Tampa – Dallas 6:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 4:2 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Colorado 3:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.)
po s.n. (0:1)
St. Louis Blues
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Anaheim Ducks
Čtvrtek 06.05.2021, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    St. Louis Blues

    St. Louis Blues se nachází na čtvrté pozici západní divize a ještě nemá jistotu postupu do vyřazovacích bojů. St. Louis Blues je ovšem hodně blízko, náskok na pátou Arizonu je pětibodové, navíc Coyotes mají hned o tři zápasy více. St. Louis Blues z posledních pěti ligových duelů vyhrálo hned ve čtyřech případech, jediná porážka se uskutečnila na ledě třetí Minnesoty, které se povedlo vyhrát poměrem 4:3 po prodloužení. Naposledy se St. Louis Blues představilo na domácím stadionu proti poslednímu Anaheimu, který si nakonec odvezl porážku poměrem 1:3.
     
    Anaheim Ducks

    Na opačné straně stojí trápící se Anaheim Ducks, kterému patří poslední pozice západní divize a pochopitelně mu v závěru základní části již o nic nejde. Kačeři totiž na postupové pozice nyní ztrácejí hned sedmnáct bodů, navíc je od předposledního místa dělí sedm bodů. Anaheim Ducks má v posledních duelech hodně kolísavou formu, nedaří se mu totiž vyhrát dvakrát v řadě. Anaheim nejprve na domácím ledě dokázal rozstřílet Los Angeles poměrem 6:2, v minulém kole ovšem zaznamenal letošní sedmatřicátou porážku, a sice právě v souboji proti St. Louis Blues.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Faulk, Scandella, Parayko, Mikkola, Bortuzzo, Walman – Perron, R. O'Reilly, B. Schenn – Sanford, Bozak, Schwartz – Kyrou, Thomas, Hoffman – MacEachern, Barbašev, Clifford.

    Anaheim Ducks: Stolarz (Gibson) – Drysdale, Fowler, Mahura, H. Fleury, Shattenkirk, Benoit – Terry, Zegras, Comtois – Rakell, Lundeström, Volkov – Carrick, Getzlaf, Jones – Heinen, Backes, Deslauriers..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal ke kotouči, obránce Faulk ovšem rozehrál na holi Fowlera.
     
    01:12
    Domácí měli klid na rozehrávku, soupeř totiž musel vyklidit pásmo. Posléze se o rozehrávku pokoušel Parayko, který raději nahrával za sebe na Mikkolu.
     
    02:05
    Poprvé se k puku dostal hostující brankář Stolarz, který na jistotu rozehrál podél mantinelu. Jeho celek se kombinačně dostal vpřed, kde ale zakročil Sanford.
     
    02:46
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Marco Scandella – 2 min., podrážení).
     
    03:33
    První zákrok pro domácího brankáře, přičemž se nejednalo o nic složitého. Puk nakonec směřoval přímo do připravené lapačky, znovu se bude vhazovat.
     
    04:16
    O útočnou akci se nyní staral obránce Larsson, který přenechal do tandemu na Zegrase. Anaheim se dostal před brankáře, odkud zkoušel vypálit právě Zegras.
     
    05:12
    Máme za sebou první přesilovou hru tohoto zápasu, která nám nakonec nepřinesla nic nebezpečného. Brankář Binnington si přesto připsal zákroky.
     
    06:09
    Anaheim ovšem pokračoval v náporu a o zakončení se pro změnu postaral kapitán Getzlaf, jehož rána od pravého kruhu nakonec směřovala daleko vedle branky.
     
    06:55
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Niko Mikkola – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Maxime Comtois – 5 min., bitka).
     
    07:26
    Posléze se na druhou stranu dostával domácí Thomas, který se dostával do přečíslení. Nakonec to vzal na sebe, jenomže jeho ránu hostující brankář vyrazil.
     
    07:59
    Bude se vhazovat před brankářem Stolarzem.
     
    08:55
    Hosté pokračovali v aktivitě a znovu se dostali k brance soupeře, kde se ovšem do zakončení nedostali, neboť se povedlo včas zakročit Scandellovi.
     
