Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:4 (kon.) | Liberec – Třinec 0:4 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 5:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 0:1 (kon.) | Pardubice – Litvínov 1:3 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
HC Sparta Praha
Neděle 21.02.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes tak vše, přeji vám pohodový zbytek víkendu a budu se někdy těšit odtud z Hradce u hokeje příště napočtenou! (18:24:17)
     
    Když v polovině 44. minuty srovnával na 1:1 kapitán Radek Smoleňák, Hradec ještě mohl pomýšlet na body. Spartu v této pasáži třetiny přehrával, jenže se mu hrubě nepovedla poslední desetiminutovka periody. Nejprve kapitulovali domácí ve vlastní přesilovce po vyloučení Čápa, když v čase 51:19 tečoval střelu Tomáška mezi Lukešovy betony Roman Horák. Pomyslný vaz jim srazila početní výhoda, ve které paradoxně Lvi inkasovali po přečíslení, které zatáhl úspěšně Adam Polášek po přihrávce od Pecha. Sparta už pak závěr zvládla velmi dobře takticky, navíc přidala čtvrtou branku z hole Michala Řepíka a po výhře 4:1 pokračuje v závodě s Třincem o konečné první místo po základní části.

    Hradec naopak na pátém místě zůstává, na čtvrtý Liberec ztrácí bod a šestá Plzeň již nemůže Lvy předstihnout – alespoň pro toto kolo, neboť je mínus čtyři body.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    V samotném závěru se ještě do sebe pustili Kelly Klíma s jedním z obránců Sparty, rozhodčí je roztrhli a následně museli vykázat i Kevina Klímu, který se taktéž chtěl s bekem Sparty pobavit.
     
    59:23
    Říčka při dojíždění nahození na Lukeše sice upadl, ale vadit to už moc nemusí. Hosté dohrávají zcela bezproblémově a na střídačce už slaví tři body.
     
    58:56
    64 sekund před koncem přichází přerušení hry, došlo k „umrtvení“ kotouče za brankou a rozhodčí tak nařizují buly na levém kruhu útočného pásma domácích.
    58:12 Michal ŘEPÍK - 1:4
     
    58:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Lvům se v závěru naprosto sesypala hra a Sparta dohrává zápas ve velkém stylu. Ztrátu Čápa ve středním pásmu hosté trestali, Rousek od prken nahrál před branku na MICHALA ŘEPÍKA, kterého už nestihl zastavit Lev. Kapitán Sparty pak neměl složitou práci a Hradec si svůj kalich hořkosti pořádně vypíjí – 1:4! Asistence: Lukáš Rousek, Roman Horák.
     
    57:37
    Kudrna u mantinelu vyhrál souboj a posunul puk k brance Lukeše. Hostům tohle dokonale stačí, domácí brankář už začíná koukat po střídačce.
     
    56:39
    Polášek nahrával do jízdy po levém křídle na Tomáška, dlouhý puk už ale útočník Sparty nedojel. Hradec se nemůže ale pořádně dostat do útočného pásma, hosté takticky hrají závěr skvěle.
     
    55:56
    Domácím už na návrat do zápasu zbývá málo času. Navíc se elitní formace dopustila úmyslného ofsajdu, a proto se hra stěhuje před Lukešovu klec.
    54:33 Adam POLÁŠEK - 1:3
     
    54:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pět sekund před koncem přesilovky dostává Hradec těžký direkt a Sparta míří ke třem bodům! Pech s ADAMEM POLÁŠKEM nasadili do rychlého výpadu, který chtěl původně Pech z pravého kruhu zakončit sám. Nakonec ale celou situaci vyšperkoval těžkou nahrávkou přes ležící hokejky na Poláška, který v pádu dopravil kotouč do branky – 1:3! Asistence: Lukáš Pech, Alexander Salák.
     
