Finsko – Švédsko 0:8 (kon.) | Kanada – Rusko 5:3 (kon.)
konec
Kanada
5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
Rusko
Pátek 07.05.2021, 03:00 • Comerica Center, Frisco • Mistrovství světa do 18 let • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nyní již probíhá ceremoniál, ve kterém si oba celky dojedou pro medaile a Kanaďané dostanou známý ušatý pohár. Z mé strany je to tak již vše, přeji vám pohodový víkend, pěkné vstávání a někdy příště se budu u hokeje těšit napočtenou! (05:33:23)
     
    Kanada to nakonec dotáhla k zisku zlatých medailí a vzhledem k tomu, jaké výsledky na šampionátu měla, je to naprosto zasloužené. Ve třetí třetině zvolila defenzivnější styl hokeje a Rusové se dokázali dotáhnout brankou z poloviny 50. minuty, kdy se v přesilovce prosadil Vladimir Grudinin, ale více už toho nestihli. Naopak při hře bez brankáře trefil prázdnou branku Shane Wright a jako kapitán symbolicky uzavřel gólový účet Kanady na celém šampionátu. Ta se již nyní může radovat po výhře 5:3!

    Střely na branku: 34 – 34 (10 – 12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Arsenij Koromyslov (RUS) ještě v dalším přerušení dostává dvojku za zbytečný krosček po odpískání, ale na skóre to již vůbec nic nemění.
     
    59:50
    Nikolaj Makarov (RUS) navíc z frustrace dohrál Wrighta mimo hru, dostává tak dvě minuty za pozdní dohrání.
    59:20 Shane WRIGHT - 5:3
     
    59:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ve Friscu je hotovo, Kanada bude mistrem světa v této kategorii! Bedard vyslal po zisku kotouče vpřed kapitána SHANEA WRIGHTA, který před sebou nikoho neměl a bezpečně dopravil puk do opuštěné klece – 5:3! Asistence: Connor Bedard.
     
    58:58
    Mičkov neprostřelil obranný blok a „domácí“ vyhazují k brance Ruska, branka to zatím stále není.
     
    58:43
    Tentokrát to bylo vyhozeno na zakázané uvolnění, Ivanov už jede na střídačku!
     
    58:19
    Kanada bezpečně vyhazuje ze středního pásma a Rusové se nemohou dopředu vůbec dostat, obrana modré čáry funguje Kanadě velmi dobře.
     
    57:56
    Novikov neudržel pro Rusy na modré pásmo, jejich přechod do hry bez brankáře se tak zase o pár sekund oddálí.
     
    57:44
    Máme přerušeno vlivem ofsajdu Javorových listů a Rusko si již bere oddechový čas!
     
    57:16
    Další vyhození a Kanada už to vsadila na jednu kartu. Dá se čekat, že sborná brzy odvolá brankáře.
     
    56:19
    Mičkov předržel puk, což se ve finále mohlo ukázat jako půl úspěchu, protože poslal přihrávku do předbrankového prostoru skrze brankoviště, kde se přesouval Gaudreau. Nakonec to však pro Rusy nic nepřineslo a Kanada vyváží.
     
    55:32
    Matierovi nesedla střela od modré, přesto stále drží Listy pásmo a tahají čas. Teď už se bude skutečně každá sekunda hodit.
     
    54:23
    Bučelnikov se dostal znovu ke slovu a poslal na branku další pozdrav, kanadský gólman jenom vyrazil přímo na hole svých spoluhráčů, kteří toho vepředu ale moc nevymysleli.
     
    53:59
    Bučelnikov zabojoval a získal zdánlivě ztracený kotouč na hranici brankové čáry. Ještě si stihl vybruslit alespoň do nějakého úhlu a z otočky střílet, Gaudreau jeho pokus podržel a přerušil hru. Následuje poslední komerční brejk.
     
    52:46
    Lazutin mezi kruhy proti dvěma hráčům neuspěl a Kanada stále drží těsné vedení. Vyhazuje opět k brance Ivanova, opět tak, aby se nepískal icing.
     
    52:19
    McTavish odvedl v útočném pásmu dobrou práci a nabídl střeleckou pozici Bedardovi, který z levého kruhu napálil jenom přesunujícího se Ivanova.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 16. Bedard (Ceulemans, Stillman), 20. Wright (Zellweger), 25. Othmann (Del Mastro), 37. Stankoven (Clarke, Wright), 60. Wright (Bedard) – 6. Mičkov (Lazutin, Poltapov), 19. Bučelnikov (Mičkov, Figurin), 50. Grudinin (Mičkov)


    Kanada: Gaudreau (Milic) – Allan, Clarke, Del Mastro, Ceulemans, Zellweger, Richard, Matier, Zhilkin – Othmann, Wright (C), Guenther – Bedard (A), McTavish (A), Stankoven – Pinelli, Johnston, Stillman – Roulette, Harrison, Winterton.
    Rusko: S. Ivanov (Brinkman) – Makarov, Grudinin, Koromyslov, Novikov, Figurin (A), Sapunov, Duda, Kvočko – Jurov, Svečkov, Mirošničenko – Poltapov, Lazutin (C), Čibrikov – Mičkov, Ivancov, Bučelnikov – Mechovov, Katělevskij, Gajdamak.

    Rozhodčí: Holm (SWE), Reneau – Davis, Hancock (všichni USA)
    bahis siteleri