Mohuč – Hertha 1:1 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
1:1 (1:1)
Hertha BSC
Pondělí 03.05.2021, 18:00 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u bundesligové dohrávky devětadvacátého kola, v němž se proti sobě postaví 1. FSV Mohuč 05 a Hertha BSC.
     
    Obě mužstva jsou namočená do sestupových bojů, a tak se potřebují odrazit k lepším zítřkům. Lépe je na tom Mohuč, která se nachází na dvanáctém místě, když získala čtyřiatřicet bodů. Domácí celek se aktuálně nachází v dobré formě, vždyť v posledních čtyřech duelech čtyřikrát zvítězil a jednou remizoval, naposledy si vyšlápl na Bayern! Na barážovou pozici má Mohuč náskok pěti bodů. O mnoho hůře je na tom Hertha, která posbírala šestadvacet bodů a je předposlední, tedy sedmnáctá. Navíc ji čeká těžký program, vždyť dnes hraje právě s Mohučí a ve čtvrtek zase Freiburgem. Také Berlínští nemají v posledních týdnech špatnou formu, vždyť dvakrát zvítězili, dvakrát remizovali a pouze jednou prohráli. V posledním duelu uhrál hostující tým s ambiciózním Mönchengladbachem.
     
    Oba celky se utkaly v letošní sezóně jednou, hrálo se dvanácté kolo Bundesligy. K vítězství měla blíže Mohuč, která zahodila dvě velké příležitosti, které ale Hertha přežila, a tak se urodila bezbranková remíza. V duelu ani jedno mužstvo netrefilo prostor branky, proto doufejme, že dnes tomu bude zcela jinak.
     
    Střetnutí mezi Mohučí a Herthou startuje v pondělí od 18 hodin? Přiblíží se Berlínští možné záchraně, nebo domácí ještě více uniknou sestupovým příčkám? Ze souboje je pro vás připravený podrobný textový přenos, kterým vás provede Michal Luxa. Pro českého a slovenského fanouška je utkání o to zajímavější, že by do něj mohli zasáhnout na hostující straně Peter Pekarík a Vladimír Darida!
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který startuje v 18 hodin. Již jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme. Bohužel v sestavě Herthy chybí Vladimír Darida i Peter Pekarík, kteří začnou duel pouze na lavičce náhradníků!
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, Bell, Niakhaté (C) – D. da Costa, Barreiro, Kohr, Boëtius, Mwene – Ádám Szalai, Onisiwo.
    Náhradníci: Dahmen – Brosinski, Burkardt, Glatzel, Hack, Latza, Öztunali, Quaison, Stöger.

    Hertha BSC: Schwolow – Klünter, Stark (C), Dardai – Zeefuik, Tousart, S. Khedira, Guendouzi, Mittelstädt – Cunha, J. Córdoba.
    Náhradníci: Körber – Alderete, Ascacibar, Boyata, Darida, Pekarík, K. Piątek, Radonjić, Torunarigha.

    Rozhodčí: Stegemann – Kleve, Assmuth.
     
    Oba celky už se připravují v útrobách stadionu, za pár chvil začínáme! Ještě před samotným výkopem proběhne los kapitánů a poté se můžeme těšit na samotné střetnutí! Pojďme se bavit fotbalem, pojďme se bavit Bundesligou!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dohrávka devětadvacátého kola Bundesligy právě začala! Hostující celek se chopil úvodního výkopu, po němž přišel dlouhý nákop, ovšem ten putoval až k brankáři Mohuče.
     
    2
    Jerry St. Juste začal první akci svého mužstva, ovšem následně dostal nepřesnou přihrávku od spoluhráče. Berlínští se tak na útočné polovině chopili vhazování, avšak Matheus Cunha předvedl další lacinou ztrátu.
     
    3
    Před pokutovým územím byl faulován Jhon Córdoba, jenž vybojoval standardní situaci! Matheus Cunha vyslal zakončení z levé strany, ovšem jeho pokus letěl pouze doprostřed branky, kde byl připravený Robin Zentner.
     