    53:59
    Domácí přesilovku zjednodušují a snaží se často střílet. Střídání uzavřel pokusem Koukal, Salák vyrážečkou jenom prodloužil do ochranné sítě.
     
    53:38
    Minuta sparťanského oslabení pryč, vhazovat se bude v útočném pásmu Lvů, neboť kotouč od bránícího hráče Hradce letěl na střídačku.
     
    53:00
    První momenty po vyloučení však Sparta zvládá dobře. Spolehlivě brání hradeckou přesilovku, navíc dělá potíže domácím i v rozehře.
     
    52:41
    Po vyhraném buly měl další velkou příležitost Kevin Klíma a sjel si ke střele až mezi kruhy od modré, jeho zakončení ale v poslední chvíli holí srazil obránce do ochranné sítě!
     
    52:38
    David Němeček (SPA) přidržel na hranici brankoviště hůl Smoleňákovi a je vyloučen na dvě minuty. V komerčním brejku se ještě postrkoval Zachar se Sukeľem, zůstaneme však jenom u trestu pro Němečka.
    51:19 Roman HORÁK - 1:2
     
    51:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Davida Tomáška nevyužitá šance mrzet nemusí, neboť i tak využívají hosté přesilovou hru a berou si vedení zpátky! Tomášek o pár chvil později vystřelil od modré a ROMAN HORÁK se do předbrankového prostoru přimotal spíše náhodou, v rámci souboje. Ve finále však byla jeho účast před brankou klíčová, neboť puk dokázal tečovat a mezi betony Lukeše jej dostat až za brankovou čáru – 1:2! Asistence: David Tomášek.
     
    50:33
    Tomášek měl hodně prostoru na levém kruhu a po chvilce uvažování se rozhodl střílet na bližší tyč. Pokus to nebyl špatný, Lukeš ale vyráží ramenem.
     
    49:57
    Zdeněk Čáp (MHK) podrazil u střídaček jednoho ze sparťanských hráčů a míří na trestnou lavici. Jeho vyloučení sice doprovází protesty a nějaké to překřikování mezi střídačkami, ale resumé je takové, že Sparta má přesilovku.
     
    49:29
    Z nepřehledné situace u hostující střídačky nakonec vybruslil nejlépe Němec, který přetáhl hru na opačné křídlo a jenom snadno nahodil puk na branku Lukeše.
     
    48:35
    David Vitouch nedokázal u mantinelu odehrát puk na spoluhráče a hned se na něj sesypali domácí hráči, kteří nakonec hrací předmět získali a Nedomlel pálil od modré, Salák na betonech puk zklidnil.
     
    48:02
    Koukal přebruslil obránce a dostal se do pozice vhodné na střelu. Z vrcholku kruhů ale napálil jenom střed kasy, kde byl připraven Salák a lapačkou zastavil hrací čas.
     
    47:33
    Pech i přes drobné souboje s Pavlíkem stále držel kotouč na holi a snažil se s ním kombinovat. Střelu ale již přenechal Formanovi, který Lukeše nepřekonal, navíc při zákroku domácí brankář posunul klec a máme přerušeno.
     
    46:49
    Hosté si nevybírají nejlepší pasáž hry. Lvi jsou mnohem hladovější a živější, častěji se tlačí do příležitostí a svého soupeře přehrávají. Nyní pod tlakem vyhodila Sparta na icing.
     
    46:09
    O pár chvil později byl Perret ústřední postavou další příležitosti, neboť se k němu odrazil kotouč na mezikruží. Saláka už francouzský rychlík sice tvrdou střelou překonal, pražského brankáře ale zastoupil Dvořák a pokus zablokoval!
     
    45:31
    Další závar v předbrankovém prostoru, když Perretova střela z mezikruží byla sražena a Salák v první chvíli nevěděl, kde má kotouč, nakonec mu ale v tento moment pomohli spoluhráči.
     
    44:55
    Šalda hrál na Smoleňáka až příliš rychle, prudká přihrávka skončila přímo na zakázaném uvolnění. Sparta tak tento incident uvítá, neboť lepším týmem na začátku třetiny není.
     
