NHL
Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 2:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Columbus – Detroit 5:4 (po pr.) | NY Islanders – New Jersey 5:1 (kon.) | Florida – Tampa 5:1 (kon.)
Nashville – Carolina 3:1 (kon.) | Minnesota – Anaheim 4:3 (po pr.) | Los Angeles – Colorado 2:3 (kon.)
Vegas – St. Louis 4:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 4:3 (kon.) | San Jose – Arizona 4:5 (po pr.)
konec
Winnipeg Jets
2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Ottawa Senators
Neděle 09.05.2021, 01:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Tim Stützle (OTT) 3+0
    2. Filip Gustavsson (OTT) 27 zákroků
    3. Mark Scheifele (WPG) 1+1 (03:34:46)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Connor Hellebuyck (WPG) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 58:56
    Filip Gustavsson (OTT) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1%, odchytal 60:00
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ottawy, která svého soupeře porazila výsledkem 4:2. Ani třetí třetina nepřinesla nápor Winnipegu, i nadále jsme totiž sledovali vyrovnanou podívanou, ve které byla směrem dopředu o něco nebezpečnější právě Ottawa, které se povedlo odskočit zpět na rozdíl dvou branek. Domácí sice měli na případné vyrovnání ještě hodně času, nakonec se jim povedlo snížit, jenomže Ottawa výhru pečetila trefou do prázdné.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Tim STÜTZLE - 2:4
     
    59:54
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácím se povedlo skórovat do prázdné branky! TIM STÜTLZE se přeci jenom dočkal hattricku, ve středním pásmu se totiž dostal k puku, který posléze jednoduše zavezl až do prázdné branky.
    Asistence: Connor Brown.
     
    59:28
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Paul Stastny – 2 min., nedovolené bránění).
     
    59:20
    Domácí hrají v šesti!
     
    59:07
    Oddechový čas pro domácí.
    59:07 Mark SCHEIFELE - 2:3
     
    59:07
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácím se po uplynutí trestu povedlo snížit! Za obranu si totiž sjel MARK SCHEIFELE, kterému se povedlo zpracovat nahrávku a posléze přesným zakončením vyzrál na brankáře Gustavssona.
    Asistence: Blake Wheeler, Derek Forbort.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    58:12
    Jets to budou mít nesmírně složité, početní nevýhoda totiž není zrovna dle plánu. Ottawa tak okupuje útočnou třetinu a svého soupeře tak k ničemu nepouští.
     
    57:06
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Mason Appleton – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:04
    Snížení měl nyní na holi domácí Appleton, který z pravého kruhu úplně minul branku.
     
    56:46
    Tierney znovu pracoval v pásmu soupeře, kde chvíli přidržel protihráče. Na druhou stranu se s pukem vydal domácí Dubois, který prodlužoval podél mantinelu.
     
    56:21
    Domácí posléze nahazovali za branku soupeře, jenomže kompletně odjeli na střídačku. Proto měl klid na rozehrávku Zajcev, který navíc přesně rozehrál.
     
    55:10
    Další nahozený kotouč od modré čáry trefil pouze protihráče. Senátoři ovšem pokračovali v aktivitě a nahrávka od Paula byla přeci jenom nepřesná.
     
    54:28
    Za volným kotoučem se natahoval hostující Paul, který ho v souboji nakonec dokázal vybojovat. Na pomoc mu přispěchal Tierney, který nabíral vteřinky.
     
    53:07
    I na opačné straně jsme sledovali zajímavou šanci, Winnipegu se ovšem nepovedlo najít recept. Zablokovaná střela se nakonec odrazila do ochranné sítě.
     
    52:20
    Brownovi se povedlo na zadní tyči najít svého spoluhráče, který trefil pouze beton!
     
    52:10
    Do protiútoku se posléze prodíral hostující Stützle, který to pochopitelně zkoušel vzít na sebe. Jeho rána směřovala kousek nad, Hellebuyck nemusel zasahovat.
     
