Carolina – Chicago 1:2 (po pr.) | Boston – NY Rangers 4:0 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 1:2 (kon.)
Pittsburgh – Buffalo 8:4 (kon.) | Toronto – Montreal 5:2 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:6 (kon.)
konec
New York Islanders
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
New Jersey Devils
Pátek 07.05.2021, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    New Jersey Devils

    New Jersey Devils se momentálně nachází na sedmé pozici východní divize a na postup do vyřazovacích bojů to pochopitelně stačit nebude. Hostující tým tohoto zápasu totiž ztrácí na čtvrté místo již pětadvacet bodů, což je pár kol před koncem základní části nedostižitelné. New Jersey Devils v posledních zápasech nabralo skvělou formu, povedlo se mu totiž vyhrát hned čtyřikrát z posledních pěti duelů. Jediná porážka se konala na domácím stadionu proti třetímu Bostonu, kterému se povedlo vyhrát poměrem 3:0. New Jersey Devils ovšem svému soupeři porážku vrátilo v odvetě.
     
    New York Islanders

    Na opačné straně stojí papírový favorit tohoto zápasu, kterým je New York Islanders, jenž si s předstihem zaručil postup do play-off. New York Islanders však nesmí usnout na vavřínech, v současné době mu jde o co nejlepší postupové místo. New York Islanders se nachází na čtvrté pozici, nicméně manko na vedoucí Washington je pouze pětibodové. New York Islanders z posledních pěti duelů naopak vyhrál dvakrát, na svém kontě má dvě porážky v řadě. V obou případech se jednalo o ztracené body proti poslednímu Buffalu, který dvakrát vyhrál na domácím stadionu.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, Coburn – Palmieri, Barzal, Zajac – Josh Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Johnston – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.

    New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – Severson, R. Murray, C. Carrick, Butcher, Tennyson, Bahl – Šarangovič, J. Hughes, Kuokkanen – Bratt, Hischier, Zacha – Bastian, M. McLeod, Wood – Studenič, J. Boqvist, Foote..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se ihned dostal na druhou stranu, kde to nahrávkou podél mantinelu zkoušel Zajac.
     
    01:14
    New York Islanders se posléze poprvé dostalo ke své brance, kde se o rozehrávku další útočné akce staral Barzal, který se přes křídlo dostal až do pásma.
     
    02:01
    Varlamov si připsal první dva zákroky, v obou případech se jednalo o nahození od modré čáry. Ruský brankář si dokázal poradit a hra se tak rychle otáčí.
     
    03:31
    Cizikas se posléze sám dostal do pásma, kde měl poměrně dost prostoru na zakončení zápěstím. To poslal pouze vedle branky a Blackwood nemusel zasahovat.
     
    04:05
    New York Islanders se jednoduše dostalo ven z pásma, jenomže posléze rozehrávku domácího celku napadal hostující Studenič, který vypíchl kotouč vpřed.
     
    05:03
    Murray rovněž napadla soupeře a jeho celek se dokonce dostal ke kotouči. U něj ovšem moc dlouho nevydržel, což se dá říct také o domácím Wahlstromovi.
     
    06:10
    Dobrou palebnou pozici posléze měl domácí Mayfield, který to zkoušel nad beton. Blackwood si ovšem dokázal poradit a jeho celek dokázal hru znovu otočit.
     
    06:37
    Cizikas se dostal do přečíslení, které vzal na sebe, jenomže střelu na přední tyč poslal vedle.
     
    07:03
    Po delší době tu máme přerušení hry, bylo tomu tak po zakázaném uvolnění New York Islanders. Znovu se tak bude vhazovat před brankářem Varlamovem.
     
    08:30
    Hodně prostoru měl posléze kolem sebe domácí Clutterbuck, který ovšem mířil vedle hostující branky. Následná Zajacova nahrávka nenašla kolegu Barzala.
     
    09:12
    New York Islanders se znovu nastěhoval před brankáře soupeře, kde do zajímavé šance pronikl Bailey, kterému se nepovedlo vyzrát na brankáře Blackwooda.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:00
    Je za námi polovina první třetiny, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Domácí jsou pochopitelně aktivnější, na Blackwooda ale zatím nevyzráli.
     
    11:31
    Domácím se povedlo překonat opačnou modrou čáru, kde se ovšem jako první k volnému kotouči dostal hostující Severson, který rozehrál podél mantinelu.
     
