Buffalo – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | New Jersey – Boston 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Pittsburgh 3:7 (kon.)
Carolina – Chicago 6:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 1:4 (kon.)
po s.n. (1:0)
Buffalo Sabres
4:3 (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
New York Islanders
Středa 05.05.2021, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    New York Islanders

    New York Islanders se momentálně nachází na čtvrté pozici východní divize, jenomže si již s předstihem zaručil postup do vyřazovacích bojů. New York Islanders má totiž náskok na páté místo již devět bodů, což pochopitelně bude stačit. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole přišel o sérii dvou výher v řadě, senzačně totiž prohrál právě na ledě posledního Buffala. New York Islanders dokonce vedl už 2:0, nicméně soupeř od poloviny zápasu převzal otěže zápasu a nakonec se mu povedlo vyhrát poměrem 4:2. Rozhodující branka přitom padla necelé čtyři minuty před koncem zápasu.
     
    Buffalo Sabres

    Na opačné straně stojí Buffalo Sabres, kterému se ani letošní sezóna moc nepovedla a momentálně z toho je poslední pozice východní divize. Buffalo Sabres ztrácí na předposlední místo šest bodů, v závěrečných kolech tak bude hrát pouze o to, zda se umístí na poslední pozici. Buffalo Sabres v minulém kole ukončilo dlouhou sérii bez výhry, v již zmiňovaném utkání proti Islanders dokázalo vyhrát výsledkem 4:2. Buffalo Sabres je druhým nejhorším domácím týmem své divize, bodově je na tom hůř už jen New Jersey, které aktuálně má o tři body méně.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Houser (Lekkas) – Dahlin, Jokiharju, M. Samuelsson, Ristolainen (A), Bryson, C. Miller – Bjork, S. Reinhart (A), Olofsson – Asplund, Mittelstadt, Tage Thompson – Ruotsalainen, Sheahan, Cozens – Skinner, Eakin, Caggiula.

    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Johnston, Pageau (A), Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Josh Bailey (A) – Palmieri (A), Zajac, Wahlstrom – Dal Colle, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodčí: Morton, Schrader – Smith, Kovachik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování patří Buffalu, které hned nahazovalo dopředu, ale kotouč takto skončil pouze u Ilji Sorokina.
     
    00:34
    Michael Houser měl poněkud složitější první zákrok, protože si to hosté pěkně vykombinovali, avšak domácí brankář skvěle pokryl zakončení Ryana Pulocka!
     
    01:08
    Sabres nezvládli buly před svou bránou a tak jejich gólman musel ještě jednou zasahovat, což zvládl a umožnil tak spoluhráčům založit útočnou akci.
     
    01:30
    Hra se zpočátku poměrně kouskuje, protože se nyní muselo přerušovat kvůli posunuté brance Islanders, kotouč navíc vzápětí končí mimo kluziště a tak se zase musí vhazovat.
     
    02:08
    Hosté se raději osvobodili čistým nahozením, puk ale samozřejmě neudrželi. Vzápětí se však stejně stěhují dopředu díky zakázanému uvolnění soupeře.
     
    02:33
    Sam Reinhart zahájil nadějnou protiakci, kterou i sám zakončil, jenže do cesty se mu postavil jeden z obránců, který jeho pokus zablokoval.
     
    03:12
    Islanders mířili do přečíslení tři na jednoho, které však pokazil Josh Bailey, jenž nedokázal ideálně zpracovat přihrávku a tak z toho byla jen střela z dálky, kterou Michael Houser v klidu pokryl.
     
    04:00
    Konečně se hraje delší dobu bez přerušení, což zatím více svědčí Buffalu, které má většinu času kotouč pod kontrolou, ale marně hledá cestu k nějakému náporu.
     
    04:49
    New York je samozřejmě v útoku mnohem nebezpečnější než soupeř, nyní brankáře prozkoušel Oliver Wahlstrom, ale Michael Houser pořád zůstává stoprocentní.
     
    05:09
    Sam Reinhart rozjel další protiútok svého týmu, z něho se nakonec vyklubal i nějaký nápor, při kterém domácí opravdu dlouho váhají se zakončením.
     
