Carolina – Detroit 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:6 (kon.) | Chicago – Tampa 2:3 (po pr.)
Nashville – Florida 4:5 (kon.) | Dallas – Columbus 2:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 7:3 (kon.)
Vancouver – Toronto 3:1 (kon.)
konec
Nashville Predators
4:5 (0:2, 2:2, 2:1)
Florida Panthers
Pátek 05.03.2021, 02:07 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Nashvillem a Floridou.
     
    Florida Panthers

    Hostující Florida letos prožívá povedenou sezónu. V letošním ročníku odehrála dvacet jedna zápasů, ve kterých získala třicet bodů a s tímto ziskem zatím drží třetí pozici Centrální divize. Na vedoucí Tampu Bay však Florida ztrácí pouze jeden jediný bod. Na kluzištích soupeřů odehrála osm zápasů a získala třináct bodů. V posledním duelu doma prohrála 2:3 v prodloužení s Carolinou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Nashville Predators

    Domácí Nashville je na tom o něco hůře. Nashville odehrál v letošním ročníku dvacet dva zápasů a získal v nich dvacet bodů. S tímto ziskem mu patří až šestá pozice Centrální divize. Na čtvrté Chicago ztrácí Nashville už osm bodů a bude muset hodně rychle zabrat. V posledním duelu doma prohrál 2:4 s Carolinou.
     
    Vzájemné zápasy

    6. 2. 2021 Florida – Nashville 2:1
    5. 2. 2021 Florida – Nashville 5:6 v prodloužení
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Fabbro, Josi (C), Borowiecki, Ekholm, Benning (A), Harpur – Tolvanen, Mikael Granlund, F. Forsberg (A) – Grimaldi, Duchene, Järnkrok – Arvidsson, Haula, Cousins – Richardson, Sissons, Johansen.

    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Yandle, Forsling, Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Vatrano – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Acciari, Luostarinen, Marchment – Hinostroza, Lammikko, Lomberg.

    Rozhodčí: South, Dwyer – Suchánek, Toomey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Nashvillem a Floridou byl zahájen! Na úvodní buly se postavili Mikael Granlund a Aleksander Barkov. Úspěšnější hráč Floridy, útočí hosté.
     
    00:34
    Pekka Rinne musel brzy řešit nepříjemnosti před vlastní brankou. Levým betonem pouze vykopl střelu Vatrana před sebe, od brusle Huberdeaua se následně odrazil touš vedle levé tyčky.
     
    01:31
    Po pravé lajně nabral velkou rychlost Filip Forsberg. Z velkého úhlu vypálil na bližší tyč a brankáři puk vypadl, ale proskákal mimo branku.
     
    01:54
    Domácí strážce svatyně si v úvodu na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Nahození Ekblada od modré raději přikryl v lapačce.
     
    02:15
    Na konto Panterů přibývá jedna střela za druhou. Tentokráte z vrcholku pravého kruhu švihl zápěstím Weegar, RInne se blýskl vyrážečkou.
     
    02:33
    Až ve třetí minutě premiérový zásah pro Sergeje Bobrovského. Se slabým pokusem Tolvanena z velkého úhlu měl snadné pořízení, kotouč udržel ve výstroji.
     
    03:01
    Rozehrávajícího Danteho Fabbra se vydal stíhat Alexander Wennberg. Domácí bek si počínal velmi zkušeně, zadovkou o mantinelu přenesl hru na Josiho.
     
    03:47
    Zkušený finský gólman v domácí bráně teď zasahovat nemusel. Byl připravený na zákrok proti ráně Barkova, ta ovšem zamířila nad horní tyčku.
     
    04:14
    Nick Cousins si přes Radka Gudase našel prostor k zakončení. Sergej Bobrovskij na černou gumu dobře viděl a vyrážečkou ji odpálil do rohu kluziště.
     
    04:33
    Nahození Borowieckého od modré čáry si do vlastní brány málem srazil Anton Strälman. Bobrovskij měl štěstí, puk prosvištěl o kousek vedle pravé tyče.
     
    05:11
    Postavení mimo hru, provinili se domácí. Vyhození Yandlea po mantinelu ve finále bylo úspěšné, Ekholm zpracoval touš až za útočnou modrou.
     
