
Elversberg – Mönchengladbach 0:5 (kon.) | Dynamo Drážďany – Darmstadt 0:3 (kon.)
konec
SG Dynamo Drážďany
0:3 (0:1)
SV Darmstadt 98
Úterý 22.12.2020, 20:45 • Rudolf Harbig Stadion, Drážďany • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany to je už dnes vše. Pohledem na statistiky se s vámi loučím a přeji vám krásné svátky. Někdy příště se u německého fotbalu budu těšit napočtenou! (22:42:52)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:15.
     
    V přímé konfrontaci druhé a třetí Bundesligy tak až překvapivě jednoznačně vyšel lépe tým z Hesenska. Držel míč na kopačkách dvě třetiny času, Dynamo nepustil dokonce ani do vyložené šance. Brankář Schuhen neměl za 90 minut prakticky žádnou práci a sledoval povedené představení svého týmu po všech stránkách.

    Od Drážďan se asi v kontextu poslední doby čekalo více, navíc v kombinaci se suverénním vyřazením HSV v prvním pohárovém kole. Dnes však Darmstadt herně zcela převýšil svého soupeře a postupuje dále naprosto zaslouženě.
     
    A více se už u Labe nestane, Darmstadt si hladce poradil s drážďanským Dynamem a po dvou gólech ve druhé půli spolehlivě postupuje do třetího kola po výhře 3:0! Ve druhém poločase se Dynamo zvedlo jenom na prvních pár minut, jejich snahy na drama pak definitivně usmrtil v 59. minutě Seung-ho Paik po rychlé kombinaci s Dursunem. Pak už bylo prakticky po zápase, Darmstadt dohrával v naprosté pohodě a 18 minut před koncem stvrdil posun do další fáze Serdar Dursun.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Mehlem hledal ve vápně Berka, který se nabízel na zadní tyči, do centru ale vstoupil Broll a sebral jej.
     
    89
    Ještě zhruba minuta a půl zbývá dohrát. Rozhodčí Jablonski pravděpodobně nebude ani nastavovat, celý zápas proběhl bez zásadních zdržení.
     
    88
    Zápas se snaží domácí dotlačit alespoň do vstřelené branky, jejich snahu ale tentokrát kazí Königsdörffer, který si pomohl v šestnátce před Schuhenem zpracovat míč rukou.
     
    87
    Hlasatel v přerušené hře oznamuje, kolik se fakticky prodalo virtuálních vstupenek na tento zápas. Nakonec z toho bylo 72 112 zakoupených biletů, tudíž ani ještě jeden stejný stadion Dynama by na uspokojení všech nestačil!
     
    85
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Kempe, přichází Honsak. Místo Kempeho přichází na plac Mathias Honsak, hrdina zápasu prvního pohárového kola s Magdeburgem.
     
    84
    Na pravé straně se kombinací na jeden dotek pokoušeli projít domácí hráči na útočnou polovinu, hráči Darmstadtu si je ale dobře vykryli a nepovolili jim více, než přechod o pár metrů. Poté je zase vyhostili zpět.
     
    83
    Schuhen si dal s odkopem na čas, nakonec hledal Platteho, který se nabízel na ofsajdové hraně tak dlouho, až mu ofsajd signalizován skutečně byl.
     
    82
    Modrobílí cítili, že by dalším pokračováním kombinace směrem dopředu mohly vzniknout problémy, proto hru otočili zpět ke gólmanovi Schuhenovi. Skutečně nemají kam spěchat.
     
    81
    Zbývá dohrát zhruba posledních deset minut. Darmstadt už prostřídal svoji sestavu, stáhl hlavní hvězdy, což vlastně platí i při pohledu na střídající hráče Dynama.
     
    80
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Paik, přichází Berko.
     
    78
    Hosté zcela v klidu dohrávají tento zápas a pro Dynamo je to v kontextu posledních dní velká facka, neboť Dynamo ve třetí lize poslední zápasy soupeře přehrávalo a do tohoto utkání šlo s velkou formou a odhodláním.
     
    77
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Stark, přichází Kulke.
     
    76
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Hosiner, přichází Diawusie.

    Tomáš Kalas

    Branky: 25. Schnellhardt, 59. Paik, 72. Dursun

    Karty:   71. Stark (DRE) – 70. Paik (DAM)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:15.
    SG Dynamo Drážďany: Broll – Becker, Ehlers, Knipping (62. Großer), Meier – Stark (C) (77. Kulke), Kade (63. Stefaniak) – Königsdörffer, Weihrauch, Daferner (39. Sohm) – Hosiner (76. Diawusie)
    Náhradníci: Wiegers – Löwe, Diawusie, Großer, Kühn, Kulke, Stefaniak, Vlachodimos, Sohm

    SV Darmstadt 98: Schuhen – Mai, Höhn, Rapp (46. Pfeiffer) – Skarke (74. Herrmann), Holland (C), Schnellhardt, Kempe (85. Honsak), Paik (80. Berko), Mehlem – Dursun (74. Platte)
    Náhradníci: Stritzer – Bader, Herrmann, Pfeiffer, Honsak, Stanilewicz, Berko, Platte, Seydel

    Rozhodčí: Jablonski – Grudzinski, Beitinger
    bahis siteleri