    05:54
    Sabres v útočném pásmu velmi dobře kombinují, díky čemuž nakonec mohla přijít střela z velké blízkosti, ale ta skončila pouze na betonu Ilji Sorokina.
     
    06:14
    Adam Pelech podniků útočný výlet společně s Nickem Leddym, který však nemohl zakončit kvůli špatnému zpracování přihrávky.
     
    06:49
    Buffalo pořád nedokáže efektivně zakládat útočné akce, protože další dlouhý pas skončil až na zakázaném uvolnění a Michael Houser tak bude muset zpozornět.
     
    07:01
    Domácí brankář se rozhodně nenudí, protože musel chytat po dvou vhazováních před jeho bránou, přičemž následně vždy přerušil hru.
     
    07:30
    Sabres výborně vytlačili soupeře z pásma a už se hnali do další protiakci, při které mohl Cody Eakin sám ujíždět na branku, jenže dostal moc dlouhou přihrávku.
     
    08:15
    Michael Houser raději zase přeruší hru po lehkém nahození protivníka, první třetina se tak docela táhne.
     
    08:43
    Anthony Beauvillier míří za nahozeným kotoučem, přičemž ho sice nezískal, ale soupeře alespoň donutil k nepřesné přihrávce.
     
    09:14
    Josh Bailey střelou z dálky docela vystrašil gólmana Buffala, který se jen ohlížel, protože nestačil zareagovat. Nakonec to nevadilo, protože kus gumy skončil mimo tři tyče.
     
    09:52
    Sam Reinhart nedostal zrovna přesnou přihrávku, avšak i přesto kotouč zkrotil, ale pod tlakem už ho nedokázal prodloužit k dalšímu spoluhráči.
     
    10:23
    Islanders jsou velmi aktivní při napadání, nějaké viditelné výsledky jim to však zatím nenese, protože domácí toho při rozehrávce moc neriskují.
     
    11:01
    Michael Houser v klidu vyráží vysokou střelu Kylea Palmieriho mimo kluziště a tak se před ním po komerční přestávce bude vhazovat.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:25
    Scott Mayfield úspěšně kryje nebezpečné nahození protivníka a následně i dobře rozehrává, ve středním pásmu se však o kotouč strhla pořádná mela.
     
    12:08
    Drake Caggiula už nemá příliš energie, kotouč proto odevzdává soupeři a míří na střídačku. Svou pětici tak samozřejmě mění také New York.
     
    12:42
    Travis Zajac se pokoušel o přihrávku před branku, avšak rychle se na něj sesypali dva protihráči, kteří mu nic nedovolili.
     
    13:05
    Anthony Beauvillier se zničehonic uvolnil v levém kruhu a mohl tak rychlou střelou z první překvapit Michaela Housera, ten však byl rychle na betonech a úspěšně zasáhl.
     
    13:38
    Islanders začínají být mnohem aktivnější, čímž jen potvrzují svou roli favorita. Zatím ale marně hledají cestu přes mladého Michaela Housera.
     
    14:10
    Sam Reinhart vedl další rychlý protiútok a tentokrát ho i zakončil, z pravé strany však mířil pouze do zadního mantinelu.
     
    15:10
    Buffalo ustálo další složitou obranu, ale do útoku opět nemůže, protože potřebuje nutně vystřídat. Vzápětí se tak bude muset znovu bránit.
     
    15:59
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo se překvapivě dostává do vedení díky dobrému napadání! Jeff Skinner totiž narušil rozehrávku New Yorku, přičemž odražený kotouč mu následně vrátil Drake Caggiula. Prvně jmenovaný následně před brankou uvolnil CODYHO EAKINA, jenž nechytatelně vystřelil do levé šibenice. Asistence: Jeff Skinner, Drake Caggiula.
    15:59 Cody EAKIN - 1:0
     
    16:25
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté ihned odpovídají, protože jednobranková ztráta se jim vůbec nelíbila! Postaral se o to ANTHONY BEAUVILLIER, jehož ve střelecké pozici našel Josh Bailey, jenž svou přihrávkou zaskočil celou obranu Buffala včetně brankáře Michaela Housera, který tak na následnou střelu nedokázal zareagovat. Asistence: Josh Bailey, Brock Nelson.
    16:25 Anthony BEAUVILLIER - 1:1
     
    17:42
    New York pokračuje v náporu, domácí brankář ale zatím drží a podruhé neinkasuje. Nejspíš je to ale jen otázka času.
     