    05:30
    Zakázané uvolnění vrátí hru před hostující svatyni. Mason Marchment bojoval ze všech sil, leč neúspěšně, velkou ztrátu na Benninga nesmazal.
     
    06:03
    Erik Haula podržel kotouč na hokejky, aby posléze nahrál na modrou čáru Romanovi Josimu. Tvrdá rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    06:29
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři těží z aktivního úvodu vedoucí gól! Aaron Ekblad po levé straně zavezl puk před branku, jeho bekhendovou střelu po ledě Rinne nedokázal přikrýt. Barkov s dorážkou neuspěl, ale šanci dostal ještě CARTER VERHAEGHE, a ten už mezi čtyřmi hráči soupeře a kolem ležícího Rinneho poslal puk do sítě. Asistence: Aleksander Barkov a Aaron Ekblad.
    06:29 Carter VERHAEGHE - 0:1
     
    07:30
    Predátoři jsou za svůj pasivní nástup do hry po zásluze potrestáni. Zatím to ovšem vypadá, že domácí inkasovaný gól spíše nabudil, okamžitě se nastěhovali do útočné třetiny.
     
    08:25
    Švédský obránce Mattias Ekholm rozjel rychlý brejk, dostal se do přečíslení dvou na jednoho. Dobře myšlenou žabičkou hledal Duchenea, jenže Kanaďan promáchl.
     
    08:37
    Mikael Granlund byl na buly sice úspěšnější, jenže puk poslal za sebe až příliš razantně a překvapený Fabbro skončil s kotoučem až ve středním pásmu.
     
    09:01
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového náskoku! MASON MARCHMENT se po pravém mantinelu prohnal kolem Josiho a přečíslení dvou proti jednomu vyřešil forhendovou střelou zápěstím mezi betony brankáře. Pro pětadvacetiletého Kanaďana se jedná o první zásah v nejlepší hokejové lize světa. Asistence: Aaron Ekblad.
    09:01 Mason MARCHMENT - 0:2
     
    10:07
    Další přečíslení táhl středem Jonathan Huberdeau. Zadovkou uvolnil Alexandera Wennberga, jehož šiplavý pokus Rinne vyhlavičkoval.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:59
    Dva hráče na sebe navázal Rocco Grimaldi, načež hledal na středu najíždějícího Järnkroka. Dobře zareagoval Gudas, jenž dobře myšlený pas zastavil.
     
    11:09
    Pekka Rinne s našel místečko, odkud dobře viděl na nahození Gustava Forslinga od modré čáry. Koncem lapačky vyrazil prudkou střelu nad branku.
     
    11:21
    Erik Haula si bekhendem hodil kotouč kolem Vatrana a pokračoval v pohybu útočným pásmem. Nakonec nahrál Tolvanenovi, slabý pokus z první skryl Bobrovskij v lapačce.
     
    12:20
    Střelec první branky Carter Verhaeghe tentokráte zkoušel zapsat gólovou asistenci. Nahrávka na Barkova rozhodně měla oči, avšak Fin si neporadil se zpracováním.
     
    12:44
    Gustav Forsling už mohl střílet, ale ještě se rozhodl po modré čáře nahrát Gudasovi. Český obránce už vystřelil, zápěstím přestřelil bránu o dobrý metr.
     
    13:03
    Velká nepříjemnost potkala Matta Benninga, jenž schytal nahození Verhaegheho do obličeje. Obránce do útrob stadiónu, zřejmě se bude muset šít.
     
    13:33
    Domácí často propadávají a Panteři poměrně snadno ujíždějí do přečíslení. Situaci tři na dva řešil Ekblad výměnou kotouče s Acciarim, následná střela proletěla vedle levé tyče.
     
    14:16
    Co chybělo, aby se Colton Sissons proháčkoval až do samostatného úniku. Zbavil se Yandlea i Strälmana, jenže pak zapomněl puk za zády.
     
    14:41
    Mattias Ekholm vyhodil tak šikovně, že se nepíská zakázané uvolnění. Aaron Ekblad ale rychle zareagoval a byl u puku daleko dříve než útočící Forsberg.
     