    51:07
    Jets nyní nahrnuli kotouč pod hostujícího brankáře, který ho ovšem nechal pod lapačkou. Hra je proto přerušena a je tu druhá komerční přestávka této třetiny.
     
    50:21
    Domácí Connor se dostal za červenou čáru a posléze pouze nahazoval do pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Winnipeg Jets bude muset pořádně zabrat, nadále totiž prohrává o dvě branky.
     
    49:26
    Senátoři jsou směrem dopředu nebezpečnější. Nyní jsme sledovali další nahození směrem na domácí branku, které se ovšem zastavilo o brusli protihráče.
     
    48:09
    Winnipegu se v posledních minutách směrem dopředu vůbec nedaří. Nyní neudržel útočnou třetinu obránce Forbort, který při snaze o rozehrávku trefil brusle.
     
    47:21
    Sám před brankářem se nyní nacházel hostující Dadonov, který si stihl přehodit puk do forhendu, jenomže mířil kousek vedle branky.
     
    46:15
    Další práce pro domácího brankáře, který neinkasoval přes třicet minut. Nyní se do tlaku dostala druhá formace, nejprve zakončoval Paul, poté také Dadonov.
    45:10 Tim STÜTZLE - 1:3
     
    45:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté si berou dvoubrankové vedení zpět! TIM STÜTZLE čekal na nahrávku u pravého kruhu, kde měl doslova moře prostoru a navíc se mu přesným zakončením povedlo vyzrát na přesouvajícího se brankáře Hellebuycka.
    Asistence: Connor Brown. Shane Pinto.
     
    45:03
    Senátorům se nyní povedlo nahrnout kotouč do domácího brankoviště, nic nebezpečného z toho tedy nebylo a bude se vhazovat po levici brankáře Hellebuycka.
     
    44:03
    Hellebuyck musel ven z branky, aby zpoza branky rozehrál na volného Poolmana. Jets mají velké problémy v přechodové fázi do hostujícího obranného pásma.
     
    43:10
    Za vlastní brankou vyčkával hostující Brannström, který nakonec odehrál do jízdy na Paula. Senátoři sice obsadili opačnou stranu, kde přesto moc dlouho nezůstali.
     
    42:01
    Po vhazování v domácím pásmu se k volnému kotouči dostal hostující Pinto. Jeho rána švihem nakonec směřovala vedle branky, Hellebuyck tak nezasahoval.
     
    41:11
    Hned v úvodu jsme sledovali střelecký pokus v podání Zuba, který ovšem přeci jenom mířil vedle branky soupeře. Hellebuyck tak v tomto případě nezasahoval.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal směrem do svého obranného pásma, odkud rozehrával Zajcev.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 18 – 12.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu nabídla jedinou branku, o kterou se nakonec postaral domácí Appleton. Ten skóroval hned v první minutě druhé třetiny, jenomže od té doby jsme se žádné další branky nedočkali. Winnipeg se překvapivě nedostal k náporu, naopak sledujeme vyrovnanou podívanou, což se dá očekávat i v poslední periodě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:11
    Nahrávka od Tkachuka byla dost nepřesná a hrát tak může znovu domácí mužstvo.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    38:04
    Ottawa pořádně sevřela svého soupeře, jenomže domácí celek bránil na jedničku. Nakonec to od modré čáry nahrávkou zkoušel Alsing, který našel Pinta.
     
    37:21
    Nahrávka k modré čáře nakonec velice přesně našla hokejku Wheelera, který pouze prodlužoval směrem za hostující branku, kde se včas zorientoval Zajcev.
     
    36:15
    Finální nahrávka měla směřovat k zadní tyči na domácího Lowryho, jenomže jeden z hostů zablokoval puk směrem do branky, kde zasahoval Gustavsson.
     
    35:20
    Senátoři chvíli byli na druhé straně, místo toho jsme sledovali hodně svižný protiútok, při kterém se do zakončení dostal Poolman, který trefil masku Gustavssona.
     
    34:08
    Do protiútoku vyrážela domácí trojice hráčů, která nakonec dostala puk k hostující brance. Gustavsson místo pokrytí kotouče ještě zkoušel rozehrát pryč.
     