    18:22
    Victor Olofsson sice dostal kotouč přes modrou čáru, ale nemohl ho udržet, takže se společně se spoluhráči musí pořád soustředit na defenzivu.
     
    18:36
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Victor Olofsson – 2 min., držení hole).
     
    19:28
    Islanders si v první minutě přesilovky nic nebezpečného nevytvořili. Kotouč sice pořád drží v útočné třetině, ale prostě se jim tam příliš nedaří.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    První dějství nám příliš vyrovnanou podívanou nenabídlo, i když pořád platí vyrovnaný stav. Většinu času samozřejmě měli navrch Islanders, kteří však paradoxně inkasovali poprvé, a to po ztrátě puku při rozehrávce, což potrestal Cody Eakin. New York ale našel bleskovou odpověď díky Anthonymu Beauvillierovi, takže po první přestávce bude prakticky stejný stav jako před zápasem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Islanders ještě dohrávají přesilovou hru, ale zatím jim to příliš nevychází, protože o kotouč bojují ve vlastním pásmu.
     
    21:14
    Buffalo už má oslabení za sebou a může tak naplno myslet na útočení, ihned se tak vydává dopředu za pomoci nahození.
     
    22:00
    Stále se hraje bez přerušení, takže se tempo hry každým okamžikem zvyšuje. Hosté tak z toho vytěžili zakončení, které však Michaelu Houserovi moc problémů nenadělalo.
     
    22:44
    Victor Olofsson si chtěl kotouč posunout po mantinelu, ale to bylo k ničemu, protože ho takto přihrál jen k protihráči.
     
    23:12
    Rychlého přechodu do útočného pásma využil Riley Sheahan, jenž nestřílel vůbec špatně, ale Ilja Sorokin ho vychytal vyrážečkou.
     
    23:44
    Islanders právě vstřelili branku!
    New York bleskově dokonává obrat a směřuje za vítězstvím! Po vyhraném souboji u mantinelu se u modré čáry do puku opřel RYAN PULOCK, který mířil přesně nad levé rameno Michaela Housera, jenž nic neviděl, takže nemohl reagovat. Asistence: Cal Clutterbuck, Ross Johnston.
    23:44 Ryan PULOCK - 1:2
     
    25:28
    Buffalo rozhodně nic nevzdává a směrem dopředu začíná soupeře přehrávat, nyní z toho ale vznikla pouze zblokovaná rána.
     
    26:13
    Ilja Sorokin sice musí držet pozornost, ale zasahovat už dlouho nemusel, protože jeho obrana pracuje jako hodinky a soupeři vůbec nic nedovoluje.
     
    26:44
    Arttu Ruotsalainen vymyslel dost chytrou zadovku, která ale byla moc pomalá, takže ji přečetl protihráč, který tak okamžitě dostává kotouč z pásma.
     
    27:13
    Michael Houser ránu Noaha Dobsona moc dobře viděl, takže zcela bez problémů zasáhl a raději přerušuje hru.
     
    27:19
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Jordan Eberle – 2 min., sekání).
     
    28:07
    Sabres se sice celou přesilovku drží v útočném pásmu, ale jejich kombinace je velmi pomalá a tak z toho nemůže vzniknout žádné nebezpečné zakončení.
     
    28:43
    Islanders potvrzují své skvěle oslabení, protože soupeři nedovolili ani jednu střelu a početní nevýhodu tak nejspíš přežijí bez úhony.
     
