Třinec – Zlín 5:2 (kon.) | Litvínov – K. Vary 3:2 (po pr.) | Sparta – Pardubice 5:4 (1:0 po s.n.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:2 (po pr.) | Plzeň – Motor ČB 5:4 (po pr.) | Kometa Brno – Vítkovice 0:4 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Berani Zlín
Neděle 07.02.2021, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je již z mé strany vše, budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů třinecké organizace. Na počtenou! (17:21:12)
     
    Třetí dějství nakonec nabídlo hned tři branky. Erik Hrňa zvýšil náskok Třince na 4:1 v sedmačtyřicáté minutě, jeho spoluhráč Vladimír Dravecký pak dokončil pomyslné bůro, které nakonec zůstalo svítit na straně domácích až do samotného konce střetnutí. Zato stav se kosmeticky upravoval na straně druhé, kde se v devětapadesáté minutě parádně prosadil Zdeněk Okál. To již však bylo pro výčet branek vše, konečný stav celého utkání má totiž hodnotu 5:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Tak ještě to nebude úplně poslední věc, co se dnes ve WERK ARENĚ stane, Patrik Hrehorčák si totiž odpyká zbývající část na lavici hanby, kam byl poslán za hrubost.
    58:38 Zdeněk OKÁL - 5:2
     
    58:38
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to byla lahůdka z hole ZDEŇKA OKÁLA. Zkušený křídelník se ocitnul v úniku tváří v tvář Štěpánkovi, třicetiletý útočník se v této situaci neobtěžoval ani vystřelit a známou fintou nechal kotouč doputovat mezi betony Jakuba Štěpánka, zatímco holí bez puku naznačoval stahovačku. Asistence: Jakub Svoboda a David Nosek
     
    58:20
    Vránova pětka sice nedokázala přetavit svůj tlak v branku, díky zakázanému uvolnění však zůstává před Kořénkem.
     
    57:49
    Navzdory čtyřbrankového náskoku se Oceláři stále snaží ještě přidat další branku, o to se aktuálně bude pokoušet, již několikrát zmiňovaná, upravená první formace.
    56:07 Vladimír DRAVECKÝ - 5:1
     
    56:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ještě v posledních čtyřech minutách zápasu zvyšují svůj náskok, když se VLADIMÍR DRAVECKÝ perfektně uvolnil a po úniku s obráncem v zádech si dokázal Kořénka položit. Pak už měl slovenský útočník práci poměrně jednoduchou a zasunul kotouč k pravé tyčce. Asistence: Martin Gernát a Miloš Roman.
     
    55:17
    Václav Varaďa teď šetří Martina Růžičku, kterého tak znovu nahrazuje sedmnáctiletý Ramik. Právě díky němu se ještě na malou chvíli Třinec drží v útočném pásmu.
     
    54:00
    Posledních šest minut nás dělí od konce tohoto střetnutí, Berani se v nich ještě budou snažit něco s výsledkem udělat.
     
    53:16
    Osa Hrehorčák-Marcinko-Kofroň se nyní snaží o zvýšení náskoku, tlak Třince ale obrana Zlína, pro tuto chvíli, zvládá bez menších potíží, celou situaci navíc jistí Michal Kořének.
     
    53:03
    Jen chvíli po tom, co se formace domácích protočily, přichází tlak i ze strany hostů, Tomáš Fořt se však ocitl v ofsajdu a hra se tak přerušuje.
     
    52:29
    Teď již je celá první formace Ocelářů mimo led, domácí celek ale stále pokračuje v útočném snažení.
     
    51:27
    Až nyní se Beranům povedlo přejít do útoku, elitní formace domácích, ve které tentokrát nahradil Martina Růžičku mladý Michal Ramik, však celou situaci řeší po vyhraném vhazování.
     
    50:39
    Oceláři si jsou dobře vědomi svého náskoku, stále jej ale chtějí vylepšit. Přesně proto se aktuálně nachází kotouč na hokejkách ocelářů v pásmu před Kořénkem.
     
    49:53
    Hra nám po komerční pauze pokračuje, na lavici hanby ale stále odpykává svůj desetiminutový trest Jan Václavek, toto vyloučení již však nemá vliv na počet hráčů na ledové ploše.
     
    48:38
    Svoboda teď při vlastním oslabení potrápil třetí obrannou dvojici domácích, Adámek nakonec v celé situaci získal kotouč pod kontrolu a Oceláři tak mohou znovu pokračovat v útočném snažení.
    Marken.cz

    Jakub Kotajny

    Branky a nahrávky: 3. Hrehorčák (D. Musil, O. Kovařčík), 12. Kofroň (D. Musil), 22. Špaček (O. Kovařčík, Freibergs), 47. Hrňa (Špaček, M. Kovařčík), 57. Dravecký (Gernát, Roman) – 10. Fořt (Řezníček, Dufek), 59. Okál (Svoboda, Nosek)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Zahradníček, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Kovařčík, Špaček, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Kofroň – Dravecký (A), Roman, Hrňa – Ramik.
    Berani Zlín: Kořének (Huf) – Řezníček, Gazda, M. Novotný, Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, Dufek – Okál, Vopelka, Svoboda – Sebera, P. Sedláček, Šlahař – Václavek, Karafiát, J. Ondráček.

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Komárek, Svoboda
    thejrc.org