    33:08
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení, což nyní neplatí. Domácím se nepovedlo ideálně rozehrát a po zakázaném uvolnění je tu další komerční přestávka.
     
    32:31
    Za vlastní branku posléze vyrazil sám brankář Gustavsson, kterému se nepovedlo ideálně rozehrát. To mohlo přinést inkasovanou branku, ale nepřineslo...
     
    31:59
    Zub si sjel k levému kruhu, odkud místo zakončení ještě nahrával podél mantinelu.
     
    31:07
    Winniípeg se znovu nadechoval k náporu, který nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Na opačné straně Brown zkoušel najít Stützleho, který ale nezakončil.
     
    30:00
    Máme za sebou přesnou polovinu řádné hrací doby. Ta nám zatím přinesla tři přesné zásahy, o ten poslední se postaral domácí Appleton, který skóroval v úvodu třetiny.
     
    29:31
    Na opačné straně operoval s pukem za brankou soupeře domácí Stastny, který se ovšem k ničemu nedostal a pouze narazil do dobře postaveného protihráče.
     
    28:40
    Dobrou pozici nyní měl hostující Paul, který se střelou pod břevno nevyzrál na brankáře.
     
    28:10
    Máme za sebou první komerční přestávku druhé třetiny, po které se znovu vhazovalo ve středním pásmu, kde se povedlo na vhazování uspět Winnipegu.
     
    27:22
    Do protiútoku se dostávala hostující první formace, které se ovšem nepovedlo zrovna ideálně přejít přes modrou čáru a jednalo se o postavení mimo hru.
     
    26:01
    Hellebuyck měl naprosto zakrytý výhled, přesto se mu povedlo pokrýt zakončení od modré čáry. Znovu se tedy bude vhazovat po jeho pravé končetině.
     
    25:15
    K volnému kotouči se posléze pokoušel dostat hostující Paul, který byl u mantinelu nakonec pozdě. Přesto se ke střele dostal Alsing, který ale pálil vedle.
     
    24:06
    Hosté se nyní nadechli k náporu, jenomže Hellebuyck nakonec neměl žádnou složitou práci. Posléze si přeci jenom našel kotouč, který ukryl do lapačky.
     
    23:13
    Nahrávkou z otočky to posléze zkoušel domácí Perreault, kterému se povedlo trefit pouze brusle protihráče. Gustavsson posléze schoval puk pod lapačku.
     
    22:30
    Ottawa Senators se znovu zatáhla ke své brance, kde si s nahozeným kotoučem nedokázal poradit Zajcev. Domácí celek přesto bude muset vyklidit pásmo.
     
    21:01
    V obraně zasahoval také domácí Fobort, kterému se povedlo vyvézt puk na opačnou stranu. Tam jsme sledovali nahození, se kterým si Gustavsson poradil.
    20:55 Mason APPLETON - 1:2
     
    20:55
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácím se konečně povedlo vstřelit branku! Winnipeg se znovu nadechl k velkému náporu, který přinesl nahrávku do předbrankového prostoru, kde se nacházel MASON APPLETON, který bleskovým zakončením zápěstím překonal brankáře.
    Asistence: Mark Scheifele.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se pohodlně dostal na opačnou stranu, kde se ovšem povedlo včas zakročit DeMelovi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 11 – 5.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nabídla dvě branky, přičemž se o oba zásahy postarala hostující Ottawa, jenž udeřila dvakrát během jediné minuty. Do té doby byl ovšem výrazně aktivnější Winnipeg, který se dostal k několika vyloženým šancím, jenomže zatím na brankáře Gustavssona ani jednou nevyzrál.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Domácí nevyužili ani druhou přesilovou hru.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    18:01
    Gustavsson si s nahozením od modré čáry dokázal poradit, posléze od modré pálil také Morrissey. Ottawa se málem dostala do protiútoku, leč neúspěšně.
     
    17:40
    Domácí se znovu prosadili na vhazování a dostali se ke kombinaci v oblasti branky. Nakonec se protihráče zbavil Connor, který posléze zkoušel najít DeMela.
     
