Nice – Lorient 2:2 (kon.) | Nîmes – Dijon 1:3 (kon.) | Rennes – Méty 1:0 (kon.)
Bordeaux – Remeš 1:3 (kon.) | Lens – Brest 2:1 (kon.) | PSG – Štrasburk 4:0 (kon.)
Angers – Marseille 2:1 (kon.) | Lyon – Nantes 3:0 (kon.) | Monaco – Saint-Étienne 2:2 (kon.)
Montpellier – Lille 2:3 (kon.)
konec
Racing Lens
2:1 (2:0)
Stade Brestois 29
Středa 23.12.2020, 19:00 • Stade Bollaert-Delelis • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že nováček z Lensu opět vyhrál, se loučím a přeji vám příjemné prožití Vánočních svátků. Pokud nemáte ještě fotbalu dost, sledujete další přenosy z Ligue 1, do hry půjdou za pár okamžiků všichni aspiranti na titul. (20:58:42)
     
    Ve druhém poločase jsme dlouho čekali na nebezpečnou akci Brestu, který potřeboval snížit. Jenomže příležitosti nepřicházely a čas velmi rychle utíkal. Šance na snížení přišla až ve třetí nastavené minutě, kdy došlo k faulu a pokutový kop proměnil Gaëtan Charbonnier. Nutno říct, že Lens předvedl velmi kvalitní výkon a zcela zaslouženě dokráčel k vítězství.

    Po vítězství Lens přeskočil Monaco, které za pár minut odehraje střetnutí tohoto kola. Naopak Brest najedeme ne jedenácté příčce. Za malou chvíli Ligue 1 pokračuje dalšími pěti duely.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Na pravou stranu velkého vápna si naběhl Igniatius Ganago, který zamířil do horní poloviny branky. Gautier Larsonneur si na balon sáhl a vytáhl jej na břevno!
    90+4. Gaëtan CHARBONNIER - 2:1
     
    90+4
    Brest právě vstřelil branku!
    Také GAËTAN CHARBONNIER si vybral levý spodní roh branky a měl při sobě obrovskou porci štěstí. Střídající Wuilker Faríñez vystihl stranu, sáhl si na míc, ale nedostal jej mimo branku – 2:1.
    90+3. Penaltový zákrok
     
    90+3
    Pokutový kop pro Brest! Clément Michelin v šestnáctce zariskoval, když se chtěl natáhnout skluzem pro balon, ale sestřelil Irvina Cardonu. Hostující tým může vykřesat špetku naděje!
    90+1. Igniatius Ganago (LNS)
     
    90+1
    Po rychlém prostrčení míče si za obranu naběhl Igniatius Ganago, který se řítil sám na brankáře. Před zakončením jej doháněl soupeř, a tak útočník zazmatkoval a poslal balon hodně vedle branky. Situace si říkala o větší zaměstnání Gautiera Larsonneura.
     
    90+1
    Bude se hrát pět minut nad rámec normální hrací doby!
     
    90
    Troufám si říci, že Lens dnes vyhraje, ikdyby inkasoval branku. Domácí celek odehrál další skvěle střetnutí a může ještě více pomýšlet na boje o pohárovou Evropu.
     
    89
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Ronaël Pierre-Gabriel, přichází Brendan Chardonnet.
     
    87
    Nově příchozí Igniatius Ganago nepřešel přes soupeře a navíc po ztrátě míče fauloval. Brest se vydal do akce a k vidění byl pád v šestnáctce, zavelí VAR k pokutovému kopu?!
     
    85
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Jean-Louis Leca, přichází Wuilker Faríñez.
     
    84
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Simon Banza, přichází Igniatius Ganago.
     
    83
    Brest mířil do otevřené obrany, Irvin Cardona přihrával před branku, kde se pohyboval Gaëtan Charbonnier. Celou situaci přečetl brankář Jean-Louis Leca, jenž se následně střetl se spoluhráčem a potřebuje ošetření.
     
    82
    Racing Club De Lens se nacházel už na útočné polovině, ale do vápna se nehnal. Raději hru otočil zpátky až k vlastnímu brankáři. Následně domácí ztroskotali na levé straně útočné poloviny.
     
    80
    Rohové kopy na straně Brestu sice přibývají, ale pokusy směřující mezi tři tyče nikoliv. Po odvráceném centru sice zakončení přišlo, avšak mířilo příliš vysoko nad branku. Jean-Louis Leca se znovu nemusel rozpakovat.

    Michal Luxa

    Branky: 11. Muinga (Sotoca), 33. Sotoca (pen.) – 90+4. Charbonnier (pen.)

    Karty:   13. Pierre-Gabriel (BST), 32. Duverne (BST)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:13.
    Racing Lens: Leca (85. Faríñez) – Gradit, Badé, Fortes – Michelin, Cahuzac (C) (64. Ch. Doucouré), Fofana, Boura (64. Haidara) – Muinga (73. G. Kakuta) – Banza (84. Ganago), Sotoca.
    Náhradníci: Faríñez – Clauss, da Costa, Ch. Doucouré, Ganago, Haidara, Jean, G. Kakuta, Issiaga Sylla.

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Pierre-Gabriel (89. Chardonnet), Duverne (C), Hérelle, Perraud – Faivre (75. Battocchio), Belkebla, Mbock (64. Ludovic Baal), Honorat (64. Charbonnier) – Mounié (75. Philippoteaux), Cardona.
    Náhradníci: Cibois – Ludovic Baal, Battocchio, Tavares, Brassier, Charbonnier, Chardonnet, Magnetti, Philippoteaux.

    Rozhodčí: Dechepy – Parinet le Tellier, Lang
    thejrc.org