    09:22
    Anaheim znovu musel vyklidit pásmo, jinak by se jednalo o další ofsajd. Domácí celek měl přesto problém s rozehrávkou a puk zavítal až k Drysdalovi.
     
    10:00
    Máme za sebou polovinu první třetiny, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Sledujeme poměrně nezáživnou podívanou, aktivnější jsou hráči Anaheimu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:13
    Na opačné straně operoval za brankou soupeře domácí Bozak, který to nakonec zkoušel nahrávku k přední tyči, kde se ovšem nacházel pouze protihráč.
     
    11:13
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Max Jones – 2 min., držení).
     
    11:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru! Blues se znovu dostali do soupeřova pásma, kde měl hodně prostoru na zakončení zápěstím MIKE HOFFMAN. Jeho rána nakonec směřovala nad beton brankáře Stolarze, který měl nyní naprosto čistý výhled.
    Asistence: Ryan O'Reilly, Justin Faulk.
    11:52 Mike HOFFMAN - 1:0
     
    12:29
    Anaheim se po vhazování usadil v pásmu soupeře, odkud nahazoval na branku Bozak. Před brankářem se povedlo kolegovi tečovat, jenomže vedle branky.
     
    13:11
    Bortuzzo dokázal u brankáře najít Kyroua, který nebezpečně tečoval z velké blízkosti, jenomže puk mířil pouze do betonu brankáře.
     
    13:33
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Trevor Zegras – 2 min., faul loktem).
     
    14:16
    Fleury nedosáhl na kotouč a znovu tak mohli hrát domácí hráči. U modré čáry měl hodně prostoru na zakončení domácí Bortuzzo, kterému se rána nepovedla.
     
    15:02
    Hoffman měl u pravého kruhu znovu hodně prostoru, přičemž napálil pouze beton brankáře. Puk se posléze odrazil do brankoviště, kde domácí nedoráželi.
     
    16:06
    I po skončení přesilové hry jsme sledovali nápor Blues. U zadní tyče si o nahrávku řekl domácí Schenn, jenomže přihrávka nakonec směřovala na brusle.
     
    17:21
    Hodně prostoru na rozehrávku měl hostující Comtois, kterému se nahrávkou o mantinel povedlo najít Zegrase, jehož rána směřovala pouze do brankáře.
     
    18:08
    Carrick po převzetí nahrávky pouze nahazoval za branku soupeře, kam ovšem jako první přispěchal domácí Perron, kterému se povedlo najít Scandellu.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:11
    V závěru první třetiny jsou aktivnější domácí hráči, kteří se znovu prokousali do pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    áme za sebou první třetinu, která nám nakonec přinesla jedinou branku, o kterou se v přesilové hře postaral domácí Hoffman. Do té doby jsme sledovali nezáživnou podívanou, po vstřelené brance ovšem ožil právě domácí celek, který nebyl daleko od dalších zásahů. Kačeři byli aktivní především v úvodu, postupem času ze hry herně odešli.
     
    Střely na branku: 10 – 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se znovu jako první vydal do svého pásma, odkud zkoušel nahodit Larsson.
     
    21:13
    Do protiútoku se posléze pokoušel dostat hostující Jones, jenomže puk se od brusle odrazil přes všechny čáry a znovu se bude vhazovat před Stolarzem.
     
    22:04
    Mikkola rozehrával lobem na opačnou stranu, kde měl ovšem hodně daleko k puku kolega Schwartz. Domácí přesto zakončili, Stolarz ale nemusel zasahovat.
     
    23:21
    Po levém křídle si to posléze namířil domácí Thomas, který se dostal až za soupeřovu branku. Po krátké kombinaci nahazoval puk do protihráče Bortuzzo.
     
    23:37
    Faulkovi se nepovedlo rozehrát podle představ, je z toho icing.
     
    24:21
    Po vhazování se kotouč dostal za domácí branku, odkud domácí rychle rozehráli směrem kupředu. Barbašev se ovšem nedostal za záda jednoho z obránců.
     
