Magnitogorsk – Ufa 3:2 (kon.) | Soči – Viťaz 1:2 (po pr.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Salavat Julajev Ufa
Sobota 16.01.2021, 13:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Metallurg Magnitogorsk gólem Philipa Holma z 56. minuty porazil Ufu 3:2 a přiblížil se k ní v tabulce na rozdíl jediného bodu, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (15:21:30)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-2
    Střely na branku: 32-30
    Zásahy gólmanů: 28-29
    Zblokované střely: 15-11
    Vyhraná buly: 29-16
    Hity: 20-12.
    Vyloučení: 2-1
    Využití: 0-1.
     
    Československá stopa v zápasu:
    Andrej Nestrašil (MET): 0+0, 1 střela, 2 trestné minuty, čas na ledě: 13:57 minuty.
     
    Zápas je u konce a Metallurg Magnitogorsk bere tři body. Domácí se ujali v první třetině vedení 2:0, když nejprve usměrnil Arťom Zemčonok puk do sítě po námazu hostujícího beka Philipa Larsona zpoza branky. V času 6:10 tak Magnitka vedla a za dalších sedm minut přišla druhá branka. Nikolaj Prochorkin obdržel před brankou krásnou přihrávku od Plotnikova a protože byl nedůsledně kryt Granlundem, dokázal dorazit kotouč do volné části branky. Ale Ufa nesložila zbraně a 127 sekund před koncem první třetiny snížila zásluhou Markuse Granlunda, který sice netečoval puk do sítě, ale před brankou se hned dostal k odraženému puku a vstřelil svůj jednadvacátý gól sezony.

    V čase 23:15 bylo srovnáno, když domácí v oslabení nevyhodili. Prochorkinův výhoz zastavil na modré Kugryšev, přihrál na kruh pro Amirova, ten našel na ose hřiště volného Alexandra Alexejeva a vyrovnání bylo střelou nad lapačku na světě.

    Oba týmy měly poté dobré šance, ale finští brankáři Olkinuora a Metsola předváděli dobré zákroky. Rozhodnutí tak přišlo v čase, kdy se už zápas pomalu schyloval k prodloužení. Čtyři a čtvrt minuty před koncem totiž Philip Holm dostal na modré ideální pas od Dronova, vypálil z první a přes lehkou teč clonícího Soloduchina zapadl puk k levé tyčce. Domácím tak ani nemusel vadit neuznaný gól do prázdné branky Plotnikova půl minuty před koncem 3:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Metallurg se tak musí ještě bránit závěrečnému tlaku soupeře.
     
    59:21
    Branka nakonec skutečně nebyla uznána, protože před ní došlo ke hře vysokou holí domácích.
     
    59:21
    Celou situaci před gólem do prázdné klece ještě zkoumají rozhodčí. Zda se před brankou nejednalo o hru vysokou holí.
    59:21 Neuznaná branka Sergeje Plotnikova
     
    59:21
    Ačkoliv se domácí měli před svojí brankou co otáčet, nakonec se jim nepodařilo potřetí vyzrát na dobře chytajícího Jussi Olkinuoru. Před brankou získal puk Jegor Jakovlev, který ho žabičkou posunul na SERGEJE PLOTNIKOVA. Útočník Magnitogorsku sebral puk na středovém kruhu a zavezl jej do prázdné klece. Asistence: Jegor Jakovlev.
     
    58:47
    Philip Larsen sbírá puk na obranné modré a jde dopředu. Nyní již míří Juha Metsola ze své svatyně a hosté zkusí hru v šesti bez gólmana.
     
    58:11
    Přechod Ufy přes modrou nebyl přesný, vhazovat se tak bude ve středním pásmu poblíž branky hostí, kteří tak stále nemohou odvolat Metsolu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a uvidíme, zda i celého dnešního mače.
    55:46 Philip HOLM - 3:2
     
    55:46
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Švédský zadák PHILIP HOLM dostal podél modré ideální pas na střelu z první od Dronova. Opřel se tak do puku, který na pravém kruhu lehce tečoval stínující útočník Ufy Vjačeslav Soloduchin a kotouč tak zapadl přesně k levé tyčce branky Metsoly, který toho moc neviděl přes svého beka Naumenkova, který sváděl před brankovištěm souboj s Maximem Karpovem. Asistence: Grigorij Dronov, Sergej Mozjakin.
     
    55:32
    Archip Několenko a Igor Švyrjov zkusili dorážky z předbrankového prostoru, ale na Metsolu nevyzráli i přes dobrý blok Panina a Lisovce.
     
    54:20
    A nyní Geoff Platt inkasoval tvrdý úder. Mimo zraky rozhodčích se jednalo zřejmě o sekeru a v bolestech odjíždí na střídačku.
     
    54:05
    Souboj Rasmussena s Plattem v pravém rohu za brankou Magnitogorsku byl hodně hraniční, zejména od druhého jmenovaného. Tribuny na něj samozřejmě pískají, moc dobře si totiž pamatují menší konflikt z průběhu druhé třetiny s Plotnikovem.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Zemčonok, 14. Prochorkin (S. Plotnikov, Čibisov), 56. Holm (Dronov, Mozjakin) – 18. M. Granlund (Panin), 24. Alexejev (Amirov, Kugryšev)


    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Košečkin) – Zemčonok, J. Jakovlev (A), Pašnin, Minulin, Dronov, Holm, Nikolajev – S. Plotnikov (A), Prochorkin, Čibisov – Beck, Rasmussen, Goldobin – Mozjakin (C), A. Nestrašil, Karpov – Několenko, N. Kuljomin, Švyrjov – Rožkov.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Tarasov) – Panin (C), Larsen, Koledov, Naumenkov, Lisovec, Alexejev, Muchamadullin – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – Platt, V. Žarkov (A), Kadějkin – Kugryšev, Amirov, Kartajev – Soloduchin, Baškirov, Chochrjakov – Gimatov.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Eduard Odins – Tornike Kučava, Nikita Novikov
    thejrc.org