Carolina – Detroit 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:6 (kon.) | Chicago – Tampa 2:3 (po pr.)
Nashville – Florida 4:5 (kon.) | Dallas – Columbus 2:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 7:3 (kon.)
Vancouver – Toronto 3:1 (kon.)
konec
Nashville Predators
4:5 (0:2, 2:2, 2:1)
Florida Panthers
Pátek 05.03.2021, 02:07 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:47 Ryan JOHANSEN - 4:5
     
    58:47
    Nashville právě vstřelil branku!
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes minutu a Nashville se dostává na dostřel! Arvidssonovu křižnou střelu Bobrovskij vyrazil pouze k RYANU JOHANSENOVI, jenž si bruslí puk zpracoval a poslal jej do poloodkryté klece. Asistence: Viktor Arvidsson a Filip Forsberg.
     
    57:00
    Nashville vybojoval vhazování v útočném pásmu, Alexander Wennberg totiž vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Trenér Hynes reaguje a odovolává Rinneho na střídačku!
     
    54:30
    Predátoři s radovali z kontaktní branky, jenže radost jim překazil vlastní spoluhráč Roman Josi, jenž mimo dění hry z frustrace sekl přes hokejku Radka Gudase. Místo gólu přichází dvouminutová hra ve čtyřech.
    52:40 Colton SISSONS - 3:5
     
    52:40
    Nashville právě vstřelil branku!
    Bobrovskij potřetí loví puk ze své sítě, Hynesova družina je znovu ve ztrátě dvou branek. Richardson z levé strany našel před brankou najetého COLTONA SISSONSE, centr čtvrté formace prostřelil marně se přesunujícího brankáře. Asistence: Brad Richardson a Filip Forsberg.
    49:07 Aaron EKBLAD - 2:5
     
    49:07
    Florida právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. AARON EKBLAD ve středním pásmu převzal kotouč od Barkova, nabruslil si do útočné třetiny a střelou švihem přes Ekholma vymetl všechny pavouky v pravém horním rohu Rinneho svatyně. Asistence: Aleksander Barkov a Keith Yandle.
     
    48:35
    Komplikace pro domácí mužstvo, které bude čelit oslabení. Na lavici hanby je poslán Mark Borowiecki. A důvod? Nedovolené bránění.
     
    46:40
    Fantastický zákrok Pekky Rinneho ještě drží Nashville ve hře! Barkov pomalu zvedal ruce na oslavu gólu, avšak jeho krajan v dresu soupeře za sebe ještě dal vyrážečku, která puk poslala mimo tři tyče.
    41:58 Neuznaný gól Grimaldiho
     
    41:58
    Tak pozor, všechno je jinak! Hostující trenér Quenneville si totiž vzal coach challenge a rozhodčí po konzultaci situace a videorozhodčím odvolává gól z důvodu postavení mimo hru.
     
    41:58
    Hynesova družina je na kontakt! Hrdinou okamžiku je ROCCO GRIMALDI, který měl gól na holi o pár vteřin dříve, ale nejprve trefil tyčku a vzápětí hosty zachránil pohotový Gudas. Avšak akce pokračovala a americký útočník dostal druhou šanci, forhendem vypálil z levého kruhy nechytatelně do pravé šibenice.
    39:34 Filip FORSBERG - 2:4
     
    39:34
    Nashville právě vstřelil branku!
    Gól naděje v závěru prostředního dějství, Predátoři zůstávají ve hře o body! Od levého mantinelu nahodil touš na bránu Arvidsson a byl to FILIP FORSBERG, kdo tečoval černou gumu mimo dosah gólmana. Asistence: Viktor Arvidsson a Mattias Ekholm.
    38:44 Aaron EKBLAD - 1:4
     
    38:44
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida využívá přesilovou hru a bere si zpět třígólové vedení. Z levého kruhu vystřelil AARON EKBLAD, jehož pokus výrazně zpomalil obránce Borowiecki. Dezorientovaný Rinne už nestihl zakročit včas, puk úspěšně přejel brankovou čáru. Asistence: Aleksander Barkov a Jonathan Huberdeau.
     