    44:21
    Zachar mohl hned poslat Hradec do vedení, když mu adresoval ideální přihrávku do předbrankového prostoru Růžička. Bombu mířící pod víko však dokázal Salák zkrotit a předvedl tak velmi důležitý zákrok!
    43:26 Radek SMOLEŇÁK - 1:1
     
    43:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nakonec se domácí po 43 minutách hry dočkali a srovnávají! RADEK SMOLEŇÁK byl nekrytý u levé tyče, zatímco podél mantinelu na pravé straně Jergl přistrčil kotouč na Lva. Tomu pak stačilo v ideální chvíli najít domácího kapitána, který bezproblémově zametl puk za Salákova záda – 1:1! Asistence: Jakub Lev, Aleš Jergl.
     
    43:00
    Graňák neměl prostor na manévry, proto musel hrát zpátky do středního pásma, aby vznikl domácím prostor na kombinaci.
     
    41:53
    Zachar bleskově najel do útočného pásma a pálil na branku, dobře v tomto případě zafungoval Jandus, který zastavil střelu chráničem na lýtku.
     
    41:42
    Bleskový výpad po pravém křídle předvedl Jergl a na úrovni pravého kruhu napřáhl k dělovce, kterou Salák vyrazil přes ochrannou síť až do prostoru sektoru pro hosty, který je dnes, stejně jako celý stadion, opět prázdný.
     
    40:52
    Sobotka již naskočil na led a hned se zapojil do kombinace, kterou zakončil bekhendem z levého kruhu. Lukeš hokejkou vyrazil, a zároveň znemožnil zakončit dotírajícímu Horákovi.
     
    40:03
    Hradci zbývá ještě 20 sekund z přesilové hry, ihned se domácí sice usadili v pásmu, nepřesná nahrávka podél modré na Pavlíka však celou herní situaci prakticky ukončuje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:38.
     
    I druhá třetina měla šťávu, na druhou branku v utkání ale stále čekáme. Hradec předvedl velmi dobrou pasáž zhruba od 25. – 30. minuty, kdy měl několik šancí na srovnání, jenže branku zkrátka trefit nedokázal. Po zbytek času na tom byla lépe zase Sparta, ani ta ale žádnou branku nepřidala. V úplném závěru se to pak i hemžilo emocemi, krosček Sobotky na Čápa dal sice Hradci dvě minuty přesilové hry, stav 0:1 ale zůstává i po druhé třetině.

    Střely na branku: 18 – 21 (8 – 12)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    V posledních sekundách třetiny střílel právě Kevin Klíma natřikrát, ani jednou ale nezacílil přesně a druhá třetina za relativně vyostřené atmosféry končí.
     
    39:32
    Smoleňák dal pomalou přihrávku po mantinelu na Kevina Klímu, který nakonec pásmo pro Hradec udržel, Sparta ale vysunula stažený blok ihned vysoko.
     
    39:07
    Zatím si ale v tomto oslabení nemusel Salák připsat žádný zákrok. Střela Pavlíka sice na branku letěla, v poslední chvíli ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    38:25
    Tresty byly rozděleny relativně snadno: nejaktivnější bijci, tedy Perret a Forman, kasírují dvě minuty za hrubost, k čemuž přiskočila i dvojka pro Sobotku za zmíněný krosček na Čápa. Hradec má tak klasickou 5 na 4 po celé dvě minuty!
     
    38:18
    Tomášek dostal od Sobotky přihrávku na vzdálenější tyč, střela Tomáška ale šla po ledě, kde měl Lukeš připravený svůj beton! Mnohem zajímavější však byly momenty poté, kdy právě Sobotka krosčekem srazil na led jednoho z Hradeckých a začala pořádná mela!
     