    16:48
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jevgenij Dadonov – 2 min., podrážení).
     
    16:33
    Jets se probojovali na druhou stranu, kde jsme sledovali pouze nahození směrem za hostující branku, kam jako první pro kotouč přispěchal zadák Forbort.
     
    15:04
    Další zakončení pro změnu vyprodukoval hostující White, kterému se povedlo prověřit brankáře Hellebuycka, který na jistotu raději přikryl kotouč do lapačky.
     
    14:20
    Na opačné straně si další úspěšný zákrok připsal hostující brankář Gustavsson, který sevřel kotouč do své lapačky. Následuje druhá komerční přestávka.
     
    13:13
    Po pravém křídle to na sebe vzal hostující Norris, který se nakonec protlačil k bekhendovému zakončení, jenž nakonec směřovalo do betonu Hellebuycka.
     
    12:37
    Winnipeg tak během jediné minuty inkasoval hned dvě branky a bude to mít nesmírně složité. Hosté přitom zatím vůbec nic nepředvedli, přesto poprvé vedou.
    11:29 Tim STÜTZLE - 0:2
     
    11:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení! Hellebuyck rozehrál o mantinel k modré čáře, odkud napřahoval obránce Zub. Do jeho rány ještě lehce vložil hokejku TIMO STÜZLE, kterému se dokonalým způsobem povedlo tečí vyzrát na brankáře.
    Asistence: Arťom Zub.
     
    11:04
    Za vlastní brankou se chopil kotouče domácí Poolman, který rozehrál hodně kostrbatě. Jeho celek se dostal na druhou stranu, kde rozehrával Bernard-Docker.
    10:14 Connor BROWN - 0:1
     
    10:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté se zničehonic dostávají do vedení! Ottawa Senators se po delší době dostala na druhou stranu, kde jsme sledovali nahození od modré čáry, které ještě před brankářem dokázal ideálně tečovat CONNOR BROWN.
    Asistence: Victor Mete, Shane Pinto.
     
    10:00
    Do další vyložené šance si pro změnu sjel domácí Scheifele, který ovšem trefil pouze rameno brankáře. Gustavsson jednoznačně drží svůj celek.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:04
    Domácí Dubois nabral rychlost a dostal se zpět do útočného pásma, kde ho ovšem čistým způsobem dokázal obrat Zajcev, který rozehrál do volného prostoru.
     
    08:30
    K dalšímu zakončení se pro změnu dostal domácí Copp, jehož ránu hostující brankář dokázal vyrazit pouze k Lowrymu, který pro změnu trefil pouze beton.
     
    07:09
    Tutovou šanci měl na své holi domácí Dubois, před kterým číhala prázdná branka, jenomže domácí hráč trefil boční síť.
     
    07:02
    Winnipegu se nyní znovu povedlo uspět na vhazování, Stastny totiž vyhrál za sebe na Poolmana. Ottawa ovšem napadá a domácí se ke střelám nedostávají.
     
    06:11
    Krátce po vhazování se do zakončení od pravého kruhu dostal domácí Connor, který ovšem mířil celkem dost vedle branky a puk se navíc svezl ven z pásma.
     
    05:05
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Victor Mete – 2 min., hákování).
     
    05:05
    Do menších problémů se posléze dostal obránce Heinola, kterému se nakonec povedlo přesně rozehrát. Sudí ovšem signalizoval postavení mimo hru Jets.
     
    04:12
    Dobrou obrannou práci poté odvedl domácí DeMelo, který špičkou hole vypíchl kotouč před protihráče. Gustavsson posléze zasahoval proti ráně od modré.
     
    03:37
    Thompson pouze nahazoval do pásma, kde se k puku dostal hostující zadák Zub.
     
    03:30
    Do protiútoku se pokoušel dostat domácí Dubois, který ovšem na puk nedosáhl. Ottawa Senators rozehrála hodně kostrbatě a k touši se dostal Hellebuyck.
     
