Getafe – Eibar 0:1 (kon.) | Valencia – Valladolid 3:0 (kon.) | Villarreal – Celta Vigo 2:4 (kon.)
Real Madrid – Sevilla 2:2 (kon.)
konec
Getafe CF
0:1 (0:0)
SD Eibar
Neděle 09.05.2021, 14:00 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání La Ligy mezi Getafe a Eibarem.
     
    SD Eibar

    Hostující Eibar letos neprožívá povedenou sezónu. Ve třiceti čtyřech odehraných zápasech získal Eibar jen dvacet šest bodů a patří mu dvacátá pozice ligové tabulky. S tímto ziskem už je jednou nohou v druhé lize. Na áchranu totiž ztrácí už pět bodů. Ve zbývajích kolech jej čeká právě Getafe, Real Betis, Valencie a Barcelona. Los tedy šancím na záchranu moc nepřeje. V posledním kole však Eibar přerušil sérii pěti porážek v řadě, když doma přehrál 3:0 Deportivo Alavés.
     
    Getafe CF

    Domácí Getafe je na tom o něco lépe. Celek z jižního předměstí Madridu vybojoval v letošním ročníku třicet čtyři bodů a patří mu patnáctá pozice. Na záchranu má před dnešním duelem k dobru náskok čtyř bodů a v případě vítězství si takřka zajistí účast v příštím ročníku nejvyšší španělské soutěže. V posledním kole však Getafe padlo 0:1 na půdě Villarrealu.
     
    Vzájemný zápas

    V podzimním duelu se zrodila bezbranková remíza.
     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Timor, Olivera – Nyom, Arambarri, Nemanja Maksimović, Cucurella – Ünal, Jaime Mata.
    Náhradníci: Yáñez – Abdulai, Aleñá, Ángel Rodríguez, Etxeita, Chakla, Chema, Iglesias, Portillo, Kubo.

    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa, P. Oliveira, Arbilla, Cote – Expósito, Papakouli Diop, Atienza, Gil – Kike García (C), Enrich.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, Bigas, Burgos, Garcia, Inuj, P. León, Muto, Quique, Rafa, Recio, Kévin Rodrígues.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Getafe obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na pravou stranu byl moc prudký.
     
    2
    Jaime Mata se pustil do hlavičkového souboje na polovině soupeře, ale podle hlavního rozhodčího si v něm pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    3
    Kike García si dal pozor na polovině hrací plochy a zbavil se napadajícího Dakonama. Hostující fotbalista pro Elche získal jen vhazování.
     
    4
    Jaime Mata se hnal za dalším nákopem na polovinu soupeře, jenže tentokrát neměl šanci v souboji s Oliveirou. Domácí Getafe bude vhazovat.
     
    5
    Damián Suárez vlétl do souboje na polovině hřiště, ale podle rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat tak bude Eibar.
     
    6
    Sergi Enrich si v pokutovém území naběhl na centr z přímého kopu, jenže musel zakončovat ve skluzu a poslal míč kousek nad břevno.
     
    7
    Jaime Mata se po rychlém útoku domácího celku dostal do blízkosti velkého vápna, odkud chtěl zakončit pravačkou, ale daroval snadný zákrok brankáři.
     
    8
    Djené Dakonam se hnal za přihrávkou na pravou stranu, jenže míč se před ním svezl po trávníku do zámezí. Vhazovat bude hostující Eibar.
     
    9
    Marc Cucurella se hnal za nákopem na polovinu soupeře, nicméně dobře postavený obránce v bílém dresu mu nedal moc prostoru a míč odkopl.
     
    10
    Djené Dakonam vhazoval v blízkosti pokutového území domácího celku. Na jeho pobídku si naběhl Nyom, ale u něj hlídkoval důrazný Papakouli Diop.
     
    11
    Allan Nyom dostal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže místo zakončení ještě roztáhl hru na levou stranu, kde se k míči nedostal Dakonam.
     