    12:01
    Po delší době musel zasahovat také domácí brankář Varlamov, který si ovšem dokázal poradit. Posléze kousek od brankáře dokázal tečovat forvard Bastian.
     
    13:27
    Ze druhé vlny si do palebné pozice sjel hostující Bahl, který znovu trefil pouze beton brankáře. Hosté nyní mají velký nápor, který přinesl několik zakončení.
     
    14:02
    Domácím se povedlo dostat puk za branku soupeře, kde ovšem dokázal rozehrát brankář Blackwood, který se pouze ohlédl za zakončením od Cizikase.
     
    14:11
    Devils právě vstřelili branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Domácím se totiž nedařilo dostat kotouč z pásma, sledovali jsme tak nahrávku před branku, kde se nacházel PAVEL ZACHA. Jeho bleskové zakončení nakonec proletělo k bližší tyči, kam se Varlamov nedokázal ideálně natáhnout.
    Asistence: Jesper Bratt, Nico Hischier.
    14:11 Pavel ZACHA - 0:1
     
    15:24
    Domácí to budou mít najednou hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Nyní si Varlamov připsal další zákrok, a sice proti zakončení od Hischiera.
     
    16:04
    Volný kotouč si dokázal dojet hostující Thompson, který posléze operoval za brankou soupeře. Domácí obrana je znovu pod tlak, Varlamov tak musí být pozorný.
     
    17:20
    Nyní s rozehrávkou pomohl také domácí brankář Varlamov, který poslal kotouč ven z pásma. Rychle se k němu ale dostal Boqvist, který nedokázal zakončit.
     
    18:20
    Nahození ve středním pásmu dokázal přečíst domácí Pulock, který se pokoušel o zakončení směrem na branku soupeře, kde ovšem zasahoval Blackwood.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla jedinou branku, a sice v podání hostujícího Pavla Zachy. I tak jsme sledovali poměrně vyrovnanou podívanou, jenž nabídla několik zajímavých šancí, přesto se poprvé prosadilo New Jersey Devils. Oba celky zatím hrají hodně ofenzivně, proto sledujeme dost šancí, naopak na první vyloučení stále čekáme.
     
    Střely na branku: 8 – 12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal do svého obranného pásma, odkud rozehrával zadák Severson.
     
    21:03
    Hned v úvodu druhé třetiny se Devils znovu nastěhovali do pásma soupeře, odkud to nahozením zkoušel obránce Severson, který trefil pouze beton brankáře.
     
    22:03
    Na opačné straně musel pro změnu zasahovat také brankář Blackwood, který si s nahozením od modré čáry dokázal poradit. Nápor domácích ale pokračuje.
     
    23:36
    Do menších problémů se nyní dostal domácí Zajac, který to nakonec přeci jenom proti napadajícímu protihráči zvládl a New York Islanders může pokračovat.
     
    24:03
    Palmierimu se nyní nepovedlo rozehrát dle představ, jeho nahrávka se svezla přes všechny čáry a po icingu se bude vhazovat před brankářem Varlamovem.
     
    25:25
    Ven z branky posléze musel domácí brankář Varlamov, který následně rozehrál podél mantinelu. Jeho celek posléze rozehrál náhozem na druhou stranu.
     
    25:35
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácím se povedlo srovnat krok! Sledovali jsme práci v obranném pásmu, načež se domácí celek dostal do protiútoku, při kterém Mayfield nabízel kotouč mezi kruhy, kde se nacházel ANTHONY BEAUVILLIER. Ten šikovně nastavil brusli a kotouč se snesl do hostující branky.
    Asistence: Scott Mayfield, Brock Nelson.
    25:35 Anthony BEAUVILLIER - 1:1
     
    25:49
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Braydon Coburn – 2 min., krosček).
     
    26:24
    Domácím se povedlo uspět na vhazování a následovalo vyhození daleko na opačnou stranu hrací plochy, kam jako první k puku přispěchal zadák Murray.
     
    27:13
    New Jersey Devils ani tentokráte nedokázalo dobře kombinovat a slabou nahrávku tak přečetl domácí Nelson, kterému se povedlo odpálit na druhou stranu.
     
    27:22
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Damon Severson – 2 min., hákování).
     
    28:47
    Za vlastní brankou se ujal kotouče domácí Mayfield, kterému se povedlo přesně rozehrát na hokejku Nelsona, jenž se jednoduše dostal na druhou stranu.
     