    4
    Mohuč do dnešního střetnutí nastoupila v červených dresech, naopak Hertha se oblékla do modré sady!
     
    5
    Niklas Stark se dostal do nesnází a byl donucen k zahrání míče mimo hrací plochu. Domácí celek tak rozehrával rohový kop a k hlavičce se dostal osamocený Stefan Bell, jenž zamířil těsně nad břevno!
     
    6
    Zatím se hrálo spíše kolem středového kruhu, ale Mohuč se začíná pomalu osmělovat. Zatím ale sledujeme spíše taktickou bitvu, oba celky potřebují nutně bodovat, aby se zachránily.
     
    8
    Další akci domácího celku zastavil pomezní rozhodčí, který viděl ofsajdové postavení. Následně se hra přiostřila u postranní čáry, ale bude se jen vhazovat od prostoru mezi střídačkami.
     
    9
    Moussa Niakhaté vhodil dlouhý aut, který propadl až do zadní části šestnáctky, kde se nacházel osamocený Jean-Paul Boëtius. Jemu střela vůbec nevyšla a balonu se chopil Alexander Schwolow!
     
    10
    Jean-Paul Boëtius má obrovskou smůlu! Domácí hráč se nacházel u levé tyče a chtěl přehodit hostujícího brankáře. To se mu sice povedlo, ale balon skončil na horní tyči!
     
    11
    V úvodních deseti minutách měla Mohuč tři obrovské příležitosti, ale všechny zahodila. Hertha se potřebuje něčím chytit, jinak by mohla odjet s debaklem.
     
    13
    Centr z pravé strany odvrátil na roh Stefan Bell! Po centru od praporku se v šestnáctce zjevil osamocený Niklas Stark, jehož hlavička zamířila kousek vedle pravé tyče!
     
    14
    A znovu se hra přesunula na druhou stranu, kde to z velké dálky zkusil Jean-Paul Boëtius, jehož pokus postrádal přesnost i razanci.
     
    15
    Krásnou přihrávku na hranici velkého vápna vyslal Matteo Guendouzi, jenže Jhon Córdoba nezvládl první dotek s míčem a přišel o něj. Utkání se začíná pořádně rozjíždět!
     
    17
    Vypadá to, že také hostující mužstvo se chytilo! Jhon Córdoba pouštěl míč na rohový kop, ovšem pomezní rozhodčí ukazuje, že se bude kopat od brány, což útočníka pořádně rozzlobilo.
     
    18
    Na druhé straně vnikl do šestnáctky Jean-Paul Boëtius, jenž se pokusil o centr, který na roh srazil Niklas Stark. Mohuč následně rozehrála rohový kop, avšak nic kloudného nevymyslela.
     
    18
    Prvním potrestaným hráčem je Stefan Bell (Mohuč), který u postranní čáry zastavil pronikajícího Jhona Córdobu. Hlavní rozhodčí okamžitě tahal z kapsičky žlutou kartu.
     
    19
    K rozehrání volného kopu se znovu postavil Matheus Cunha, jenž míč znovu kroutil do prostoru branky. Ovšem pokus byl vyslán z obrovské dálky, a tak si s ním v pohodě poradil Robin Zentner.
     
    20
    Na pravou stranu pokutového území si naběhl Ádám Szalai, který se jemným lobem snažil přehodit vybíhajícího brankáře. Ovšem Alexander Schwolow byl u útočníka včas a střelu rukou zastavil!
     
    22
    Mohuč vybojovala faul ve středovém kruhu, když se faulu dopustil Matheus Cunha. Domácí mužstvo se pak nacházelo na útočné polovině, jenže opět balon ztratila.
     
    23
    Phillipp Mwene byl v souboji u postranní čáry pozdě, a tak poslal na trávník Deyovaisioa Zeefuika. Domácí hráč tak nešikovně překazil útočnou kombinaci, když stál na patách.
     