    29:16
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté dokonce v oslabení skórují a odskakují na rozdíl dvou gólů! Jacob Bryson si jako poslední hráč nemohl dovolit chybu, ale to přesně udělal, protože nezpracoval přihrávku a navíc upadl, čímž se otevřela možnost pro CALA CLUTTERBUCKA, který tak zamířil do úniku, jenž využil střelou nad lapačku domácího brankáře. Bez asistence.
    29:16 Cal CLUTTERBUCK - 1:3
     
    30:18
    Domácí od inkasované branky marně hledají cestu dopředu. Nyní se to přece jen povedlo Andersu Bjorkovi, ale ten stejně nemířil mezi tyče.
     
    30:56
    Victor Olofsson při pokusu o nahození trefil jen hůl protihráče, kotouče se tak bez větších problémů zmocnili Islanders.
     
    31:24
    Hosté hrají s mnohem větší lehkostí a jistotou, takže by dnešní zápas neměli ztratit. Buffalo ve všech ohledech přehrávají.
     
    31:54
    Nyní Sabres posílají kotouč na zakázané uvolnění. Michael Houser se tak aspoň v brance nenudí a může si pořádně zachytat.
     
    32:23
    Tage Thompson při pokusu o průniku narazil hned na prvního protihráče v cestě, což následně musel řešit Rasmus Dahlin.
     
    32:53
    Casey Mittelstadt zkusil štěstí z nemalého úhlu, avšak Ilju Sorokina příliš neohrozil, protože ten se jen přitiskl k tyči a připsal si snadný zákrok.
     
    33:27
    Kyle Palmieri nebude první u nahozeného kotouče, stejně však může se spoluhráči útočit díky špatné rozehrávce soupeře.
     
    33:49
    Brankář Buffala nakonec zase přerušuje hru a za chvíli se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    34:15
    Sabres se po delší době usadili v útočném pásmu, kde kombinují výhradně u mantinelů, kvůli čemuž se dostávají k zakončení velmi těžko.
     
    34:43
    Nakonec přišla aspoň střela z dálky, která však byla zablokovaná a Islanders okamžitě mířili do protiútoku, jenž zastavilo ofsajdové postavení.
     
    35:07
    Henri Jokiharju od modré čáry nepálil vůbec zle, brankář hostů měl však dobrý rozhled, takže v klidu nastavil lapačku a lapil kotouč.
     
    35:38
    Buffalo se přece jen trochu vzchopilo a v závěru druhé části začíná být aktivnějším týmem, stále si ale nemůže vytvořit pořádnou příležitost.
     
    36:02
    Nakonec přece jen obraně New Yorku ujel Casey Mittelstadt, který však tváří v tvář Ilju Sorokinovi selhal, protože puk poslal přímo do jeho výstroje!
     
    36:52
    Rasmus Ristolainen tvrdým nahozením poslal kotouč do útočného pásma, kde se ho spoluhráči zmocnili a hledají tak cestu k dalšímu gólu.
     
    37:37
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo přece jen snižuje a zápas tak ještě může být zajímavý! Colin Miller od modré čáry neměl komu přihrát, takže se prostě odhodlal k zakončení, které skvěle dokázal tečovat ANDERS BJORK, který tak kus gumy poslal přímo pod horní tyč. Asistence: Colin Miller, Victor Olofsson.
    37:37 Anders BJORK - 2:3
     
    38:05
    O gólovou teč se pokoušel také Josh Bailey, ten ale kotouč poslal příliš vysoko, kvůli čemuž skončil jen na mantinelu.
     
    38:46
    Islanders si po inkasované brance začal uvědomovat vážnost situace a už se jenom nebrání, ale také se na chvíli ohřál v útoku.
     
    39:13
    Domácí však obranu bez problémů zvládají a za tohoto stavu nejspíš budeme odcházet do šaten. Všechno tak zůstane otevřené.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:53.
     
    Také ve druhém dějství jsme se rozhodně nenudili, protože na vidění byly další tři góly. Islanders v první polovině prostřední části jasně potvrzovali svou roli favorita, díky čemuž bez problémů odskočili do dvoubrankového vedení díky Ryanu Pulockovi a Calu Clutterbuckovi. Následně ale iniciativu pomalu přebíralo Buffalo, které za svou snahu bylo odměněno snížením, o které se postaral Anders Bjork. Je to tedy jen o jeden gól a Sabres tak mohou myslet na body.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Michael Houser už musí tasit svou lapačku proti střele Ryana Pulocka, kterému další gól v zápase nedovolil.
     