    25:14
    Mikkolovu rozehrávku dokázal přečíst jeden z protihráčů, jenomže Anaheim se nakonec do zakončen nedostal. Stejně tak se daleko nedostal ani Schwartz.
     
    26:01
    Sám před brankářem byla hned dvojice hostujících hráčů. Nakonec se o zakončení po ledě pokoušel Deslauriers, který trefil pouze beton Binningtona.
     
    27:12
    Sanford jako první přejel za modrou čáru a poté se pod sebou pokoušel najít Scandellu, který byl ve středním pásmu. Následuje další komerční přestávka.
     
    28:18
    Domácí se znovu nastěhovali do pásma soupeře, kde ovšem nepřesnou nahrávku zachytil hostující brankář Stolarz, kterému se povedlo přesně rozehrát.
     
    29:33
    O nahrávku si posléze řekl domácí Barbašev, který se s pukem dostal za opačnou modrou čáru. Blues posléze pálil od modré čáry, jenomže to bylo bez teče.
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám stále nabídla jedinou branku. St. Louis je nyní o poznání aktivnější, jenomže nemá klid na zakončení.
     
    30:34
    Nyní se do zajímavé střelecké pozice dostal domácí Bozak, který zakončoval z levého kruhu. Stolarz byl pozorný a puk se mu povedlo chytit do náruče.
     
    31:14
    Hoffman měl před sebou hodně prostoru, jenomže nepochopitelně místo zakončení ještě zkoušel nahrát pod sebe, což nikdo ze spoluhráčů neočekával.
     
    32:08
    Anaheim se nyní nastěhoval na druhou stranu, kde se kotouč odrazil do domácího brankoviště, kde ho rychle odpálil do bezpečí domácí obránce Parayko.
     
    32:30
    Jones byl nyní sám před brankou, z jedničky absolutně netrefil domácí svatyni!
     
    32:57
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali! Anaheimu se totiž povedlo udržet puk v pásmu soupeře, načež jsme sledovali zakončení z levého kruhu, který nejprve trefil domácí hráč, načež ho jemnou tečí umístil do branky pozorný MAX JONES.
    Asistence: Sam Carrick, Cam Fowler.
    32:57 Max JONES - 1:1
     
    33:01
    Domácí lavička ještě debatovala o tom, zda si nevezme trenérskou výzvu, nakonec tomu tak není a pokračuje se ve hře.
     
    34:24
    Znovu se vhazovalo v domácím pásmu, kde si pro změnu do palebné pozice sjel obránce Shattenkirk. Jeho dělová rána nakonec skončila pouze na soupeři.
     
    35:02
    Za brankou si hodně důrazně počínal domácí Bortuzzo, který poslal na zem Comtoise. Nakonec se nejednalo o nedovolený zákrok a pokračuje se ve hře.
     
    36:13
    Schenn se nedostal do útočného pásma, naopak se jednalo o další ofsajd domácího celku a na řadu tak přichází třetí komerční přestávka této třetiny.
     
    36:40
    Kačeři se mohli dostat do vedení! Domácí branka nyní byla naprosto prázdná, avšak Backes jí nakonec nedokázal trefit.
     
    36:52
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Kevin Shattenkirk – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:54
    Domácím se nakonec povedlo uspět na vhazování, jenomže na modré čáře nezachytil okus o vyhození obránce Mikkola a s rozehrávkou tak pomohl Binnington.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    39:21
    Domácí se v závěru třetiny pokoušejí soupeře sevřít, což se sice daří, jenomže k šancím to stále nevede.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám znovu nabídla jedinou branku, o kterou se pro změnu postaral Anaheim. Ten vyrovnal po necelé polovině utkání, konkrétněji se jednalo o útočníka Maxe Jonese. Anaheim po této vstřelené brance směrem dopředu ožil, domácímu celku hodně zatápěl a Blues to budou mít ještě nesmírně složité.
     
    Střely na branku: 16 – 17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který musel pro kotouč spěchat do vlastního pásma, odkud se povedlo rozehrát Faulkovi.
     
