Buffalo – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | New Jersey – Boston 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Pittsburgh 3:7 (kon.)
Carolina – Chicago 6:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 1:4 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Edmonton Oilers
Středa 05.05.2021, 04:05 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:53 Darnell NURSE - 1:4
     
    54:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak toto je velmi studená sprcha pro domácí. Oilers se dostali do přečíslení dva na jednoho, DARNELL NURSE dostal od Archibalda nabito mezi kruhy a edmontonský zadák přesnou střelou našel recept na Demka – 1:4! Asistence: Josh Archibald a Alex Chiasson.
    39:13 Evan BOUCHARD - 1:3
     
    39:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers na konci druhé třetiny naprosto dominují a už vedou o dvě branky! EVAN BOUCHARD vystřelil zápěstím z vrcholu kruhů a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Darnell Nurse a Dominik Kahun.
    37:25 Leon DRAISAITL - 1:2
     
    37:25
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers přesilovku rychle využívají a otáčejí skóre ve svůj prospěch! Opět se jednalo o kombinaci po tradiční ose Connor McDavid – LEON DRAISAITL, německá hvězda tentokráte pálila z levého kruhu. Asistence: Connor McDavid a Tyson Barrie.
    34:29 Leon DRAISAITL - 1:1
     
    34:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté se nakonec dočkali vyrovnání! Connor McDavid našel milimetrově přesným pasem na pravém kruhu LEONA DRAISAITLA, který tvrdou ranou propálil Demka. Asistence: Connor McDavid.
    00:34 Brock BOESER - 1:0
     
    00:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé, Canucks se po 34 sekundách hry dostávají do vedení! Nils Höglander ujel po levé straně a poté našel v předbrankovém prostoru nepokrytého BROCKA BOESERA, který usměrnil puk za Smithova záda. Asistence: Nils Höglander a Alexander Edler.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 1. Boeser (Höglander, Edler) – 35. Draisaitl (McDavid), 38. Draisaitl (McDavid, Barrie), 40. Bouchard (Nurse, Kahun), 55. Nurse (J. Archibald, Chiasson)


    Vancouver Canucks: Demko (Holtby) – Edler (A), Schmidt, Q. Hughes, Hamonic, Rathbone, T. Myers – Höglander, J. T. Miller, Boeser – Pearson (C), Horvat, Lind – Highmore, Graovac, Hawryluk – Vesey, Boyd, MacEwen (A).
    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Nurse (A), Barrie, D. Kulikov, A. Larsson, Lagesson (A), Bouchard (C) – Draisaitl, McDavid, Puljujärvi – Kahun, Nugent-Hopkins, Yamamoto – J. Archibald, Khaira, Ennis – Neal, R. McLeod, Chiasson.

    Rozhodčí: Joannette, Furlatt – Cormier, Murchison
    thejrc.org