    15:18
    Panteři se s velkou rychlostí probojovali z obranného do útočného pásma. Rychlou, svižnou kombinaci završil Huberdeau projektil do Rinneho ramene.
     
    15:52
    Příležitost rovněž na druhé straně. Nick Cousins byl před brankou připravený tečovat střelu Borowieckého, jenže ještě před ním puk srazil za branku Hörnqvist.
     
    16:34
    Před branku sjížděl Noel Acciari , avšak teč mu umožněna nebyla. V klíčovou chvíli zbystřil Ryan Johansen, jenž soupeři zablokoval hokejku.
     
    16:55
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Radko Gudas. Český pořízek vypálil zápěstím od modré čáry, ale Pekka Rinne s jeho nepříliš dobře umístěným projektilem neměl moc starostí.
     
    17:13
    Narážečka mezi Ekbladem a Weegarem nebyla dobře provedená. Ale druhý jmenovaný alespoň zabránil Tolvanenovi v přečíslení úspěšným vypíchnutím touše.
     
    17:57
    Netrvalo dlouho a Panteři se znovu probojovali do útočné třetiny. Barkov nabil na modrou Forslingovi, tvrdá rána rozezvučela mantinel za brankou.
     
    18:27
    Predátoři ukazují, že ani oni nezapomněli útočit. Erik Haula před brankou viděl Arvidssona, toho udržel na uzdě Radko Gudas.
     
    18:55
    Nick Cousins si chtěl obhodit puk po pravém mantinelu podél Acciariho. Úmysl dobrý, ale hostující forvard zareagoval na jedničku a soka udržel na zádech.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Od modré čáry vyprodukoval zajímavé nahození Mark Borowiecki. Sergej Bobrovskij neměl přehled o situaci před sebou, reagoval až poté, spatřil puk za brankou.
     
    19:57
    Radko Gudas moc dobře věděl, že čas hraje proti němu, a tedy že musí střílet. Od pravého mantinelu slabým pokusem pouze pozdravil lapačku Rinneho.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 10 – 17
     
    Panteři z Floridy mají skvěle nakročeno k přerušení dvou porážek v řadě za sebou, které utrpěli od stejného soupeře, a sice od Caroliny. Po první třetině zaslouženě vede na ledě Nashvillu 2:0. Z úvodního tlaku vytěžil vedoucí branku Carter Verhaeghe, který v před brankovém prostoru ukázal velkou pohotovost a volný puk uklidil za záda gólmana. Náskok navýšil v 10. minutě svým premiérovým gólem v NHL Mason Marchment, jenž zakončil přečíslení dvou proti jednomu střelou mezi betony gólmana. Domácí se postupně dostali do hry, ale na Bobrovského zatím recept nenašli.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu! Na buly byl tentokráte úspěšnější domácí Mikael Granlund, v minisouboji přetlačil krajana Barkova.
     
    20:42
    Ale byli to hosté, kteří měli první nebezpečnou šanci prostřední dvacetiminutovky. Carter Verhaeghe pasem napříč pásmem našel Weegara, jenž zápěstím prověřil pravý beton gólmana.
     
    20:59
    Florida právě vstřelila branku!
    Svěřenci trenéra Quennevilla dělají v úvodu druhé dvacetiminutovky další krok k vítězství. Hörnqvist zpoza brány našel na středu JONATHANA HUBERDEAUA, který vystřelil do masky Rinneho, od níž se puk odrazil do lapačky a následně smolně zapadl do sítě. Asistence: Patric Hörnqvist.
    20:59 Jonathan HUBERDEAU - 0:3
     
    21:32
    Predátoři chtěl bleskově odpovědět. Matt Duchene si najel na vrcholek levého kruhu pro přihrávku od Josiho, ale křižným pokusem na Bobrovského nevyzrál.
     
    21:57
    Zakázané uvolnění vrací hru před brankou ruského gólmana ve službách Floridy. Aleksander Barkov se marně natahoval za výstřelem Ekblada.
     
    22:22
    S vypětím všech sil ještě Roman Josi udržel útočné pásmo. Ale nahrávka naslepo skončila pouze na holi protihráče, hosté se posléze osvobodili.
     