    12
    David Soria si dal pozor na přihrávku směřující za obranu domácího Getafe, vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic. Jeho následný nákop propadl do autu.
     
    13
    Miguel Atienza trefil šlapákem domácího Arrambarriho a může být rád, že za ostrý zákrok nevyfasoval žlutou kartu. Domácí se opět mohou vydat vpřed.
     
    14
    Marc Cucurella poslal přihrávku na levou stranu, jenže jeho pobídku vystihl hostující stoper Oliveira, který míč odkopl do zámezí.
     
    15
    Paulo Oliveira si pro změnu pohlídal dloubáček za obranu Eibaru a před napadajícím Jaime Matou si pomohl malou domů. Zatím je to oboutranně opatrný duel.
     
    16
    Nyom byl faulován v hlavičkovém souboji u postranní čáry. Viník zákroku Gil může být rád, že nebyl potrestán kartou žluté barvy.
     
    18
    Po krátkém ošetření se znovu pokračuje ve hře. Domácí brankář Soria nakopl míč na polovinu Eibaru, ale tam se k míči nedostal nikdo v modrém dresu.
     
    19
    Cote dostal přihrávku na levou stranu, po které potáhl míč do blízkosti velkého vápna. Jeho následný pokus o centr srazil obránce do zámezí.
     
    20
    Eibar vhazoval v blízkosti pokutového území Getafe. Pobídka přiletěla do vápna, kde byl Sergi Enrich, ale hostujícího útočníka skvěle střežil Dakonam.
     
    21
    Paulo Oliveira vhazoval na pravé straně. Po jeho dlouhém autu se do zakončení tlačil Kike García, ale z ostrého úhlu domácí svatyni netrefil.
     
    22
    David Soria tentokrát nakopl míč na levou stranu, kde se do souboje vrhl Marc Cucurella. Vlasatý fotbalista domácího mužstva balón přizvedl jen do autu.
     
    23
    Jaime Mata si naskočil na nákop na hranici velkého vápna. Osamocený útočník Getafe však nesklepl míč do prostoru, kde by byl někdo v modrém.
     
    24
    Roberto Correa rozehrával na polovině hřiště. Jeho nákop směřoval na hranici velkého vápna, kam si naběhl Enrich, ale Dakonam zatím brání na jedničku.
     
    25
    Djené Dakonam má zdravotní problémy! Domácí obránci si v jednom ze soubojů přivodil bolestivý pád a podle všeho bude muset střídat.
     
    26
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Djené Dakonam, přichází Sofian Chakla.
     
    27
    Také hostující brankář Dmitrovič zůstává po jednom z odkopů sedět na trávníku a podle všeho jej trápí stehenní sval.
     
    28
    Papakouli Diop se probil po pravé straně do blízkosti pokutového území, jenže jeho pokus o centr do velkého vápna skončil na hrudi obránce.
     
    29
    Marko Dmitrović si dal pozor na přihrávku za obranu Eibaru a před Matou si míč s přehledem zpracoval. Hostující gólman jej poté nakopl na pravou stranu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme spíše bojovné utkání. Na hřišti je k vidění minimum šancí, ale velké množství osobních soubojů.
     
    31
    Dmitrovič během prvního poločasu prokazuje fantastické čtení hry. Hostující brankář si dal pozor na další přihrávku za obranu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    32
    Bryan Gil se zbavil svého strážce na levé straně hrací plochy a odcentroval do šestnáctky. Jeho pobídku odkopl David Timor na rohový kop.
     
    33
    Cote dostal přihrávku na levou stranu, prvním dotykem si míč připravil k odcentrování, ale jeho pobídku srazil Allan Nyom do zámezí.
     
    34
    Damián Suárez si dal pozor na centr z pravé strany hrací plochy, jenže si míč pustil za sebe a už jej nedohnal na hřišti. Eibar se tak může usadit v útoku.
     