    29:22
    Blackwood nyní musel zasahovat, a sice proti ráně od pravého kruhu. Hostující brankář si dokázal poradit a jeho celek posléze odhodil kotouč do bezpečí.
     
    30:00
    Máme za sebou přesnou polovinu řádné hrací doby, která nám zatím nabídla dva zásahy. Sledujeme vyrovnanou podívanou, nyní jsou aktivnější domácí.
     
    31:15
    O rozehrávku se posléze staral hostující Butcher, kterému se povedlo přesně najít hokejku Bratta. New Jersey Devils se ovšem vystavilo pouze do ofsajdu.
     
    32:25
    Cizikas se dostal s pukem k levému kruhu, odkud to zkoušel zakončením na branku. Blackwood si dokázal poradit, posléze zneškodnil také nahození Pelecha.
     
    33:33
    Posléze měl zajímavou šanci domácí Zajac, který si sjel na velice přesnou nahrávku, jenomže své zakončení poslal pouze do připraveného brankáře Blackwooda.
     
    34:05
    New Jersey Devils je v posledních minutách pod menším tlakem. Nyní se znovu vhazovalo před brankářem Blackwoodem, jenomže úspěšnější byl Hischier.
     
    35:25
    Domácí se znovu nastěhovali do pásma soupeře, kde měl dobrou střeleckou pozici u vrcholku levého kruhu obránce Pulock, který mířil pouze doprostřed branky.
     
    35:31
    Devils právě vstřelili branku!
    Zničehonic jdou hosté znovu do vedení! Hodně času totiž měl u levého kruhu Severson, kterému se povedlo načasovat nahrávku k zadní tyči, kam si sjel MICHAEL MCLEOD. Jeho zakončení z jedničky směřovalo přesně k tyči, kam se ruský brankář nedokázal natáhnout.
    Asistence: Damon Severson, Ryan Murray.
    35:31 Michael MCLEOD - 1:2
     
    36:01
    Na pravém křídle převzal nahrávku hostující Foote, který ovšem prováhal ideální pozici k zakončení. Nakonec ho dojel protihráč, který dokázal zakročit.
     
    37:28
    Devils pokračují v aktivitě. Nyní si do střelecké pozice pro změnu sjel Zacha, který trefil pouze protihráče před sebou a ke kotouči se tak dostal Beauvillier.
     
    38:34
    Za volným pukem se posléze dostal hostujíc Kuokkanen, který ovšem neuspěl v souboji jeden na jednoho. Následně se kotouč dostal pouze na střídačku.
     
    38:47
    Směrem dozadu poté musel spěchat domácí Pelech, který při snaze o nahození trefil pouze protihráče, jenomže přesto se Islanders dostalo do pásma soupeře.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Michael McLeod – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu nabídl dvě branky. Jako první se prosadili domácí, jenomže Devils se povedlo vzít si vedení zpět. Islanders se tak povedlo srovnat krok, načež mělo směrem dopředu větší převahu, jenomže k žádné další brance to nevedlo. New Jersey Devils se hodně času bránilo, k vyloženým šancím to tedy moc nevedlo, přesto se hosté dostali zpět k náskoku.
     
    Střely na branku: 20 – 19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který pokračuje v oslabení. Proto Hughes po zisku kotouče okamžitě vyhodil do bezpečí.
     
    41:01
    New York Islanders se rychle dostalo zpět, jenomže to přineslo pouze postavení mimo hru. To znamená, že se bude znovu vhazovat ve střední třetině.
     
    42:21
    Posléze měl v mezikruží hodně prostoru domácí Palmieri, který ovšem nepochopitelně netrefil hostující branku. New York Islanders se dostalo k velkému tlaku.
     
    43:14
    Domácí celek rozehrával z vlastní poloviny a k volnému kotouči se na opačné modré čáře dostal Zajac, jehož zakončení směřovalo pouze doprostřed.
     
    44:25
    Devils pouze nahazovalo za branku soupeře, kde ovšem Varlamov nedosáhl na kotouč. K němu se pro změnu nedostal Šaraganovič, který s ním operuje.
     
    45:19
    New York Islanders se nyní dostalo za vlastní branku a před brankářem Varlamovem se povedlo dobře zakročit obránci Mayfieldovi, který zablokoval střelu.
     