    22:46
    Do útočné třetiny zavezl puk Vinnie Hinostroza. Dojel až za branku, odkud vymyslel nahrávku před ni na Wennberga, jeho pokus nebyl přesný.
     
    23:33
    Panteři z Floridy hrají s velkou lehkostí. Mason Marchment se proháčkoval skrze dvojici protihráčů, k dokonalosti chyběla akci jen gólová tečka.
     
    23:54
    Vysoký oblouček Ekblada doplachtil až za svatyni Pekky Rinneho. Jelikož došlo k náhozu až za středovou čárou, nemohl se pískat icing.
     
    24:25
    Před Sergejem Bobrovským hlídkovali dva protihráči, i přes ně si ovšem ruský fantom našel prostor, aby viděl na střelu Fabbra, tu ukryl v lapačce.
     
    24:38
    V permanenci musel být rovněž Pekka Rinne. Po propadnutí defenzivní řady se na něj řítil Noel Acciari, americký útočník pokusem na lapačku neuspěl.
     
    25:02
    Aarona Ekblada se vydal forčekovat Duchene. Dnes už dvoubodový bek dostal do úzkých Strälmana, jenž na úkor Arvidssona o touš přišel. Domácí získali útočné pásmo.
     
    25:40
    Ale ne na dlouho. Právě Arvidsson totiž místo očekávané nahrávky střílel z velkého úhlu a černá guma se po mantinelu dokutálel až za útočnou modrou.
     
    26:12
    Není překvapením, že hosté v současné chvíli nikam přehnaně nespěchají. Obranu se snažil zaskočit rychlým pasem Luostarinen, ale Marchment na jeho pobídku nedosáhl. Icing.
     
    26:46
    Prvním vyloučením hráčem zápasu je hostující finský útočník Juho Lammikko. V před brankovém prostoru přesekl hůl Sissonse, čímž mu zamezil pokračovat ve hře.
     
    27:01
    Rozhodčí se dlouho radili, ale nakonec se jednomyslně shodli, že vyhození Alexandera Wennberga skončilo mimo hrací plochu bez doteku plexiskla. Predátoři mají velkou možnost dostat se zpátky do hry v dvojnásobné početní převaze.
     
    27:15
    Velká smůla potkala Rocca Grimaldiho. Nahrávka mezi kruhy by nejspíše doputovala k Järnkrokovi, jenže puk narazil na volně pohozenou hokejku, kterou upustil Forsling. Ze slibně vypadající akce tak nakonec nebylo vůbec nic.
     
    28:02
    Roman Josi si vyměnil puk s Filipem Forsbergem, pálil druhý jmenovaný jen do levého betonu připraveného gólmana. Hosté zatím brání velmi dobře.
     
    28:46
    Panteři kritickou chvilku přestáli, Juho Lammikko už je zpět na ledové ploše. Dokonce může v klidu dojet na střídačku, protože hosty osvobodil Gudas.
     
    29:01
    Zpět ve hře je i druhý potrestaný Alexander Wennberg. Predátoři nezahráli přesilovku pěti proti třem vůbec dobře, nevypracovali si jednou gólovou příležitost.
     
    29:36
    Radko Gudas udržel na uzdě forčekujícího Richardsona. Podél jeho hokejky propasíroval černou gumu do středního pásma, kde se jí chopil jeho kolega z obrany Forsling.
     
    30:11
    Po delší době si zachytal Pekka Rinne. Velezkušený finský gólman lapačkou vytěsnil tvrdou střelu Barkova, vzápětí Josi vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    30:44
    Hokejisté v bílých dresech nevyřešili dobře přečíslení tří proti dvěma, což je za současné situace určitě mrzet nebude. Rinne přikryl touš lapačkou.
     
    31:00
    Matt Benning ještě zabojoval ze všech sil, aby kotouč udržel v útočném pásmu. Neuspěl. Sice jej zachytil do rukavice, jenže přitom opustil modrou čáru.
     
    31:28
    Ve férovém souboji jeden na jednoho Keith Yandle přetlačil Coltona Sissonse. Tvrdým hitem ho přišpendlil na mantinel, volný puk pak přihrál Marchmentovi.
     