    37:35
    Pech si zpracoval vyhozený puk a po levém křídle nasadil do útoku, který zakončoval střelou na vzdálenější tyč z kruhu. Jeho pokus sice Lukeš pokryl, odražený puk dostali do moci hosté a vytvořili před brankou skrumáž končící přerušením hry.
     
    36:46
    Lukeš byl u puku o něco dříve než dotírající Rousek a mohl nastartovat výpad Mountfieldu dopředu. Jenže signalizace hry vysokou holí snahu Východočechů přerušuje, stejně tak je přerušena i hra.
     
    36:22
    Sparťanům je pískáno zakázané uvolnění a buly je nařízeno po pravici Saláka.
     
    35:33
    Současně s koncem přesilové hry si rozhodčí Hodek opět u kapitána Smoleňáka snížil kredit oblíbenosti. Útočníkovi Lvů totiž píská opět přestupek v brankovišti, tentokrát tam byl dle názoru arbitra postaven nepovoleně. Hra se tak vysunuje do středního pásma.
     
    34:47
    Hosté zatím oslabení brání bez potíží. Vyjma prvních 40 sekund se Hradec nedostává do souvislého tlaku a vypadá to, že Rousek naskočí na led stále za stavu 0:1.
     
    34:09
    Růžička dal kotouč na Koukala, který následně vracel synovi hlavního trenéra Lvů. Při zpracování ale puk Růžičkovi uskočil a Sparta vyhazuje přes všechny čáry.
     
    33:33
    Vrátka na hostující trestné se otevírají a vyloučeným je Lukáš Rousek (SPA), klasifikace trestu zní nedovolené bránění. Využije Hradec druhou přesilovku v zápase a srovná?
     
    33:04
    Forman si vybruslil od mantinelu na osu kluziště a přes bloky střílel, ve finále ale Lukeš jeho pokus velmi dobře viděl a předvedl jistý zákrok. V této pasáži hry má navrch opět Sparta.
     
    32:42
    Po menším závaru v předbrankovém prostoru Hradce je nakonec přerušena hra a následuje komerční přestávka.
     
    32:12
    Domácím se po téměř minutě a půl povedlo vyhodit kotouř a okamžitě jedou střídat. Hostům na případné využití početní výhody zbývá již málo času.
     
    31:45
    Hosté mají ohromný tlak a motají Hradecké v jejich pásmu. Čtyřka domácích je už velmi utavená a prakticky jenom stínuje přihrávky.
     
    30:23
    Radek Smoleňák (MHK) sice protestuje proti svému vyloučení za nedovolené bránění v momentě, kdy v souboji najel do brankáře Saláka, rozhodčí jsou však neoblomní a Sparta tak má přesilovku.
     
    30:22
    Filip Pavlík měl další příležitost poté, co Kelly Klíma vyškrábl kotouč zpod brusle soupeře, střela od modré ale končí jenom na zadním plexiskle!
     
    29:50
    Růžička se až na druhý pokus dostal přes útočnou modrou a vymyslel zadovku na pravý kruh pro Kellyho Klímu, který rychle objel branku a chtěl zakončovat u protější tyče, hostující maskovaný muž byl na toto ale připraven.
     
    28:38
    Sparťané se dostali po delší době dopředu, kotouč se ocitl po zablokovaném nahození na střídačce hostí a hra je vykázana do středního pásma. Zřejmě tak došlo k poslední teči od někoho z pražského týmu.
     
    28:03
    Pavlík podél mantinelu protáhl hru až téměř za branku Sparty, těsně před zajetím za kasu ale ještě poslal prudké nahození na Saláka, který si s tím nakonec poradil. Po komerční přestávce může Hradec pokračovat v útoku.
     
    26:49
    Po slabším vstupu do třetiny je to tentokrát Hradec, kdo určuje tempo zápasu a hosté jsou pod velkým tlakem. Lev měl další velkou příležitost, zůstal sám mezi kruhy a měl čas na střelu, Salák ale vyjel natolik, že mu zmenšil prostor a domácí útočník napálil jenom Salákovo rameno!
     