    37:30
    Krátce po návratu Josiho na ledovou plochu je vyloučen další domácí hráč. Tentokráte se jedná o útočníka Coltona Sissonse, ten zahákoval Marchmenta.
     
    35:27
    Premiérovou přesilovku v utkání si vyzkouší také Panteři. Na trestnou lavici je poslán švýcarský obránce Roman Josi za krosček na Hinostrozu.
    32:23 Mattias EKHOLM - 1:3
     
    32:23
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ještě to bude boj, domácí snižují! Arvidsson nabil na modrou krajanovi MATTIASI EKHOLMOVI, jehož dělovka z voleje zamířila do protipohybu k levé tyči klouzajícího Bobrovského. Asistence: Viktor Arvidsson a Roman Josi.
     
    27:01
    Rozhodčí se dlouho radili, ale nakonec se jednomyslně shodli, že vyhození Alexandera Wennberga skončilo mimo hrací plochu bez doteku plexiskla. Predátoři mají velkou možnost dostat se zpátky do hry v dvojnásobné početní převaze.
     
    26:46
    Prvním vyloučením hráčem zápasu je hostující finský útočník Juho Lammikko. V před brankovém prostoru přesekl hůl Sissonse, čímž mu zamezil pokračovat ve hře.
    20:59 Jonathan HUBERDEAU - 0:3
     
    20:59
    Florida právě vstřelila branku!
    Svěřenci trenéra Quennevilla dělají v úvodu druhé dvacetiminutovky další krok k vítězství. Hörnqvist zpoza brány našel na středu JONATHANA HUBERDEAUA, který vystřelil do masky Rinneho, od níž se puk odrazil do lapačky a následně smolně zapadl do sítě. Asistence: Patric Hörnqvist.
    09:01 Mason MARCHMENT - 0:2
     
    09:01
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového náskoku! MASON MARCHMENT se po pravém mantinelu prohnal kolem Josiho a přečíslení dvou proti jednomu vyřešil forhendovou střelou zápěstím mezi betony brankáře. Pro pětadvacetiletého Kanaďana se jedná o první zásah v nejlepší hokejové lize světa. Asistence: Aaron Ekblad.
    06:29 Carter VERHAEGHE - 0:1
     
    06:29
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři těží z aktivního úvodu vedoucí gól! Aaron Ekblad po levé straně zavezl puk před branku, jeho bekhendovou střelu po ledě Rinne nedokázal přikrýt. Barkov s dorážkou neuspěl, ale šanci dostal ještě CARTER VERHAEGHE, a ten už mezi čtyřmi hráči soupeře a kolem ležícího Rinneho poslal puk do sítě. Asistence: Aleksander Barkov a Aaron Ekblad.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Ekholm (Arvidsson, Josi), 40. F. Forsberg (Arvidsson, Ekholm), 53. Sissons (Richardson, F. Forsberg), 59. Johansen (Arvidsson, F. Forsberg) – 7. Verhaeghe (Barkov, Ekblad), 10. Marchment (Ekblad), 21. Huberdeau (Hörnqvist), 39. Ekblad (Barkov, Huberdeau), 50. Ekblad (Barkov, Yandle)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Fabbro, Josi (C), Borowiecki, Ekholm (A), Benning, Harpur – Tolvanen, Mikael Granlund, F. Forsberg – Grimaldi, Duchene, Järnkrok – Arvidsson, Haula, Cousins – Richardson, Sissons, Johansen.
    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Yandle, Forsling, Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Vatrano – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Acciari, Luostarinen, Marchment – Hinostroza, Lammikko, Lomberg.

    Rozhodčí: South, Dwyer – Suchánek, Toomey
    thejrc.org