Tampa – Dallas 6:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 4:2 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Colorado 3:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Nashville Predators
Čtvrtek 06.05.2021, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Oliver BJORKSTRAND - 4:2
     
    59:59
    Columbus právě vstřelil branku!
    V závěrečných sekundách ještě Nashville zatlačil, ale střela Romana Josiho byla zablokovaná. Poté si domácí hráči vyměnili puk a OLIVER BJORKSTRAND to ze středního pásma ještě stihl. Vstřelil tak svou druhou branku v tomto zápase. 4:2. Asistence: Max Domi a Cam Atkinson.
    53:50 Michail GRIGORENKO - 3:2
     
    53:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí pokračovali v aktivitě a díky svému výbornému střídání překlápí duel na svou stranu. Vladislav Gavrikov nahodil od modré čáry směrem na bránu. Těsně před brankovištěm si skvěle počínal MICHAIL GRIGORENKO, který tečí nasměroval puk mezi Sarosovy betony. 3:2. Asistence: Vladislav Gavrikov a Mikko Lehtonen.
    39:09 Oliver BJORKSTRAND - 2:2
     
    39:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    A to se Columbusu opravdu povedlo! Šestnáctý gól v sezoně střílí dánský forvard OLIVER BJORKSTRAND. Gavrikov právě jemu posunul puk a střelec branky si jej vyměnil i s obráncem Lehtonenem. Následně už Bjorkstrand naprosto přesně vypálil mezi Sarosovo tělo a vyrážečku. 2:2. Asistence: Mikko Lehtonen a Vladislav Gavrikov.
    37:53 Calle JÄRNKROK - 1:2
     
    37:53
    Nashville právě vstřelil branku!
    Patrik Laine nebude trenérským štábem Columbusu pochválen. Z rohu útočného pásma vyslal nepřesnou přihrávku, kterou si ve střední třetině zastavil CALLE JÄRNKROK. Švédský útočník následně mířil sám na bránu a přesnou střelou podél lapačky uspěl. 1:2. Bez asistence.
    22:08 Jack ROSLOVIC - 1:1
     
    22:08
    Columbus právě vstřelil branku!
    Přesilovková formace Columbusu předvedla kvalitní souhru, ze které na brankovišti čerpal JACK ROSLOVIC. Útočník domácích s číslem 96 byl pohotový. Po vyražené střele se puk otřel i od Atkinsona a následně jej Roslovic doklepl do sítě. 1:1. Asistence: Cam Atkinson a Oliver Bjorkstrand.
    03:22 Tanner JEANNOT - 0:1
     
    03:22
    Nashville právě vstřelil branku!
    Důraz čtvrté lajny Nashvillu se vyplatil a navíc Elvis Merzlikins si vybral slabší chvíli. Nedokázal pohlídat místo u přední tyče, a proto inkasoval. TANNER JEANNOT si zpoza brány povyjel a dokonale domácího brankáře překvapil. 0:1. Bez asistence.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 23. Roslovic (Atkinson, Bjorkstrand), 40. Bjorkstrand (Lehtonen, Gavrikov), 54. Grigorenko (Gavrikov, Lehtonen), 60. Bjorkstrand (Domi, Atkinson) – 4. Jeannot, 38. Järnkrok


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – S. Jones (A), Del Zotto, Lehtonen, Gavrikov, Kukan, Bayreuther – Atkinson (A), Domi, Bjorkstrand – Bemström, Roslovic, Grigorenko – Laine, Stenlund, Foudy – Robinson, MacInnis, Gerbe.
    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Ellis (A), Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Harpur – Tolvanen, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Mikael Granlund, Järnkrok – Duchene, Richardson, Haula – Jeannot, Sissons, Trenin.

    Rozhodčí: St. Laurent, Charron – Flemington, Mills

    Diváci: 4 084
    thejrc.org