    41:03
    Hned v úvodu třetí třetiny musela být hra přerušena a následovat tak bude vhazování po pravici brankáře Stolarze. Na ledové ploše stále jsou první formace.
     
    42:08
    Anaheim se prodíral do opačného útočného pásma, jenomže se znovu jednalo pouze o ofsajdové postavení a vhazovat se tak bude před modrou čárou.
     
    42:15
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté jdou v úvodu třetí třetiny do vedení! Přetlačovanou u pravého hrazení lépe zvládl právě hostující celek, Terry si tak nabruslil k brance, načež se mu u opačného kruhu povedlo najít HAYDNA FLEURYHO. Ten bleskovým zakončením vyzrál na brankáře Binningtona.
    Asistence: Troy Terry.
    42:15 Haydn FLEURY - 1:2
     
    43:13
    Domácí to budou mít najednou hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Do konce zápasu přesto zbývá ještě hodně času, výsledek se může obrátit.
     
    44:03
    Larssonovi se nyní ve vyložené šanci povedlo zastavit protihráče a hosté posléze vyhodili přes všechny čáry, kde se jako první ke kotouči dostal zkušený Backes.
     
    45:02
    Do Binningtona nyní v rychlosti najel hostující Steel a na ledovou plochu tak přispěchal domácí lékař. Na nic vážného to nevypadá, Binnigton bude pokračovat.
     
    45:29
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácím se povedlo srovnat krok! Sám před brankou soupeře se totiž nacházel KYLE CLIFFORD. Ten si trpělivě počkal na nahrávku od Barbaševa, načež se mu střelou po ledě povedlo překonat přesouvajícího se brankáře Stolarze.
    Asistence: Ivan Barbašev.
    45:29 Kyle CLIFFORD - 2:2
     
    46:09
    Thomas předkládal puk do tandemu na Kyroua, který se ihned pokoušel o zakončení. Do něj ovšem vložil hokejku protihráč a Stolarz tak nemusel zasahovat.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    47:51
    Za vlastní brankou se do menších problémů dostal domácí Faulk, který to přesto proti napadající smečce protihráčů dokázal zvládnout a jeho celek rozehrává.
     
    48:03
    Stolarz nemusel v tomto případě zasahovat, přesto se jeho celek nemohl dostat ven z pásma. To vedlo k zakončení od Parayka, který trefil vyrážečku brankáře.
     
    49:06
    Za volným kotoučem se posléze dostal hostující Fowler, který ho pouze prodlužoval podél mantinelu. Kačerům se přeci jenom povedlo vypálit na branku.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. V posledních minutách sledujeme hodně obranný zákroků a také celou řadu zablokovaných střel.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:06
    O rychlou rozehrávku se posléze pokoušel domácí Bortuzzo, který zároveň hodně riskoval. Jeho celek se přes levou stranu dostal do pásma, kde zakročil soupeř.
     
    52:14
    Nahrávka o mantinel nakonec našla domácího Schenna, který pro změnu nabízel kotouč zpět před branku soupeře, kde ovšem nikoho z kolegů nenašel.
     
    53:02
    Nepřesnou rozehrávku Anaheimu nakonec musel hasit sám brankář Stolarz, který musel ven z branky, načež se mu povedlo rozehrát před útočníkem Sanfordem.
     
    53:21
    Comtois si v tandemu sjel do šance, jenomže trefil pouze beton brankáře.
     
    54:15
    Nyní to Bozak poměrně zbytečně zkoušel zadovkou do tandemu na Schwartze, který to měl ovšem na brusle a domácí se znovu nedostali do zakončení.
     
    55:02
    Až nyní si hostující brankář přeci jenom připsal další zákrok a na řadu tak přichází poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    55:32
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Kyle Clifford – 2 min., držení).
     
    56:14
    K volnému puku se posléze dostal hostující Zegras, který z dobré pozice trefil pouze vyrážečku brankáře. Blues se po tlaku dostali k vyhození do bezpečí.
     
    57:04
    Poměrně dlouhá kombinace nakonec přinesla zakončení od modré čáry. To ovšem směřovalo pouze doprostřed branky a Binnington tak dokázal zakročit.
     