    32:06
    Od modré čáry se prudkou ránou prezentoval MacKenzie Weegar. Rinne zasáhl pravým betonem, avšak nestihl dostatečně rychle puk přikrýt. Měl štěstí, že Carter Verhaeghe dorážel nepřesně.
     
    32:23
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ještě to bude boj, domácí snižují! Arvidsson nabil na modrou krajanovi MATTIASI EKHOLMOVI, jehož dělovka z voleje zamířila do protipohybu k levé tyči klouzajícího Bobrovského. Asistence: Viktor Arvidsson a Roman Josi.
    32:23 Mattias EKHOLM - 1:3
     
    33:24
    Dvě nebezpečné situace v krátkém časovém sledu. Nejprve Roman Josi těsně před brankou střílel jenom do gólmana, vzápětí na druhé straně Barkov těsně přestřelil.
     
    34:24
    Rozhodčí vykazuje hru do středního pásma, protože se Panteři provinili postavením mimo hru. Jmenovitě Vatrano, jenž do ofsajdu vystavil Ekblada.
     
    34:47
    Do zajímavé šance se prohnal Matt Duchene. Jenže vlastní vinou se vyhnal z ideálního střeleckého úhlu, s pokusem od pravého mantinelu Bobrovskij moc práce neměl.
     
    35:11
    Mattias Ekholm chtěl přidat druhý zásah do sbírky. Tentokráte ale zkoušel spíše nahození na teč, ale žádná hokejka před brankou nedokázala změnit směr letu touše.
     
    35:27
    Premiérovou přesilovku v utkání si vyzkouší také Panteři. Na trestnou lavici je poslán švýcarský obránce Roman Josi za krosček na Hinostrozu.
     
    36:12
    Pekka Rinne dělal všechno možné, aby zabránil v cestě puku do sítě. Nakonec skončil vsedě a spolu s obránci situaci přestáli.
     
    36:40
    Domácím se nyní podařilo vyhodit dvakrát v krátkém časovém sledu. Nejprve Predátory osvobodil Borowiecki, vzápětí se totéž podařilo Ekholmovi.
     
    37:30
    Krátce po návratu Josiho na ledovou plochu je vyloučen další domácí hráč. Tentokráte se jedná o útočníka Coltona Sissonse, ten zahákoval Marchmenta.
     
    37:47
    Mikael Granlund potvrdil výborná čísla na buly. Přetlačil krajana Barkova a puk poslal za sebe na Ekholma, následovalo dlouhé vyhození.
     
    38:44
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida využívá přesilovou hru a bere si zpět třígólové vedení. Z levého kruhu vystřelil AARON EKBLAD, jehož pokus výrazně zpomalil obránce Borowiecki. Dezorientovaný Rinne už nestihl zakročit včas, puk úspěšně přejel brankovou čáru. Asistence: Aleksander Barkov a Jonathan Huberdeau.
    38:44 Aaron EKBLAD - 1:4
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:02
    Matt Duchene si najel před branku, kam obdržel nahrávku od Johansena. Z bezprostřední blízkosti ovšem nenašel mezeru v postoji Bobrovského.
     
    39:34
    Nashville právě vstřelil branku!
    Gól naděje v závěru prostředního dějství, Predátoři zůstávají ve hře o body! Od levého mantinelu nahodil touš na bránu Arvidsson a byl to FILIP FORSBERG, kdo tečoval černou gumu mimo dosah gólmana. Asistence: Viktor Arvidsson a Mattias Ekholm.
    39:34 Filip FORSBERG - 2:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 25 – 30
     
    Gólová druhá třetina nabídla po dvou brankách na obou stranách, Florida tak nadále zůstává ve vedení o dvě trefy. V úvodní minutě prostředního dějství se prosadil Jonathan Huberdeau a s Pantery to vypadalo velmi dobře. Ale Predátoři se nevzdali a snížili zásluhou Mattiase Ekholma. Ovšem další krok udělala Florida, v přesilové hře se prosadil i s notnou dávkou štěstí Aaron Ekblad. Avšak svěřenci trenéra Hynese ještě soupeře v závěru druhé části na soupeře zatlačili v poslední 40. minutě se vrátili do ztráty dvou gólů, střelu Arvidssona tečoval mimo dosah gólmana Filip Forsberg. Třetí třetina slibuje velké drama, o vítězi ještě zdaleka není rozhodnuto.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Třetí třetina ukrajuje své první vteřinky. Domácí se po vyhraném buly Granlunda bleskově usadili v útočném pásmu a zkouší vsítit kontaktní gól.
     