    26:22
    Zachar předvedl výbornou práci, získal kotouč ze zdánlivě ztracené situace a nahrával před branku na Růžičku, který však ve velké šanci na srovnání promáchl a puk vůbec netrefil!
     
    25:52
    Další střelu obstaral od modré Graňák, jeho pokus byl ale tečován a Salák jenom zastavil puk letící s nevelkou razancí.
     
    25:36
    Perret dobrusloval nahození na branku Saláka, gólman s bohatými zkušenostmi z Ruska však nezmatkoval a puk přikryl pod lapačku. Následuje tedy vhazování po jeho levici.
     
    25:27
    Jergl nakonec podél prken vyslal puk až na zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje zpět před branku Lukeše a hosté mají na startu druhé třetiny navrch.
     
    24:31
    Kelly Klíma dal Smoleňákovi prudkou přihrávku, kterou si nedokázal zpracovat. Hradec trápí směrem dopředu především nepřesnosti v rozehře.
     
    23:46
    Hosté nedostřídali zcela optimálně a na levém křídle vznikl prostor pro Lva, který hledal rozjetého Smoleňáka na centru z druhé vlny. Domácí kapitán se nakonec ani ke střele nedostal, dobře jej pokryl Dvořák.
     
    22:56
    Kelly Klíma posunul podél prken na svého sourozence, od nějž si vzal puk následně Pavlík. Přihrávku mezi kruhy však tlačil obránce Lvů až příliš na sílu a Pilař se do zakončení nedostal. Sparta ale vyhazuje na icing.
     
    22:06
    Hradečtí se nedokázali vymanit z tlaku poté, co dvěma nepřesnými přihrávkami nezaložili rychlý útok. Sparta mezitím dokázala prostřídat a má nápor před brankou Lukeše.
     
    21:20
    Graňák zadovkou nahrál pod sebe na Smoleňáka velmi nepřesně, hosté tak strávili zbytek svého oslabení prakticky všude možně, jenom ne sevření před svým vlastním brankovištěm.
     
    20:28
    Jurčina měl hodně prostoru na kruhu u Salákovy branky a poslal hodně prudké nahození přímo na branku, které musel Lukeš vykopnout betonem. Hradec se zatím k rozestavení vzorce vepředu nemůže vůbec dostat.
     
    20:02
    Sparta ještě bude hrát necelou minutu a půl v oslabení, třetinu zahájila vyhraným buly a okamžitým vyhozením puku až za branku Lukeše.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ačkoliv Hradec Spartu v první třetině o jednu střelu na branku pokořil, výsledkově ztrácí jednu branku. Ta padla hned v přesilové hře z druhé minuty, kdy Michal Řepík prostřelil z levého kruhu Lukeše. Ve svižné a dynamické dvacetiminutovce bylo k vidění i mnoho příležitostí, o něco herně lépe je na tom Sparta a její vedení se dá označit jako zasloužené. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne zhruba za 11 minut.

    Střely na branku: 10 – 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Současně se sirénou si navíc Salák připsal zákrok proti pokusu Růžičky z levého kruhu, a tak první třetina končí za stavu 1:0 z pohledu holešovického klubu.
     
    19:42
    Kombinace v pásmu byla sice dlouhá, první střela však přišla až po 14 sekundách. Pavlík navíc napálil jenom clonícího beka Sparty.
     
    19:29
    31 sekund před koncem třetiny dostává Hradec přesilovku, tedy ideální možnost, jak srovnat. Michal Řepík (SPA) už míří na trestnou za sekání.
     
    18:49
    Sklenář měl dlouhé střídání a jenom pustil puk k Salákovi. Následně celá pětka Hradce odjela na lavičku, což platilo i o hráčích Sparty.
     