    58:15
    Anaheimu se nakonec přesilovou hru nepovedlo využít a vypadá to, že půjdeme do prodloužení. Přesto je po početní výhodě stále u puku hostující celek.
     
    58:21
    Clifford měl na holi rozhodující branku, přesouvajícího se Stolarze nepřekonal.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro hostující celek, jenomže jako první se k puku dostal domácí Mikkola, který nahrával zpět na Scandellu.
     
    60:44
    Parayko měl palebnou pozici, jenomže trefil pouze připraveného brankáře.
     
    61:17
    Kyrou zavezl kotouč zpět do útočného pásma, načež to po jeho nahrávce zkoušel objetím hostující branky Schenn, kterému se nepovedlo nikoho oslovit.
     
    62:22
    Zegras místo zakončení ještě vyčkával, což neměl dělat. Nakonec z toho nebylo nic nebezpečného a hosté se s pukem dostali zpět do svého pásma.
     
    62:31
    Parayko měl další vyloženou šanci, nyní pro změnu branku vůbec netrefil.
     
    63:01
    Rozehrávku soupeře dokázal přečíst hostující Comtois, který byl sám před domácím brankářem, na kterého nedokázal vyzrát.
     
    64:17
    Do protiútoku se posléze dostával hostující Heinen, který to zkoušel zakončením mezi betony. Domácí brankář si také s tímto dokázal poradit.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel domácí Perron, který bekhendem nevyzrál na brankáře.
     
    1. série
    0:0
    Za hostující celek se pro změnu představil Zegras, jenž pro změnu trefil pouze beton.
     
    2. série
    0:0
    Schenn to nyní zkoušel zakončením nad lapačku, kterou přesto trefil.
     
    2. série
    0:1
    Hostující Terry bekhendovým zakončením vyzrál na domácího brankáře.
     
    3. série
    0:1
    Za domácí tak musel proměnit O´Reilly, kterému se povedlo trefit pouze pozorného brankáře.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Anaheim Ducks.
    Autorem vítězné branky je TROY TERRY.
    65:00 Troy TERRY - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Anaheimu, kterému se soupeře povedlo porazit poměrem 3:2 na nájezdy. Ve třetí třetině se poprvé do vedení dostal Anaheim, který si náskok moc dlouho neužil a domácímu celku se povedlo srovnat krok. Utkání nakonec muselo do prodloužení, ve kterém jsme sledovali šance na obou stranách, jenomže k rozhodující brance to nevedlo. Až při samostatných nájezdech jako jediný proměnil hostující Troy Terry.
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jordan Binnington (STL) 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3%, odchytal 65:00
    Anthony Stolarz (ANA) 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 65:00
     
    Tři hvězdy utkání

    David Backes (ANA)
    0+0
    Jordan Binnington (STL) 33 zákroků
    Mike Hoffman (STL) 1+0 (04:50:56)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 12. Hoffman (R. O'Reilly, Faulk), 46. Clifford (Barbašev) – 33. Jones (Carrick, Fowler), 43. H. Fleury (Terry), rozh. náj. Terry

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   David Perron (STL)
    0:0   Trevor Zegras (ANA)
    2. série:
    0:0   Brayden Schenn (STL)
    0:1   Troy Terry (ANA)
    3. série:
    0:1   Ryan O'Reilly (STL)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Faulk, Scandella, Parayko (A), Mikkola, Bortuzzo, Walman – Perron, R. O'Reilly (C), B. Schenn (A) – Sanford, Bozak, Schwartz – Kyrou, Thomas, Hoffman – MacEachern, Barbašev, Clifford.
    Anaheim Ducks: Stolarz (Gibson) – Ja. Larsson, Fowler (A), Drysdale, H. Fleury, Shattenkirk (A), Benoit – Carrick, Getzlaf (C), Jones – Rakell, Lundeström, Heinen – Terry, Zegras, Comtois – Backes, Steel, Deslauriers.

    Rozhodčí: Lambert, Rehman – Galloway, Nagy
    thejrc.org