    25
    Pětadvacet minut je minulostí a viděli jsme několik velkých příležitostí, ovšem ani jedna gólem neskončila. Rozhodně nemůžeme říct, že bychom neviděli kvalitní fotbal.
     
    26
    Hráči v červených dresech znovu kombinovali na útočné polovině a před branku přišel střílený centr z pravé strany, který se obraně Herthy povedl odvrátit. Mohuč po chvíli vybojovala alespoň další rohový kop.
     
    27
    K rohovému praporku přispěchal Phillipp Mwene, jehož pas mířil na první tyčku, kde ve vzduchu vládl Niklas Stark. Berlínští poté se odkopem ubránili a do akce mohl jít Jhon Córdoba, jenž po souboji skončil na zeleném pažitu.
     
    28
    A znovu došlo k zakončení po dobré kombinaci na pravé straně. Na hranici vápna se nacházel osamocený Phillipp Mwene, jehož z velké dálky dobíhal Matteo Guendouzi. Střelecký pokus však zamířil jen nad bránu Herthy.
     
    29
    V osobním souboji si Niklas Stark vypomohl zatažením za dres, Ádám Szalai se potácel k zemi. Mohuč rozehrávala standardní situaci, ovšem praporek pomezního rozhodčího letěl hned nad hlavu.
     
    31
    Berlínští potřebují nutně uklidnit hru, jelikož se proti jejich brance valí jeden útok za druhým. Chvíli byla k vidění kombinace mezi obránci, ale následně nákop pokazil Niklas Stark, jehož ale následně dohrál soupeř.
     
    32
    Marton Dardai se snažil zachytit nepřesnou přihrávku, což se mu nepovedlo a hostující mužstvo se bude znovu bránit. Mohuč už se přesunula na útočnou polovinu, ale nepřesná přihrávka skončila až u brankáře.
     
    34
    Jean-Paul Boëtius vyslal pas dopředu, kde si míč zpracoval Karim Onisiwo. Ten se pokusil o přenesení hry na pravou stranu, kde míč zachytil obránce Herthy.
     
    34
    Stefan Bell může být rád, že se nejde předčasně sprchovat! Domácí hráč vystoupil proti Matheusu Cunhaovi, kterého trefil do kotníku. Rozhodčí hráči okamžitě domlouvá a Mohuč chystá první střídání.
     
    36
    Hertha právě vstřelila branku!
    Stefan Bell sice vyloučen nebyl, ale Mohuč i tak byla potrestána! Na centr z volného kopu si naskočil LUCAS TOUSART, jenž míč poslal mimo brankářův dosah, když zamířil do levého spodního rohu branky! Asistence: Marton Dardai.
     
    37
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Stefan Bell, přichází Alexander Hack.
     
    39
    Matheus Cunha ztratil míč, čímž pustil soupeře do kombinace! Celou situaci za cenu žluté karty zastavil Lucas Tousart (Hertha)!
     
    40
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Před domácí brankou spálil tutovou příležitost Matheus Cunha a hra se velmi rychle přenesla na druhou stranu! Centr z pravé strany byl odvrácen za šestnáctku, kde se nacházel PHILLIPP MWENE, jenž si míč posunul více na střed a pak jej poslal do pravé šibenice.
     
    42
    Po mnoha šancích jsme se dočkali také úvodní branky, kterou rychle doplnil i vyrovnávací gól! Hertha se z vedení dlouho neradovala a střetnutí začíná zase od začátku.
     
    43
    Mohuč vyrovnávací branka nakopla, tentokrát vymyslela centr z levé strany, který odvrátil kapitán Niklas Stark. Domácí se u středového kruhu vrátili ke kombinaci.
     
    44
    Karim Onisiwo si chtěl na levé straně dojít pro faul, ovšem hlavní rozhodčí hru pustil. Marton Dardai následně neměl na vybranou a míče se odkopem jen zbavil.
     