    46:12
    Blackwood nepřerušil hru a domácí mužstvo pokračovalo v aktivitě. Hostující brankář si proto připsal další zakončení, New York Islanders se znovu neprosadilo.
     
    47:40
    Vyjetím před branku to posléze zkoušel hostující Studenič, kterému se povedlo zaměstnat brankáře Varlamova. Na řadu přichází první komerční přestávka.
     
    48:20
    Do protiútoku se posléze dostával domácí Cizikas, který ovšem formaci vystavil do ofsajdu. New York Islanders tak bude muset znovu zvládnout vhazování.
     
    48:39
    Varlamov měl znovu práci, nakonec se mu povedlo vychytat Boqvista.
     
    49:12
    Na druhé straně to na sebe vzal obránce Dobson, který to zkoušel nahrávkou zpoza hostující branky, jenomže jeho snahu zastavil pouze oblouk branky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. New York Islanders je stále o něco aktivnější, jenomže do vyložených šancí se moc nedostává.
     
    51:05
    Do protiútoku se dostával hostující Thompson, kterému ovšem uskočil kotouč daleko od hokejky. Přesto jsme sledovali nahození, které putovalo vedle branky.
     
    52:17
    Následně to sebe vzal domácí Bailey, který nahrával k opačnému mantinelu, kde se nacházel Nelson. Domácí celek se přesto nemůže dostat k zakončení.
     
    52:31
    Hodně prostoru měl u modré čáry obránce Pulock, který ale mířil vedle.
     
    53:07
    Pulock se nakonec dostal ke druhému střeleckému pokusu, jenomže znovu mířil vedle hostující branky. Brankář Blackwood tak nemusel ani jednou zasahovat.
     
    54:25
    Zajac poměrně jednoduše dostal puk na druhou stranu, kde nakonec Blackwood zasahoval. Nejednalo se o nic vážného, znovu se bude muset vhazovat.
     
    55:16
    Hosté se po delší době dostali na chvíli na druhou stranu, kde se málem do zakončení protáhl Hughes. Na poslední chvíli ho dokázal čistě zastavit Mayfield.
     
    56:07
    Varlamov poměrně dlouhou dobu čeká na nějaký vážnější zákrok, ani tentokráte se to nepovedlo. Domácí se daleko nedostali a následoval odpal za branku.
     
    57:25
    Do protiútoku se nyní dostávala domácí dvojice. Nelson si stáhl puk na bekhend, nahrávku na Beauvilliera ovšem dokázal zneškodnit vracející se protihráč.
     
    58:13
    Hosté znovu zatáhli kotouč do pásma soupeře, kde na případnou teč čekal Foote. Nakonec puk směřoval vedle branky a Varlamov tak nemusel zasahovat.
     
    58:30
    Domácí hrají v šesti!
     
    58:49
    Po jednom ze soubojů zůstal na zemi ležet hostující Boqvist, hra je přerušena.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    59:30
    Domácí mají velký tlak, jenomže je to bez střely.
     
    59:32
    Oddechový čas pro domácí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím New Jersey Devils, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Třetí třetina nám přinesla poměrně nezáživnou podívanou, která moc vyložených šancí nenabídla. Domácí se pokoušeli s výsledkem něco udělat, jenomže celou dobu naráželi na pozornou obranu soupeře, která dnes dopustila pouze jednu inkasovanou branku. Domácí se v závěru zápasu pokoušeli o hru bez brankáře, která ale vyrovnání nepřinesla.
     
    Československá stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD) 1+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:55
    Marián Studenič (NJD) 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 10:38
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Semjon Varlamov (NYI)
    23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92%, odchytal 58:28
    Mackenzie Blackwood (NJD) 32 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97%, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání

    Michael McLeod (NJD)
    1+0
    Pavel Zacha (NJD) 1+0
    Anthony Beauvillier (NYI) 1+0 (03:31:52)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 26. Beauvillier (Mayfield, B. Nelson) – 15. Zacha (Bratt, Hischier), 36. M. McLeod (Severson, R. Murray)


    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, Coburn – Palmieri, Barzal, Zajac – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Johnston – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – Severson (A), R. Murray, C. Carrick, Butcher, Tennyson, Bahl – Šarangovič, J. Hughes, Kuokkanen – Bratt, Hischier (C), Zacha (A) – Bastian, M. McLeod, J. Boqvist – Studenič, Tyce Thompson, Foote.

    Rozhodčí: Rank, Walsh – Daisy, Pancich
    thejrc.org