    35
    Cote si dal pozor na sprintujícího soupeře, pokryl si před ním míč a rozehrál na levou stranu. Následnou akci Eibaru však zastavil ofsajd.
     
    36
    Další ofsajd hostujícího mužstva. Tentokrát si na své postavení nedal pozor útočník Sergi Enrich. V opačném případě by postupoval sám na branku.
     
    38
    Sofian Chakla byl tvrdě dohrán v souboji na polovině hrací plochy. Hlavní rozhodčí ale ani tentokrát nevytáhl z kapsy žlutou kartu.
     
    39
    Getafe zahrávalo přímý kop na polovině Eibaru. Prudký nákop směřoval na pravou stranu, nicméně míč prosvištěl až do zámezí. Vhazují hosté.
     
    40
    Nemanja Maksimović se na polovině hrací plochy srazil s Kike Garcíou. O něco hůře odnesl souboj hostující útočník, který se drží za nos.
     
    41
    García podle rozhodčího fauloval a vidí žlutou kartu.
     
    42
    Paulo Oliveira se na hranici velkého vápna opřel do odraženého míče a před rozběhnutým Enrichem jej zakopl do zámezí. Eibar bude vhazovat poblíž šestnáctky.
     
    43
    Jaime Mata se na pravé straně velkého vápna probil k odraženému míči, který prudkým nástřelem poslal na zadní tyč. Dobíhající Marc Cucurella však na pobídku nedosáhl.
     
    44
    Allan Nyom si naběhl na přihrávku na pravou stranu, jenže vinou špatného zpracování celou akci zpomalil a už nedokázal přesně rozehrát.
     
    45
    Nastavuje se pět minut!
     
    45+1
    V úvodu nastavení pokračuje stále stejný obraz hry. Marc Cucurella se při průniku směrem vpřed dopustil faulu a daroval rozehrávku Eibaru.
     
    45+2
    Hostující brankář Dmitrovič nakopl míč na levou stranu, ale neměl tam nikoho ze svých spoluhráčů v bílém dresu Eibaru. Vhazovat bude pro změnu Getafe.
     
    45+3
    Nyom zahrával rohový kop domácího mužstva. Jeho prudký centr přiletěl na malé vápno, kde bez problémů zasáhl obránce v bílém.
     
    45+4
    Marc Cucurella kouzlil s míčem u nohy na pravé straně, ale nedokázal si obhodit důrazného zadáka v bílém dresu, který stačil uskočit a nechal míč proletět do autu.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce to rozhodně nebyla reklama na fotbal. Domácí Getafe se sice snažilo hrát o něco aktivněji, ale k vidění byly spíše nedovolené zákroky. Kvůli jednomu z nich musel střídat Dakonam, který ošklivě upadl na hlavu. Do kabin se tak odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nesáhl ke střídání.
     
    47
    Dmitrovič vyrazil ven z branky, aby před dobíhajícím Matou odkopl míč do bezpečí. Domácí útočník se balónu ještě dotkl, ale srazil jej na tribunu.
     
    48
    Eibar vstoupil do druhého poločasu o něco aktivněji. Hosté se pokusili o útok vzduchem, ale nadýchaný centr skončil v moci obránců v modrém.
     
    49
    Getafe zahrávalo první rohový kop druhého poločasu. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, jenže nikdo v modrém se do zakončení nedostal.
     
    50
    Mathias Olivera se z hranice velkého vápna položil do odraženého míče, jenže jeho dělovka levačkou skončila sražená na rohový kop.
     
    51
    Papakouli Diop si naběhl na přihrávku na pravou stranu, odkud pohotově odcentroval do šestnáctky, ale trefil do obličeje jednoho ze soupeřů.
     
    52
    Také Eibar nyní zahrával rohový kop. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, kam vyrazil domácí brankář Soria a bez problémů míč udržel v rukavicích.
     
