Edmonton – Toronto 4:3 (po pr.) | NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Philadelphia – NY Islanders 3:2 (po pr.)
Washington – Boston 4:3 (po pr.) | Tampa – Nashville 4:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:3 (po pr.)
Carolina – Dallas 4:1 (kon.) | Montreal – Calgary 0:2 (kon.) | Minnesota – Colorado 1:5 (kon.)
Anaheim – St. Louis 1:6 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 1:4 (kon.) | Buffalo – New Jersey 3:5 (kon.)
Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Carolina – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
Carolina Hurricanes
4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Dallas Stars
Neděle 31.01.2021, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:04:30)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Vincent Trocheck (CAR) 2+1
    2. Martin Nečas (CAR) 0+2
    3. Sebastian Aho (CAR) 0+2
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR) – 0 zákroků, 0 OG
    Martin Nečas (CAR) – 0+2, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:38
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 15:26
    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 14:55
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Petr Mrázek (CAR) – 0 zákroků, 0 OG, odchytal 2:47
    James Reimer (CAR) – 10 zákroků, 1 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 57:05
    Anton Chudobin (DAL) – 12 zákroků, 4 OG, úspěšnost 75%, odchytal 30:19
    Jake Oettinger (DAL) – 10 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 28:47
     
    Carolina potvrdila skvělou formu a po vítězství nad obhájcem Stanley Cupu Tampou dokázala na domácím ledě porazit dalšího silného konkurenta, a sice do dneška neporažený Dallas, který zdolala 4:1. Hurikáni rozhodli o svém vítězství v prvních dvou třetinách, v níž vstřelili shodně po dvou gólech. Vedoucí gól dal v 5. minutě Vincent Trocheck, jenž využil výborného pasu Nečase ke střele do pravé šibenice. Zbylé tři zásahy domácích padly v přesilových hrách. Na rozdíl dvou branek zvýšil svou druhou brankou Vincent Trocheck, třetí zásah přidal po úspěšně provedeném bekhendovém blafáku Andrej Svečnikov. Při čtvrté trefě hrál opět důležitou roli výborně hrající Martin Nečas, který přihrávkou napříč pásmem nabil Ryanu Dzingelovi a ten se nemýlil. V závěrečném dějství jen korigoval stav Joe Pavelski, i on se prosadil v přesilovce.

    Zápas už po necelých třech minutách skončil pro Petra Mrázka, do něhož nekontrolovaně narazil spoluhráč Max McCormick a český gólman okamžitě odběhl na ošetřovnu, do utkání se pak už nevrátil ani jako náhradník. Celé střetnutí nedochytal ani gólman Dallasu Anton Chudobin, ten přenechal své místo Oettingerovi po čtvrtém inkasovaném gólu.
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 26 – 11
    Trestné minuty: 12 – 10
    Přesilové hry: 3/5 – 1/6
    Vhazování: 53 % – 47 %
    Zblokované střely: 12 – 14
    Hity: 26 – 38
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Bowmessova družina nakonec ještě zkusila zaútočit. Avšak Ty Dellandrea v souboji jeden na jednoho nedokázal projít přes Gardinera, jenž dostal touš mimo obrannou třetinu.
     
    59:31
    Hosté kombinují ve vlastní obranné třetině a zdá se, že v tomto prostoru také zápas dohrají. Hokejisté Caroliny se už ani nesnaží forčekovat.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Brock McGinn vydržel na lavici hanby kompletní dvě minuty. Nyní je zpátky připraven v závěrečných vteřinách střetnutí pomoci spoluhráčům v defenzivě.
     
    58:15
    K premiérovému bodu mohl Steven Lorentz přidat i první gól. Únik vyřešil jednoduchou střelou forhendem, kterou ale minul cílové zařízení.
     
    57:41
    Příkladně zabojoval Martin Nečas. Poté, co Klingberg zavinil icing se po vyhraném vhazování forward Canes chopil puku a za brankou podržel pár cenných vteřinek.
     
    57:25
    Výhoda při oslabení je taková, že hráči Caroliny můžou vyhazovat puky jakmile se jim zachce, neboť jim nemůže být odpískáno zakázané uvolnění. Na to si Dallas musí dát pozor.
     
    56:45
    Na trestnou lavici navíc směřuje Brock McGinn, ten při snaze o vyhození zasáhl koncem hole do obličeje Hintze. Hosté tak budou mít na ledě o dva hráče více.
     
    56:43
    Trenér Dallasu Bownesss se ještě nevzdal! Vzal si timeout a po uplynutí času ponechal Oettingera na střídačce. Hosté zkouší powerplay.
     
    56:43
    O další zakončení hostujícího mužstva se postaral Jamie Oleksiak. Do jeho rány se položil Fleury, touš skončil v ochranné síti.
     
    56:36
    Nick Caamano zahájil svou jízdu v útočné třetině soupeře v levém kruhu, přes modrou čáru se nakonec dostal do pravého. Bekhendovou střelou následně provětral levý beton gólmana.
     
    55:56
    Tvrdý hit inkasoval ve středním pásmu Jake Gardiner. Domácí bek se ztěžka zvedá z ledu, naštěstí se však zdá býti v pořádku.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Trocheck (Nečas, Lorentz), 7. Trocheck (J. Staal, Svečnikov), 29. Svečnikov (Aho, Trocheck), 31. Dzingel (Nečas, Gardiner) – 50. Pavelski (Radulov, J. Klingberg)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (3. Reimer) – Pesce (A), Gardiner, D. Hamilton, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Trocheck, Niederreiter – B. McGinn, Aho (A), Svečnikov – Dzingel, J. Staal (C), Lorentz – Rempal, Geekie, M. McCormick.
    Dallas Stars: Chudobin (31. Oettinger) – Heiskanen, Oleksiak, J. Klingberg (A), Lindell, Pysyk, Sekera – Dellandrea, Faksa, Cogliano – Radulov, Pavelski (A), Dickinson – Comeau (A), Hintz, Kero – Gurjanov, Dowling, Caamano.

    Rozhodčí: Pochmara (USA), Walsch (USA) – Toomey (CAN), Suchánek (CZE)
    thejrc.org