    40:52
    Do zajímavé příležitosti se z pravého křídla prodral Viktor Arvidsson. Dostal se až před branku, ale tu následně forhendem přestřelil.
     
    41:14
    Útočné pásmo navštívili rovněž hosté. Jmenovitě Jonathan Huberdeau, jenž před brankou neúspěšně hledal Barkova. Hraje Roman Josi.
     
    41:58
    Hynesova družina je na kontakt! Hrdinou okamžiku je ROCCO GRIMALDI, který měl gól na holi o pár vteřin dříve, ale nejprve trefil tyčku a vzápětí hosty zachránil pohotový Gudas. Avšak akce pokračovala a americký útočník dostal druhou šanci, forhendem vypálil z levého kruhy nechytatelně do pravé šibenice.
     
    41:58
    Tak pozor, všechno je jinak! Hostující trenér Quenneville si totiž vzal coach challenge a rozhodčí po konzultaci situace a videorozhodčím odvolává gól z důvodu postavení mimo hru.
    41:58 Neuznaný gól Grimaldiho
     
    42:29
    Neuznaný gól musí domácí mužstvo hodně mrzet, neboť radost v jejich řadách byla obrovská. Hráči ve žlutém nyní musí situaci hodit za hlavu a bojovat dál.
     
    42:55
    Což se také děje. Ofenzivu podpořil Roman Josi, který byl adresátem Forsbergovy nahrávky, z mezikruží však mířil nepřesně.
     
    43:30
    Na druhou stranu se vydal Aaron Ekblad. Jakožto obránce se proháčkoval mezi dvojicí protihráčů, ale třetí, Mattias Ekholm, byl nad jeho síly.
     
    43:57
    Sergej Bobrovskij uklidňuje hru povedeným zákrokem lapačkou. V rukavici udržel ránu Järnkroka, Švéd se jen smutně podíval ke stropu haly.
     
    44:02
    Ve středním pásmu centr elitní formace Aleksander Barkov přetlačil na vhazování Sissonse. Gustav Forsling posléze vyhodil takovým způsobem, aby se nepískal icing.
     
    44:42
    Panteři ukazují, že útočit rozhodně nezapomněli. Huberdeau našel napříč pásmem v levém kruhu najetého Barkova, střelu po ledě Rinne vykopl pravým betonem.
     
    45:02
    Velezkušený finský gólman zapisuje další úspěšný zákrok. Pro změnu lapačkou, v níž podržel šiplavý projektil MacKenzieho Weegara zápěstím.
     
    45:34
    Do hry vyrážečkou se odvážně pustil Bobrovskij. Počínal si velmi zkušeně, o zadní mantinel přenesl hru na Ekblada. Forsberga tím úplně vyřadil ze hry.
     
    46:10
    Situaci dva na dva vyřešil Brad Richardson nahrávkou k levé tyči na Cousinse. Ruský brankář ve službách Floridy se včas přesunul a zasáhl pravým betonem.
     
    46:40
    Fantastický zákrok Pekky Rinneho ještě drží Nashville ve hře! Barkov pomalu zvedal ruce na oslavu gólu, avšak jeho krajan v dresu soupeře za sebe ještě dal vyrážečku, která puk poslala mimo tři tyče.
     
    47:11
    A další neúspěšný střelecký pokusy Panterů a Aleksandera Bakova. Ten si pro změnu najel před bránu, kde bekhendem úspěšně zvedl kotouč, ale pouze do rukavice gólmana.
     
    47:50
    Mattias Ekholm chtěl zapsat třetí kanadský bod v utkání. Nahodil od modré čáry a tečoval Rocco Grimaldi, avšak těsně vedle pravé tyčky.
     