    40:38
    Jeff Skinner vybojoval puk v rohu kluziště a okamžitě zkoušel štěstí z úhlu, Ilja Sorokin však žádné zaváhání nepřipustil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:16
    Michael Houser drží svůj tým ve hře dalším povedeným zákrokem, nyní to bude hodně na něm, tak uvidíme, jak si s tlakem poradí.
     
    41:43
    Islanders zamkli soupeře v útočném pásmu a nakonec tak tvrdě vypálil Andy Greene, ale ten mířil přímo do připraveného gólmana.
     
    42:15
    New York se i přes zakázané uvolnění ihned navrací do útoku, čímž jasně ukazuje, že mu jednobrankové vedení rozhodně nestačí a chce ho ještě navýšit.
     
    42:48
    Domácí brankář je s aktuální situací moc dobře srozuměn, proto po chycení nahození nepřerušuje hru a rychle rozehrává.
     
    43:21
    Brock Nelson nebezpečně pálil přímo do protipohybu gólmana, nakonec se však netrefil do prostoru mezi tyčemi.
     
    43:49
    Noah Dobson jen tak tak udržel útočné pásmo, ale stejně to k ničemu nevedlo, protože Jeff Skinner úspěšně vypomohl při defenzivě.
     
    44:08
    Jeff Skinner následně založil i nadějný protiútok, který však zakončil střelou doprostřed brány, jenž Ilju Sorokinovi moc problémů nenadělala.
     
    44:24
    Anders Bjork pokračuje ve své aktivitě a po gólové teči se pokoušel také o úspěšné zakončení, jenže to se velmi těsně nevešlo mezi tyče.
     
    45:06
    Sam Reinhart potřebuje střídat, kotouč tak posílá za branku soupeře, kde nenašel žádného spoluhráče, což není žádným překvapením.
     
    45:45
    Buffalo nehraje vůbec špatně a vyrovnaní se určitě může dočkat, moc nebezpečných příležitostí si však stále moc nevytvořilo.
     
    46:18
    To neplatí o Ostrovanech, kteří dost straší Michaela Housera, který je ale pro svůj tým stále velkou oporou, protože počtvrté neinkasuje.
     
    47:05
    Dlouho se hraje bez přerušení, takže čas velmi rychle plyne, což určitě více vyhovuje hostům, kteří už opatrně zkouší držet aktuální stav až do konce.
     
    47:34
    Nyní se ale pokusili o skórování, od modré čáry pálil konkrétně Scott Mayfield, ale Michaela Housera nijak nezaskočil.
     
    48:13
    Sabres marně hledají cestu přes střední pásmo. Nakonec nahodil dopředu Rasmus Dahlin, který i díky svému aktivnímu napadání dokonce vybojoval útočné pásmo.
     
    48:39
    Nápor ale moc dlouho nevydržel a hosté tak vzápětí směřovali do protiútoku, který jen tak tak zlikvidoval domácí brankář, jenž se následně nepříjemně srazil s vlastní tyčkou, ale naštěstí se nijak nezranil.
     
    49:28
    Tage Thompson šikovně vybojoval kotouč u hrazení a útočné snažení domácích tak může pokračovat, hosté však nedávají soupeři ani milimetr ledu.
     
    50:04
    Mattias Samuelsson svou zadovkou žádného spoluhráče nenašel, Islanders tak okamžitě míří dopředu, kde už se soustředí hlavně na to, aby tam zabili co nejvíce času.
     
    50:40
    Michael Houser chytá nahození soupeře za svou klecí a úspěšně rozehrává.
     
    50:56
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme srovnáno a za aktuálního stavu bychom tak mířilo do prodloužení! ANDERS BJORK si připisuje druhou branku v dnešním utkání, a to když nejprve protlačil kus gumy do pásma a následně po přihrávce Victora Olofssona z pravého kruhu překonal Ilju Sorokina zakončením na bližší tyč. Asistence: Victor Olofsson.
    50:56 Anders BJORK - 3:3
     
    52:20
    Islanders jsou najednou směrem dopředu o dost aktivnější a chtějí pro sebe urvat vítězství v základní hrací době. Michael Houser je však zatím proti.
     