    18:03
    Pech dobře viděl Říčku, který najížděl na protějším kruhu. Přihrávku na něj ale zablokoval Čáp a vyhodil puk alespoň na středový kruh.
     
    17:17
    Čtvrtá formace Hradce po vyhraném buly v obranném pásmu nakopla brejk 3 na 2, Kelly Klíma byl však za modrou rychleji než jeho sourozenec, a tak je pískáno ofsajdové postavení.
     
    16:35
    Salákovi skočil kotouč těsně před betonem a musel tak předvést lehce složitější zákrok. Tím evidentně překvapil Košťálka, který to nečekal a puk proskočil okolo jeho brusle až k Jerglovi. Zakončení Jergla však hostující brankář vyráží.
     
    16:00
    Kotouč nakonec skončil po nepovedeném vyhození na hradecké střídačce. Vhazovat se bude v obranném pásmu Lvů, neboť jako poslední hráli právě domácí plejeři.
     
    15:19
    Němeček přebral puk a snažil se přesunut hru dále od vlastní branky, jenže v současném střídání je to spíše boj ve středním pásmu.
     
    14:39
    Šalda přebruslil rychle přes útočnou modrou a střílel, Salákova lapačka ale byla připravena. Po odpískání následovala kočkovaná Lva s obráncem hostí, rozhodčí ale rychle ukončují tento dýchánek a nařizují buly po pravici Saláka.
     
    13:53
    Nedomlel po vyhraném buly šel do tvrdého střetu s Tomáškem, kterého seslal k ledu. Právě díky tomuto hitu se nedostal Tomášek do možnosti vystřelit a Lvi mohli přenést hru před Salákovu klec.
     
    13:44
    Sklenář zapisuje zablokovanou střelu poté, co měli Pražané velký tlak v útočném pásmu a Řepík jej zakončoval projektilem z mezikruží. Sklenář ale jeho střelu odpravil do ochranné sítě a následuje komerční brejk.
     
    12:55
    Pavlík zpracovával puk jako poslední hráč pod velkým tlakem, který na něj vyvíjel Vitouch. Nakonec se domácí obránce dočkal podpory Šaldy a Vitouch se do šance v podobě úniku nedostal.
     
    11:59
    Polášek se tlačil do střelby z levého kruhu, jeho prudký pokus ztlumil Lukeš na betonech a dal příležitost spoluhráčům. Kelly Klíma zatáhl hru před branku hostí, ale na střelu v této pasáži hry domácí čekají.
     
    11:33
    Smoleňák ještě zachránil situaci a podél lajny přesunul hru na levé křídlo pro Lva, který vepředu ale ztratil. Ani hosté ale neřešili situaci nejlépe a vyhodili rovnou na zakázané uvolnění.
     
    10:59
    Sobotka sice udržel kotouč společně s bekem na svých zádech, nahrávka zpátky na modrou pro připraveného Dvořáka ale vyhnala Spartu do středního pásma.
     
    10:28
    Rychlý výpad předvedli i domácí, zakončujícím hráčem byl tentokrát v situaci 3 na 3 Perret, pokusem na bližší tyč ale Saláka nijak nepřekvapil. Hostující gólman dokonce ani nechtěl přerušit a plynule rozehrál na své spoluhráče.
     
    09:33
    Jergl si počkal na lepší moment a vyslal střelu od modré nápřahem, Salák ale dobře viděl a vykopl betonem. Šlo se tak na druhou stranu, Řepík nedokázal však dobruslit prudkou nahrávku za obranu.
     
    08:49
    Hradec získal puk na své hole a takticky se stáhl za vlastní branku. Čeká na prostřídání formací, zatím v zápase herně poměrně ztrácí.
     
    07:51
    Sobotka vytáhl kotouč ze skrumáže u mantinelu a čekal za domácí brankou, co z toho nakonec vznikne. Ostřílený forvard si nakonec vybruslil na delší stranu mantinelu a vykouzlil krásnou přihrávku křížem na Tomáška, jehož pokus z kruhu ale čape Lukeš!
     