    45+1
    Bude se nastavovat jedna minuta!

    Ovšem nyní se nehraje, protože hru nedovoleně přerušil Jean-Paul Boëtius. Jenomže jeden z hostů ještě zůstal ležet na trávníku, a tak čas rychle ubíhá ke svému konci.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavý první poločas, v němž si Mohuč vypracovala více brankových příležitostí. Jenomže z vedení se po standardní situaci radovala Hertha. Radost berlínského týmu netrvala dlouho, a tak o poločasové přestávce platí stav 1:1!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Poločasová přestávka skončila, otevřete si popcorn nebo pivo a bavme se druhou částí hry. Mohuč se hned hnala na útočnou polovinu, avšak její snažení skončila na hranici velkého vápna.
     
    47
    Vypadá to, že kromě jednoho střídání v prvním poločase, se pokračuje beze změn. Vraťme se na trávník, kde si Mohuč pohlídala nákop na levou stranu, kde operoval Matheus Cunha.
     
    48
    Hertha se ke konci prvního poločasu výrazně zlepšila, její hru by mohl ještě více osvěžit reprezentační záložník Vladimír Darida.
     
    49
    Po pěkné přihrávce z levé strany si mezi hostující stopery nabíhal Ádám Szalai. Maďarský hráč ale skončil jednomu z nich na zádech, a tak se k míči neprobojoval.
     
    50
    Jean-Paul Boëtius napadal rozehrávku soupeře, ale přehnal to s agresivitou, proto Deyovaisio Zeefuik skončil na trávníku. Hertha bude rozehrávat z klidné pozice.
     
    51
    Sami Khedira zůstal po zákroku ležet na trávníku, ovšem hra pokračovala. Mohuč se snažila projít k další velké šanci, jenomže na hranici vápna dobře zapracoval Niklas Stark.
     
    52
    Za dalším dlouhým nákopem, který směřoval za obranu, si nabíhal Karim Onisiwo. Ovšem ve stejný moment z branky vyrazil Alexander Schwolow, jenž zamezil jakýmkoliv nepříjemnostem.
     
    54
    Matheus Cunha získal míč ve středovém kruhu, pokryl si ho tělem a vynutil si faul. Hertha rozehrávala a tlačila se dopředu po pravé straně, kde nepřesnou přihrávku nezachytil už na hrací ploše Deyovaisio Zeefuik.
     
    55
    Jeden z domácích hráčů měl plné nohy práce, aby o balon nepřišel. Jenže při napadání si počínal nedovoleně Karim Onisiwo, bude tak rozehrávat hostující brankář.
     
    56
    Na levé straně měl proti sobě soupeře Maximilian Mittelstädt, jemuž se povedlo odcentrovat. Ovšem balon směřoval pouze do míst, kde se nacházel bránící hráč Mohuče.
     
    57
    Matteo Guendouzi skvěle vytáhl míč a pak roztáhl hru doleva, odkud centroval příliš blízko k brance Maximilian Mittelstädt. Robin Zentner tak vyrazil míč na rohový kop.
     
    58
    Matheus Cunha poslal centr na zadní tyč, odkud ho na přední vrátil Lucas Tousart. Následně se slabou hlavičkou prezentoval Sami Khedira, a tak Robin Zentner stihl pokus zastavit.
     
    59
    Maximilian Mittelstädt se pokoušel přihrát podél levé postranní čáry, kde se nacházeli Jhon Córdoba a Matheus Cunha. Ovšem míč opustil hrací plochu a Mohuč bude vhazovat.
     
    60
    Za malou chvíli přijde na hrací plochu český reprezentant Vladimír Darida, jehož doplní ještě dva spoluhráči!
     
    60
    Mohuč rozehrávala rohový kop, který hlavou zakončil Phillipp Mwene. Jeho hlavička mířila do země a následně ji lapil Alexander Schwolow.
     
