Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:4 (kon.) | Liberec – Třinec 0:4 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 5:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 0:1 (kon.) | Pardubice – Litvínov 1:3 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
HC Sparta Praha
Neděle 21.02.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:12 Michal ŘEPÍK - 1:4
     
    58:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Lvům se v závěru naprosto sesypala hra a Sparta dohrává zápas ve velkém stylu. Ztrátu Čápa ve středním pásmu hosté trestali, Rousek od prken nahrál před branku na MICHALA ŘEPÍKA, kterého už nestihl zastavit Lev. Kapitán Sparty pak neměl složitou práci a Hradec si svůj kalich hořkosti pořádně vypíjí – 1:4! Asistence: Lukáš Rousek, Roman Horák.
    54:33 Adam POLÁŠEK - 1:3
     
    54:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pět sekund před koncem přesilovky dostává Hradec těžký direkt a Sparta míří ke třem bodům! Pech s ADAMEM POLÁŠKEM nasadili do rychlého výpadu, který chtěl původně Pech z pravého kruhu zakončit sám. Nakonec ale celou situaci vyšperkoval těžkou nahrávkou přes ležící hokejky na Poláška, který v pádu dopravil kotouč do branky – 1:3! Asistence: Lukáš Pech, Alexander Salák.
    51:19 Roman HORÁK - 1:2
     
    51:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Davida Tomáška nevyužitá šance mrzet nemusí, neboť i tak využívají hosté přesilovou hru a berou si vedení zpátky! Tomášek o pár chvil později vystřelil od modré a ROMAN HORÁK se do předbrankového prostoru přimotal spíše náhodou, v rámci souboje. Ve finále však byla jeho účast před brankou klíčová, neboť puk dokázal tečovat a mezi betony Lukeše jej dostat až za brankovou čáru – 1:2! Asistence: David Tomášek.
    43:26 Radek SMOLEŇÁK - 1:1
     
    43:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nakonec se domácí po 43 minutách hry dočkali a srovnávají! RADEK SMOLEŇÁK byl nekrytý u levé tyče, zatímco podél mantinelu na pravé straně Jergl přistrčil kotouč na Lva. Tomu pak stačilo v ideální chvíli najít domácího kapitána, který bezproblémově zametl puk za Salákova záda – 1:1! Asistence: Jakub Lev, Aleš Jergl.
    01:17 Michal ŘEPÍK - 0:1
     
    01:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Využít početní výhodu trvalo Spartě celých devět sekund a domácí ztrácí hned od samotného úvodu! Tomášek vyhrál buly a Košťálek následně útočníkovi Sparty puk vrátil, načež Tomášek nahrával na levý kruh, kde byl nehlídaný MICHAL ŘEPÍK. Jeho pokus z první prolétl Lukešovi nad ramenem a hosté tak mají náskok jedné branky – 0:1! Asistence: David Tomášek, Jan Košťálek.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 44. Smoleňák (Lev, Jergl) – 2. Řepík (Tomášek, Košťálek), 52. Horák (Tomášek), 55. Polášek (Pech, Salák), 59. Řepík (Rousek, Horák)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp, Gaspar, Váchal – Perret, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pilař, Kevin Klíma, Kelly Klíma.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Polášek, Němeček, O. Němec, M. Jandus – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Pech (A), Forman – Kudrna, Tomášek, Sobotka – Dvořáček, Sukeľ, Vitouch.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Brejcha, Klouček
    ocianews.com