Tampa – Dallas 6:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 4:2 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Colorado 3:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 06.05.2021, 01:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:56:25)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 34 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Anton Forsberg (OTT) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 59:50
    Jake Allen (MTL) – 29 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Michael Frolík (MTL) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:04

    Tři hvězdy utkání

    1. Erik Brännström (OTT) – 0+3
    2. Nick Paul (OTT) – 1+1
    3. Anton Forsberg (OTT) – 30 zákroků
     
    Ottawa potvrdila, že ji závěr základní části zastihl v dobrém herním rozpoložení. Senátoři na domácím stadiónu porazili Montreal vysoko 5:1.

    Na vedoucí gól Pinta ještě dokázal odpovědět obránce Edmundson, avšak od druhé třetiny stříleli už jenom domácí. Ti přidali dva góly ve druhé a dva góly ve třetí třetině a jejich vítězství je tudíž bezesporu zasloužené. Montreal zlepšil hru v druhé polovině třetí třetiny, avšak na to mohl mít vliv i přístup hokejistů Ottawy, kteří se více zatáhli.

    Navzdory sedmému vítězství z posledních devíti zápasů již svěřenci kouče Smithe nemají šanci postoupit do play-off. Montreal zůstává čtvrtý a nadále platí, že mu k jistotě postupu stačí vybojovat jeden bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    V posledních vteřinách zkusil zaútočit Brady Tkachuk. Z pravého kruhu si sjel více na střed, těsně před výstřelem mu ovšem Jesperi Kotkaniemi čistým způsobem puk vypíchl.
     
    59:12
    Za vysokým obloučkem Arťoma Zuba vystartoval Nick Paul. Skákavý kotouč však nedokázal zpracovat ideálně, čehož využil Alexandr Romanov.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:51
    Josh Anderson si přes Ryana Dzingela dokázal připravit prostor pro zakončení. Vypálil švihem, Anton Forsberg proti ráně směřující do pravého růžku vytrčil vyrážečku.
     
    58:08
    Trest Colina Whitea je minulostí. Centr druh lajny může v klidu odjet na střídačku, protože Erik Brännström poslal hru do střední třetiny.
     
    57:39
    Hokejisté v černých dresech zaútočili ve vlastním oslabení. Drake Batherson řešil přečíslení nahrávkou, Tim Stützle na dlouhou hokejku trefil pouze beton Allena.
     
    57:22
    Nick Suzuki mohl střílet, ale úmysl si rozmyslel a raději ještě přenesl hru k levému mantinelu na Caufielda, který při pokusu vystřelit promáchl.
     
    56:54
    Hosté drží útočnou třetinu, ale zakončení přišlo až v době, kdy se trest domácího hokejisty blíží k polovině vypršení. Alexandr Romanov střílel nepřesně.
     
    56:04
    Americký útočník Colin White v útočném pásmu nešikovně podrazil Jeffa Petryho a věnoval tak Montrealu vůbec první početní převahu v utkání.
     
    55:44
    Drake Batherson vyzval k rychlostnímu souboji Danaulta. Puk si hodil po pravé straně a protihráče chtěl objet z druhé strany. Odvážný tah domácímu forvardovi nevyšel, konkurent si ho udržel na zádech.
     
    55:20
    Konec zápase se nezadržitelně blíží. Ani jeden z týmů už přehnaně netlačí na pilu. Ottawa si hlídá pohodlné vedení, zatímco hosté bojují alespoň o korekci výsledku.
     
    54:39
    Hosté nakonec převzali kontrolu nad útočným pásmem. Jake Evans si vyměnil puk s Frolíkem, akci zakončil ránou příklepem vysoko nad.
     
    54:12
    Sám proti dvěma neměl Nick Suzuki moc šancí uspět. Bojovnost třeba ocenit, ale dvojice domácích zadáků udržela útočníka Canadiens na uzdě.
     
    53:46
    Jeff Petry využil svých fyzických proporcí a v souboji tělo na tělo odstrčil Nicka Paula, načež nahodil za bránu soupeře a odjel vystřídat.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Pinto (Zub, Brännström), 24. B. Tkachuk (Norris, Brännström), 40. N. Paul (Brännström), 45. Co. Brown (Zub, Tierney), 51. Formenton (N. Paul, White) – 20. Edmundson (Toffoli, Suzuki)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (M. Högberg) – N. Zajcev, Mete, Zub, Brännström, Bernard-Docker, Alsing – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – N. Paul (A), White, Formenton – Co. Brown, Pinto, Stützle – Abramov, Tierney, Dzingel.
    Montreal Canadiens: Allen (Primeau) – Petry (A), Edmundson, Chiarot, Kulak, Merrill, A. Romanov – Caufield, Danault (A), J. Anderson – Armia, Suzuki, Toffoli – Evans, Kotkaniemi, Lehkonen – Perry (A), E. Staal, Frolík.

    Rozhodčí: Nicholson, Meier – Barton, Brisebois
    ocianews.com