Wolverhampton – Brighton 2:1 (kon.) | Aston Villa – Manchester Utd. 1:3 (kon.) | West Ham – Everton 0:1 (kon.)
Arsenal – West Brom 3:1 (kon.)
konec
West Ham United
0:1 (0:1)
Everton FC
Neděle 09.05.2021, 17:30 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (19:25:55)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 12:9. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:10.
     
    Je konec! Everton nakonec zvládl duel na půdě West Hamu a vítězí 1:0.Hosté udeřili ze své první šance. Ve 24. minutě se po rychlém výpadu prosadil Calvert-Lewin. Za West Ham mohl vyrovnat Benrahma, ale jeho ránu srazil Coleman na roh. Následně zahrál Sigurdsson přímý kop, ale Fabianski předvedl parádní zákrok. Pět minut před přestávkou zahodil Benrahma obrovskou šanci, když nikým neatakován hlavičkoval nad břevno. Po změně stran mohl vyrovnat Vladimír Coufal, ale český hráč orazítkoval tyč. V závěru pak mohl potvrdit vítězství Evertonu střídající King, ale ten rovněž trefil brankovou konstrukci.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Bowen se tlačil vpřed po levé straně, ale důrazný Holgate k němu přistoupil a nenechal domácího fotbalistu odcentrovat. Everton už je opravdu blízko.
     
    90+2
    Domácí už vrhají všechny síly do útoku. Na pravé straně se o míč hlásil Bowen, ale Lucas Digne jej předskočil a odehrál balón do bezpečí.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Dominic Calvert-Lewin sprintoval s míčem u nohy na polovinu West Hamu, jenže si nedokázal obhodit ani prvního soupeře a rychle musí zpět.
     
    89
    Lucas Digne si splnil své defenzivní povinnosti v pokutovém území. Coufal následně vhazoval v blízkosti šestnáctky, ale King míč odvrátil.
     
    88
    Jordan Pickford si zakřičel na své spoluhráče a došel si pro nepřesný centr z pravé strany hrací plochy. Reprezentační brankář Anglie s rozehrávkou nespěchá.
     
    87
    Bowen poslal přihrávku na levou stranu, kam spěchal Coufal, ale jeho pobídku přečetl jeden z hráčů West Hamu. Hosté ale míč dlouho neudrželi.
     
    86
    Lingard si došel pro přihrávku na polovinu hřiště, chytře se s míčem otočil a rozehrál na opačnou stranu. Prakticky všichni hráči Evertonu už jsou na své polovině.
     
    85
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Gylfi Sigurdsson, přichází Fabian Delph.
    85. Kingova hlavička do tyče
     
    85
    Everton mohl rozhodnout o svém vítězství! Dominic Calvert-Lewin poslal pobídku na malé vápno, ale střídající King hlavičkoval jen do tyče!
     
    83
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Richarlison, přichází Joshua King.
     
    83
    Richarlison neudržel míč ve hře po souboji na levé straně hrací plochy. Fotbalisté West Hamu bleskově uvedli míč do hry, ale daleko se nedostali.
     
    82
    West Ham zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde zasáhl Holgate. West Hamu se hodně rychle krátí čas na vyrovnání.
     
    81
    Coufal sprintoval za dalším nákopem na polovinu soupeře, nicméně obránce v modrém měl k míči o několik kroků blíže a stačil si pomoci odkopem.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 24. Calvert-Lewin (Godfrey)

    Karty:   72. Souček (WHU), 75. Lingard (WHU) – 77. Allan (EVE)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 12:9. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:10.
    West Ham United: Fabiański – Coufal, C. Dawson, Diop, Cresswell (C) (59. Fredericks) – Souček, Lanzini (43. Bowen) – Fornals, Lingard, Benrahma (73. Jarmolenko) – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Balbuena, Bowen, Coventry, Fredericks, Johnson, Odubeko, Ogbonna, Jarmolenko.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Godfrey, Y. Mina (62. Holgate), M. Keane, Digne – Davies, Allan, G. Sigurdsson (85. Delph) – Calvert-Lewin, Richarlison (83. J. King).
    Náhradníci: Olsen – Bernard, Delph, A. Doucouré, A. Gomes, Iwobi, J. King, Holgate, Nkounkou.

    Rozhodčí: Attwell – Cook, Long
    thejrc.org