Čeljabinsk – Ufa 0:3 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 1:4 (kon.) | N.Novgorod – Kazaň 1:4 (kon.)
Spartak Moskva – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
1:4 (0:1, 1:1, 0:2) Stav série: 0:4
Lokomotiv Jaroslavl
Úterý 09.03.2021, 17:30 • Arena 2000, Jaroslavl • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:58:12)
     
    Československá stopa v utkání

    David Sklenička (JOK) 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:08
    Jakub Krejčík (JOK) 0+0, 0 střel, čas na ledě 22:38
     
    Lokomotiv Jaroslav porazil Jokerit na domácím ledě i ve čtvrtém utkání a po zásluze postoupil do čtvrtfinále. V dnešním zápase udělil soupeři lekci z efektivity, přestřílel ho 4:1.

    Důležitý krok směrem k postupu udělali svěřenci trenéra Skabelky už v první třetině, kdy přesilovou hru využil Alexej Marčenko. Jokerit ovšem v průběhu druhého dějství dokázal odpovědět šťastnou trefou Jonathana Pudase, avšak do kabin šli znovu veselejší hráči Jaroslavle, druhou početní převahu přetavil za pět vteřin v gól Teemu Pulkkinen. Ve třetí třetině Lokomotiv stvrdil postup dalšími dvěma zásahy. Dvoubrankový náskok vystřelil úspěšnou tečí André Petersson, výsledek posléze upravil ještě Vladimir A. Tkačov.

    Skabelkova družina postoupila do čtvrtfinále v nejkratším možném čase, pro mužstvo z Helsinek sezóna končí. Výhodou určitě bylo i domácí prostředí po celou dobu trvání série. Jokerit nemohl hrát doma ve Finsku kvůli koronavirovým opatřením v zemi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Helsinky se pokusily alespoň kosmeticky upravit skóre. Po pěkné kombinační akce se k puku na vrcholku pravého kruhu dostal Henri Ikonen, tvrdou střelou příklepem trefil Pasqualeho do masky.
     
    59:19
    Vyloučení už Teemu Pulkkinena určitě mrzet nebude. Podrážení v útočném pásmu bylo sice zbytečné, ale na vítězi dnešního střetnutí nic nezmění.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:47
    Teemu Pulkkinen si neporadil se zpracováním, jinak by spolu s Kajumovem ujížděl do přečíslení. Puk zachytil Jakub Krejčík, jenž před dvojicí útočníků ujel za bránu.
     
    58:14
    Riskantní vyhození Nikity Čerepanova po mantinelu zastavil ještě před modrou Markus Hännikäinen. Ale sám proti třem neměl šanci uspět.
     
    57:39
    Domácí působí odevzdaným dojmem. Jsou si moc dobře vědomi, že před sebou mají poslední dvě minuty letošní sezóny. Osmifinálová série se jim vůbec nepovedla.
     
    57:17
    O přerušení se postaral rovněž Anders Lindbäck. Vysoké nahození zachytil do lapačky a už si netroufl na rozehrávku, neboť se nebezpečně blížil Averin.
     
    56:30
    Edward Pasquale si s velkou chutí smlsnul na zakončení Marka Anttily od levého mantinelu. Touš zkontroloval v lapačce a postaral se o přerušení hry.
    55:52 Vladimir A. Tkačov - 1:4
     
    55:52
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Střelu zápěstím Korškova sklepl Kivistö jen na hůl VLADIMIRA A. TKAČOVA, který se otočil kolem své vlastní osy a střelou pod břevno přehodil ležícího beka i gólmana. Asistence: Jegor Korškov a Rušan Rafikov.
     
    55:30
    Lokomotiv hraje přesně to, co potřebuje. Zamkl vlastní obranné pásmo a soupeře nepouští do žádných šancí. Sami naopak využívají možností k protiútokům.
     
    54:49
    Ale jsou to hosté, kteří ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Michail Beljajev bekhendem hledal Ivanova, ten zády k bráně nezvládl zakončit.
     
    54:20
    Mužstvo z Helsinek musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Ani ve čtvrtém utkání proti Jaroslavli to s ním totiž nevypadá vůbec dobře, je necelých šest minut od vyřazení.
     
    53:19
    Porada byla krátká a finální rozhodnutí rozradostnilo fanoušky v hale. Gól zůstává v platnosti!
     
    53:19
    Rozhodčí si odjíždí ještě celou situaci přezkoumat. Podle opakovaných záběrů to ale vypadá, že gól zůstane v platnosti.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Pudas – 10. A. Marčenko (Alexejev, Kraskovskij), 32. Pulkkinen (Korškov), 54. A. Petersson (Korškov), 56. V. A. Tkačov (Korškov, Rafikov)


    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Kalninš) – Lepistö, Kivistö, J. Krejčík, D. Sklenička, Pudas, Friman – Nicklas Jensen, O'Neill (A), Joensuu (A) – Haapala, Schroeder, Savinainen – Pakarinen, Mäenalanen, Hännikäinen – Anttila (C), Pihlström, H. Ikonen.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – A. Marčenko (A), Rafikov, Barancev, M. Osipov, Ohtamaa, Čerepanov, Malyšev – Kovalenko, Kraskovskij, Alexejev – Korškov, V. A. Tkačov (C), A. Petersson – Pulkkinen, Ivanov, Kajumov – J. Averin (A), Iljenko, Beljajev – Ťutněv.

    Rozhodčí: Kulakov, Ovčinnikov – Berseňjev, Judin
    Jokerit 0 4 Jaroslavl
    #1 Středa 03.03.2021 • 17:30
    Jaroslavl - Jokerit 1:0
    #2 Pátek 05.03.2021 • 17:30
    Jaroslavl - Jokerit 5:0
    #3 Neděle 07.03.2021 • 15:00
    Jokerit - Jaroslavl 2:3 po prodl.
    #4 Úterý 09.03.2021 • 17:30
    Jokerit - Jaroslavl 1:4
    bahis siteleri