    07:08
    V komerční přestávce vzniklé po ofsajdu Hradeckých musí počítat domácí jednu ztrátu. Směrem do kabin se odebral Lukáš Cingel, kulhajíc na jednu nohu. Pro Lvy by to byla velká ztráta v momentě, kdy by se již Cingel do zápasu nevrátil.
     
    06:42
    Střílenou přihrávku z pravého křídla obstaral Jergl, v předbrankovém prostoru ale puk netrefili ani Koukal, ani Jergl. Hrací předmět tak převzali hosté a šli do výpadu, Rousek z pravého kruhu ale nastřelil jenom bránícího beka.
     
    05:49
    Šalda se nechal zatlačit na mantinel od Vitoucha a pod tlakem přenechal puk hostujícímu hráči. Pražané však toho již pak vepředu moc nevymysleli a Hradec vyhazuje.
     
    05:12
    Cingel vytáhl hru dopředu na Smoleňáka, který obkroužil branku a zkusil takto překvapit Saláka. Kotouč mu ale uskočil, čímž paradoxně vznikla šance pro Lva, který dobrusloval na mezikruží. Velká příležitost ale končí jenom na betonu sparťanského brankáře!
     
    04:02
    Sparta předvedla bleskový přechod do pásma a vytvořila si další šanci! Řepík střílel z ostrého úhlu na branku a Lukeš vyrazil jenom před sebe, kde převzal puk Horák. Pro lepší pozici si ještě vybruslil na protější tyč, ale trefil jenom ležícího domácího brankáře!
     
    03:23
    Perret přistrčil na Jergla, který posléze zkusil z ostrého úhlu poslat puk před branku. Koukal byl však moc daleko od kotouče a nedokázal už vystřelit.
     
    02:29
    Do území Hradce se valila další sparťanská lavina. Vitouch však proti Nedomlelovi nebyl vybaven natolik dobře silově, aby hradeckého beka přetlačil a dostal se k nahozenému kotouči jako první.
    01:17 Michal ŘEPÍK - 0:1
     
    01:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Využít početní výhodu trvalo Spartě celých devět sekund a domácí ztrácí hned od samotného úvodu! Tomášek vyhrál buly a Košťálek následně útočníkovi Sparty puk vrátil, načež Tomášek nahrával na levý kruh, kde byl nehlídaný MICHAL ŘEPÍK. Jeho pokus z první prolétl Lukešovi nad ramenem a hosté tak mají náskok jedné branky – 0:1! Asistence: David Tomášek, Jan Košťálek.
     
    01:08
    Radim Šalda (MHK) míří už po 68 sekundách hry na trestnou lavici. U mantinelu podrazil jednoho ze sparťanských hráčů a hosté mají k dispozici šanci na první branku.
     
    00:38
    Domácí měli následně menší tlak v útočném pásmu, leč nepřesná přihrávka zpátky na modrou, kde byl Graňák, dává prostor Spartě vyhodit a vytvořit něco směrem dopředu.
     
    00:06
    Po vyhraném buly to Dvořák zkoušel hned na Rouska, který se nabízel na centru, dobře jej ale dostoupil Graňák a nedovolil hostujícímu útočnkovi puk zpracovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jako první vyjeli na led hostující hráči a už krouží na své polovině. Jenom o pár chvil později pak za hlasité reprodukce songu Dragula od Roba Zombieho vyjíždí na led domácí Lvi.
     
    -10
    Ještě jednou vám přeji krásné nedělní odpoledne z Hradce Králové! Zhruba za deset minut začne ostře sledované utkání, do nějž vstoupí Hradec v totožné sestavě, jako tomu bylo v posledním zápase, Sparta naopak po nezdaru s Olomoucí řízla do sestavy a proházela jak útoky, tak i obranné páry. Jako brankářská jednička bude Pražanům k dispozici Alexander Salák, Hradec pak bude mít v brankovišti Štěpána Lukeše.
     