    52:49
    Sam Reinhart mohl dokonce poslat Buffalo do vedení, protože při protiútoku zakončoval prakticky do prázdné klece, ale proti jeho střele na poslední chvíli zasáhla lapačka Ilji Sorokina!
     
    53:28
    Sabres jsou na koni a věří v dokonání obratu, na soupeře tak tlačí a drží kotouč v útočné třetině.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    54:00
    New York se osvobozuje jen díky nahození, viditelně tedy zaostává a nakonec nejspíš bude rád, že dotáhne utkání do prodloužení.
     
    54:39
    Casey Mittelstadt se chopil puku ve středním pásmu, nechce ale nic riskovat, takže ho raději vrací dozadu. Navíc také potřebuje vystřídat.
     
    55:09
    Hosté se po delší době dostali také dopředu, kde přišlo nahození od modré lajny, které se však přes houf hráčů před bránou nedostalo.
     
    55:35
    Islanders přece jen mohli jít zpátky do vedení, protože Casey Cizikas sám uháněl na Michaela Housera, kterého však ani nadvakrát nepřekonal!
     
    56:12
    Mattias Samuelsson se díky pěknému hitu zmocnil puku, ale vzápětí ho stejně ztratil, protože se na něj vrhli dva protihráči.
     
    56:58
    Rána Ryana Pulocka je sražena mimo kluziště, následovat tak bude buly před Michaelem Houserem.
     
    57:13
    Sabres zvládli vhazování před vlastním gólmanem a ještě tak mohou rozjíždět útok, který se však vůbec nepovedl, protože z toho bylo jen nepřesné nahození.
     
    57:46
    Ani jedna ze dvou tvrdých ran od modré čáry nemířila mezi tři tyče, Buffalo se následně bez problémů osvobodilo.
     
    58:14
    Michael Dal Colle si od mantinelu hledal pozici mezi kruhy, přes dva protihráče se však neproháčkoval a tak domácí zvládli i další obranu.
     
    58:47
    Tage Thompson zkouší aktivně napadat, hosté ale tentokrát neselhali při rozehrávce, kotouč ztratili až na útočné modré čáře.
     
    59:22
    Rasmus Ristolainen nechtěně posílá kus gumy na zakázané uvolnění, Michael Houser tak pořád musí držet pozornost, protože jediná chybka může stát celý tým body.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střelecké žně nakonec nepoznaly vítěze po šedesáti minutách, takže na řadu bude muset přijít prodloužení. Jen v základní hrací době jsme viděli v součtu 77 střel, což je celkem neuvěřitelné číslo a potvrzuje to kvalitu obou gólmanů. Oba však třikrát chybovali, v závěrečné části inkasoval jen Ilja Sorokin, kterého podruhé v zápase překonal Anders Bjork, kterému to dneska lepí. Uvidíme, jestli se mu podaří zkompletovat hattrick.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    První buly prodloužení patří Ostrovanům, kteří tak hned začínají kombinovat v útočném pásmu a hledají tak cestu k zakončení.
     
    60:45
    To se jim nepovedlo, protože Buffalu se dnes při defenzivě poměrně daří, díky čemuž i tentokrát docela snadno získalo kotouč pod svou kontrolu.
     
    61:23
    Brock Nelson šikovně obešel jednoho z protihráčů, ale druhý ho už zastavil a Buffalo tak zase hledá cestu k zakončení.
     
    62:04
    V prodloužení chybí nějaké větší příležitosti, oba celky jsou dost opatrné a nechtějí zbytečně chybovat. K vidění tak nejsou žádné riskantní výpady.
     
    62:43
    Tage Thompson vybojoval kotouč v útočné třetině, ale raději ho zavezl do střední části kluziště, protože ho nechtěl ztratit.
     
