NHL
Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 2:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Columbus – Detroit 5:4 (po pr.) | NY Islanders – New Jersey 5:1 (kon.) | Florida – Tampa 5:1 (kon.)
Nashville – Carolina 3:1 (kon.) | Minnesota – Anaheim 4:3 (po pr.) | Los Angeles – Colorado 2:3 (kon.)
Vegas – St. Louis 4:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 4:3 (kon.) | San Jose – Arizona 4:5 (po pr.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
5:4 (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
Detroit Red Wings
Neděle 09.05.2021, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:39 Max DOMI - 5:4
     
    64:39
    Columbus právě vstřelil branku!
    Akce Columbusu ale poté ještě pokračovala a přes Jonese a Bjorkstranda se puk dostal na hůl MAXE DOMIHO, který se trefil nechytatelně pod břevno! Asistence: Oliver Bjorkstrand a Seth Jones.
    56:16 Valtteri FILPPULA - 4:4
     
    56:16
    Detroit právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračují, je opět vyrovnáno! Cholowskiho ránu od modré Matiss Kivlenieks neudržel ve své výstroji a důrazný VALTTERI FILPPULA z předbrankového prostoru dotlačil puk do sítě. Asistence: Dennis Cholowski a Jakub Vrána.
    54:15 Jack ROSLOVIC - 4:3
     
    54:15
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí opět vedou! Patrik Laine zavezl puk do útočného pásma a poté ho posunul na modrou, kde číhal Seth Jones, jenž okamžitě nabil JACKOVI ROSLOVICOVI a ten nedal z pravého kruhu Pickardovi šanci. Asistence: Seth Jones a Patrik Laine.
    48:04 Sam GAGNER - 3:3
     
    48:04
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš, Red Wings využívají přesilovku a je opět vyrovnáno! Hronkovu střelu z kruhu Matiss Kivlenieks vyrazil Kivlenieks jen před sebe, kde se zorientoval volný SAM GAGNER a doklepl puk do sítě. Asistence: Filip Hronek a Christian Djoos.
    46:43 Eric ROBINSON - 3:2
     
    46:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jackets skórují ve vlastním oslabení a poprvé jdou do vedení! Nathan Gerbe našel přesnou zadovkou z rohu kluziště ERICA ROBINSONA, který se z levého kruhu trefil přesně! Asistence: Nathan Gerbe.
    33:15 Oliver BJORKSTRAND - 2:2
     
    33:15
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak teď byl Calvin Pickard absolutně bez šance. Na konci rychlé akce Jackets stál OLIVER BJORKSTRAND, který to nemohl trefit lépe. Puk skončiil přesně v pravé šibenici! Asistence: Eric Robinson a Gabriel Carlsson.
    31:54 Danny DEKEYSER - 1:2
     
    31:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings se podruhé v utkání dostávají do vedení. DANNY DEKEYSER napřáhl na levém kruhu a stejně jako včera dokázal překonat Kivleniekse! Střela lotyšskému brankáři propadla mezi rukou a tělem. Asistence: Michael Rasmussen a Jevgenij Svečnikov.
    10:16 Cam ATKINSON - 1:1
     
    10:16
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Seth Jones projel přes celé hřiště a v útočném pásmu přenechal puk Lainemu, který se neukvapil a našel v předbrankovém prostoru volného CAMA ATKINSONA. A columbuský srdcař už měl úlohu snadnou. Asistence: Patrik Laine a Seth Jones.
    06:40 Jakub VRÁNA - 0:1
     
    06:40
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings se zničehonic dostávají do vedení! Dennis Cholowski od modré nahodil puk směrem na branku a JAKUB VRÁNA šikovnou tečí z předbrankového prostoru nasměroval kotouč mimo Kivlenieksův dosah. Asistence: Dennis Cholowski a Richard Pánik.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 11. Atkinson (Laine, S. Jones), 34. Bjorkstrand (Robinson, G. Carlsson), 47. Robinson (Gerbe), 55. Roslovic (S. Jones, Laine), 65. Domi (Bjorkstrand, S. Jones) – 7. J. Vrána (Cholowski, Pánik), 32. DeKeyser (Rasmussen, J. Svečnikov), 49. Gagner (Hronek, Djoos), 57. Filppula (Cholowski, J. Vrána)


    Columbus Blue Jackets: Kivlenieks (Merzlikins) – Del Zotto, S. Jones (A), Gavrikov, Peeke, G. Carlsson, Harrington – Bjorkstrand, Domi, Atkinson – Grigorenko (A), Roslovic, Bemström – Matteau, Foudy, Laine – Gerbe, MacInnis, Robinson.
    Detroit Red Wings: Pickard (Greiss) – Cholowski, Hronek, M. Staal (A), Stecher, DeKeyser, G. Lindström, Djoos – J. Vrána, Filppula, Pánik – Rasmussen, Zadina, J. Svečnikov – Naměstnikov, Gagner (A), Helm – Glendening (A), Bromé.

    Rozhodčí: Morton, Blandina – Smith, Kelly

    Diváci: 4493
    thejrc.org