    -17
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp, Gaspar, Váchal – Perret, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pilař, Kevin Klíma, Kelly Klíma.

    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Polášek, Němeček, O. Němec, M. Jandus – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Pech (A), Forman – Kudrna, Tomášek, Sobotka – Dvořáček, Sukeľ, Vitouch.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Brejcha, Klouček.
     
    MOUNTFIELD HK
    5. místo, 80 bodů, skóre 127:106, bilance 23-4-3-15

    Hradec už několik kol působí jako šedá eminence širší špičky tabulky a nenápadně se dotahuje na první čtyřku, která zaručuje postup do čtvrtfinále. Tentokrát k tomu má nejlepší východisko, na třetí Boleslav to jsou jenom dva body ztráty a v případě, že by Liberec doma s Třincem anebo Boleslav v Olomouci ztratila, šli by Hradečtí po dlouhé době mezi první čtyřku, za předpokladu, že by Spartu porazili.

    Výsledkově se Lvům v poslední době daří, z posledních 10 zápasů mají sedm výher a proti tabulkově níže položeným soupeřům sbírají pravidelně body. Po prohraném derby v Pardubicích (3:4) vyhrál Hradec poprvé nad Litvínovem všechny vzájemné souboje v letošním ročníku, přičemž mu na výhru stačilo pouhých 11 střel! Ve třetí třetině ani jednou Východočeši nestříleli na kasu, i to jim ale k výhře 3:2 stačilo.
     
    HC PARTA PRAHA
    2. místo, 96 bodů, skóre 170:104, bilance 28-3-6-9

    Spartě se v tomto ročníku nebývale daří a mnozí hokejoví experti dávají pražskému klubu z Holešovic velkou šanci na to, získat po dlouhých 14 letech titul. Zejména v poslední době znamenalo obrat Spartu o body něco velkého. V období od 19. ledna do 9. února vyhráli rudí devět utkání v řadě a cílili v O2 Areně na desáté, radost jim však překazila Energie a po obratu nakonec slavila výhru 4:3 v nájezdech.

    Nejenom tato série výher ale dávala větší a větší náskok Pražanům, v současnosti na třetí Boleslav mají polštářek 14 bodů a s Třincem se budou přetahovat o to, kdo nakonec uzme pro sebe Prezidentský pohár. Do Hradce přijedou sparťani po páteční překvapivé prohře na domácím ledě s Olomoucí a nebudou chtít připustit další ztrátu. Vždyť dva zápasy v řadě prohráli naposledy na přelomu roku!
     
    Krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole všem příznivcům dobrého hokeje! V rámci 47. kola hokejové extraligy bude na programu pod Bílou věží spolušlágr, který by za normálních okolností přilákal šestitisícovou návštěvu na hradecký zimák. Tentokrát to však bude bez divácké podpory a Hradec Králové má možnost proklouznout do vytoužené první čtyřky.

    K tomu však musí rozjetou Spartu porazit a doufat v zaváhání Liberce a Mladé Boleslavi. Bude to však pro domácí velmi náročné, Sparta ve všech vzájemných zápasech Lvy sekla a přijede na východ Čech v roli nejofenzivnějšího týmu extraligy. Dá se čekat velmi zajímavý hokej, jehož úvodní buly je naplánováno na 16:00. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 44. Smoleňák (Lev, Jergl) – 2. Řepík (Tomášek, Košťálek), 52. Horák (Tomášek), 55. Polášek (Pech, Salák), 59. Řepík (Rousek, Horák)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp, Gaspar, Váchal – Perret, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pilař, Kevin Klíma, Kelly Klíma.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Polášek, Němeček, O. Němec, M. Jandus – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Pech (A), Forman – Kudrna, Tomášek, Sobotka – Dvořáček, Sukeľ, Vitouch.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Brejcha, Klouček
    ocianews.com