    61
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Sami Khedira, přichází Dedryck Boyata.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Lucas Tousart, přichází Santiago Ascacibar.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Deyovaisio Zeefuik, přichází Vladimír Darida.
     
    62
    Karim Onisiwo výborně zapracoval na pravé straně šestnáctky, kde udržel míč! Následně z úhlu pálil do bližšího spodního rohu branky, ovšem Alexander Schwolow vytáhl parádní zákrok nohou. Dedryck Boyata si hned po svém nástupu musel připadat jako mladší žák.
     
    63
    Nákop od postranní čáry mířil do šestnáctky, kde si míč zpracoval maďarský hráč Mohuče. Už to vypadalo, že Ádám Szalai také zakončí, ale v posledním momentu mu balon ukopl Niklas Stark.
     
    65
    Na levé straně pronikl do pokutového území Matheus Cunha, který směřoval střelu kolem obránce až na zadní tyč. Jenomže parádní zákrok vytáhl Robin Zentner, který míč vyrazil na roh.
     
    66
    Centr od rohového praporku směřoval na první tyč, kde ve vzduchu vláhl domácí brankář. Mohuč mohla otočit hru, ovšem daleko se nedostala.
     
    67
    Po nepřesné přihrávce šel do zbytečného skluzu Matheus Cunha (Hertha), který je tak dalším hráčem, jenž si prohlédl, jak vypadá žlutá karta.
     
    69
    Další akci domácího mužstva zastavil Maximilian Mittelstädt, Hertha se pokusila otočit hru, ale po pravé straně neprošla. Ovšem bude vhazovat a zůstane tak na útočné polovině.
     
    70
    Aktivní Matheus Cunha chtěl udělat kličku do strany a byl faulován. Berlínští budou rozehrávat standardní situaci zpoza pokutového území.
     
    71
    Maximilian Mittelstädt se postavil k rozehrání standardní situaci, centr směřoval na zadní tyč, kde se nacházeli Matheus Cunha a Niklas Stark. Pro balon si vyběhl Robin Zentner, jenž cestou zboural hostujícího kapitána.
     
    71
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Matheus Cunha, přichází Nemanja Radonjić.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Ádám Szalai, přichází Robert Glatzel.
     
    73
    V přerušené hře uviděl žlutou kartu ještě Leonardo Barreiro (Mohuč), který zastavil rychle rozvíjející se akci Herthy.
     
    74
    Dalším potrestaným hráčem je Santiago Ascacibar (Hertha), který zastavil zezadu ve skluzu pronikajícího soupeře. Mohuč bude rozehrávat přímý kop z velmi nadějné pozice!
     
    75
    Vladimír Darida si lehl za zeď a o rozehrání přímého kopu se postaral francouzský kapitán Moussa Niakhaté, který trefil právě hráče ve zdi. Následně se Mohuč dopustila faulu na Matteoa Guendouziho.
     
    77
    První poločas byl daleko napínavější než druhý, ovšem hra má stále pořádný náboj. Oba celky chtějí zvítězit, třeba se ještě jedné branky dočkáme.
     
    78
    Maximilian Mittelstädt se na straně dopustil dalšího faulu, Mohuč poslala do šestnáctky další centr. Míč zamířil na zadní tyč, kam si pro něj z branky vyběhl pohotový Alexander Schwolow.
     
    79
    V závěru zápasu je k vidění spousta faulů, tentokrát byl u středového kruhu poslán k zemi Jhon Córdoba. Po rychlém rozehrání přihrával na hranici vápna Matteo Guendouzi. Dost času k zakončení měl pravé Jhon Córdoba, jenž dlouho otálel, a tak ho míče zbavil Moussa Niakhaté.
     
    80
    Alexander Schwolow a Dedryck Boyata se před vlastní brankou nedomluvili, ovšem dobře to pro Herthu dopadlo. Centrem se prezentoval Karim Onisiwo a míč před svým brankářem přizvedl obránce, naštěstí se na zadní tyči nenacházel žádný hráč Mohuče.
     
