Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:4 (kon.) | Liberec – Třinec 0:4 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 5:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 0:1 (kon.) | Pardubice – Litvínov 1:3 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 21.02.2021, 15:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Sečteno, podrženo, po velmi napínavém závěru tedy slaví vítězství České Budějovice. Tak na počtenou. (17:53:18)
     
    České Budějovice nakonec ve Zlíně vítězí a po dnešním střetnutí na něj ztrácí už jen šest bodů! Berani však sahali po bodovém zisku, protože ve třetím dějství dohnali dvoubrankovou ztrátu zásluhou Jakuba Šlahaře a Tomáše Fořta. Následně i dobře zvládali obranu, ale v poslední minutě základní hrací doby zbytečně fauloval Jakub Šlahař, což dokázal dokonale potrestat Daniel Voženílek překvapivou střelou, kterou tedy Daniel Huf nezvládl vykrýt a ševci tak po slibném výkonu opět končí bez bodu. Motor ale vítězí naprosto zaslouženě, protože byl přece jen o něco bojovnější a více se tlačil za výhrou.
     
    Konec zápasu.
    59:24 Daniel VOŽENÍLEK - 2:3
     
    59:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté sice ztratili dvoubrankové vedení, ale nakonec nejspíš povezou domů plný bodový zisk! Velkou měrou se o to zasloužil DANIEL VOŽENÍLEK, který clonil před bránou a po zákroku Daniela Hufa ukořistil kotouč. Následně se pokusil o překvapivé zakončení podél tyče, které mu sedlo na jedničku, protože kus gumy po betonu brankáře zamířil těsně za brankovou čáru. Asistence: Roman Přikryl.
     
    59:00
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Šlahař – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:57
    Jakub Šlahař šikovně prostrčil puk mezi nohami protihráče, jenže ten mu následně utekl až do rohu kluziště, odkud už nedokázal přesně přihrát.
     
    58:27
    Bedřich Köhler málem získal kotouč při napadání, nakonec ho ale pouze srazil do jízdy protihráče.
     
    57:57
    Dopředu se tentokrát přece jen prokousal Motor, který ale nic nevymyslel a domácí se tak nakonec osvobozují čistým způsobem.
     
    57:15
    Ani jeden tým nechce v závěru zápasu zbytečně chybovat, kvůli čemuž už nesledujeme příliš nebezpečné útočné akce.
     
    56:45
    Jan Štencel nebyl na modré čáře v ideální pozici, kvůli čemuž Madeta také rychle přichází o útočnou třetinu.
     
    56:17
    David Nosek měl spoustu prostoru k založení útočné akce, čehož i využil, ale v útočném pásmu vše zhatil jeden nepřesný pas.
     
    55:29
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a následně okamžitě pálil Miroslav Holec, Daniel Huf však zákrok po delší době bez práce zvládl na jedničku!
     
    55:07
    Tomáš Fořt velmi dobře zvládl rozehrávku v rohu kluziště, díky čemuž mohl z pravé strany pálit Pavel Kubiš, ale Jan Strmeň byl tentokrát připraven.
     
    54:23
    České Budějovice se ihned pokouší o opětovné převzetí vedení, Zlín ho ale nechce jen tak ztratit a při obraně vynakládá maximální úsilí.
    53:22 Tomáš FOŘT - 2:2
     
    53:22
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani srovnávají krok a dokonce mohou útočit na obrat! Jakub Ferenc nahodil kotouč po pravé straně do útočného pásma, kde si ho jako první našel Pavel Kubiš, jenž na sebe natáhl pozornost třech protihráčů a následně mezi kruhy našel úplně volného TOMÁŠE FOŘTA, který střelou nad lapačku srovnává stav utkání! Asistence: Pavel Kubiš, Jakub Ferenc.
     
    52:39
    Madeta se po krátkém náporu protivníka raději osvobozuje vyhozením, protože nemůže nic riskovat zdlouhavou rozehrávkou.
     
    52:07
    Jan Dufek velmi chytrým odrazem od mantinelu zmátl protihráče, ale stejně mu to bylo k ničemu, protože o kotouč vzápětí přišel.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 47. Šlahař (Nosek, J. Ondráček), 54. Fořt (Kubiš, Ferenc) – 18. Z. Doležal (Slováček, R. Přikryl), 30. Beránek (Gilbert), 60. D. Voženílek (R. Přikryl)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Ferenc, Gazda, Nosek (A), Suhrada – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Köhler, Honejsek, Dufek – J. Ondráček, P. Sedláček, Šlahař – Sebera, Karafiát, Dobiáš.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Vydarený (C), Plášil, Štencel, Slováček, Lytvynov, Kubíček – M. Novák (A), Toman, Z. Doležal – Jonák, D. Voženílek, Holec – Beránek, R. Přikryl, Gilbert – Karabáček, P. Novák, Alderson.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Hlavatý, Lederer
    thejrc.org