NHL
Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 2:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Columbus – Detroit 5:4 (po pr.) | NY Islanders – New Jersey 5:1 (kon.) | Florida – Tampa 5:1 (kon.)
Nashville – Carolina 3:1 (kon.) | Minnesota – Anaheim 4:3 (po pr.) | Los Angeles – Colorado 2:3 (kon.)
Vegas – St. Louis 4:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 4:3 (kon.) | San Jose – Arizona 4:5 (po pr.)
konec
Florida Panthers
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Tampa Bay Lightning
Neděle 09.05.2021, 01:08 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:38 Alexander WENNBERG - 5:1
     
    53:38
    Florida právě vstřelila branku!
    Čepice na led, ALEXANDER WENNBERG má v kapse hattrick! I tentokrát mu ke gólu pomohl jeden z protihráčů – jeho lehká střela z hranice ofenzivní zóny se totiž od holeně bránícího Savarda odrazila mimo dosah hostujícího gólmana, který se změnou trajektorie kotouče vůbec nepočíhal – 5:1! Asistence: Owen Tippett, Gustav Forsling.
    34:53 Jonathan HUBERDEAU - 4:1
     
    34:53
    Florida právě vstřelila branku!
    Vasilevskij prožívá hodně nepovedenou třetinu, Florida utíká do třígólového trháku! Ruského obra v tampském brankovišti tentokrát zdolal JONATHAN HUBERDEAU, který na něj vyslal střelu z otočky k levé tyči. Kotouč se jen tak tak došoural za brankovou čáru – 4:1! Asistence: Sam Bennett.
    32:54 Alexander WENNBERG - 3:1
     
    32:54
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak tohle byl hodně kuriózní zásah! ALEXANDER WENNBERG se zpoza branky pokusil nahrát Duclairovi. Do dráhy nabídky ale vložil hůl Savard a kotouč vyletěl vysoko do vzduchu, odkud si ho nemotorným šermováním hole omylem do své vlastní klece doklepl Erik Černák. Slovenský zadák si teď počínal extrémně smolně – 3:1! Asistence: Frankie Vatrano.
    24:52 Luke SCHENN - 2:1
     
    24:52
    Tampa právě vstřelila branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, parádní akce blesků končí kontaktní brankou! Gourde zpoza branky poslal pryž na hokejku LUKEA SCHENNA, jehož střela z voleje následně zaletěla těsně nad lapačku domácího brankáře – 2:1! Asistence: Yanni Gourde, Barclay Goodrow.
    23:07 Sam BENNETT - 2:0
     
    23:07
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři tentokrát početní výhodou nepohrdli a odskakují do dvoubrankového vedení! Barkov z křídla prošťouchl kotouč na hokejku volného SAMA BENNETTA, na jehož střelu Vasilevskij nestačil – 2:0! Asistence: Alexander Barkov, Jonathan Huberdeau.
    11:44 Alexander WENNBERG - 1:0
     
    11:44
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí přetavují svou aktivní hru v úvodní gól střetnutí a polovině dvanácté minuty otevírají skóre! Jako první se na střeleckou listinu zapisuje ALEX WENNBERG, který projel na pravý kruh a Vasilevského úspěšně překonal prudkou ranou k zadní tyči. Gólman reagoval pozdě – 1:0! Asistence: Gustav Forsling, MacKenzie Weegar.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 12. Wennberg (Forsling, Weegar), 24. S. Bennett (Barkov, Huberdeau), 33. Wennberg (Vatrano), 35. Huberdeau (S. Bennett), 54. Wennberg (Tippett, Forsling) – 25. L. Schenn (Gourde, Goodrow)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Forsling, Weegar, Nutivaara, Montour, Yandle (A), Gudas – Marchment, Barkov (C), Duclair – Huberdeau (A), S. Bennett, Tippett – Vatrano, Wennberg, Heponiemi – Lomberg, Acciari, N. Gusev.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, D. Savard, Sergačjov, L. Schenn, Thomas, Claesson – Palát, B. Point, T. Johnson – Cirelli (A), Killorn (A), Goodrow (A) – Gourde, Coleman, Maroon – Colton, M. Joseph, Stephens.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Sutherland – Racicot, Murray.

    Diváci: 5 040
    thejrc.org