    48:11
    Frank Vatrano dnes není tolik vidět, ale nyní o sobě mohl dát výrazně vědět. Střela do pravého horního rohu měla gólové parametry, ale Rinne zakročil lapačkou.
     
    48:21
    Vzápětí finský strážce svatyně vypomohl s rozehrávkou Josimu, na něhož nepříjemně dotíral Hinostroza. Po pravé straně našel volného Johansena.
     
    48:35
    Komplikace pro domácí mužstvo, které bude čelit oslabení. Na lavici hanby je poslán Mark Borowiecki. A důvod? Nedovolené bránění.
     
    49:07
    Florida právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. AARON EKBLAD ve středním pásmu převzal kotouč od Barkova, nabruslil si do útočné třetiny a střelou švihem přes Ekholma vymetl všechny pavouky v pravém horním rohu Rinneho svatyně. Asistence: Aleksander Barkov a Keith Yandle.
    49:07 Aaron EKBLAD - 2:5
     
    49:53
    Sergej Bobrovskij dnes působí velmi jistým dojmem, ještě neudělal žádnou větší hrubku. Sissons to na Rusa zkoušel střelou mezi betony. Neuspěl.
     
    50:13
    Predátoři se ještě nevzdávají. Nyní jim ale rozehrávka vůbec nevyšla, Richardson na dlouhou Johansenovu nahrávku nedosáhl. Zakázané uvolnění.
     
    50:25
    Ryan Johansen se úspěšně proháčkoval až před bránu, avšak na zakončení mu nezbyl dostatek sil. Bekhendem jen slabě posunul puk k Bobrovskému.
     
    51:14
    Nejlepší obránce loňského ročníku Roman Josi udržel puk před modrou čárou po vyhození Ekblada. Ale na Švýcara zatlačil Vatrano, načež se hra přesunula do pásma středního.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:44
    Erik Haula za vzduchu sklepnul touš pro Viktora Arvidssona. Švédský forvard vypálil z první vysoko nad břevno Bobrovského svatyně.
     
    52:19
    Povedenou fotbalovou vložkou přispěl k ubránění další nebezpečné akce domácích Alexander Wennberg. Patičkou zblokoval nahrávku Forsberga, kotouč dokonce poslal šikovně mezi dvojicí obránců.
     
    52:40
    Nashville právě vstřelil branku!
    Bobrovskij potřetí loví puk ze své sítě, Hynesova družina je znovu ve ztrátě dvou branek. Richardson z levé strany našel před brankou najetého COLTONA SISSONSE, centr čtvrté formace prostřelil marně se přesunujícího brankáře. Asistence: Brad Richardson a Filip Forsberg.
    52:40 Colton SISSONS - 3:5
     
    53:05
    Po přerušení hry došlo k dorbné potyčce mezi Radkem Gudasem a Romanem Josim. Rozhodčí uklidnili obě horké hlavy, nebude se ani vylučovat.
     
    53:41
    Mark Borowiecki zabral a ještě stihl černou gumu v útočném pásmu. Bez váhání vypálil, křižný projektil prosvištěl těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    54:17
    Aktivní Josi zadovkou předal kotouč Ekholmovi a švédský obránce zkoušel štěstí střelou ze zápěstí. Podobně jako spoluhráč Borowiecki ale mířil nepřesně.
     
    54:30
    Predátoři s radovali z kontaktní branky, jenže radost jim překazil vlastní spoluhráč Roman Josi, jenž mimo dění hry z frustrace sekl přes hokejku Radka Gudase. Místo gólu přichází dvouminutová hra ve čtyřech.
     
    55:05
    Jonathan Huberdeau místo očekávané střely zadovkou nahrál Barkovovi. Fin vypálil příklepem, Rinne včas vystrčil svou vyrážečku.
     
    55:39
    Florida by v přesilovce ráda definitivně rozhodla o vítězství. Lammikko našel Ekblada, ten si ale na hattrick a pátý bod v utkání ještě bude muset počkat.
     
    56:13
    V akci znovu Ekblad, nahrávku napříč pásmem poslal Verhaeghemu na brusle. Útočník si dlouho zpracovával touš, nakonec ho o něj připravil Richardson.
     