    63:13
    Rasmus Dahlin při svém útočném výletu pouze přišel o kus gumy, domácí ho však díky chybě soupeře mají rychle zpátky pod kontrolou.
     
    63:55
    Casey Cizikas byl při napadání hodně aktivní a také tvrdý, k zisku puku mu to ale nepomohlo a může být jedině rád, že ho rozhodčí neposlali na trestnou lavici.
     
    64:25
    Josh Bailey šikovně obral o kotouč Caseyho Mittelstadta, díky čemuž byl ve slibné pozici, ale moc dlouho váhal ze střelou, kterou mu nakonec zatrhl jeden z obránců.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení bylo z obou stran hodně opatrné, rozhodující branky jsme se tak nedočkali a na řadu budou muset přijít samostatné nájezdy. Zajímavé také je, že se v prodloužení ani jednou nepřerušilo hra, což se příliš často nestává.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Sam Reinhart zkoušel mířit těsně nad beton gólmana, avšak trefil se jenom do lapačky.
     
    1. série
    0:0
    Jordan Eberle zase mířil mezi ruku a tělo, avšak Michael Houser tuto mezeru včas zaklapl.
     
    2. série
    1:0
    Andersi Bjorkovi se dneska prostě daří, protože skóruje i při nájezdech pěknou střelou do pravé šibenice!
     
    2. série
    1:0
    Anthony Beauvillier svůj nájezd neproměnil, protože se trefil jen do vyrážečky gólmana.
     
    3. série
    1:0
    Casey Mittelstadt toho moc nevymyslel, prostě zkusil štěstí z dálky, ale takto našel jen lapačku Ilji Sorokina.
     
    3. série
    1:0
    Oliver Wahlstrom pálí přímo do Michaela Housera, který tak pokračuje v senzačních výkonech.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Buffalo Sabres.
    Autorem vítězné branky je ANDERS BJORK.
    Anders BJORK - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Buffalo si proti Ostrovanům připisuje dost neočekávané vítězství, o které se nejvíce přičinilo duo Michael Houser – Anders Bjork. První jmenovaný zneškodnil 45 střel a navíc vychytal všechny nájezdy, zatímco druhý jmenovaný si připsal dva góly a vítězný nájezd. New York tak ani podruhé za sebou nestačil na Sabres.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 31 – 48
    Zblokované střely: 14 – 11
    Tresné minuty: 2 – 2
    Využití: 0/1 – 0/1
    Úspěšnost vhazování: 36% – 64%
    Hity: 16 – 19
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Michael Houser (BUF) 45 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 65:00
    Ilja Sorokin (NYI) 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 65:00
     
    Tři hvězdy utkání

    Michael Houser (BUF) 45 zákroků
    Anders Bjork (BUF) 2+0
    Cal Clutterbuck (NYI) 1+1
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a někdy zase na počtenou. (03:43:33)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 16. Eakin (Skinner, Caggiula), 38. Bjork (C. Miller, Olofsson), 51. Bjork (Olofsson), rozh. náj. Bjork – 17. Beauvillier (Josh Bailey, B. Nelson), 24. Pulock (Clutterbuck, Johnston), 30. Clutterbuck

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sam Reinhart (BUF)
    0:0   Jordan Eberle (NYI)
    2. série:
    1:0   Anders Bjork (BUF)
    1:0   Anthony Beauvillier (NYI)
    3. série:
    1:0   Casey Mittelstadt (BUF)
    1:0   Oliver Wahlstrom (NYI)


    Buffalo Sabres: Houser (Lekkas) – Dahlin, Jokiharju, M. Samuelsson, Ristolainen (A), Bryson, C. Miller – Bjork, S. Reinhart (A), Olofsson – Asplund, Mittelstadt, Tage Thompson – Ruotsalainen, Sheahan, Cozens – Skinner, Eakin, Caggiula.
    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Johnston, Pageau, Eberle – Beauvillier, B. Nelson (A), Josh Bailey (A) – Palmieri, Zajac, Wahlstrom – Dal Colle, Cizikas, Clutterbuck (A).

    Rozhodčí: Morton, Schrader – Smith, Kovachik
    thejrc.org