    53
    Getafe zahrávalo přímý kop. Na nadýchaný centr si naskočil aktivní Marc Cucurella, ale jeho pokus skončil vedle vzdálenější tyčky hostující svatyně.
     
    54
    Hostující brankář Dmitrovič nakopl míč na pravou stranu. K centru do pokutového území se následně odhodlal Exposito, ale svou pobídkou spoluhráče neoslovil.
     
    55
    David Soria si dal pozor na dloubáček za obranu domácího Getafe, vyrazil ven z branky a ukryl míč do rukavic. Celek z předměstí Madridu bude pokračovat v ofenzivě.
     
    56
    Dmitrovič poslal nákop na levou stranu hrací plochy, kam se hnal Enrich. Hostující útočník svedl hlavičkový souboj s Timorem a do zakončení se nedostal.
     
    57
    Dmitrovič si musel dát pozor na odkop jednoho ze soupeřů. Míč totiž padal přímo do branky Eibaru. Hostující gólman to zvládl s přehledem.
     
    58
    Domácí zahodili dosud největší šanci dnešního souboje! Na pěkný centr z levé strany si naběhl Enes Ünal, ale jeho hlavička mířila mimo branku!
     
    59
    Marc Cucurella fauloval na vlastní polovině aktivního Enricha a může být rád, že za svůj doslova zápasnický chvat nedostal žlutou kartu.
     
    60
    Je za námi hodina dnešního souboje a stále čekáme na úvodní branku. Ani jeden z týmů se zatím nedostává do nějakého souvislého tlaku.
     
    62
    Bryan Gil se na pravé straně zbavil napadajícího soupeře a odcentroval do šestnáctky. Před dobíhajícím Enrichem na poslední chvíli zasáhl Soria.
     
    63
    Anaitz Arbilla dostal přihrávku na pravou stranu, odkud poslal dloubáček za obranu Getafe. Ani jeho vybídnutí Enrich neudržel ve hře.
     
    64
    Marc Cucurella schytal tvrdý úder do zátylku v souboji na polovině hrací plochy. Rozhodčí však opět nechal žlutou kartu jen v kapse.
     
    65
    Paulo Oliveira diriguje rozehrávku Eibaru na polovině hřiště. Jeho dloubáček na levé křídlo byl příliš vysoký a doplachtil až do autu.
     
    66
    Mathias Olivera vhazoval v blízkosti pokutového území. Na jeho pobídku si naběhl Sofian Chakla, ale od jeho hrudi se míč odrazil do autu.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Papakouli Diop (SD Eibar).
     
    69
    David Soria se opět musel zapojit do rozehrávky domácího mužstva. Jeho nákop směřoval na hranici velkého vápna, ale tam neuspěl nikdo v modrém.
     
    70
    Do konce dnešního bojovné duelu zbývá posledních dvacet minut a ani jeden z týmů se stále nemůže prosadit. Další nákop za obranu si pohlídal Dmitrovič.
     
    71
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Eduardo Expósito, přichází Recio.
     
    72
    Sergi Enrich si naběhl na přihrávku do pokutového území, kde se skvělým zpracováním zbavil Oliveiry, ale v pádu zakončil vysoko nad břevno.
     
    73
    Mauro Arambarri dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže si míč předkopl příliš daleko před sebe a už nedokázal rozehrát na spoluhráče.
     
    74
    Eibar se usadil na polovině soupeře, jenže kombinace hostujícího celku skončila nepřesnou přihrávkou na Enricha, který si navíc nepohlídal ofsajd.
     
    75
    Roberto Correa si dal pozor na nákop za obranu Eibaru a před dobíhajícím Nyomem jej odhlavičkoval mimo nebezpečný prostor.
     
    76
    Recio si naběhl na dlouhou přihrávku na pravou stranu, ale podle rozhodčího už si míč zpracoval za postranní čárou. Vhazovat bude Getafe.
     