    56:30
    Roman Josi je na ledové ploše, na níž zůstává. Švýcar podpořil ofenzivní akci týmu, na jejímž konci byla rána Forsberga do výstroje gólmana.
     
    57:00
    Nashville vybojoval vhazování v útočném pásmu, Alexander Wennberg totiž vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Trenér Hynes reaguje a odovolává Rinneho na střídačku!
     
    57:34
    Jenže na vhazování byl úspěšnější Barkov a domácí tak musí začínat z vlastní obranné třetiny. Čas hraje proti nim, hokejisté ve žlutém si musí pospíšit.
     
    58:25
    Radko Gudas vyhodil velmi chytrým způsobem. Puk sice zamířil mimo odkrytou klec, ale letěl tak pomalu, že Järnkrok musel hrát.
     
    58:47
    Nashville právě vstřelil branku!
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes minutu a Nashville se dostává na dostřel! Arvidssonovu křižnou střelu Bobrovskij vyrazil pouze k RYANU JOHANSENOVI, jenž si bruslí puk zpracoval a poslal jej do poloodkryté klece. Asistence: Viktor Arvidsson a Filip Forsberg.
    58:47 Ryan JOHANSEN - 4:5
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:14
    Netrvalo dlouho a Hynesova družina znovu operuje v útočném pásmu, pochopitelně s šesti bruslaři na ledě. Filip Forsberg střílel z mezikruží do chráničů Forslinga.
     
    59:38
    Keith Yandle sice vyhodil, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrací před Bobrovského. Domácí mají ještě dostatek času, důležité bude vyhrát buly.
     
    59:42
    To se nepodařilo, Aaron Ekblad vzápětí vysokým obloučkem poslal hru do středního pásma. Je to jasné, Florida zvítězí, domácí už nemají dostatek času.
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatickou přestřelku ovládli Panteři z Floridy, kteří v bojovném střetnutí porazili Nashville na jeho vlastním ledě 5:4 a připsali si cenné body do tabulky.

    Důležitý krok k vítězství udělali hosté už v první třetině, v níž se prosadili Verhaeghe a Marchment. V prostředním dějství padly čtyři branky, po dvou na každé straně. V závěrečném dějství sice Florida Ekbladem odskočila na rozdíl tří branek, ale Sissons s Johansenem dostali Predátory na kontakt. Jenže čtvrtý gól přišel příliš pozdě, v poslední minutě základní hrací doby domácí na kýžené vyrovnání nedosáhli.

    Florida přerušila sérii dvou porážek v řadě a v Centrální divizi zůstává na třetím místě v kontaktu s Tampou i Carolinou. Nashville je šestý, ztráta na čtvrté Chicago narostla na devět bodů.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 35 – 38 | Přesilová hra: 0/2 – 2/4 | Trestné minuty: 8 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Pekka Rinne (NSH) – 33 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,8%, odchytal 57:31
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:53

    Tři hvězdy utkání

    1. Aaron Ekblad (FLA) – 2+2
    2. Aleksander Barkov (FLA) – 0+3
    3. Mattias Ekholm (NSH) – 1+1
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:56:00)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Ekholm (Arvidsson, Josi), 40. F. Forsberg (Arvidsson, Ekholm), 53. Sissons (Richardson, F. Forsberg), 59. Johansen (Arvidsson, F. Forsberg) – 7. Verhaeghe (Barkov, Ekblad), 10. Marchment (Ekblad), 21. Huberdeau (Hörnqvist), 39. Ekblad (Barkov, Huberdeau), 50. Ekblad (Barkov, Yandle)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Fabbro, Josi (C), Borowiecki, Ekholm (A), Benning, Harpur – Tolvanen, Mikael Granlund, F. Forsberg – Grimaldi, Duchene, Järnkrok – Arvidsson, Haula, Cousins – Richardson, Sissons, Johansen.
    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Yandle, Forsling, Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Vatrano – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Acciari, Luostarinen, Marchment – Hinostroza, Lammikko, Lomberg.

    Rozhodčí: South, Dwyer – Suchánek, Toomey
    thejrc.org