    80
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Jhon Córdoba, přichází Krzysztof Piątek.
     
    82
    Hertha nabízela soupeři další volný kop z levé strany. Jenže centr pohlídal Dedryck Boyata, jenž dal hlavičku k vlastnímu brankáři.
     
    83
    Na levou stranu šestnáctky si naběhl Vladimír Darida, který dal přihrávku před branku. Ve stoprocentní šanci se nacházel Krzysztof Piątek, jenž už byl v malém vápně, ale míč poslal zcela nepochopitelně vedle levé tyče!
     
    84
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jean-Paul Boëtius, přichází Danny Latza.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Daniel Brosinski.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Danny da Costa, přichází Robin Quaison.
     
    85
    Dominik Kohr dohrál u postranní čáry českého reprezentanta Vladimíra Daridu. Berlínští tak zůstávají u balonu a mohou střádat plány na rozhodující trefu.
     
    86
    Střídající Dedryck Boyata nehraje povedené střetnutí, pokazil další lehkou přihrávku do strany. Mohuč díky němu vhazuje na útočné polovině.
     
    88
    Blížíme se k vypršení normální hracího času a stav zápasu je stále vyrovnaný. Oba celky budou chtít ještě rozhodnout, kdo v dnešní dohrávce zvítězí.
     
    90
    Mohuč odcentrovala z levé strany, ale míč proskákal na druhou stranu hrací plochy, odkud chtěl poslat pas před branku Daniel Brosinski. Jeho snažení bylo sražené na roh!
     
    90+1
    Budou se nastavovat tři minuty!
     
    90+1
    Z rohového kopu mohla a měla Mohuč rozhodnout! Na centr si totiž naskočil Moussa Niakhaté, jenž razantní hlavičku poslal jen doprostřed branky, kde se nacházel připravený Alexander Schwolow!
     
    90+2
    Zprava znovu centroval Daniel Brosinski a za hlavičkou se natahoval Robert Glatzel. Domácí hráč byl zády k brance, a tak poslal míč jen vedle levé tyče.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme dohrávané střetnutí devětadvacátého kola německé Bundesligy, které skončilo za nerozhodného stavu! V prvním poločase byla k vidění reklama na fotbal a také galavečer zahozených příležitostí! Ve druhém měla hra náboj a rychle se přelévala. Ovšem asi v největší šanci na rozhodnutí o vítězství selhal střídající polský útočník Herthy Krzysztof Piątek! Jinak ale byla Mohuč více na útočné polovině, a tak je remíza asi zaslouženým výsledkem.
     
    S konstatováním, že Hertha hraje další odložené střetnutí už ve čtvrtek, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního večera. (19:56:45)

    Michal Luxa

    Branky: 40. Mwene – 36. Tousart (Dardai)

    Karty:   18. Bell (MAI), 73. Barreiro (MAI) – 39. Tousart (HER), 67. Cunha (HER), 74. Ascacibar (HER)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:13.
    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, Bell (37. Hack), Niakhaté (C) – D. da Costa (84. Quaison), Barreiro, Kohr, Boëtius (84. Latza), Mwene – Ádám Szalai (72. Glatzel), Onisiwo (84. Brosinski).
    Náhradníci: Dahmen – Brosinski, Burkardt, Glatzel, Hack, Latza, Öztunali, Quaison, Stöger.

    Hertha BSC: Schwolow – Klünter, Stark (C), Dardai – Zeefuik (61. Darida), Tousart (61. Ascacibar), S. Khedira (61. Boyata), Guendouzi, Mittelstädt – Cunha (71. Radonjić), J. Córdoba (80. K. Piątek).
    Náhradníci: Körber – Alderete, Ascacibar, Boyata, Darida, Pekarík, K. Piątek, Radonjić, Torunarigha.

    Rozhodčí: Stegemann – Kleve, Assmuth
    thejrc.org