    77
    Papakouli Diop si na polovině soupeře výborně pokryl míč tělem a dotírající soupeř jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude Eibar.
     
    79
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Enes Ünal, přichází Chema.
     
    80
    Marko Dmitrović nakopl míč na polovinu soupeře. V hlavičkovém souboji následně uspěl Papakouli Diop, který celou akci zbrzdil přihrávkou do zadních řad.
     
    81
    Allan Nyom odkopl míč z hranice velkého vápna na polovinu soupeře, nicméně jeho pobídku si obrana pohlídala a odehrála balón do autu.
     
    82
    David Timor dojel soupeře ostrým faulem a vidí žlutou kartu.
     
    83
    Domácí brankář Soria si bez problémů pohlídal vysoký centr z přímého kopu a schoval míč do rukavic. Následná rozehrávka se mu ale nepovedla.
     
    84
    Papakouli Diop se na vlastní polovině zjevil u odraženého míče a před dobíhajícím Matou zahrál malou domů. V posledních minutách se týmy nedostávají do blízkosti velkých vápen.
     
    85
    David Soria vyslal dalekonosný nákop až na hranici velkého vápna. Marc Cucurella uplatnil v souboji své tělesné dispozice a vybojoval pro Getafe vhazování.
     
    87
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, odkud jej domácí zadáci srazili na další roh.
     
    87
    Tak pozor! Rozhodčí se jde podívat na video, zda po předchozím rohu nezahrál domácí zadák rukou!
     
    88
    Je to tak! Sudí skutečně našel ruku domácího obránce a Eibar bude kopat penaltu!
     
    89
    Eibar právě vstřelil branku!
    Hostující celek dává nesmírně důležitou branku! K exekuci pokutového kopu se postavil RECIO, který se štěstím propálil domácího brankáře!
     
    90
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Allan Nyom, přichází Carles Aleñá.
     
    90+1
    David Soria nakopl míč na polovinu soupeře, ale Dmitrovič si na dalekonosný nákop počíhal. Hostující brankář s rozehrávkou rozhodně spěchat nebude.
     
    90+3
    Eibar se po krátkém přerušení usadil na polovině Getafe, kde hosté vybojovali rozehrávku přímého kopu. Dnešním triumfem může Eibar oživit šance na záchranu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Eibar nakonec zvládl bojovné utkání na půdě Getafe a připisuje si těsné vítězství 1:0. Domácí Getafe se sice snažilo hrát o něco aktivněji, ale k vidění byly spíše nedovolené zákroky. Kvůli jednomu z nich musel střídat Dakonam, který ošklivě upadl na hlavu. Po změně stran si první šanci vypracovalo domácí Getafe, ale Enes Ünal hlavou minul branku. Rozhodující moment přišel až v závěru, kdy po rohovém kopu Eibaru nařídil sudí po konzultaci s kolegou u videa penaltu pro hosty. Tu s přehledem proměnil Recio, který tak rozhodl o triumfu hostů.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 10:11.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:57:41)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 89. Recio (pen.)

    Karty:   82. Timor (GET) – 41. Kike García (EIB), 67. Papakouli Diop (EIB)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 10:11.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C) (26. Chakla), Timor, Olivera – Nyom (90. Aleñá), Arambarri, Nemanja Maksimović (90. Ángel Rodríguez), Cucurella – Ünal (79. Chema), Jaime Mata.
    Náhradníci: Yáñez – Abdulai, Aleñá, Ángel Rodríguez, Etxeita, Chakla, Chema, Iglesias, Portillo, Kubo.

    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa, P. Oliveira, Arbilla, Cote – Expósito (71. Recio), Papakouli Diop, Atienza, Gil – Kike García (C), Enrich.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, Bigas, Burgos, Garcia, Inuj, P. León, Muto, Quique, Rafa, Recio, Kévin Rodrígues.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán
    ocianews.com