    02:13
    Paul toho za brankou soupeře moc nevymyslel, naopak se na druhou stranu dostával domácí Connor, který byl hodně důrazně přitlačen k levému mantinelu.
     
    01:13
    U pravého kruhu se k nahrávce dostal domácí Lowry, který se sám pokoušel o zakončení. To nakonec směřovalo do nohy soupeře a Ottawa hru otáčí.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se okamžitě pokoušel o rychlou rozehrávku, která ovšem skončila prvním ofsajdem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – DeMelo, Morrissey, Poolman, Forbort, Jo. Benn, Heinola – Wheeler, Scheifele, Connor – Perreault, Dubois, Stastny – Appleton, Lewis, Copp – Lowry, N. Thompson, Harkins.

    Ottawa Senators: A. Forsberg (Gustavsson) – N. Zajcev, Mete, Zub, Brännström, Bernard-Docker, Alsing – Batherson, Norris, B. Tkachuk – Dadonov, White, N. Paul – Co. Brown, Pinto, Stützle – Abramov, Tierney, Dzingel..
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního utkání nenastoupí žádný český a ani slovenský hokejista.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Ottawa Senators
    Ottawa naopak hraje ve velké formě a může jí mrzet jen to, že s ní nebude vstupovat do play off, kam se nepodívá kvůli tragickému začátku ročníku. Senators se kvůli němu většinu sezony drželi na dně Severní divize, nedávno se však od něj odlepili a zamířili na šesté místo před Vancouver, přičemž mají stejný bodový jako páté Calgary. To by klidně mohli předstihnout, protože z posledních pěti duelů vyhráli rovnou čtyři a určitě nemají v plánu zpomalovat. Naposledy si třeba poradili s Montrealem jednoznačně 5:1 a dnes tak zkusí najít recept také na Winnipeg.

    Poslední tři utkání
    Ottawa vs. Montreal – 5:1
    Ottawa vs. Winnipeg – 2:1
    Montreal vs. Ottawa – 3:2pp

    Nejproduktivnější hráči
    Brady Tkachuk 35 bodů (17+18)
    Drake Batherson 33 bodů (17+16)
    Josh Norris 33 bodů (15+18)
     
    Winnipeg Jets
    Winnipegu se v poslední době absolutně nedaří, může ho těšit jen jistota play off. Jets však v takové formě rozhodně nechtějí vstupovat do vyřazovací části, což potvrdili v posledním duelu, kdy konečně vyhráli po sedmi porážkách v řadě, a to když porazili Calgary 4:0. Umístění v tabulce už nevylepší, bojují akorát tak o udržení třetího místa v Severní divizi, přičemž na čtvrtý Montreal mají dvoubodový náskok. Dnes tak určitě zkusí přidat druhou výhru za sebou.

    Poslední tři utkání
    Calgary vs. Winnipeg – 0:4
    Ottawa vs. Winnipeg – 2:1
    Montreal vs. Winnipeg – 5:3

    Nejproduktivnější hráči
    Mark Scheifele 56 bodů (19+37)
    Nikolaj Ehlers 46 bodů (21+25)
    Kyle Connor 44 bodů (22+22)
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Základní část je už ve své závěrečné části, přičemž dnes budeme sledovat zápas, který o ničem nebude rozhodovat. Winnipeg má totiž play off jisté, zatímco Ottawa se do něj už nepodívá. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 21. Appleton (Scheifele), 60. Scheifele (Wheeler, Forbort) – 11. Co. Brown (Mete, Pinto), 12. Stützle (Zub), 46. Stützle (Co. Brown, Pinto), 60. Stützle (Co. Brown)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – DeMelo, Morrissey (A), Poolman, Forbort, Jo. Benn, Heinola – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Perreault, Dubois, Stastny – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Harkins.
    Ottawa Senators: Gustavsson (A. Forsberg) – N. Zajcev (A), Mete, Zub, Brännström, Bernard-Docker, Alsing – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – Dadonov, White, N. Paul (A) – Co. Brown, Pinto, Stützle – Abramov, Tierney, Dzingel.

    Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – Murchison, Nansen
    bahis siteleri